Inlägg

Inlägg som NightFred har skrivit i forumet
Av NightFred
Skrivet av venamorth:

Ingen aning, men tycker du att jag ska stanna på detta modetkortet eller har du något att rekommendera som du vet är bra och har bra uppgraderings alternativ ?

Det är smådetaljer som det handlar om och du kan gå in på respektives hemsida och se vad du får om du är osäker. Ställ gärna frågor efter det så kan vi hjälpa dig. ASRock och MSI är i samma kvalitets grupp så det skall inte skilja på sådant.. Det är mer om du vill ha 4 eller 5 USB kontaker mm som du avgöra ditt val.

Av NightFred
Skrivet av HoBb3:

Motivera gärna varför jag bör ta just det moderkortet istället tack.

Bra överklockningsfunktioner och fler anslutningar på moderkortet för HD och USB smat det är onödigt att betala för något som man inte använder, tex kopla ut via moderkortet till störe TV mm.. Z68 moderkorten är en blandning av H67 och P67 moderkorten.

Av NightFred
Skrivet av Skudd:

tänkte på de..med grafikkort, referenskylning är att föredra med CF va? och om jag fattade det rätt så är det de på dom korten, eller?

Skall du köra SLI eller CF så är det absolut bättre med stockkylaren som puttar ut värmen ur chassit än med grafikort som har eftermarknaskylare då dessa tenderar att vispa runt värmen i chassit istället. Väljer man sådana kort får man lägga ner lite mer energi på att få en så bra ventilation i chassit som möjligt eller välja den typen av chassi som är mer perforerade.. Den största naktdelen med stock kylarna är att dom väsnars mycket mer än eftermarknads kylarna vilket flera personer påpekar i sina resentioner av grafikorten.

Av NightFred
Skrivet av venamorth:

ser bra ut, skulle jag byta moderkort och hårddisk med . isåfall . vilka tycker du jag ska ta, ändra gärna i listan

Moderkortet beror på om du skall eller kommer att köra dubla Nvidia Grafikort eller dubbla AMD kort annars behöver du inte ändra. HD byte är alltid en smak sak.. WD har lite bättre statestik ärn Samsung på HD men personligen inte haft något problem med mina Samsung diskar..

Av NightFred
Skrivet av Skudd:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/818565/final-

Sådär ser den ut just nu.

tyck till och ge gärna kritik! är rätt så osäker på Grafikkorten, tyckte det var värt o ge en hundralapp extra för OC, finns det mer prisvärda grejjer o köpa för samma prestanda?

moderkortet, stöder det pci 3.0 o de nya som kommer?

tänkte överklocka, räcker den kylningen?

någon som har erfarenhet av det chassit jag valt?

Står inget på ASRock´s hemsida om PCI 3.0 men du kanse kan se själv - http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67 Extreme6&cat=Specifications
Annars ser det bra ut. Grafikmäsigt närmast är GTX 570 i SLi, se prestanda index - http://www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990...
Kylningsmäsigt så är det br att instalera en extra fläkt i chassit golv för extra insug. Annars kommer det att funka bra.

Av NightFred
Skrivet av venamorth:

ja men ändra gärna i listan o lägg ut ny lista, så slår vi en blick över det hela

http://www.inet.se/kundvagn/visa/819545/amd-6440kr Så, har lagt till 8GB ram också..

Av NightFred
Skrivet av mellejr:

Hej SC!

Jag behöver köpa en ny dator för att kunna spela tex wow och diablo3.

Det jag behöver är en helt ny dator med cd läsare, windows och allt.
skärm, mus och tangentbord köper jag senare separat.

Jag har absolut ingen erfarenhet av dator bygge eller nått utan vill köpa en dator som bara är att starta och börja spela på
jag kan tänka mig att lägga runt 7 tusen kr +/- 1k.

Vore hemskt tacksam om ni kunde ge mig lite exempel på bra dator som finns att köpa online just nu eller om ni vill plocka ihop en på inet.se som är färdigmonterad och klar att starta

Tack för att ni tar er tid och hjälper en gammal 2k rating mage

http://www.inet.se/kundvagn/visa/819500/amd-7680kr Inkluderat montering och OS. Lite kvar till max men det kan du lägga på ev störe HD, mer RAm eller en eftermarknads CPU-kylare så har du en bra budget speldator..

Av NightFred
Skrivet av venamorth:

Hallå, har slängt ihop lite delar nu till en ny speldator, första gången jag bygger en dator själv så ganska nybörjare. tänkte höra vad ni experter har för tankar. är det något ni tycker jag ska ändra på ? får jag ut mycket av denna ? Ska jag byta moderkort? isåfall vilket ?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/819117/2011-09-02 <-- här är länk till inköpslistan!

Mvh Venamorth

Ser bra ut men tänk på att den nätdelen varit gulmarkerad under mycket långtid. Vad det beror på är osäkert och kan därför vara i akt att ta något annat 80+ Bronze certifierad nätdel i listan. Moderkortet stödjer dubbla grafikort och om det skulle vara av intresse bör nätdelen vara mins 650W.
Inget bråskande inköp men en eftermarknads CPU-kylare är att rekomendera då AMD´s stockkylare är lite bulriga av sig, typ - http://www.inet.se/artikel/5321604/cooler-master-hyper-212-pl...

Av NightFred

http://www.inet.se/kundvagn/visa/810689/intel-9010kr Men för 135kr till får du 2500K CPU ifall du vill klocka din dator då det ej är möjligt med nuvarande CPU. Finns plats för mer RAM ifall 4GB bir för lite. Men rent av bättre prestanda än den du hade länkat. Länken inkluderar montering och OS.

Av NightFred

Grymt snyggt trä chassi och en rejäl prestanda maskin också.. Inget hafs jobb inte..

Blir inte det stor påfrästning/vibrationer på strukturen när det sitter två fläktar före och två fläktar efter CPU-radiatorn? Eller du har stagat upp det med hjälp av M4 skruvar? Kan inte se riktigt.

Av NightFred
Skrivet av m1ntos:

Okej, först och främst; styckeindelning, tack!

Ska jag behöva argumentera för hårdvara, okej. Låter ju sinnesrubbat för mig.

Med "Kan ni grabbar förstå att en 13k dator ska ha GTX580 inte 560 eller 570. Kvalitet är också bra" menade jag att grafik inte ska ligga under GTX580:s nivå. Speciellt med tanke på att mitt paket (http://www.inet.se/kundvagn/visa/811674/trololololo) för 10k ligger en bra bit över GTX580 i prestanda.

Nätagget jag valde har extremt lång garanti, samt utmärkt kvalitet och prestanda. Det är en investering för kommande datorer då allt går mot en mindre strömförbrukning. Dock så kan det behövas marginaler då 650*0.8 = 520W, visst klarar han sig med det. Herregud, ska du strida mot kvalitet och investering för ett par hundra spänn. Snubben väljer exakt vad han vill i slut ändan.

Vad menar du med att jag svävade ut? Jag höll mig inom budget hela tiden. Om han kan punga ut 13 000 Svenska riksdaler kan han väl ända köpa kvalitets grejer, eller tycker du att 13 000 SEK låter som en budget dator?

För 13k har jag ett paket som innehåller kvalitets chassi, nätagg, två 560 Ti:s, en IPS-panel med bra respons och storlek, grymt tangentbord samt expansionsmöjligheter i form av hårdiskar samt en SSD, och kanske en två fläktar till. Dessutom får man inte glömma bort lilla CPU:n, en bättre kylare där (vilket inte behövs om man inte överklockar, man BEHÖVER inte överklocka i5 2500 då den inte är bottleneck med två 560 Ti:s).

Det jag menade med att de övriga vagnarna var inte prisvärda är för att de inte tänker på morgondagen. Visst, nu har jag inte tittat på alla vagnar och granska atomerna på alla delar. Men mina argument är som följer;
1. Man behöver inte köpa allt på en gång (man kan vänta o köpa till exempel en SSD, då de blir billigare samt större)
2. Kan man så borde man satsa på kvalitets produkter (exempel; nätagg, och chassi)
3. För 13k får man grafik långt över GTX580:s nivå.

PS: Skickar du (NightFred) ett till svar med wall of text svarar jag inte, ha en bra dag!

Men titta, du kan ju. Synd att detta inte var ditt första inlägg så hade man sluppit irritera sig på ett hafsiga inlägg. Du hade ju givit TS en bra förklaring och sen en funktionsduglig länk utan en massa saker att ta bort och lägga ifrån.. PS. glöm inte din länk från någon av internet afffärerna så att TS kan ta en titt..

Av NightFred
Skrivet av StivN:

hmm, är inte så jätte high-tech på datorer, men vad menas med "att klocka"? Vad är en "CPU utan K"?
Ja jag ska montera ihop den själv, eller ah, min kompis gör la det mesta

Du kan öka hastigheten på CPU´n i Bios för att ge din dator bättre prestanda. Detta är dock bara möjligt med 2500K CPU´n men om du inte skall göra detta så fungerar den som är med i listan alldeles utmärkt. Då du skrivit ett önskemål om en ""Intel Core i5 processor 3,3GHz""

Av NightFred
Skrivet av BraCCa:

Har ett Antec Twelve Hundred som jag är nöjd med och tänkte ha det som chassi. Har även köpt ett ASUS GTX580 DirectCU II, som jag tänkte använda.

Funderar på att köpa en Intel 2500K.
Vilket moderkort?
Corsair Vengeance som minne lutar det åt.
Antec Kühler H2O 620 eller Corsair Hydro H100?

Kom gärna med förslag!
Tack på förhand.

Edit: Ganska säker på att det är detta nätagg som jag har. Ska jag byta?

Moderkort beror på vad du tänkt att använda för finesser, du har att välja mellan ett P67 eller ett Z68. Den enda fördelen med Z68 är sammarbetet mellan HD och SSD enheten annars kan man lika bra gå för ett P67.
Nätdelen på 650W kommer att fungera bra med ett grafikort men bör bytas vid ev SLi fundering. Rent spelmässigt är det fult funktionsdugligt med en 2500K CPU men prestanda mäsigt är det fördel med 2600K ifall du gör andra saker också..

Av NightFred

http://www.inet.se/artikel/5315115/corsair-ssd-force-gt-120gb istället, Bäst i test.
Men om du inte kommer att använda alla finneser på moderkortet så kan du överklocka utan problem på ett Asus P8P67 PRO REV B3 eller Asus P8P67 DELUXE REV B3. Spara dom pengarna till en ordentlig CPU kylare typ http://www.inet.se/artikel/5321472/noctua-nh-d14 eller http://www.inet.se/artikel/5321871/corsair-cooling-hydro-h80 eller liknande..

Av NightFred
Skrivet av Woothz:

Hellu alla där ute.

Jag skulle vilja ha hjälp med ett nytt köp av en dator.

Jag har en del krav på datorn men har själv ingen blekaste aning över vad för grafikkort och moderkortet man ska välja.
Jag har kollat på komplett efter lite komponenter som skulle passa mina behov.

Mitt krav på grafikkortet är att det ska stödja minst 2 men helst 3 skärmar och evt en monitor/tv skärm (detta är inget måste).
Jag skulle också vilja att gkortet ska kunna maxa BF3(inget måste att jag ska spela på alla skärmar men dock en fördel om man kan) samt skyrim.

Skulle även funka med 2 grafikkort vet dock inte hur denna teknologi fungerar.

Moderkoretet, ja de ska klara av kravet på gkort(en).

Jag hade planerat att införskaffa mig en hdd på 1TB, en I7 processor 4 kärnor, minst 6-8GB ram, även ett hyfsat chassi som lyser rött ^^,

Syftet med datorn är för både utveckling till datorer (egna spel projekt samt egna projekt kring IT), ska klara dem hetaste spelen som släpps inom några månader samt att datorn ska kunna hantera multitaskig hyfsat bra.

Jag skulle uppskatta hjälp av er som är kunniga inom detta.

/ Tack på förhand.

Vad är din budget?

Av NightFred
Skrivet av mellejr:

Tack så jättemycket! men jag menade att bara datorn själv får kosta 7 tusen, utan skärm alltså. Ledsen om jag var otydlig med det och tack igen! Hoppas på fler svar

http://www.inet.se/kundvagn/visa/818085/amd-7072kr Kan byta ut Chassi mot biligare men det har sinna fördelar med ett ljudisolerat chassi.

Av NightFred
Skrivet av muffyn:

Hejsan, denna gången är det min kompis som ska ha tag på en dator.

Jag har inte mycket mer att säga, detta är det bästa jag kunde plocka ihop, och vill inte göra honom besviken.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/806669/2011-08-30
och
http://www.jmedata.se/PartDetail.aspx?q=p:3778408#

Undra också om man verkligen får in RAM-stickorna

Tack, Andersson

http://www.inet.se/kundvagn/visa/813425/intel-9054kr Har ni OS så kan ni isåfall lägga pengarna på en SSD istället. Onödigt med en I7 2600k CPU då det fungerar bra med en 2500K. Onödigt stor nätdel. Chassi fläkten skall sitta i taket på chassit för utsug. Ev sätta en 120mm i botten på chassit om det blir för varmt.

Av NightFred
Skrivet av Captain_Spock:

OK, nu är tiden kommen. Ny dator ska införskaffas.
Budgeten ligger runt 6-8k. MEn ska man göra ett hemmabygge eller köpa en färdigbyggd. Men jag har ingen aning om hur man bygger ihop en dator, är det svårt? Hur stor felmarginal finns det typ?
Ett stort + är om datorn kommer från inet, så slipper man betala 1000 spänn i frakt.
Datorn SKA användas till Gaming, jag vill kunna köra spel som MW2 och typ Crysis på hög upplösning utan lagg.
Sen måste jag ha en skärm också, vad ska man ha för sådan?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/818076/amd-8071kr För 200kr till kan du få 8GB RAM.

Av NightFred
Skrivet av felllie:

tja, alla data kunniga. jag har tänkt köpa ny dator detta är vad jag har skramlat ihop

http://www.inet.se/kundvagn/visa/809772/2011-08-31

kom gärna med åskiter, och om allt passar och de.

Förstår att det är en låg budget som efter strävars. Ser direkt att du kan sänka storleken på nätdelen rejält. Här kommer ett förslag - http://www.inet.se/kundvagn/visa/818067/andrat-4629kr Nu har du fått bättre grafik på köpet.

Av NightFred
Skrivet av Canos:

Bra och prisvärd bärbar speldator för ca 7-8k.

Bärbar stationär eller bärbar bärbar?? Denna delen av forumet täcker stationära datorer..