Inlägg

Inlägg som Neroth har skrivit i forumet
Av Neroth
Skrivet av OverKill69:

Kanske hade varit en ide då Sweclockers moderator precis tog bort en massa inlägg från denna diskutionen som "dom tyckte" var olämpliga. Man får bara inte ha en civil dialog med olika synpunkter?

Ja, alltså det är ju ingen hemlighet att SweC är PK som fan. Håll dig inom åsiktskorridoren, kamrat.

Nåja, till ämnet då...

Musk gick nog på lite av en nitlott med detta. Tror inte han egentligen var speciellt sugen på att punga ut, men han hade väl skrivit på något kontrakt och pallade inte bli av med en massa pengar för att dra sig ur.

Som vissa verkar tro så är han ju inte god för 200 miljarder dollar egentligen, utan majoriteten av den summan ligger i Teslaaktier. Dvs. det finns inte en chans i världen att han får ut pengarna, eftersom värdet kommer störtdyka om han försöker sälja av. Så jag tror han sitter i en lite prekär situation, eftersom det är extremt tveksamt om han har 40 miljarder på kontot. Han har inte direkt en pengabinge som Joakim von Anka. Så det blir nog spännade för honom att få fram pengarna.

Återstår att se om han lyckas vända det till något PR-jippo, för några vidare pengar tror jag inte han tjänar på detta. Personligen förstår jag inte riktigt varför folk slukar det han säger med hull och hår. Karlen är ju bevisligen en lögnare och narcissist. Säger en sak och senare ändrar han sig när det visar sig att "hans" idé (Hyperloop är cirka 100 år gammal, och SpaceX gör egentligen bara samma sak som NASA gjorde med rymdfärjan, möjligen med vissa smärre förbättringar) var askorkad och man kunde ha fattat hur det skulle gå genom att räkna lite på det först.

Ljugit om både Hyperloop, Tesla self driving, Tesla Semi, SpaceX, Tesla Powerwall, och Boring Company. Säkert något mer som jag missat, men det spelar egentligen mindre roll.

Av Neroth

Tja, de ska ju samköra 3000- och 4000-serien eftersom de sitter med Svarte Petter och har stora lager med kort avsedda till miners, som inte längre vill ha dem. Jensen "Läderjackan" Huang sa också i deras investormöte att de ska hålla tillbaka tillgången för att manipulera priset.

Så jag tippar på att det dröjer innan 4000-serien kommer ut, och när den gör det så lär det vara vissa utvalda kort, så att det inte konkurreras med 3000-serien de har kvar att sälja.

Räknar med att 3000-serien kommer vara i butik även efter årsskiftet om inget stort händer som får efterfrågan att gå upp. Enligt mig så bör ingen köpa grafikkort, med mindre än att ditt nuvarande gått sönder. De kan fint sitta där och suga på sina osålda kort efter att ha skinnat folk i typ ett halvt decennium.

Av Neroth
Skrivet av kotz:

Hehe, nu kan dom inte gå broke 😆
Netflix kommer tjäna mer på reklam.
Annars hade de aldrig infört det.

Snart sitter många där och plågar sig själv med reklam.

Sant!

Typ som att gå tillbaks till kabelTV det här ju. Glad jag inte använder streamingtjänster.

Av Neroth

Haha, typ som att betala för att få spam.

Sicket mög. Inte för att de har något direkt vettigt innehåll längre ändå. De satsar ju stenhårt på go woke, go broke, t.ex.

Av Neroth

50 mill är inte jättemycket i samanhanget. Snarare så är det lite av en besvikelse, misstänker jag. Speciellt som första veckan drog in mestaparten, med veckorna därefter successivt sämre förtjänst.

Så om man vill vara lite hoppfull så kanske skiten dör ut snart.

Av Neroth

Haha, vad fan?

Kan ju istället försöka göra något som typ enhanced sync eller nå't. Det här ser ju bara fult ut.

Av Neroth

Haha, lite roligt att se när de själva släppt drivare som bokstavligt talat bränt upp grafikkort. Typiskt corpo-speak.

Inte att AMD är så mycket bättre då.

Av Neroth

Aldrig förstått varför grafikkort varit begränsade till typ 3-400 watt. Kan man fläska på så ska man, imo.

Av Neroth

Lagt ner WoW länge sen, men Dragonflight ser väl nice ut.

Väntar väl en månad efter launch för att se vad folk säger om det. Ser det lysande bra ut och alla säger att det är bästa expansionen någonsin, så kanske jag hoppar in igen.

Av Neroth

24 Hz är givetvis fullständigt skitsnack. Det går inte att fejka bra ljud, och den medan den här kanske "klarar" 24 Hz så är det garanterat inte vid hörbara ljudnivåer.

Du behöver en ordentlig låda och kraftiga element för att få tryck i basen, tyvärr.

Men jämför man med andra ljudplankor kanske den är okej. Bara man inte tror att det blir ordentlig hemmabio av det bara för man lagt 25 papp.

Av Neroth

Utmärkt. Pressa de jävlarna bara. Proprietärt är skit.

Av Neroth

Fett förlegat att inte kunna se vad man vill, när man vill.

Av Neroth

Häva garanti alltså?

Men right to repair då?

Av Neroth

Lol. Peasants som spelar i fullscreen! xD

Av Neroth
Skrivet av Ceji:

Saken är den att företag såklart BARA vill tjäna pengar. Det är därför de existerar. Att man vill "kundernas bästa" är också bara för att tjäna pengar. Behandlar man kunder som skit, tappar man kunder. Därför måste man i alla fall låtsas att man bryr sig om mer än kundernas pengar.
Men det är inte så enkelt som att de bara tjänar mer pengar på dagens hysteriska priser. De är smartare än så. De förstår också att de förlorar på det i långa loppet. De tappar såklart många kunder till Konsoller och många lägger pengarna på annat och får andra intressen när priserna är orimliga. Jag själv och alla jag känner är lysande exempel på det. Troligtvis kommer en rejäl backlash för dem senare när tillgång och efterfrågan börjar mötas. Många kunder har tappat intresset för PC-gaming och gått över till andra fritidsintressen. De allra flesta tittar på alternativ när något är orimligt, kanske inte de flesta här, men de flesta andra.

Njaa, stämmer ju inte alls i det här fallet. Säljer som smör oavsett.

Det där du snackar om funkar kanske i andra branscher, men inte här. Blir lite så när man närmast har monopol. Och det rapporteras ju om högre vinst varje år, så tvek på att folk byter hobby.

Av Neroth

Jo tjena.

"Vi vill tjäna mindre pengar, jag lovar asså. Vi är inte ett företag som bryr oss om vinst och förtjänst och sån't där skit. Vi tänker bara på våra kunders bästa!"

Av Neroth

Lol, instegskort för 10k nu eller?

Av Neroth

Förvisso inte mitt köp, men morsan köpte mig en sådan där ritplatta till datorn i julklapp. Funkade väl fint fram tills nästa version av Windows dök upp. Då dög inte drivarna längre, så den blev en pappersvikt. Ca. 1500 spänn. Funkade väl ett år eller nå't.

För övrigt också skitdåliga drivare. Krångligt som fan att få den att funka öht.

Av mina köp så vet i fan om jag är så nöjd med mitt Roccat Vulcan 120. Skitnice att skriva på, och snyggt som fan, men helvete vad dåliga switchar de verkar ha. Alternerar mellan dubbeltryck och att inte registrera knapptryck lite här och där. Har redan bytt det första på garanti, och det nya håller redan på och krånglar efter typ 8 månader. Kostade väl 2000 eller nå't. Lite surt.

Edit: Kom på att jag köpte ett Gainward GTX 770 Phantom en gång i tiden. Helvete vilket skit. Sämsta kortet som någonsin gjorts tror jag. Funkade väl okej i starten, inget överraskande. Men det tog inte lång tid förrän temperaturerna gick högre och högre. Efter ungefär ett och ett halvt år gick fläktarna på max så fort jag körde igång något som krävde minsta lilla 3D-prestanda. Rent mög. Mitt R290 från Sapphire höll i typ sex år innan det började bli problem med kylningen. (Har prövat att byta kylpasta och liknande, men till ingen nytta. Är väl något inne i kärnan som inte är som det skall.)

Av Neroth

En miljon spänn för instegskort, hajjemän!

Skämt åsido så hade det ju varit skoj om det gick att få tag på kort till en vettig peng. Har typ tappat intresset för grafikkort eftersom det ändå inte går att köpa skiten, och om man har tur och får tag på ett så kostar det ju en arm och ett ben.

Av Neroth

Trist när man sitter på Gigabyte-delar. Blir inget mer ifrån detta skitföretag i framtiden.