Inlägg

Inlägg som Muddyvaines har skrivit i forumet
Av Muddyvaines
Skrivet av Falang:

Hej!

Jag har köpt Frank Dandys strumpor i bambu som har fungerat kanon i många år. Dock så har dom senaste leveranserna har börjat ludda nåt otroligt. Var även i kontakt med deras kundtjänst ang detta, men inga förändringar hade gjorts med materialet enligt dom.
Det jag är ute efter är tunna svarta strumpor, är trött på att se ut som bigfoot efter jobbet
Kikat en del på funktions/sportstrumpor, men oftast har dessa någon fet Nike på sig blaffa el dylikt.

Någon som har tips på enkla, tunna och svarta strumpor som jag kan beställa?

Tack!

Skrivet av Znappie:

Newbody har suveräna strumpor i mitt tyckte, om du har någon i närheten som säljer just nu! Brukar säljas av ungdomar och så för att få In pengar till föreningarna osv jag har både deras tunna och lite tjockare strumpor, verkar hålla för evigt och luddar inget o grymt sköna!

Kan intyga på Newbodys sockar. Använder nästan deras exklusivt nu för tiden. Har storlek 41-45 och de känns en aning småa emellanåt däremot, men tror mer det är på en från par-till-par basis snarare än varje socka. De går att beställa via deras hemsida ifall man inte har någon ungdom- eller sportorganisation som säljer. Då snackar jag om deras "Sport Ankle Socks".

Av Muddyvaines

Oklart än så länge men vet inte riktigt om jag skjutit mig i foten eller pungen än men... Jag har just hämtat ut ett par 660 S som jag sitter och provlyssnar nu 🤞

Av Muddyvaines
Av Muddyvaines

Apropå mina tidigare inlägg så tänkte jag ju att nu med skatteåterbäring på gång så pendlar jag mellan Sennheiser HD 660 S eller HD 650. Vad jag sett är det ganska mycket personlig uppfattning om dom men... Blir lite svårt att bilda min egen uppfattning då jag är gode långt från någon typ av återsäljare som har dessa lurar inne... För det enda jag har att gå på då egentligen är ju att "ju dyrare desto bättre" men. Fan också, curse you köpsug.

Av Muddyvaines
Skrivet av Gizmo_8:

Trodde inte man fick röka inomhus öht??

Bättre än Maker's Mark?

Ja, asså för mig personligen drar de ganska lika faktiskt! Satt på ett hotell och beställde en Maker's men den var slut, så de rekommenderade Buffalo Trace. By far en favorit av bourbon.

Av Muddyvaines

Köpte mig en påskpresent. En solklar favorit.

https://i.imgur.com/oLn6emO.jpg

Av Muddyvaines
Skrivet av Extrapaj:

Men det har han här i tråden, därför frågade jag honom om det verkligen är sådär diskanten låter. För då bör han testa ett par andra hörlurar, och därmed kanske hans problem försvinner.

Jag kommer nog pröva ett par andra lurar men risken finns att det är svårt att komma ifrån. Jag har haft mina i ca 6 månader eller så men känner av det sedan innan dess så vet inte om det är en grej som grundas i öronproblemet. Ska forska runt lite och kolla. Eventuellt kanske beställa ett par Sennisar 😊

Av Muddyvaines
Skrivet av Snudge_B:

Har precis beställt en Topping E30 som jag ska ha som DAC i kombo med en Raspberry PI med Volumio som streamer på min stora anläggning (Har en Marantz PM8006 som helt saknar DAC). Råkade av en händelse se denna tråden idag (som jag inte följt tidigare), och har väl läst de 20 sista sidorna med inlägg nu. Blev sjukt sugen på HIFI lurar nu (dock i 3000-4000 kronorsklassen). Blev lite intresserad av HIFI-man Sundara, men läste sen @muddyvaines inlägg om Tinnitus vilket även jag upplever, och känner att jag också blir "trött i skallen" av för långa pass med lurar. Har ju egentligen inte provlyssnat nåt hittills. Sitter med Arctic 7 till gaming och teams, och ett par Marshall Monitor köpta på nån BF rea för under 1000-lappen för musik i lur, så allt krut har ju lagts på den "vanliga" lyssningen utan lurar. Kollar lite olika sortiment, men vet ju inte ens var jag ska börja. Har kollat på Hembiobutiken, Reference Audio och lite sånna sidor. Nån som har en bra rekommendation på några bra recensionssidor för lurar? Alltid krångligt i början när man får en fix idé.

I min egen situation så är det helt beroende på vad jag gör som gör att tröttheten i huvudet kommer. Lyssnar jag mycket på säg 70/80-talsrock eller så kommer det inte alls lika lätt, lyssnar jag däremot mycket på metal eller sådant med mycket cymbaler eller dåligt mastrad death metal så känner jag av det, även efter en hel del skjutspel av någon anledning... Eller så är det kanske för att man håller på att bli gammal. I övrigt så kan jag varmt rekommendera Sundara! Har tweakat lite med Equalizer APO efter Oratory1990s settings och tycker att de är lite lenare för mitt tjutöra! Speciellt vid högre frekvenser.

Av Muddyvaines
Skrivet av scienta:

Jaha, detta var mindre skoj. Fick hem ett ex med riktigt otrevlig coil whine.

Jävlar vad surt... Väntat länge?

Av Muddyvaines

Åh nej... Nu kommer man aldrig kunna köpa ett gammalt GameBoy eller AA-batterier p.g.a alla miners

Av Muddyvaines
Skrivet av Alphahanne:

Man kan räkna på så många olika sätt också.

Om jag tar min gamla dator, med en Phenom II X4 965 och ett HD 5870, som exempel. Den var dyr för sin tid, men den var min huvuddator i nio år och slår man ut kostnaden på hela tiden så blir månadskostnaden blyga 150 kronor. Använder den dock fortfarande som kontorsdator vid behov så det blir egentligen ännu mindre.

Min nuvarande dator är inte så gammal och jag uppgraderade av två skäl. Jag skaffade ett VR-headset, något jag inte hade i åtanke när jag byggde den och mitt 5700 XT var lite för klent för att driva det. Dessutom har jag börjat leka runt lite med videoredigering och 3D så både en snabbare processor med fler kärnor och ett bättre grafikkort kändes motiverade just nu. Att jag dessutom kunde sälja de jag bytte ut för nästan samma pris jag betalade för dem gjorde att det egentligen inte kostade mig så mycket extra. Nu går det inte att sia om framtiden men jag ser inte att jag kommer uppgradera något de närmsta 2-3 åren i alla fall så slår jag ut totalkostnaden på den tiden så blir den inte särskilt hög ändå. Vi får väl se när den dagen kommer.

Alla har säkert olika motiv för varför man köper trots de höga priserna. Jag har mina och känner inte att jag behöver ursäkta dem då jag dels kände behovet och dessutom att jag hade råd. Nu hade jag ändå lite tur i oturen och fick mitt 6800 XT för ett pris som är långt under vad de kostar idag. Folk får kalla mig idiot om de vill, detta är min hobby och jag vet människor som spenderar oerhört mycket mer pengar på sina hobbies utan att någon ser ner på dem. Tror det säger mer om den som sätter epitet som "idiot" på andra än vad det säger om de som får dem satta på sig.

Jo, men nu köpte ju inte du ett kort ur händerna på någon som sålde det för flera tusenlappar mer än vad det är värt och du sätter grafikkortet till användning för att du hade nytta av det, mer än endast "för att". Att folk köper kort har jag inte sagt någonting om, men köper man av en scalper hjälper man bara den personen med omsättning så att denne kan fortsätta hålla priserna höga tills det lugnar ner sig. Det är bara min åsikt och ingen behöver dela den. Jag ska inte köpa en ny dator personligen men många jag känner planerar på det men de har inte möjligheten just nu då kort
* Inte går att få tag i.
* Är så jävla dyra.

Sen är det väldigt intressant då folk som KÖPER av scalpers och sedan fortsätter klaga på priserna själva.
Som sagt bara min reflektion och åsikt men... ah, tråkigt att alla andra som försöker ta sig in i hobbyn inte har råd med det.

Av Muddyvaines
Skrivet av Sebbe_a:

Lite trist att kalla människor "idioter" som är beredda att betala mer för något - än vad man själv tycker det är värt.

Jag gissar på att fler människor kan tänka sig betala mer för grafikkort nu pga:
- Covid (andra evenemang/aktiviteter inställda samt sitter hemma mer = värdesätter tiden mer vid datorn och kan därmed betala mer)
- Mining (Om du ändå kan tjäna ihop priset på kortet med tiden så antar jag att man kan betala mer)

Men självklart hade det vart kanon med lägre priser på grafikkort, precis som med mycket annat

Än om det är tråkigt att behöva uttrycka mig så, står jag fast vid hur jag uttryckte mig. Jag ser det som enormt egoistiskt för det stjälper för bra många fler än det hjälper. Jag undrar hur många datorbyggen som står stilla för vissa bara för att andra köper 5, 10, 15 grafikkort för att sätta i en miningrig eller scalpa dom. Men nu ska ju inte jag köpa ett nytt kort men jag vet andra som försöker och vilken enorm besvikelse och irritation som uppstått för dom p.g.a detta. Men det ska ju köpas av någon I guess.

Av Muddyvaines
Skrivet av ipac:

Känner du inte till att det råder komponentbrist och mining hysteri?

Hade det inte varit denna extrema obalans i tillgång och efterfrågan så hade nog Nvidas riktpriser varit relevanta/gällande i butik. Och då blir priserna helt plötsligt ofta rätt rimliga (när man tar hänsyn till inflation, kronkurs och ökade tillverkningskostnader).

Jo, det är klart jag vet. Men när ett toppkort kostar 4 gånger så mycket nu som ett toppkort då, så känns det skevt bara. Jag fattar bara inte att det finns idioter som betalar 2 000-3 000 kronor mer för ett grafikkort än vad det är värt, bara för att ha det senaste. Å andra sidan så får väl just de idioterna skylla sig själv om de är beredd att gynna scalpers bara för att ha ett grafikkort.

Av Muddyvaines
Skrivet av Extrapaj:

Ja den låten han körde med var riktigt hissig. Om du lyssnar på "original recording" så är den ju vass även där. Eller kanske bara är för mig med HD650? Iallafall så upplever jag aldrig mina HD650 vassa, och det är det jag gillar med dom. Man kan lyssna på taskigt mastrad musik utan att öronen blöder, men samtidigt betyder det ju att dom är lite dova i ljudet.

HD600 är ju i princip HD650 fast ljusare, intressant att du upplevde dom mindre vassa. Men som sagt låten han körde där var riktigt dålig.

Med skränig menar jag väl nånting sånt här: https://www.youtube.com/watch?v=TO5m0rPOmg8

Eller kanske det här: https://www.youtube.com/watch?v=PSWejov-pss

Ja, jag susar gärna runt på Tidal eller Deezer och lyssnar på ett death metal band och ramlar in på något litet band med dåligt mastrade gitarrer och cymbaler som låter som krossad glas men aldrig så mina Sundaras skär sig, förutom i vänsterörat där högfrekventa ljud distar hörseln, men det kommer jag aldrig från. De enda av de där lurarna jag kände det på var HD 58X-modellen i den första låten! Hade varit riktigt intressant att testa dom allihopa på riktigt! Ett av de kraven jag har är att kunna höra saxsolot i den här låten utan att det sprakar i örat.

Däremot av vad jag hört så lutar det mot 650, speciellt då många jag hört talar väldigt gott om dom för just death metal och liknande just p.g.a man hör hela bandet utan det vassa. Som sagt har jag en Schiit stack men vet inte hur de spelar med 600/650/660 S men...

Av Muddyvaines
Skrivet av Extrapaj:

Här har du ljuddemo mellan HD58X (580) HD6XX (650) och HD600

https://www.youtube.com/watch?v=4eVUw2MdhHk

HD600 kommer in lite senare i videon. Såklart är det inte exakt men så nära man kan komma utan att lyssna på dom själv.

Är personligen rätt känslig mot skarpt och påträngande ljud men blir aldrig lyssningstrött av mina HD650. Lyssnar på en del skränig musik till och från.

Ja, av alla så gillade jag nog HD 600 mest i den där videon, speciellt då det kom till sången, av det jag kunde höra kändes de minst vassa men klarare. Snackar vi thrash-skränig eller åt punkhållet?

Av Muddyvaines
Skrivet av Mumu55:

Ok du har redan Hifiman så skippa HE-400i
Sitter Sundaran bekvämt? Får du ont i trumhinnorna eller mer som du skriver trött inuti i skallen?
Jag kan bli trött i skallen när det är fel tryck på käkbenet också. Men även av för tröttsamt ljud, typ för hårt och ansträngt när man tex driver bra lurar med sämre DAC/AMP. Tror inte en E30 stack kommer göra skillnad heller, dock en gissning.

Jo, de sitter bekvämt, ett tag eller hur jag ska förklara det haha...
Då jag har glasögon så spelar de säkert en stor roll i hur de sitter då de sitter ganska hårt men även hur de går neråt käkbenet som du säger. Så jag skulle nog säga att det är en blandning av "trött inuti skallen" och även passformen av dom. Jag älskar ljudet i dom men jag känner ingen smärta eller obehag i mina öron så att säga. Sen värt att tillägga kanske är att ljudbalansen står på 77% på höger och 100% på vänster för att få balanserad volym, då jag mest troligt har tinnitus eller något annan typ av hörselskada på vänsterörat.

Av Muddyvaines
Skrivet av makatech:

Sedan har du även de nyare mera lättdrivna Sennheiser HD 560S vilka en del gillar men det är nog högst personligt vilka man gillar bäst mellan tex 560S, 600, 650 (och Drop 6XX) och 660S, jag kan inte hjälpa dig med det.

Skrivet av Mumu55:

Jepp, priset står inte i relation till hur dom låter. HD600, 650 (6xx) och 660 har alla sin skara av fans. Köp den du tycker låter bäst med din musik och din förstärkare. Själv valde jag HD6xx för jag ville ha den med mest gos och förhoppningsvis bäst skalning med rörförstärkare.

Om du berättar vad de ska användas till musik, spel, film samt vilken typ av musik och hur du tänker driva dom (dvs dac/amp) så finns det nog ett gäng i tråden som kan hjälpa till

X3 har jag personligen inte hört. Men på chans så tipsar jag att Hifiman HE-400i V2020 för 1990kr är ett bättre köp. Den utgår och ersätts av HE-400SE som egentligen är en billigare modell. Så var snabb.
https://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=3325&menu=1
https://www.lefflers.se/produkt/hifiman-he-400i/

Jo, av det jag förstått är den samlingen lurar ganska personliga i valet av vad man ska lyssna på snarare än vad som objektivt låter bäst. Just nu har jag ett par Sundara tillsammans med en Schiit stack som jag använder till allt men jag upplever att man snabbt blir ganska "trött i skallen" efter en stund. Kanske är så oavsett lurar men. Tanken var också att eventuellt byta till en Topping 30-stack om inte annat av intresse dyker upp.
Jag spelar mycket eller lyssnar på musik som består av 60% death metal, 40% all typ av musik från 60- till 90-tal.

Av Muddyvaines

Asså nu finns säkert svaret nedgrävt någonstans i den här tråden men... Jag var i kring tankarna att införskaffa ett par Sennheiser lurar men jag har som fastnat litegranna på vilka av dom. Jag är ganska fast beslutsam över HD 600-660 S men har svårt att bestämma mig för vilka av dom och ifall hoppet från 600 till 650 är värt precis som hoppet från 650 till 660 S. För Det skiljer nu trots allt nästan 2 000kr mellan de billigare och de dyrare med 650 som mellangrund.

Edit: Nu då jag var inne så passade jag på att titta runt och hittade detta! erbjudande på Fidelios. Ifall någon var intresserad alltså, inte för mig haha

Av Muddyvaines

Härligt att min beställning 3080s äntligen kommer

Av Muddyvaines
Skrivet av TMG:

Själv betalade jag ca. 3100 kr för mitt 7970 som var det bästa på marknaden när jag köpte det.

Jag skulle säga att de två största faktorerna är att folk numera är villiga att betala de summorna för sina grafikkort samt att AMD har gett upp på att konkurrera. AMDs HD 4870 och HD 5870 matchade prestandan av Nvidias toppkort med nästan halva elförbrukningen och en tredjedel eller halva priset. Sett till kiselarean borde AMD lätt kunnat sålt 5700 och 5700 XT för $250-$300, men de tänkte väl att de gör större vinst på att lägga på några hundra dollar än att försöka konkurrera med Nvidia prismässigt.

Även när de konkurrerade med Nvidia och erbjöd samma prestanda för halva eller en tredjedel av priset köpte 50% av konsumenterna fortfarande Nvidias kort, och när de senare med 7970 erbjöd likvärdig prestanda till bara 30% lägre pris blev Nvidia återigen mer populära. Kanske inte konstigt att de har gett upp på att konkurrera prismässigt när de flesta fortfarande köper Nvidias kort.

Sedan skulle Nvidia givetvis inte sälja kort för över 1000 dollar om folk inte köpte dem, men det verkar i dagsläget som att många är villiga att spendera alltför mycket på grafikkort som de egentligen inte behöver. Likaså skulle det inte finnas scalpers om ingen köpte korten för över butikspris.

Exakt min tanke för folk köper det absolut bästa, det senaste etc så fort det finns tillgängligt, av någon anledning. Uppenbarligen står scalpers och sånt för en del men att folk är så jävla kåta på att ha det absolut senaste varje gång? Jag menar, man ser folk som säljer 3060, 3070 som de köpt bara för att de väntar på 3080 som de beställt bara för att de inte ska bli utan. Jag förstår verkligen inte.