Inlägg

Inlägg som NightFred har skrivit i forumet
Av NightFred

XFX nätdelen har varit gulmarkerd störe delen av sommaren och därav kan det vara fördel att byta till en annan.. En populär budget CPU-kylare är CM 212+..

Av NightFred

http://www.inet.se/kundvagn/visa/835744/amd-6101kr Möjlighet för ytterligare ett GTX 560 Ti i framtiden.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/835703/amd-6120kr Möjlighte för ytterligare ett HD 6870 i framtiden.
Prestanda index - http://www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990...

Av NightFred

Tack så mycket då har man lärt sig något nytt. Har sparat länken för framtida användande..

Av NightFred
Skrivet av eliasbajen:

Och allt som behövs finns i paketet? Inte så att något behövs köpas till? Och skulle denna klara bf3 på medium? Tack i förhand

Ursäkta, såg att jag tagit bort ram stickorna av någon anledning. Detta är åtgärdat, så nu kommer det att fungera utmärkt. Dock är grafikortet i övrekant i prestanda idex så du kommer att få ut mer än medel.
Ny länk - http://www.inet.se/kundvagn/visa/827612/intel-10254kr

Av NightFred
Skrivet av eliasbajen:

Bugar och bockar! Runt 0-10 tusen kanske?Så lågt som möjligt självklart Vill gärna kunna spela bf3 på medium ungefär, gärna mer ofc, (bara säg till om det är för låg budget för detta!)

Tack så hemskt mycket datan jag har just nu pallade bara wow och bfbc2 på ultra i ett år nu är den helt utbränd! men men, det är vad man får för en laptop för 7 tusen

http://www.inet.se/kundvagn/visa/822370/intel-10237kr OK, 237kr över budget men OS och montering ingår..

Av NightFred
Skrivet av YzarC:

Tack så mycket, :). Mätte chassit nu och det verkar som att moderkortet ska få plats. Jag fick bara för mig att det skulle vara vänt med långsidan horisontalt.
Vilken av de 2 120GB diskarna skulle du rekommendera? Jag kollade på resencionerna och såg där att vertex inte hade några negativa, medan corsair hade en hel del.

Sen står det på specs att vertex läser och skriver dubbelt så långsamt som corsair. Isåfall kanske det är värt att satsa på Corsair?

Tankar?

Det har varit problem med SSD diskarna och det har kommit nya uppdateringar för att lösa dessa problem, typ helt plötsligt rymmer disken bara 8 MB när den igentligen rymmer 120GB, blåskärm osv.. Där av har man skrivit en del negativa saker om SSD diskarna. Men Corsair Force 3 120GB är absolut den snabbaste men Vertex 2 disken klarade sig bra i http://www.sweclockers.com/recension/14204-ssd-sommaren-2011 testet och sen har den varit biligast länge nu.. Har man inte haft en SSD innan så kommer man inte att märka någon skilnad, bara att det är snabbare än innan. Men har man den där x-tra kronerna så är absolut Corsair Force 3 disken snabbare..

Av NightFred
Skrivet av YzarC:

Hejhej, jag har tänkt uppgradera i princip hela datorn.
Förutom det här chassit, HDD och DVD/CD läsaren.
Jag har plockat ihop ett par delar på inet. (länk här)

Hur tror ni dethär kommer funka med de nya spelen som släpps i höst?
Nåt jag borde tänka på eller ändra, utan att höja priset?

En annan sak jag noterade var att det står att grafikkortet är 25 cm långt (!), mitt förra var bara runt 17.
Då måste väl moderkortet vara gigantiskt? Jag är lite osäker på om det skulle få plats.
Nån som har lust att kolla i länken jag gav er?

Tack i förhand.

/YzarC

Det komer att få plats i chassit då GTX 560 Ti är ett av dom kortare grafikorten på marknaden. Chassit stödjer ATX så då kommer det inte att vara något problem. Annars får du mäta insidan på chassit. Skulle valt en 120GB SSD disk då 60GB inte är så mycket. Fylls upp snabbt. Ex för 300kr till får du http://www.inet.se/artikel/4301745/ocz-ssd-vertex-2-120gb och för 400kr http://www.inet.se/artikel/5315106/corsair-ssd-force-3-series... vilket kan vara något att fundera över. Du får lite mer prestanda med två minnestickor istället för en - http://www.inet.se/artikel/5315109/corsair-4gb-2x2048mb-cl9-1...

Av NightFred
Skrivet av Knifen:

Tjenare!

Första gången jag plockar ihop min egna dator och undrar om detta är ett hyfsat paket
som står sig ett par år och framförallt att allt funkar ihop, och den ska användas som spel dator

http://www.inet.se/kundvagn/visa/823404/2011-09-03

Tack på förhand för svar

Det ser bra ut men inget står sig ett par år då utväcklingen är sådan men paketet har bra potensial och du kan med den nätdelen lägga till ytterligare ett GTX 570 och en SSD när du tycker att den blir långsam.

Av NightFred
Skrivet av kewap:

Hej

Undrar vad jag ska uppgradera för att kunna lira BF3 (och andra framtida spel för den delen), utan att det laggar alltför mycket, på ganska höga grafikinställningar.
Har just nu:

Corsair Dominator DDR 1600MHz 6GB
Intel i7 920
Asus P6T Deluxe V2
Radeon HD 4870x2
Tagan 1100W

Har budget på 6000:-.

/Kewap

HD 6970 i CF kostar 6000kr och är över lag bättre än SLI GTX 570 (ca 6000kr) i prestanda index. Se länk - http://www.sweclockers.com/recension/13610-amd-radeon-hd-6990... Resterande saker fungerar utmärkt som moderkort och CPU vilket inte behöver bytas ut nu inte..

Av NightFred
Skrivet av Stupo:

OK men räcker 650w för att driva GTX 560 Ti i SLI? Kommer ju att ha 4 hårddiskar + DVDspelare i datorn också.

Japp, och så håller jag med föregående talare att XFX 650W nätdelen är ett bra kap för 100kr mer.. Bättre certifiering och modulär jämfört med ditt ursprungs val.

Av NightFred
Skrivet av Skudd:

sådär, har nog bestämt mig nu

http://www.inet.se/kundvagn/visa/823289/final

tänkte på en sak, när man kör vattenkylning då tar den upp en av fläktplatserna i chassit va?

Ja, vanligast är att man monterar den mot den 120mm platsen som sitter i bakdelen på chassit men har sett en massa olika varianter på platser men det är sladdarna mellan blocket och CPU´n som avgör platsen. Vanligt är också att folk sätter två fläktar, en på varje sida om blocket för att få så bra genomströmning som möjligt. Vissa har desutom satt http://www.inet.se/artikel/5321444/scythe-120mm-gentle-typhoo... dessa fläktar på för bästa preformenc. Se test - http://www.sweclockers.com/recension/13538-antec-kuhler-h2o-6... dock inte nödvändigt med 1850 RPM då dessa är lite mer högljuda än 1450 fläktarna..

I övrigt är det inget att tilläga.

Av NightFred
Skrivet av Gabbers:

Ser bra ut..

Av NightFred
Skrivet av Komaqtion:

Hej!

Har länge nu (typ 3 år) funderat på att bygga/köpa en ny gamingdator då jag endast använt familjens dator vilken det inte går att spela CS:S på högsta grafik utan lagg... -_-
Så har kollat här och på andra sidor för inspiration och tips på komponenter och liknande i ett tag nu, men aldrig haft pengarna innan att verkligen köpa en dator. Nu har man jobbat lite så får antagligen råd runt nästa månad eller så att köpa en dator men vet inte om jag har tid och ork för att bygga den själv :S
Har ju aldrig gjort det på "allvar" (Gick teknik på gymnasiet så byggde ihop en skrot dator, men då var det ju inte komponenterna som var det viktiga, och man visste att dem var komplatibla osv). Om man inte har större erfarenhet av datorbyggen, och ännu mindre om vilka komponenter som är bra, borde man ändå försöka sig på det, eller ska man köpa en färdigplockad (och ihopsatt) dator från Komplett/Inet?

Och en fråga till, vilken av dem två sidorna (Komplett och Inet) har "bäst" gamingdatorer för 10-12k-budgeten?

MvH
Tobias

Det beror ju helt på vad du skall ha och vissa saker är biligare på ena stället och andra dyrare så är det. Då är det mer fördelaktigt att stääa ihop två identiska datorer och se var du känar med tanke på montering, frakt och pris.. Tycker att inet.se hemsida är betydligt lättare att överskåda än Komplett.se

Av NightFred
Skrivet av ETK-TIS:

Nät agg är ett Corsair TX 650W så det är inga problem , räcker till 2 st 4850 just nu .

Gigabyte kortet , såg lite maxat ut http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=794836 med 3 fläktar .

Chassit är ett Cooler Master HAF 922 Mini .

Referens kylarna är kanske inte dom bästa på att vara tysta , men dom brukar vara ganska effektiva på att ventilera ut värmen .

Åsikter om XFX Radeon HD6870 Dual Fan http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=825871

Dom kommer att fungera utmärkt.. Tänk bara på ventilationen i chassit så skall väl det inte vara några problem.

Av NightFred
Skrivet av desert:

Jag tänkte ta den andra kylaren först men inet vill inte montera så tunga kylare pga av risk för fraktskador och jag vill ha den helt färdig när den kommer hem till mig, så jag tog ett som vägda mindre istället.

Nätagget bytte jag till http://www.inet.se/kundvagn/visa/824723/2011-09-04 då borde jag vara lite "framtids säker" på SLI fronten?

Synd med kylaren, men det är inte jätte svårt att sätta ditt i efterhand men Noctua NH-U9DO kommer att fungera bra. Nätdelen är ju ett lyxagregat så det kommer du inte att bli besviken på..

Av NightFred
Skrivet av G4ban:

Jag har samma moderkort och kylare som han kommer att ha, och den kylaren täcker bara den första minnesslotten (precis så att det går med mina low-profile) men han skall ju bara ha 2st minnen och då behöver vi ju inte använda den första slotten. Jo det kanske skulle va bra med en extra fläkt ändå, men kommer nog sätta den i fronten i såna fall eftersom att det finns ju filter plus dörren med ljuddämpning så dator blir tystare.

Visst kan man göra så men trist när han vill ha mer minnen bara..

Men sätter du en lågvarvig 140mm i taket för att ventilera ut värmen så blir det inte så högljut. Man kan även sätta på ett damfilter på utsidan, kanske inte snygt men det tar då bort en del ljud.

Av NightFred
Skrivet av desert:

Hej

Jag har plockat ihop en dator för ca 14000:- och skulle vilja ha er hjälp med om alla saker passar bra ihop med varandra.

Jag köper den för att bla kunna spela BF3 på hög grafik och för att den ska vara hyffsat tyst men det är inte livsviktigt att man inte hör den alls. Jag har inte tänkt att överklocka i nuläget men kanske börjar lite smått i framtiden. Datorn kommer att stå på så gott som 24/7

Det som jag är mest osäker på är:
Räcker nätaggregatet till om jag i framtiden skulle vilja köra SLI?
Funkar minnena bra med det moderkortet?
Är grafikkortet bra för dom pengarna eller finns det bättre för samma pengar?
Kommer 2TB Seagate Barracuda Green att söla ner systemet så det är värt att köpa en snabbare disk?

Så klart även andra synpunkter ni har på delarna.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/822474/2011-09-03
MVH

Hade tagit ett 750W nätagregat då förbrukningen för stock SLI är kring 600-630W enligt sweclockers eget test. Sen har duu mer nytta av http://www.inet.se/artikel/5321388/noctua-nh-u12p-se2 än den som finns med i din lista. Bättre kylning och då kan du även sänka hastigheten för att få den tystare med medföljande motstånd. I övrigt inget att klaga på. Du har ju en SSD med så då behöver den andra HD inte vara så snabb. Minnena kommer att funger utmärkt.

Av NightFred
Skrivet av G4ban:

Tjenare

Skall hjälpa en polare med ett datorbygge och har kommit fram till att det här passar honom och hans budget as bra, men nu sista kollen, vad tycker ni? Ordern är redan lagd men eftersom att vissa grejer inte finns i lager så finns det fortfarande tid till att ändra saker

http://i52.tinypic.com/29mmy5h.png

Kan bli lite tajt med dom minnena som har så höga kylflänsar och sen sätta ditt en efftermarknads CPU-kylare. Första minnesloten och CPUkylaren kommer att krocka. Det finns low profile minnen med samma märke att välja istället. Annars kommer det att funka. Hade nog lagt till en extra fläkt 140mm och sat den i toppen på chassit för att ventilera ut värmen bättre med tanke på grafikortet och mATX chassit.

Av NightFred
Skrivet av ETK-TIS:

Finns en uppsjö att välja mellan , ska köras X fire senare .

Bra kylning och lite tysta är ett +

Hade valt ett kort med stockkylare för att dessa ventilerar ut värmen baktill på chassit och vispar inte runt varmen i chassit. Typ http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=750291 den typen av kort. Märke är mer av en smaksak.

Av NightFred
Skrivet av Fyrrebyrre:

Just nu är jag otroligt kluven över vad jag ska ta :/ Hur stor skillnad gör 100W då? Kanske är värt att lägga till någon peng för att få 500W istället ändå?

Har inte så stor koll på vad ett HD 6770 drar men Söderbäck verkar ha koll på vad som krävs.. Fördelen med ett 500W är att det kan driva dom flesta grafikorten som finns på marknaden så vid ev uppgradering av grafikort slipper du tänka på detta..