Inlägg

Inlägg som SvanteP har skrivit i forumet
Av SvanteP

Japp ledighet bokat till v35, med lite tur har jag väl nått lvl 40 innan veckan är slut. Lite skillnad från senaste expansions, BFA nådde jag 120 efter 19 timmar, mest för att jag körde alla quester i resp zon och försökte hänga med i lore hade kunnat gå mycket fortare.

Av SvanteP

Kommer börja med en Orc Warrior, sen blir det en Undead Mage. Kommer inte powerlvla, så lär ta rätt mycket tid för mig för varje char.

Av SvanteP

Så nu börjar äntligen modsen komma ut till FS19, vilka är era favoriter? I och med alla mods så har spelet äntligen börjat bli roligt för mig igen.

Map:
Mercury Farms

Mods:
GPS
55ft Header till tröskan
Place Anywhere
Div John Deere fordon och tillbehör (Mest för att det är det som Mercury farms har skyltat överallt)
Filltype Mass adjustment
Disable Vehicle Camera
Field Service trailer
Bag'n'Lifter pack
Display for tool position
Enhance Vehicle

Några mods jag saknar och hoppas att dom kommer är "No teleport" och "Manual Attaching".

Av SvanteP
Skrivet av edvinnn:

Kom att tänka på ett förslag till regelförändring... eller tillägg snarare. Ge även en bonuspoäng till föraren som förbrukat minst bränsle under loppet. Ganska relevant i dessa tider och kanske påskyndar utvecklingen av miljövänligare motorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag förstår din poäng men personligen känner jag att det är därför vi har Formula E, det är nog snarare där framtiden ligger när det kommer till innovativ teknik.

Formel 1 för mig brukade symbolisera det värsta av det värsta, numera är allt så reglerat och man försöker artificiellt skapa spänning. Med det så menar jag inte att det alltid varit spännande tidigare, vi har haft väldig dominans från enskilda team i större delen av sportens existens. Men förr i tiden så pressade man motorerna så pass att ett en motor bara klarade av kvalet, sen satte man i en ny motor för racet som i många fall exploderade under racet bara för att man pressade dom så hårt. Det fanns inte marginaler om man ville vinna.

Nu har vi Formel 1 där Mercedes och Ferrari är, Formula 1.25 där Red Bull är (i alla fall en av deras förare), Formula 1.5 där resten av teamen exkl Williams huserar, och till slut Formula 1.75 med Williams.

Av SvanteP

Arenan räknas mest troligtvis som ett eget företag/avdelning inom kommunen, och utgifterna för arenan är större än inkomsterna.

Precis som m4gnify är inne på så är driften en del av det, men även hyran är en del av det. För kommunen måste räkna in en marknadshyra för arenan, för kommunen hyr ut arenan till till olika idrottsföreningar. Och om man då inte får in motsvarande marknadshyran i uthyrning så räknar man att man går back på hyran, även om det är en intern kostnad.

Av SvanteP

Så nu har jag lite mer info, dock har jag inte fått komma hem ännu.

Kameran som min kära far köpte är en Nikon D3200, som han köpte 2013 begagnad. Han hade en gång i tiden ett 18-** objektiv men det har varit borta sedan länge, det som sitter på nu är ett fast 35mm objektiv.

Så min tanke nu är att köpa den kameran av min pappa då han inte längre använder den, sen köpa objektiv, tripod, väderskydd till den. För kamerahuset i sig verkar inte vara dåligt för mina behov.

Av SvanteP

Nu är jag inte hemma så jag har inte tillgång till mina bilder och kan lägga upp, men när jag kommer hem i slutet av nästa vecka kan jag lägga upp något. Har inte heller med mig kameran nu så det enda jag kommer ihåg är att det är en canon, men ska höra mig av till mina föräldrar och fråga.

Jag jobbar främst med anläggning och byggherresamordning. Så det är inte så ofta jag fotar ett hus någonstans, utan jag jobbar mycket i nya områden där det byggs tusentals bostäder i områden som kan sträcka sig kilometervis eller förtätningar i städer. Sen får vi se i framtiden om jag får intresse från byggherrar så kanske det blir mer sådant.

Dock kommer jag inte fota inomhus då det inte intresserar mig överhuvudtaget, jag tycker om att ta bilder kanske en gång i månaden så man kan följa hur ett nytt område växer fram etc. Och nu var det som sagt en byggherre som ville köpa områdesbilderna och lägga med till sin nya BRF för att historian bakom när det byggdes ska finnas med.

Så det är väldigt stora byggarbetsplatser jag vill ha med mig, förra månaden så stod jag ca 500m bort från ett område uppe på ett tak till en bensinmack. Dock så använde jag då min pappas kamera och objektiv som tillsammans gick loss på 3k, samt att jag inte hade någon tripod. Så det går inte att utröna några detaljer, och börjar man förstora så är detaljerna väldigt blurriga.

Gällande pris så hade jag förstått att det mesta skulle gå till objektiv, jag ska kolla på delarna som aMpari plockat ihop och sedan läsa mig in på det. Kan även säga att jag levererar alla bilder rå'a so far, de byggherrarna som jag ofta är i kontakt med är väldigt stora och har egna grafiker som sitter och redigerar material. Dock har förvånansvärt få några fotografer som tar kort under byggtid, det är alltid försäljningsbilder inifrån som tas. Med det sagt så har jag en kompis som är utbildad inom grafisk design och sitter med bildredigering privat, så vid intresse har jag möjlighet att blanda in henne.

Gällande drönare så är jag inte så insatt, men hur funkar det tillståndsmässigt? Jag har inte följt med i turerna där alls, t.ex. jag har projekt inne i centrala Uppsala där det rör sig väldigt mycket privatpersoner.

Av SvanteP

Köptips kamera. Fotografera landskap (byggarbetsplatser).

Så jag har under flera år fotograferat byggarbetsplatser som jag drivit eller medverkat i, har lånat min pappas Canon digitalkamera från 2008-2009 någonstans. Har varit en väldigt basic modell med standard objektiv. Sitter nu i en annan roll där jag driver eget och som tjänsteman vid flertalet byggen, har en byggherre som är intresserad av att köpa bilder av mig. Och det som är taget är ju gjort, men det väckte intresset av att lägga till den tjänsten i mitt företags portfolio.

Så då tänkte jag att det kanske är dags att köpa en egen kamera, tripod, och objektiv. Dock är jag totalt okunnig gällande allt detta, jag har bara tyckt att det varit kul o ta bilder men inte brytt mig om utrustningen.

Jag har en budget på ca 20k ex moms. Jag ska fotografera de nya arbetsområden som jag är med och exploaterar, så det handlar om fotografering utomhus på varierande avstånd. Så misstänker att jag kommer behöva ha olika objektiv ett för längre avstånd och ett för närmare avstånd, sen känns det som hög upplösning är ett plus om man kör landskap.

Sen om ni vet om någon bra videoguide på typ youtube där dom förklarar vad man ska tänka på när man fotografera landskap, engelska går lika bra som svenska.

Av SvanteP

Jag var kritiskt och trodde inte på idén att dela ut poäng för snabbaste varvet, jag pudlar och måste säga att jag tyckte om vad det gjorde för slutet av racet.

Ofta är racen slut med 15-20 varv kvar. Som Hamilton sa efter Australiens race, att han hade Verstappen under kontroll och kunde öka tempot om en attack skulle komma (sen vet man inte hur mycket som är bluff eller inte). Men i slutet när topp 4 förarna rapporterade in att dom behövde den där poängen och faktiskt pushade, det gav helt klart mervärde.

Av SvanteP

Jag slår nog till på F1 TV tjänsten, både FP3 och kvalet har funkat bra nu. I kvalet så hade jag ett tillfälle på några få sekunder där den gick ner på 240/360p med mosaic, resten av tiden flöt det på bra. Och då känner jag att det kan lika gärna bero på faktorer som streamingtjänsten inte har rådighet över.

I övrigt så var kvalet lite av en besvikelse, merca var en bit snabbare än ferrari. Får hoppas att racet är tightare. Kul att se Red Bull så långt upp med Honda, dock är det väl lite samma känsla som när dom använder Renault. Chassit räddar dom medans motorn är medioker, sen återstår ju även att se hur tillförlitligheten är på Honda när den tuktas. Dock så tycker jag att om Red Bull ändå ska köra en GP2 motor så är deras bästa chans om dom är huvud-/enda kunden som dom gör nu, istället för att vara ett team i mängden som köper motorer.

Formel 1.5 ser dock intressant där dom ligger nära varandra.

Dold text
Av SvanteP

Så nu går FP3 och streamen funkar bra, har haft artifacting en gång men det behöver inte bero på streamingtjänsten. Var lika på Sky coverage förra året.

Dock så skiftar det mellan 720p och 1080p, och med mina 100Mbit så bör det inte ligga på min ände (även om det kan vara throughputten från min isp till streamingtjänstens isp). Gällande vilken uppdatering jag mottager så tror jag att det är 60Hz, bilden är inte alls lika hackig som 30Hz brukar vara.

Jag hittar dock ingen möjlighet att ställa in kvalitet på streamen, enda jag kan ställa in är vilket språk jag vill lyssna på.

Av SvanteP

Alltså att inte de ni hyr av går till handling efter att hört det där gällande säkringen är för mig ett mysterium. Som sagt om det brinner ner så står dom ju duktigt i skiten.

Jag hade kontaktat de som ni hyr av och sagt att ni inte längre kan använda lokalen pga den överhängande brandrisken som den andra hyresgästens beteende innebär, försök gärna få med er övriga hyresgäster exkl trubbelmakaren.

Att hyra och dela lokal med okända är tyvärr ett väldigt lotteri. Min första plats jag hyrde, där hyrde dom ut min plats till en av de andra hyresgästerna när jag inte nyttjat min plats på en månad. Yepp dom tog fortfarande hyra från mig dock, sa upp det på stående fot och krävde tillbaka pengarna. Hade fotobevis, så en vän till mig som är jurist skickade ett ganska rättframt brev. Fick tillbaka tre månaders hyra som ursäkt, vi var inte vänner efter det.

Andra garaget funkade bättre, men där var det en person som stod på kontraktet. Och helt plötsligt så får vi reda på att han har skippat landet och inte betalat hyra på 6 månader, vi hade 24 timmar på oss att lämna lokalen och ingen möjlighet att få fortsätta hyra.

Efter det så byggde jag ett eget garage för 300k.

Av SvanteP
Skrivet av Holmgren3n:

Skapade ett helt nytt konto med Sverige som land men verkar inte funka alls, kanske ska testa med 7 dagars trail först för det funkar tydligen. Men inte att köpa ett år direkt, skumt!

Jag fick samma problem när jag försökte köpa en prenumeration direkt, men när jag körde 7 dagar trial först så gick det bra.

Dock är som många redan har berättat tjänsten helt oduglig. Försökte kolla live men fick som många andra bara meddelandet att streamen laddas och sen laddade sidan om var 10 sekund ungefär. Nu har jag äntligen lyckats börja kolla på replay av fp1, men det bryter upp hela tiden, artifacter på skärmen, ljudet bryter upp och lite random ljud då och då.

Har varit i kontakt med F1 tv, och funkar inte tjänsten resten av helgen så förlänger dom trialperioden till nästa racehelg innan jag behöver bestämma mig för om jag vill behålla tjänsten. Men med tanke på att tjänsten funnits i ett år så är det jävligt pinsamt.

Av SvanteP

8 dagar till första träningssessionen, ska bli ruskigt intressant och se första helgen vart alla team står. Vilka som körde på "halvfart" i testerna, om hondamotorn är så pass pålitlig när den stressas som den var under testerna, Vettel vs Leclerc, Räikkönen vs Giovinazzi, Kubica's återkomst även om det är svårt o säga något när han sitter i en haltandes Williams och har en rookie som lagkamrat, Mercedes vs Ferrari vem har vidareutvecklat sin bil bäst, Hamilton vs Vettel.

Av SvanteP

Fick mitt i början av oktober -18, ruskigt nöjd med mitt kort. Kom från ett EVGA 980Ti som lät rätt duktigt, till det här kortet som jag efter ett halvår ännu inte hört om jag inte lägger huvudet mot chassit.

Gällande pris, visst det är dyrare än föregångare och antagligen inte värt det för många, jag utnyttjar säkert inte kortets fulla potential. Men för mig är det värt det och det borde vara allt som betyder något, kortet är tystare och spelen ser snyggare ut nu än vad det gjorde med sin föregångare. Vi har alla olika förutsättningar och olika värderingar.

Kan ju jämföra med några av mina andra hobbys. Jag har en 31 år gammal bil som jag bara använder för att köra på en avstängd bit asfalt varv efter varv, tävlar inte, kommer på inget sätt tjäna pengar på att bruka den, skulle jag sälja den kommer jag aldrig få tillbaka i närheten av vad jag lagt på den. Den har kostat mig mer än vad jag köpte min nya bil för 2017, är det värt det? För majoriteten nej, men jag får min adrenalinkick och mår psykiskt bättre av att köra den så för mig är det värt det.

Cykling. Jag cyklar mountainbike i rent motionssyfte, hade jag behövt ha en kolfiberram för xx antal tusen? Nej antagligen inte, men cykeln gör att jag nu kan utmana mig själv med värre backar, värre förhållanden inne i skogen, och därmed gör det roligare för mig. Alltså är det värt det för mig.

Av SvanteP

Toyota ae86, Mazda rx7 och Datsun 240z är ju drömbilar. Dessvärre så har dom blivit poppis och betydligt dyrare nu för tiden. Wankelmotorn kräver ju även en del "underhåll". Polaren har 3 st motorer till sin rx7'a som han kan rotera beroende på vilken som funkar

Av SvanteP

Hade helt missat att det funkar i Sverige med F1 TV Pro, vet vi vilka kommentatorer/sändning man använder? Tror nog att det blir beställning oavsett när säsongen drar igång, less på att vänta på att Sky F1's sändning ska komma upp. Sen så njuter jag av F1, visst kanske inte lika bra som förr men fortfarande något jag kollar på. Så kan vara värt 110€ för att stödja fattiga liberty media

Av SvanteP

Lyfte upp det här för min farsa men intresset var ungefär 0 och ingenting. Så skippar nog det här i år och satsar på att besöka Silverstone med en vän istället om något/några år.

I år satsar jag på att importera ett skal av en El Camino 1965 eller 1968 istället från staterna och börja renovera.

Av SvanteP

Att få smashade paket är tyvärr vanligare än vad ni tror. Har tidigare i mitt långa liv jobbat för ett åkeri som körde för en av de stora aktörerna, personalen som lastade och hanterade burar och pallar med varar fick lära sig att köra truckar i "skarpt" läge. Även om det var ett krav att ha truckkort så betyder inte det att man kan hantera truckar. Jag har sett en del paket som misshandlats beyond recognition sällan med flit utan av lathet och okunskap.

Personligen har jag aldrig fått något så skadat att jag behövt reklamera eller skicka tillbaka, men har sagt åt alla i min vänskapskrets/familj att aldrig skicka något som inte går att ersätta. Och det här gäller alla stora jättar som sysslar med paket.

Av SvanteP

Fast williams har väl bara visat upp sitt nya livery på 2018 års bil?

Så vi har ju inte sett hur själva bilen med alla uppdateringar kommer se ut.