Inlägg

Inlägg som SvanteP har skrivit i forumet
Av SvanteP

Så jag behöver er hjälp. Jag har tränat i etapper större delen av mitt vuxna liv, aldrig upplevt den där känslan av eufori och suget på att träna som 90% av alla säger att dom får när dom väl tränat ett tag. Sist jag tränade var 2014-2016, och då var det 2-3 ggr i veckan, är inte ute efter att bli biffig utan det är bara för att bli mer hälsosam.

Jag har försökt komma igång med träning på gym igen i år, problemet som jag upplever är att jag försöker mig på övningar som min kropp inte klarar av i sitt nuvarande skick. Har tappat all grund under de här 3 åren som jag inte tränat. Någon som har tips på sida med schema och övningar för nybörjare med fria vikter?

Av SvanteP
Skrivet av anon246659:

IoT och IP kameror. Voyeristerna tackar er rädda människor

Skickades från m.sweclockers.com

Fast det där uttalandet känns mer riktat mot svensson som bara köper och monterar.

Gemene man på det här forumet här kör nog inte password som lösenord och okrypterad kommunikation.

Av SvanteP

Någon som har erfarenhet av att söka japanskt visum? Eftersom att jag även kommer göra saker som hänger ihop med mitt jobb så täcks inte det av överenskommelsen med Japan, den överenskommelsen som säger att du kan vistas i landet 90 dagar utan att behöva söka visum gäller bara turism.

Edit: Nvm, eftersom att det inte handlar om inkomstbringande aktiviteter så täcks det av tidigare nämnd ök.

Av SvanteP

Alltså grejen med att heala dungeons i dps spec handlar ju helt om att man har kompetenta spelare i gruppen. Om DPS bara låter tanken få aggro, och gruppen sen låter sin healer att dricka så är det gångbart väldigt länge.

Grejen med vanilla är att man "behöver" vara i en guild, det gör dungeons och raids så mycket lättare.

Av SvanteP
Skrivet av Dixon:

Hej,

Kom precis hem efter drygt en vecka i Tokyo.
Flög med Finnair, Sthlm -> Vantaa -> Narita och tvärtom hem.
Vantaa till Narita tar lite drygt 9 timmar.
Kommer du tillbringa tid utanför storstäder se då till att ha gott om Yen med dig då det tom inne i Tokyo inte alltid fungerade att betala med kort.
Och för allt smör i Småland plugga in de vanligaste fraserna på Japanska, kan du bara inleda samtalet på knagglig japanska och förklara att du inte talar japanska går det mycket enklare att komma igång.
Nihongo ga wakarimasen = Jag förstår inte Japanska
Eigo o hanasemasu ka = Talar du Engelska

Ett tips om du kommer vara i Tokyo eller någon annan storstad, skaffa ett Suica/Pasmo kort och ladda på det med Yen.
Funkar i princip på alla tunnelbanenät och i de flest kombinis samt många varuautomater.
Kommer du resa väldigt mycket med tåg ska du definitivt köpa ett JR Rail Pass.
Om du är osäker på om ett JR Rail kommer betala sig kolla in denna sida Japan Rail Pass Calculator

Är du anime fan kan jag verkligen rekommendera Ghibli Museum i Mitaka Tokyo http://www.ghibli-museum.jp/en/ biljetterna är dock aningens stökiga att få tag i.
Biljetterna släpps den 10:e i månaden innan dom gäller via Lawson Ticket, så 10:e Aug säljs biljetter till 1:e till 30:e Sept.
Man kunde tidigare köpa 3 månader i förväg via JTB Group, men dom har begränsat sina biljetter till de som köper paketresor via dem.
Viktigt att notera om Ghibli biljetten, den gäller för en specifik tid för inträde och missar man den med mer än 30 min kommer man inte in.
Det är 4 insläpp klockan 10:00,12:00,14:00 och 16:00, museet stänger 18:00 så tiden 16:00 kan kännas lite kort.
Det finns ingen maxtid när man väl är inne så går man in 10:00 kan man stanna till 18:00 om man vill och har lust.

Hoppas att du får en underbar Japanvistelse

Tack för alla tips. Trots att jag kolla på anime i över tio år så är det inte mycket som fastnat, deras meningsuppbyggnader gör att man inte lär sig via subtitles som man gjorde med engelska. Dock har jag införskaffat lite böcker för att lära mig katakana och hiragan samt meningsuppbyggnad. Gällande cash is king så har jag förstått sen tidigare, har även ett visakort som inte har några avgifter om man väljer att ta ut pengar utomlands. Så kommer försöka ha runt 10k yen på mig att all time och ta ut på pengar på 7/11, när/om jag lämnar städerna så kommer jag antagligen ha ännu större cash stash. Införskaffa ett lokalt simkort för att kunna använda översättningsappar och kartappar >.<

Edit: För mig är inte ekonomin så viktig, lägger hellre ut lite extra och får eget rum. Har kontakt med en byggfirma, så ska göra lite studiebesök på Japanska byggen. Då kan jag betala delar av resan på mitt företag

Av SvanteP

Lyfter en tidigare tråd då jag funderar på att resa till Japan typ q2 nästa år. Hade tänkt att vara i Japan ungefär en månad, och att då resa runt i Japan och ta dagarna som dom kommer. Resandet hade jag tänkt en kombination av rälsburet med interrailkort och att hyra bil, känner inte direkt för att köra inne i större städer utan där blir det tunnelbana men kan vara kul att komma ut mer på landsbygden med bil och bara vara. Sen hotell väljer man på plats.

Tidsmässigt är antagligen avresa i början av April.

Så nu frågor

Vilket bolag och rutt rek ni att man flyger med? Har ännu inte bestämt någon start eller mål i Japan så öppen för alla förslag.
Resmål för någon som gillar anime? (RIP KyoAni anställda)
Resmål om det finns något obskyrt och okänt matställe som man bara måste besöka?
Är även sugen på att kolla efter ressällskap, behöver inte vara från Sverige, vet ni någon bra site som man kan kolla?

Av SvanteP

Jag kommer gå samma väg som jag gjorde 2004. Första karaktären blir en warrior, sen mage.

I'm not hyped, you are hyped.

Av SvanteP

Poäng för alla som tar sig i mål skulle klart ge teamen mer motivation att fortsätta köra även när saker går åt skogen i början. Typ som HAAS nu i England, ja jag vet att HAAS sa att dom hade problem med bilarna men jag tror inte att båda bilarna hade race ending problem.

Tankning under racet, never again plz. Och jag är ganska säker på att det inte kommer komma tillbaka, det gav för många chanser för olyckor speciellt nu med MGU-K. Jag tror det var Albon under racet i England, dom kunde inte gå in och byta däck en andra gång för hans bil var "live" hela tiden enligt Sky's eftersnack. Så att så snabbt som dom skulle ansluta mutterpickorna så skulle mekanikern fått en smäll som hette duga.

Att sluta ge Ferrari sin medverkande bonus håller jag helt med om, förstår inte att det har fått fortgå så här länge. Kan förstå tidigt i sporten då Ferrari var ett stort dragplåster som drog stora delar av publiken, men idag så skulle inte sporten påverkas extremt om Ferrari drog sig ur. Det skulle vara väldigt tråkigt då dom har en sån historia med sporten men det skulle inte förstöra sporten, eller det skulle förstöra sporten på det sättet att det bara skulle vara två team som slogs om vinsterna. Men sen ska vi inte glömma att Williams får ungefär 100 miljoner per år och Mercedes samt Red bull fick ca 350 miljoner 2018 enligt samma system att dom är viktiga för sporten. Alltså pengar som inte hade att göra med constructors championship vinsterna o göra.

En annan grej som sporten behöver överge är sitt system för hur pengarna delas ut till teamen från commercial rights holder group. Antingen ge alla team lika mycket pengar, eller minska ner klyftorna. Så om man kollar på den delen gällande hur bra teamen presterat under säsongen så skilde det 620 miljoner mellan teamet som kom etta och det som kom tia 2016 i bara den kolumnen. Kollar man i totala kolumnen så är det mycket större skillnader än så, länkade en bild som visade hur utbetalningarna såg ut 2016.

https://cdn.totalsportek.com/wp-content/uploads/2014/12/formula-...

Av SvanteP

Är helt nya spelare också välkomna? Började spela igår, och har spelat några timmar. Har en känsla av att spelet blir snabbt tradigt om man är själv.

Av SvanteP
Skrivet av Morsan335:

Hej! Chansar lite nu men väljer att fråga en person som verkar ha koll! Min son vill köra bärgare men har just nu fs17 till Xbox One och där finns inga. (Det finns heller inga bärgningsbilsspel vad vi har kunnat hitta).
Om vi köper fs19 finns det bärgningsbilar i det spelet då eller behöver man köpa mods och finns det i så fall något sånt mod vad du känner till?
Mvh mamma Sara

Skickades från m.sweclockers.com

Nej tyvärr finns det ingen sådan mod just nu till fs19 heller. Sökte runt lite på nätet och hittade tyvärr inget spel som passade in heller, kanske finns någon annan som vet dock.

Av SvanteP
Skrivet av oqvist:

Vettel blev inte bestraffad för missad inbromsning. Han var fullt tillåten att göra misstag. Bara för hans medvetna blockning och unsafe rejoin när han kom tillbaks och gjorde allt för att hålla sig före Lewis! Alternativet var ju inte muren han var ju tvungen att ratta ut för att kunna blocka effektivare. Muren var på höger inte vänster sida.

Hur ska full tillåtelse att blocka och preja av bilar in i muren leda till mer wheel to wheel racing?

Har ingen aning om din erfarenhet inom motorsport men Vettel hade inte mycket att säga till om. Bromsar du eller styr på gräs så är du en passagerare och kommer med stor sannolikhet snurra, så Vettel gjorde det enda vettiga och släppte gasen och lät bilen fortsätta i den riktning den hade. När han väl kommer ut på banan så hoppar ju bilen till och bakvagnen är på väg att släppa, Vettel har full motstyrning vilket man ser på onboard kameran för att undvika köra in i muren eller snurra runt.

Precis som Vettel säger i radioklippet så finns det inte mycket han kan göra annorlunda i den situationen om han vill undvika muren.

Och jag säger det här trots att jag tillhör team Lewis.

Av SvanteP

Som tidigare nämnt så är beslutet gällande Vettel rätt enligt reglerna då det var en unsafe return till banan efter hans miss. Men man måste få göra misstag utan att få ett straff från domarna, sporten/FIA är på väg åt helt fel håll.

Jag hoppas att det bli en diskussion efter det som hände den här helgen så att vi får se mer hjul mot hjul racing i framtiden utan att förarna ska behöva oroa sig för straff.

Av SvanteP

Tack för tipsen, ska kolla på en slyklinga. Ytan är bara 500m2, men den är väldigt gropig och otillgänglig för allt som har hjul. När huset är renoverat så ska jag kolla på att lägga kärlek på trädgården och jämna av den, men det är några år tills dess.

Edit: Fick tydligen med en gräs/slyklinga när jag köpte maskinen, ska byta imorgon och köra lite.

Av SvanteP

Bästa tråden till röjsåg/trimmer

Jag har en Husqvarna 345FR röjsåg med det stora huvudet. Körde en full service på den nu och köpte ny tråd, men tråden går av inne i huvudet mest hela tiden. Kör Husqvarnas 3mm X-force tråd. Tråden är fri när man öppnar upp huvudet.

Så är det någon som har tips på en bra tråd som klarar av att slå ängar där det finns växter med stammar?

Sen finns det ju även en del eftermarknadshuvuden med olika lösningar, tar gärna mot tips om såna också om någon har bra erfarenhet från dom.

Av SvanteP

hahaha problemet med kortveckor, man tror att det är f1 imorgon när det i själva verket är om tre dagar.

Så merca 1-2 incomming in Canada?

Av SvanteP
Skrivet av Svensktiger:

Slut på tid, dom chansade och förlorade.

Slut på tid? huh kollade vi på samma kval.

Leclerc var tillbaka inne i garaget innan Vettel trots fadäsen med vägningskontrollen. Nej det var Ferrari som sumpade det, som vanligt. Verkar som att Leclerc verkligen fått ta över Räikkönens plats i Ferrari. Det var 4.30 när Leclerc var tillbaka i garaget, Vettel körde av banan och in i depån vid 3.15 kvar.

Av SvanteP
Skrivet av improwise:

Då har vi två olika gissningar och hoppas att @SvanteP kan klargöra om det är just adaptiv farthållare som är det viktiga eller om det handlar om "elektroniska hjälpmedel" som gör körningar mer bekväma oavsett vad dom kallas

Du sätter sån press på mig, jag får prestationsångest

Kan erkänna att jag inte kollat så mycket på tesla, då jag kör mycket smala landsvägar så saknar dom oftast mittmarkeringar. Samt att jag inte känner att det är så relevant när funktionen försvinner på dåligt snöröjda vägar.

Så jag personligen är bara ute efter erfarenheter gällande adaptiv farthållare, men det kan finnas andra som kollar på nya bilar och tycker det är intressant med en mer helhetsbild på de elektroniska hjälpmedlena. Det ena behöver inte utesluta det andra.

Av SvanteP

Trevligt med mycket input.

Har själv som sagt bara kört Mazda, men åkt en del taxi. Främst varit Volvo eller Mercedes som taxiförarna har haft men där stod v90 som klar vinnare, även när jag pratat med de som kört så har de sagt att de föredrar volvos adaptiva farthållare.

Av SvanteP

Hur funkar testdagarna, får dom ha en motor utanför de 3 allokerade för tester eller måste dom använda en av de 3?

Sen gällande att Zandvoort kommer tillbaka, undrar vad för ombyggnationer som ska göras fram till nästa år.

Av SvanteP

Vilket märke har bäst adaptiv farthållare?

Som rubriken lyder så undrar jag vilket bilmärke som i dagsläget har den bäst fungerande lösning för adaptiv farthållare?

Jag kör mycket landsväg och kökörning. Har senaste två åren kört mazda, och deras lösning tappar lätt bort bilar när man köra landsväg vilket är irriterande. Så nu när jag kollar på ny förmånsbil så är farthållaren prio nr två efter automatlåda.