Inlägg

Inlägg som SvanteP har skrivit i forumet
Av SvanteP

Med tanke på hur mycket renderingar och dylikt det är som kommit ut från kreti och pleti så skulle jag nog inte bry så mycket om "läckta" bilder om det inte kommer från tidigare pålitliga källor. För idag sitter en hel del människor med 3d-skrivare, folk som har tillgång till cnc i jobbet etc som gör fake baserat på existerande renderingar. För jag har inte läst någonstans att den första läckan har stöd från någonting alls, eller har jag missat något?

Av SvanteP

Hämtade ny förmånsbil igår Volvo S60 T5 R-design, fyllde den med det som fanns tillgängligt mer eller mindre. Tanken är att jag ska köpa loss den privat efter leasingtiden. Efter att ha kört slö suv i tre år så behövde jag något där man faktiskt kan förlora körkortet om man så önskade.

https://i.imgur.com/QJxbaXk.jpg

https://i.imgur.com/NS8Xvdw.jpg

Av SvanteP

Fattar inte vad det är för gatekeeping mentalitet från vissa. Det är en sak att fråga varför personen vill köpa en gasolgrill och då istället komma med förslag på varför kolgrill skulle passa personen bättre, men att bara skriva skit för att ge en känsla av att man är bättre än andra är så onödigt och ger ingenting för någon part. Skit i att trycka ner andra så kommer ni må bättre inombords.

Gällande frågan så kan jag tyvärr inte ge förslag på specifika modeller eller märken men mer vad man ska kolla på, vilket är lite samma som flera redan varit inne på.

Dels lite tjockare material då tunnare material kyler ner grillen invändigt också, vart förvånad över hur pass påtagligt det vart. Något som kan spela in är att de billigare modellerna som har tunnare plåt ofta även har sparat in på brännarna så det blir kaka på kaka som spelar in. Dock kan jag erkänna att jag har inte upplevt problem med rost på någon grill som jag brytt mig och tagit hand om.

Om du är ute efter en med 4 brännare eller uppåt så kolla gärna om det finns möjlighet att dela av utrymmet i grillen, så att om du bara grillar för en eller två personer att du kan köra på två brännare. Även om du kan reglera antalet brännare som går så får du antagligen inte upp temperaturen invändigt om du har hälften av brännarna men samma volym.

Bra möjligheter för att reglera luftintag, det finns tillfällen när du behöver mer och mindre luft.

Lycka till med grillningen i sommar från en som började billigt och gått igenom flera olika priskategorier.

Av SvanteP

Tycker att det virtuella racet som kördes i söndags var mycket roligare/bättre än det första. Deltagarna tog det på större allvar. Sen var det roligt att flera tidigare F1 förare deltog, och imponerad av Button som ändå placerade sig helt okej. Se om Norris deltar på nästa race eller om han ger upp nu efter spelet gått åt skogen två gånger i rad.

Sen att Ferrari hissade flaggorna för Leclerc vinst på samma vis som de gör vid en riktig vinst fick mig att dra lite på smilbanden

Av SvanteP

Satt uppe i natt och väntade på fp1, vilken jävla shit show det var. Twitter och reddit uppdaterades flera gånger i minuten, discordkanalerna gick varma, spekulationer spreds som fakta.

Att ingen vågade ta beslutet pga ekonomiska konsekvenser visar åter igen pengar>hälsa. Sen att dom inte gav något beslut så alla besökare, team, journalister stod utanför grindarna och väntade i klungor, inte alls en stor grogrund.

Av SvanteP
Skrivet av Zippeer:

Jag upplever inte Modmic som en bra mic för streaming alls.
På min dator så måste jag sätta "Mic boost" till minst +20 och då hör man ett konstant "brummande/brusande" ifrån micen.
Funkar utmärkt för TS/Discord men inte streaming.

Låter mera som att det är någon inställning som är out of whack om de bara är streamingen som flummar. Vet flera som streamat med modmic problemfritt, har själv aldrig gjort det dock.

Av SvanteP

Vet inte om han redan har ett headset, men jag skulle kanske kolla på en modmic med puffilter av skummodell.

Som sagt när man börjar så behöver man inget speciellt, utan om man tycker att det är kul så kan man alltid utvecklas längre fram.

Av SvanteP
Skrivet av fagerja:

Kanske São Tome e Principte skulle vara något för dig. Säo Tomé e Principie är en före detta portugisk koloni, som ligger vid ekvatorn utanför västra Afrika. https://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A3o_Tom%C3%A9

Tack för tipset, dock verkar det inte riktigt vara det jag är ute efter.

Av SvanteP

Restips, värme och avslappning i februari/mars

Behöver hjälp med tips på resmål. Jag reser inte särskilt ofta privat, det här blir andra gången på 16 år så jag behöver lite hjälp.

Jag ogillar svensk vinter och behöver komma iväg till värme och sol i två veckor, väl på plats så vill jag göra så lite som möjligt. Jag vill sola, bada, mindfulness, yoga, gå på spa, äta, sova, and repeat. Vill inte besöka någonting, vill inte strosa i någon stad.

Så spontant har jag funderat på att åka iväg två veckor till någon ö i Maldiverna all inclusive, bo på ett hotell där man hyr en liten bungalow som står i vattnet precis i strandkanten.

Någon som varit till Maldiverna och har något tips? Någon som har tips som passar in på det jag eftersöker? Är van resenär i jobbet, men privat not so much.

Av SvanteP

Jag dyker nog upp just in time, har ett möte i Uppsala som slutar kl 17 så kommer direkt från jobbet.

Av SvanteP

Jag anmäler mig till en av de kvarvarande platserna.

Av SvanteP
Skrivet av Mieriola:

25 race behöver inte vara något logistiskt problem om det planeras väl. Vi pratar om 4 extra lopp jämfört med årets schema och 3 extra jämfört med nästa års schema.
Nåt extra lopp i Nord/Sydamerika (Argentina?), nåt i Asien (nytt försök i Sepang?) och nåt extra i Europa (Tysklands GP vore givet) så är det löst.

Logistiskt så tror jag att det löser sig, värre med personalen. Merca, Ferrari och Renault har tidigare gått ut och sagt i SkyF1 att över 22 race så kommer de behöva ha två team att alternera mellan. Och jag förstår det, är ju inte som att det bara är fredag, lördag, och söndag för personalen på plats. Och dom jobbar inte direkt 8 timmarsdagar heller. Rimmar sådär med allt snack om att budgeten ska regleras och hållas nere.

Håller även med snack på reddit. Formel 1 har tappat lite av sin exklusivitet, under 9 månader så har du ett race i snitt varannan helg. Har hellre 10 race på bra banor, lite så där att man går och ser fram mot att det äntligen är formel 1. Personligen för mig så blir det mera att man kollar på det om man kommer ihåg, missar man så spelar det inte så stor roll för det är ända ett till race om 2 veckor. Detta hänger även ihop med att många av dagens banor är tråkiga.

Sen gällande vilka banor, ja det är ju de som kan betala. Hade gärna sett ett system där banor som kan erbjuda bättre racing får rabatt mot de totalt värdelösa och tråkiga banorna där racen bara är som tåg och helt förutsägbara. Och långsiktigt så borde det vara bättre för Liberty att visa race med bra och tight racing, det lockar garanterat fler tittare, vilket i sin tur förhoppningsvis bygger upp en större följarbas, vilket i sin tur i regel innebär mer pengar från sponsorer, försäljning av krims krams m.m..

Av SvanteP

Var Slop3 och en till som kommenterade, och ja det var inte som man var van med. Eftersom att jag har tillgång till SkyF1 sändning så gick jag tillbaka till den, men roligt att det experimenteras.

Det visade även hur dåligt F1TV's tjänst är när de på Twitch utan problem kunde sända i 1080p 50fps.

Ser fram mot dagens start, om bara Ferrari kommer iväg okej från starten så tror jag inte att dom kommer vara hotade förrän deras däck tar slut, vilket brukar vara 10 varv före de andra teamen.

Av SvanteP
Skrivet av Fulci:

Du menar att Mercedes kvalade på "sämre" däck för att de chansade på en SC först efter att de mjukare däcken börjat degradera? Vad hade hänt om SC kommit ut innan varv 20-22? Då hade Mercedes måste stannat ute medans de andra kunna gå i depå för de låg i fönstret. Sen hade SC packat ihop fältet och alla hade legat inom sekunder från varann men Mercedes med ett depåstopp kvar att göra. VSC eller SC är ren tur för de som kan utnyttja den och inget annat, det finns ingen strategi för att kunna dra nytta av den.

Jag menar att Mercedes valde att köra en annan strategi i kvalet mot Ferrari eftersom att Merca visste att dom inte klår Ferrari i en straight up fight. Ett medvetet risktagande för att skapa en chans. Chansen att det ska slå in är väldigt liten, men det är betydligt mer troligt att den slår in om du har däck som funkar i 40 varv istället för 25 varv, och om du kör på en strategi som är motsatt din rival. Och är det inte därför vi väljer att kolla på sport? För att oförutsedda saker kan hända. Om vi bara vill se bil/förare mot bil/förare så är väl det bästa att ta bort pit stops överhuvudtaget, be pirelli ta fram däck som håller hela racet för såna däck kan dom absolut ta fram. Vi kanske ska göra som rallyscenen, bara köra mot tider. Sprida ut bilarna på banan, och bara låta bilar som är inom en viss tidsintervall köra samtidigt så att man inte kommer ikapp någon. Då är det ju verkligen bara bilen och föraren som spelar in i ekvationen. Fast vi kanske ska köra bilar som är likadana, så att det bara är föraren som avgör?

Det är väldigt kul att såna här resonemang bara kommer upp när den dominanta föraren vinner och underdoggen missgynnas. Var precis likadant de två sista åren när Vettel vann, vad som än hände som gynnade Vettel så skulle reglerna ändras för att göra det mer "rättvist" AKA nerfa Red Bull och Vettel.

Av SvanteP

Ni som säger att man inte ska få stanna under vsc och sc. Nu hade ju Merca kvalat på hårdare däck för att kunna köra längre och då kunna chansa på en vsc eller sc, historiskt sätt så har sc använts 60% av racen (3/5 race innan årets, liten mängd race att kolla på men trots allt). Det är ju strategi från mercedes, dom har tagit en chans som historiskt sett hade 60% chans att betala av sig. För de såg att de inte skulle ha en chans i racet annars.

Så sluta se F1 som bara söndagar och se hela helgen där man samlar in information och testar olika saker, kommer fram till olika strategier. Eller ska vi sluta tillåta att ingenjörerna på hemmabas får lägga sig i? För det är ju inte heller samma för alla, och kanske sluta låta teamen bygga sina egna bilar för det är ju inte heller rättvist om man kollar på pengafördelning etc etc.

Av SvanteP

27k i kö på Shazzrah och 7k i kö på noggenfogger. Ska man starta om på en tredje server tro?

Av SvanteP

Ni som tycker att det är bra att X åker dit och får betala mera, exakt vem tror ni det är som åker på kostnaderna i slutändan?

Vi är idag så torsk på elektronik och att konsumera att väldigt få av oss skulle klara av att sluta köpa mobiler och datorkomponenter och tillbehör. Tillverkarna höjder bara priset till oss konsumenter så dom bryr sig inte så mycket.

Av SvanteP

49 min i queue so far, 63 min kvar est. Å andra sidan med tanke på hur det ser ut så lär man få spawn campa mobs, vilket å andra sidan är sann vanilla upplevelse. <3

Av SvanteP
Skrivet av Pantsoff:

När kan man komma in i världen?! Står "available soon". Förut stog det 4 timmar när jag kollade. Kanske mindre än en timme kvar då?

Servrarna går väl online 00.01 som jag förstod det.

Av SvanteP

Är det någon ide att hålla sig inloggad på sin server i character select skärmen eller kommer man bli kickad vid midnatt ändå och måste relogga?

Tänkte om man ska försöka undvika queue.