Inlägg

Inlägg som Muddyvaines har skrivit i forumet
Av Muddyvaines
Skrivet av Alphahanne:

Tja, jag betalade 3 895 för mitt HD5870 och det var highend när det kom. Priserna låg där någonstans på den tiden. Men det motsvarar ca 4500 idag vilket man också måste ha i åtanke.

Ja, men känns ju sjukt att det ska ha triplats eller fyrdubblats sedan dess, eller? Vad är det som gjort att priserna ser ut som de gör jämfört med för 8 år sedan?

Av Muddyvaines

Asså... Var tvungen att kolla hur en dator kostade förut. Kan dessa priser stämma? Ett high-end kort som kostade 3 000kr då?

https://i.imgur.com/LCmW7GF.png

Av Muddyvaines
Skrivet av frizzy10:

infant annihilator och rings of saturn?

Mycket riktigt!

Skrivet av cjal:

@Muddyvaines
RoS har varit en riktig favorit och speciellt Dingir albumet, kul att se fler som lyssnar på den typen av musik här.

Sedan jag hörde "Inadequate" så vart jag kär i dom. Fullständigt kär i deras musikstil.
Såg att de sålde deskmats med deras albumcovers på, så var ganska sugen på de med men beställningen skulle blivit dyr då... Nästa gång!

Av Muddyvaines

Lyssnar ofantligt mycket på musik men känner ofta att man sällan visar sin uppskattning. Så det trillade ner lite merch idag. Extra poäng till den som kan nämna bandnamnen!

https://i.imgur.com/aqQK8b3.jpg

https://i.imgur.com/59LZXCl.jpg

https://i.imgur.com/PPidaup.jpg

Av Muddyvaines

This is why we can't have nice things.

Av Muddyvaines
Skrivet av sweisdapro:

Är rätt nöjd med den man fick med, men har du en länk?

Jag beställde från Etsy så fick den customtillverkad av denna snubbe som skickade den från USA dessvärre så fick tull på paketet.

Edit: Han har plockat ihop sin shop för tillfället då han byter studio men ska vara igång igen den 12:e Mars!

Av Muddyvaines

Fick hem min kabel till lurarna idag då originalet suger säck, dessutom bra mycket vackrare!

https://i.imgur.com/5U5EsWd.jpg

https://i.imgur.com/OQ4aCpT.jpg

https://i.imgur.com/sYUIDEH.jpg

Av Muddyvaines
Skrivet av Fjalls:

Gick från 1600 till 3600 och jesus vilken upgrade! Den gör allt jag ber av den men frågan är om 5600X är "on par" eller overkill med resten av dattan. Bara 1000kr dyrare i snitt. Men det kanske blir att man kör en grej i taget tills man sitter på Threadripper, 3090, 128gb ram osv osv haha

Haha ja, datorer är en fickle bitch att hålla på med tyvärr... Det finns ALLTID något bättre, även om du köper det bästa så kommer något bättre ut så fort du gett handlarn dina pengar. Men ja, I spel så är ju 5600X on par med Intels topprocessorer för spel, i multitasking eller workloads, not so much. Det är som du säger, att hitta en balans som är "prisvärd" så att säga. Jag köpte datorn i min signatur för typ 2-3 år sedan och redan något jävulskt sugen på att uppdatera... Så om något så kanske det är att köpa ett 3080 eller så!

Av Muddyvaines
Skrivet av Fjalls:

Allt är sågott som helt nytt, knappt en månad gammalt. Köpte allt utom 3070 tillsammans vilket jag köpte nån vecka senare.

Vad hade du uppgraderat till isf?

Ah, okej! Ja, i processorväg hade jag nog gått för något i Ryzen 5600X eller uppåt känner jag. Vet inte om moderkortet kanske stödjer att uppdatera bios bara så kan man köra mer moderna CPU:er. Tänkte eftersom du håller på med en del videoredigering så hade jag väl gärna kört något bättre än 5600X t.o.m. Kanske är onödigt men tänk efter om du isf nyttjar alla hästkrafter eller om det är en "lyxuppgradering" mest.

Av Muddyvaines

Processor och nätagg kanske? Vet inte hur pass nytt det du har är. Men jag har gärna mer än "nödvändigt" så att säga, bara så man vet att man har till godo!

Av Muddyvaines

Satt och funderade i krokarna om att uppgradera från en Magni 2 + Modi 2 till mina Sundaras, men vet inte riktigt till vad. Vad är "nästa steg" efter dessa så att säga? Satt och kollade på bland annat Topping E30 DAC och någon av deras amp. Någon med betydligt mer under fontanellen som kan informera?

Av Muddyvaines
Skrivet av KingCobra:

Jo men det är ju för att täcka påhittade ersättningskostnader för artister som staten vill ha för ingenting. Inget som skall belastas Samsung.

Nä, tänkte mest att telefoner i övrigt, oavsett märke har blivit förbannat dyra, EXTRA dyra här.

Edit: Sen gör ju staten exakt VAD som helst för att behaga de stackars skivbolagen och artister som behöver leva på limpmackor året om.

Av Muddyvaines
Skrivet av Kyraal:

Så länge vi fortsätter att betala mer för sämre Samsungprodukter så har Samsung ingen anledning att ändra något där.

Betalar inte Sverige ännu mer extra med tanke på privatkopieringsskatten också?

Av Muddyvaines

Jag skulle behöva lite råd om några in-ears som jag kan ha på språng. Avskyr Samsung Budsen jag har just nu då det har en del problem utöver ljudet jag inte riktigt fastnar för. Funderade därför på att köpa ett par MEE Audio M6 Pro och sätta en sån där trådlös del till då jag har ett par äldre MEE IEMs, eller en liknande lösning. Hade hoppats på att hålla mig kring tusenlappen men kan nog toppa ut vid 1 500kr om de är värda pengarna. Om man får önska så gärna IEMs och trådlösa då Slemsung avskaffade hörlursuttaget på Note 10+...

Av Muddyvaines
Skrivet av Kenneth:

Du (och ni andra) som sitter med Model O Wireless, vad tycker ni än så länge? Har sett många som snackat om den och ser ju onekligen intressant ut.

Fantastiskt trevlig tycker jag, väldigt gedigna klick och enkel mjukvara, det gnekar inte någonstans och har bra glid tack vare PTFE-glidesen. Hade en Viper Ultimate innan och den här känns ofantligt mycket mer välbyggd.
Trodde jag skulle avsky hålmönstren på musen men jag märker inte ens av dom, utan är snarare rätt skönt då handen vädras. Ett problem dock vara att den första led av gnissel från scrollhjulet som beror RGB-belysningen som låg emot scrollen. Annars superb 👌

Av Muddyvaines

Jag förbeställde musen redan i slutet av November/början av December men då de inte fått in en enda av de vita i lager efter snart 2 månader så gav jag upp och beställde en Model O Wireless, som dessutom är billigare. Älskade min G Pro Wireless men... Ännu högre pris för en redan ganska dyr mus med "mindre massa", nä det känns svårmotiverat.

Av Muddyvaines

Låt mig tillägga att det är en mus jag skickade tillbaka för exakt samma problem, förutom med laddningsdockan, däremot så existerade samma problem med knapparna på den. Orkade inte hålla på med mer garantiärenden då det tog över en månad att få tillbaka en mus som fungerar sämre än den första.

Av Muddyvaines
Skrivet av ChipZ:

Tycker inte min knarrar alls.. Och jag förstår inte problemet med dockan, tog typ tre försök på sig att lära sig sätta den rätt och har inte haft några problem alls sen dess.

Om inte jag sätter fingrarna på exakt rätt plats på knapparna så knakar det i mina klick. Jag sätter den rätt, men även då måste jag skjuta upp den typ en eller två millimeter för att den ska få kontakt, så minsta lilla kontakt med skrivbordet får den att halka ner så laddningen inte fungerar.

Av Muddyvaines

Om man bortser från det hiskeliga priset på Viper Ultimate så kan jag inte ens då rekommendera den. Tycker att den känns väldigt billig för att vara så ofantligt dyr. Men hittade du den för det priset så kanske det är en bättre deal. Skickade tillbaka min mus till komplett då båda höger- och vänsterklick vickades i sidled, gav av sig ett knarr och en knastrig känsla i klicken, inte alls som en mus i den prisklassen ska kännas. Laddningsdockan fungerar inte heller bra. Sätter min mus på laddning på kvällen och ser att den är lika låg eller slut på ström helt dagen efter. Man måste hitta precis rätt ställe att sätta den på annars så laddar den inte, trots att den indikerar på att den blir laddad i Synapse. Jag kan verkligen inte rekommendera den här musen. Inväntar med glädje på att nya G Pro Superlight kommer ut.

Av Muddyvaines
Skrivet av Samsung:

Skicka gärna ett PM åt mig om du råkar hitta en typbeteckning på lurarna, det kan stå under fodralet och bör vara något i stil med SM-****. Jag är ingen kundtjänstperson, så jag kan inte fixa en ersättningsprodukt direkt, men jag kan definitivt börja med att kolla upp om det är något känt problem och hur det kan lösas i så fall, eller föreslå en möjlig väg framåt.

Ledsen för sent svar, kom lite grejer emellan! SM-R170 är vad jag kan se på fodralet iaf om det kan stämma?