Inlägg

Inlägg som SvanteP har skrivit i forumet
Av SvanteP

Har ingen tendens till spoltjut på mitt MSI 2080 Ti X Trio.

Edit: Har haft mitt kort 1½ månad och spelat rätt många olika spel, inget spoltjut varken i menyer eller spelen.

Av SvanteP

Exakt vad är det du vill göra som inte funkar idag?

Edit: Får du inte med ljudet över till streamdatorn, är de det som är problemet?

Av SvanteP
Skrivet av Dreijer:

Så mycket fin utrustning, sen köper du mus och tangentbord för ett par hundringar? Haha.

Det är till jobb/streamdatorn, ska bara jobba på den så har inget behov av något bättre. Speldatorn har redan sina grejer.

Av SvanteP

Så behövde ny dator till arbetet hemma, arbetet består i dels cad och en del illustrationsarbeten samt streamdator till twitchstreaming. Finns ingen intel cpu som jag kan motivera över amd för de uppgifterna just nu.

Vart även en Optoma LH160 projektor som jag använder till de möten jag håller där det inte finns AV utrustning, suveränt med batteridrift.

https://i.imgur.com/CRI4qvR.jpg

Av SvanteP
Skrivet av Klubba:

1991 vann Mazda 787B med wankelmotor och fick inte vara med och leka nästa år för de europeiska tillverkarna blev så ledsna i ögat

En av mina absoluta favoritbilar, jäkla imponerande att vinna 2a gången man är med, och dessutom vinna tillräckligt stort för att inte få vara med mer

Så väljer man sin pendlarbil efter vad som vinner le-mans så är ju en bil med wankelmotor solklart, de har ju vunnit nästan varenda race de varit med i

Ljudet från 787B är ett av mina go to sounds när jag känner mig lite nere. Får rysningar och blir glad när jag lyssnar på ljudet. 4-rotors wankel överlag har ju rätt sinnessjukt ljud.

Av SvanteP

Kul för Ericsson att få kvala och starta bra.

Ska bli intressant och se om Hamilton lyckas bryta trenden att inte vinna ett race resten av säsongen när han väl tagit titeln.

Av SvanteP
Skrivet av Hablam:

Faktum är att detta inte är det. Dieselvärmaren startar på vissa modella Så fort du startar bilen. Har kört ett flertal olika bilar med trasig värmare som inte går över det "blåa fältet" när man kör. Och moderna dieselbilar pratar man ju om 40-50% verkningsgrad.

Skickades från m.sweclockers.com

Det här är för mig väldigt imponerande. Nu ligger siffran runt 40-45% på dagens modeller men fortfarande imponerande. F1 nådde 51% verkningsgrad 2017 har jag för mig, och dom har väldigt mycket prylar på sina bilar för att kunna ta till vara på värme m.m.. Sen är visserligen f1 "bensin" så är ju inte riktigt samma sak.

Vore intressant om det fanns en serie för diesel som låg lika långt fram som f1 för bensin.

Av SvanteP

Som sagt liten bil låter mycket, motorn inte alltid anpassad för motorvägsfart men funkar om man lägger sig på cruisecontrol bakom en lastbil i 85-90.

Personligen när jag pendlade 24 mil om dagen så köpte jag en nybesiktigad liten bil för 5000kr varje år, skickade den sedan för 1000kr (obesiktigad och ofta med fel) på blocket inför nästa besiktning. Vart alltid sålda inom en timme. Körde med hörlurar så bullret störde mig inte så mycket, och kände inte oro över värdeminskning.

Men cruisecontrol är ett måste (finns på typ alla bilar på den här sidan av 00 så borde vara lugnt), automat om du ska sitta mycket i köer.

Av SvanteP

Har jobbat åt tre bemanningsföretag i mina yngre år, har inga bra erfarenheter. I mitt fall så var jag en slit och släng vara (min känsla av det).

Har du möjlighet att bli anställd på företaget direkt istället för att gå via ett bemanningsföretag så hade jag tagit det 100 ggr av 100. Företaget har större intresse av att hålla dig nöjd om du är anställd än om du är där via bemanningsföretag.

Av SvanteP

Som sagt logitech c920 är populär bland streamers och ger bra bild. Dock kan man väl generellt säga att micarna som sitter på webkamerorna inte ger bra ljud.

Mic beror lite på vad du sitter i för miljö. Jag har använt bordsmikrofoner med riktat upptagningsområdet för under 100-lappen som levererat tillräckligt bra ljud för skypesamtal utan att någon klagat, men en av de bättre micarna i prisklassen under 600kr är ju en modmic. Ganska vanlig bland streamers som inte vill köra headsets.

Av SvanteP

Då skulle jag nog kolla på begagnatmarknaden för en komplett dator, tror inte du får ihop en i närheten lika bra om du köper nytt. Spelar inte själv så mycket CS:GO men vet att det är cpu intensivt och använder sig av 4 kärnor/trådar från början, sen går det att lägga till ett kommando för att den ska defaulta flera trådar men hört att det är ganska instabilt.

Så begagnad med 6600k-7600k, räcker med 8GB minne, sen 970 eller 1060 grafikkort. Inte riktigt koll på vad man ska satsa på när det kommer till 8*** serien från intel, och som jag har förstått det så uppskattar CS:GO Intel över AMD.

Av SvanteP
Skrivet av Hodjam:

Hej, har sett att flera här hjälper till med att tipsa om delar för att bygga speldator.
Behöver råd om vilka delar jag ska köpa för att bygga en hyfsat bra gaming dator (egentligen bara cs:go) eller ska jag köpa färdig från blocket.
Syftet är egentligen att ha en så billig dator som möjligt för att få så högt fps som möjligt.

Vi måste få någon sorts budget för att vi ska kunna hjälpa dig. Behöver du skärm, mus, och tangentbord också?

Av SvanteP
Skrivet av Mega-Dark:

Tror ni det går att spela på lan? Eller måste det vara över nätet även om man sitter bredvid varandra?

Skickades från m.sweclockers.com

Som jag förstått det så är det inga stora ändringar till multiplayer, dom har tydligen gjort förbättringar när det kommer till hur datorerna kommunicerar med servern för att få ner synctiden när folk ansluter men det är ungefär det tyvärr.

Av SvanteP

Ett tips kan även vara att lära dig mer om public speaking, finns otroligt mycket inom ämnet som hjälper enormt när man sitter bakom kameran också.

Jag har en del tics som jag gör när jag blir nervös, jag har inte blivit av med det helt när jag sitter och streamar men det mesta är borta även när jag inte tänker aktivt på det.

Av SvanteP
Skrivet av anon186265:

Tack för feedback! Såg inte att någon hade skrivit i tråden ber om ursäkt för sent svar.

Jo självklart det med tider. Nu får det bli lite som det blir tyvärr men självklart försöker jag hålla mig till eftermiddagar runt samma tid!

Ska också ändra på panelen inom några veckor

No worries, you do you man.

Alltså så länge du har kul så tycker jag att du ska köra som du vill, tittarna märker rätt fort om man är bekväm i det man gör. Och försöker man stylea sidan och bete sig annorlunda än vad man gör normalt så kommer tittarna väldigt fort märka det och själva känna sig obekväma, och lämna streamen.

Lycka till med både jobb och stream.

Av SvanteP

Något som jag hoppas ändras från tidigare versioner är att man kan köra en dedikerad server hemifrån utan att behöva en extra licens för fs19 som det är nu, skulle gärna slänga upp en dedikerad server på min filserver.

Dock från det jag har läst mig till så har inte hosting delen nämnts någonstans så jag tror tyvärr inte att det är någon ändring.

Av SvanteP

Farming Simulator 2019

Så med 21 dagar kvar till release så tänkte jag att vi drar upp en ny tråd för denne version.

https://www.farming-simulator.com/

35€ för basspelet (till pc), som tidigare släpps det till pc, mac, xbox, och ps. Finns andra versioner till andra konsoler som man kan läsa om på deras hemsida.

Jänkarna är glada över att dom äntligen får sina John Deer, även om det var skralt utbud pga licens.

Ser fram mot spelet som fan, att man äntligen kan börja från början. Bygga upp sin gård från scratch, förhoppningsvis kan man ställa byggnaderna hur man vill så att i princip alla gårdar blir unika. Sen när moddarna kommer igång och det kommer olika utseenden och utformningar på byggnaderna så tror jag att det kan bli mycket mer levande än tidigare versioner.

Måste modds för mig är, GPS (som jag har hört att inte längre utvecklas av dom som skapade modden, med lite tur finns det med i själva spelet då alla moderna maskiner kan gå efter gps och köra raka linjer), course play. Sen finns det en lång önskelista på moddar som jag använder ibland, beror på om jag bara vill leka av mig eller komma närmare ett realistiskt sim.

Av SvanteP
Skrivet av Paddglutt:

@SvanteP: Kanske något som denna? Inte så superliten men batteridriven vad jag kunde se och under din budget

Tack för tipset. Har dock beställt en Optoma LH160, inte heller den kan väl egentligen anses vara en "äkta" PICO projektor. Ungefär lika stor som en 15,6" bärbar fast lite tjockare. Men är enkel att ställa upp och har en autoinställning för offset och dylikt på bilden, samt 2,5h batteritid.

Tog kontakt med en kollega som jag vet är en technerd, han hade köpt en LH160 vid release för några månader sen. Han är ruskigt nöjd med den, använder den nästan dagligen och verkar funka under olika ljussättningar. Batteriet har hållit vad det lovat och lite till för honom. När det dessutom var 24% rabatt på den hos dustin så känns den rätt prisvärd.

Av SvanteP

Har ju tyvärr 6 olika byggen som jag springer runt på, så den behöver vara mobil och lätt att sätta upp. Hade inte mobiliteten varit ett krav så hade i princip vilket projektor för runt 5k funkat mycket bättre än vad någon pico på marknaden nu gör.

Ska bara användas för att visa protokoll och ritningar. Men får kolla vidare och testa mig fram.

Av SvanteP

Köpråd för okunnig - PICO projektor

Jobbar som projektledare och byggherresamordnare inom bygg och anläggning, sitter i mer möten än vad som kan vara tillåtet enligt mänskliga rättigheter. Mötena hålls ofta i entreprenörernas byggbaracker eller lokaler vid byggarbetsplatsen, saknas i 93,429% av fallen AV-utrustning. Så jag ska köpa in en PICO projektor till mitt företag, och en till min beställare.

Så förutsättningar och önskemål:
Går sällan att mörklägga.
Kastlängder brukar kunna gå att anpassa från 1-5m utan problem.
Vill minst ha 40"
Antingen minst två timmars batteritid eller gå att ladda/driva via usb
HDMI
Lampa som klarar av att transporteras mycket utan att skadas.
Stödja mhl (önskemål)
Lågt fläktljud (önskemål)
Bluetooth (önskemål)
Ljud är totalt oviktigt.

Jag har ingen koll på ansi eller lumen, vilka värden som är bra. Eller vilken ljuskälla man ska satsa på. Så all hjälp uppskattas. Min budget ligger på 10 000kr, skulle inte gråta blod om jag lyckades klämma in en powerbank (om den drivs via USB) och apples adapter för lightning->hdmi. Eller om priset bara är lägre