Inlägg

Inlägg som SvanteP har skrivit i forumet
Av SvanteP

Tack för alla snabba svar.

Ringde och pratade lite med mina föräldrar, för självklart så får även mor följa med. Men mamma är ju mer intresserad av att besöka annat. Dock har dom varit i Budapest flera gånger, så intresset lutade åt Belgien och i så fall att vi bor i Liège. Men får se, ska träffa dom på tisdag. Det jag läst om disabled tickets for Belgien så verkar dom inte hålla på regeln med max en ledsagare per handikappad person, så ska höra mig till arrangören för detta. För det har varit trångt enligt folk som varit där tidigare.

Gällande budget tror jag inte att det är någon större fara, så länge inte biljetterna ligger på mer än 10k st vilket dom inte gör. Disabled priserna är även mycket snällare än ordinarie priserna så.

Edit. Såg att i Tyskland så finns det Race Saloon windows tickets. Då sitter man ovanför garagen som jag förstod det, samt att man har tillträde till takterassen. Det är 14k per biljett för lör-sön men å andra sidan så lär jag och farsan aldrig göra om det så kan lika gärna bre på lite, och då ingår det även frukost och lunchbuffe, fika, kaffe. Efter att jag pratat med farsan (utan att avslöja priset för då skulle han aldrig gå med på att jag bjuder), så ska jag kontakta arrangören och se om det går att köpa till en parkeringsplats som är typ 50m från byggnaden. Köper man 4 biljetter så ingår p-plats men ska trycka på handikappet och försöka få tillträde på våra två biljetter.

Av SvanteP

Mhm läste lite om att delta på paddock club, 50k per person. Maybe next time Men som sagt tips mottages.

Av SvanteP

Besöka ett F1 race med en rullstolsburen person.

Jag och min pappa följde formel 1 varje racehelg fram till 2005 när jag flyttade hemifrån, ingen av oss är väl hard core fans men vi gillar saker som går snabbt. Varken jag eller pappa är bra med ord men jag vill göra något för att visa hur mycket jag uppskattar hans stöd från min uppväxt, jag har val svalt att jag aldrig kommer kunna gå plus mot mina föräldrar och allt dom gjort men jag vill ge tillbaka så mycket jag kan.

Vi har dock aldrig varit på ett race, och min tanke är att bjuda min pappa på en helg. Tanken är väl Tyskland, Ungern eller Belgien. Nu dock till frågan min pappa är mer eller mindre rullstolsburen efter en stroke, han kan gå kortare sträckor (typ max 100m) och inte trappor. Vilka biljetter ska man kolla efter? Misstänker att man ska satsa på något som gör att man får en plats i paddock building? Sen att det finns hotell inom några mil som funkar handikappmässigt.

Om ni har erfarenhet dels av race men även om platser som funkar bra för rörelsehindrade så får ni gärna lämna en kommentar.

Av SvanteP

Omöjligt att säga, inget info finns ute.

Det brukar vara runt 2 år mellan serierna, mellan arkitekturer betydligt längre.

Nu kan det bli ändring på det om AMD lyckas få ut ett kompetent grafikkort på 7nm under 2019. Men som sagt vi kan lika gärna prata om hur långt ett snöre är at the moment.

Av SvanteP

Tänkte bara flika in att det har släppts betor av både Courseplay och GPS, båda finns på github än så länge. Anledningen är att det uppdateras filer rätt ofta så istället för att behöva ladda ner ny mod varje gång så behöver man bara ladda ned den uppdaterade filen.

Finns en del buggar och dylikt, har själv inte spelat fs19 på ett tag då jag lägger mycket tid på jobbet men försöker hålla mig uppdaterad på de här två EXTREMT nödvändiga moddarna.

Happy farming friendorinos.

Av SvanteP
Skrivet av MrWIB:

Ok, men en en fullspecad Volvo, BMW osv går ju på en del pengar också
Macan S börjar ju trots allt "bara" på 660k, sen har du specat den för ytterligare 400k (vilket är löjligt lätt, men ändå).
Macan utan S kostar ju "bara" 600k ren, ger garanterat bra körglädje!

Men det var bara tips om du kände att pengarna brände i fickan

Behöver nytt avlopp och tak till huset så vinsten är redan bokad

Jag tror inte att 1 050 000 är särskilt rättvist, skulle man gå till Porsche och säga vad man vill ha så har säkerligen även dom färdiga paket för en del av sakerna. Men jag siktar på att lägga mig runt 500k. Men har lagt projektet lite på is för att se vad som händer hos BMW och kommer börja kolla igen i sommar runt semestertiderna.

Vad gäller Merca och Audi så har jag aldrig fastnat för dom, är en ren personlig preferens. Då känner jag att jag lika gärna kan köpa en volvo och spara massa pengar.

Tack för all input.

Av SvanteP
Skrivet av MrWIB:

=> Porsche Macan 👍

Nog för att jag kan skämma bort mig lite, men 1 050 000 svider lite väl även för min plånbok

Av SvanteP
Skrivet av sesese:

V40 är på väg ut så ingen bra totalkostnad på den bilen. (köp aldrig sista bilen om det inte är en Volvo Classic där du får nästan all Lulu nästan gratis)

Tror att 330i med under 10000mil efter 3 år är en bra deal. Eller nya V60cc men då missar du träffarna på bana.

Väljer du 330i kolla med alla handlare vad de har hemma. Alltid någon som vill bli av med sitt ex och då kan ge ett bra pris. (jag fick 18% ink gratis vinterhjul på en 120 helt sanslöst bra deal. Tyvärr så gillade frugan inte bilen så det blev ingen affär)

Jag kan få rätt bra % rakt av då jag kan gå via min beställares avtal med bmw eller volvo, det är inga 18% men inte långt ifrån. Tycker bara att 3 serien sedanen är så jävla stor och tråkigt utseende, gillar looken av couperna och deras aggressivitet. Vart väldigt tydligt idag när jag såg dom på plats sida vid sida.

Skrivet av Trigger:

@SvanteP:

För BMW kolla helt klart in deras business-paket och utgå från det. Helt andra pengar...
Du ska nog inte titta dig blind på vad bilen kostar i rena pengar utan se vad din månadskostnad blir för leasingen(för företaget).Kan skilja rejält där man faktiskt får in en dyrare modell/ utrustningspaket för en lägre TCO. Detta pga olika restvärden. Samma gäller Volvo precis som du säger.

Nya 3serien lär väl dock dröja innan de har vettiga paket på... så var det med 5serien när den släpptes.

Är det en sk noll-bil du ska leasa? Eller måste det skrivas privatmil med förmånsskatt som följd?

Inte riktigt säker på vad noll-bil är, men jag ska förmånsskatta på företagets månadskostnad för leasingen typ. Jag betalar bensinen privat och skriver mil på de resor jag gör i tjänsten. Sen personerna jag pratade med på Volvo och BMW var väldigt hjälpsamma och kunniga på sätt för att minimera kostnaden för mig och mitt företag.

Innan jag beställer nästa bil så ska jag prata med företaget som sköter min ekonomi, dom har bra koll på vad jag ska tänka på när jag bestämmer bil. Dock tror jag att jag kommer prioritera körglädje mer än ekonomin, jag är så jävla överbetald att jag kan skämma bort mig själv lite.

Av SvanteP
Skrivet av MystiX:

Lär själv ta nya 330i. Dock vet jag inte hur du lyckas hamna på 594k, har du plockat på allt som går att lägga till? Du kan lätt ta bort 80 000 därifrån och ha lite roliga grejer ändå. Plus att det är 12-14% rabatt på det priset du byggt ihop för företagsbilar.

Jag inväntar ett erbjudande dock, det verkar sitta långt inne för BMW att få ut någon kampanj över huvud taget på nya 3an.

Var till Bavaria i Uppsala idag och snackade lite med dom. Hade snöat in mig rätt rejält på 2 serien, dock verkar det som att den ska slutas tillverka och försvinner under året. Eller det personen på Bavaria sa var att det finns nyheter om 1 och 3 serien, men att inget nytt finns om 2 serien. Jag frågade om det inte bara var så att det inte kommer någon ny 2 serie, och då sa han att inte kan säga något men att om jag är ute efter en ny bil under 2020 så ska jag nog glömma 2 serien.

Så vi diskuterade lite om 1 serien och 3 serien, precis som du säger så är mitt pris väldigt högt eftersom att jag i princip har plockat alla extragrejer löst. Personen från bmw sa att det finns flera färdiga businesspaket där det dels blir mycket billigare än att köpa allt som extra, sen att det då även räknas som original och inte som förmånsgrundande extrautrustning vilket då sänker förmånskostnaden enormt. Kan även tillägga att samma gäller på volvo.

Så nu får jag avvakta och se vad som kommer fram under våren. Min kära far tycker att jag ska ta en tråkig v40 och sedan köpa en separat banbil i det coupe utförandet som jag vill och sedan som jag kan fixa till så som jag vill ha den med eftermarknadsdelar och ev motorbyte.

Av SvanteP

Ny förmånsbil 2020

Så är ute i VÄLDIGT god tid men min nuvarande förmånsbil Mazda CX-5 ska bytas ut april 2020. Kollar på Volvo och BMW som nästa, volvo vill ha 7-9 månader på sig, BMW ungefär lika. Så har ett halvår på mig att vela. Endast bensin som gäller och dragkrok är ett måste. Är mitt eget företag så bestämmer själv vad jag ska köpa.

Mazdan har funkat klockrent och har passat mina behov nu när jag renoverat, men jag har inte längre behov av en så stor bil. Jag bor själv och har inga barn. Och det som har varit dåligt med mazdan är att den är så förbannat jävla tråkig o köra (vilket är bra på sätt och vis, har inte kört så fort). Bor visserligen ute på landet och de sista 900m är grusväg men bonden som bor längst ut med mig har skött snöröjningen bra.

Så det jag sitter o kollar på nu är Volvo V60, BMW 2 serien coupe samt 3 serien sedan. Och jag söker nu input från folk som har erfarenhet av dessa bilar.

Mitt resonemang är:
Volvo: Här är det säkerheten som lockar, har ingen erfarenhet av hur körglädjen är hos volvo. V40'n har en 152hk motor vilket inte går hem, V60'n T5 hamnar på ungefär samma pris som när jag bygger ihop BMW 220 med den utrustning jag vill ha på båda. Men Volvon känns större än vad jag har behov av, samtidigt känner jag mig osäker är trots allt 34 år så saker kan förändras på de 3 åren jag ska ha bilen. Kostnaden för V60 hamnar på ca 460'.

BMW: Här är det körglädje som lockar, kollat på 220, 230, och 330. Äger en E30 och har även ägt en E46, de bilarna nästan kräver att man har kul när man kör dom. Alla 3 alternativ har valts med M-paket, sportväxellåda, Adaptiv M-fjädring. Personligen föredrar jag nästan 2 serien då det är som en liten kart. Men det kostar en del i jämförelse 220 hamnar på 457', 230 hamnar på 487, 330 hamnar på 594'. 330 är främst med för tankarna på om livssituationen förändras.

Det de lutar åt spontant är BMW 230 och sen delta på lite track days under året för att få köra av sig. Hade BMW 240 gått att få med dragkrok så hade det varit ett alternativ men det går tyvärr inte. Sen får ni självklart komma med andra förslag som ligger i prisklasser upp till säg 500'.

Av SvanteP

Vet vi vilka som kommer kommentera?

Av SvanteP

Tycker det är konstigt att man inte kan leja ut transporten från sin farm till silo. Antingen att den tar xxxx mängd av cash per kärra, eller att den tar % av försäljningen.

Så man vill sälja 150 ton till försäljningspunkt x, och då kommer det tre lastbilar med trailers och hämtar o sen kör till försäljningspunkt. Iofs kan jag förstå att det är svårare nu när man kan bygga sin egen farm.

Av SvanteP

Suget efter classic är stort nu. Kunde inte hålla mig och var tvungen att starta en ny char på en priv server. Det är mycket man saknar, men inget game breaking i 1.12.1.

Det är så underbart att gå in i Orgrimmar och se hundratals spelare, får mig att minnas tillbaka till den gamla goda tiden

När kom achivements till wow?

Av SvanteP

Svarar bara för att bevaka tråden och se om det finns någonstans där man kan streama, gärna lagligt.

Av SvanteP

Har du kollat belastning på cpu, gpu, minne? Tempen på cpu o gpu?

Av SvanteP
Skrivet av Quart:

Kan man slippa transporterna till silos mm
Det vore trevligt att slippa transporterna själv

Inte i dagsläget. Courseplay är på g, med den modden kan du automatisera väldigt många olika sysslor. Bygger dock på att du spelar på pc.

Tar lite tid att komma igång med courseplay och få det exakt som man vill ha det, men efter det så är det smooth sailing (min erfarenhet från fs17).

Av SvanteP
Skrivet av MaxIt666:

Får inte 1000/1000 med pc kabel (nya kablar) direkt kopplad till fiber fördelare , max 700/900.
Levarantören säger att inte finns något fel på signalen.

Fiber fördelare är en Raycore RC-CP9.
http://bredband.gardala.se/dokument/Raycore-RC-CP9-User-Guide...

Wan används inte , lan 1 lan 2 går vidare med cat6 till uttaget i vardagsrummetsuttaget.

Köpte en ny nätvärkskort ASUS XG-C100C med support 1gb upp till 10 gb.
https://www.dustinhome.se/product/5011061159/xg-c100c?ssel=fa...

Vad exakt är det du har köpt då från isp'n? Är det inte UPP till 1000/1000?

Har sett vissa isp's som säljer 1000/1000 fast läser man i avtalet så garanteras bara hastighet på 500/500 och att man kan få upp till 1000/1000 om solen står rätt, det inte blåser och ingen annan i samma län använder internet. Vi har så där jag bor, att det levereras bara upp till en viss hastighet till fördelarskåpet och det är det som alla anslutna sedan får dela på.

Av SvanteP
Skrivet av lalush:

Något info om när Reforged kommer?

Nopp inget nytt har släppts sedan jag skrev info i tråden senast (15 dagar sedan) gällande vad som är känt.

Av SvanteP

@Lindellanton02:

Nja svårt o svårt skulle jag väl inte säga. Dock är problemet att du kan bara ladda ner mods via spelets egen modsida, så det tar längre tid innan de dyker upp till konsol och urvalet är mindre. Detta är för att Giants testkör moddarna som ansöker om att få bli upplagda, för att säkerställa att de funkar och inte skapar problem.

Sen så får inte moddar till konsol innehålla några script, det är styrt från Sony och Microsofts sida. För med script kan man lätt implementera skadlig kod.

Av SvanteP
Skrivet av ChristianLB:

@SvanteP: När jag kör streamlabs och pubg tex så kolla jag aktivitetshanteraren och under spelomgång så ligger cpu mellan 60-80% . minne 7-8gb (50% ungefär) , ethernet ligger på 3-4 Mbit/s upp (har max 12 upp på mitt internet), Gpu ligger runt 50-60% vid spelande men när man är i lobbyn på pubg ligger den på 99% ? .

Låter det som något är överansträngt tex cpu bör ligga på max 50%?

Så länge inte delarna ligger på 100% när du råkar ut för dipparna så tyder det på den dåliga optimeringen av spelet tyvärr. För ingen av delarna flaskhalsar en annan del.

Eftersom att du inte nämnde temp på cpu och gpu så tar jag för givet att dom är ok och inte throttlar.