Inlägg

Inlägg som Neroth har skrivit i forumet
Av Neroth

Får väl säga bilen jag köpte då. En Tahoe 2002 i närmast perfekt skick mtp. att den gått som bruksbil.

Av Neroth
Skrivet av pompa_kumla:

Ingen seagate antar jag ?

Hehe, nej, en Western Digital Green.

Skrivet av filbunke:

Har en i dagligt bruk som varit i gång i 81786 timmar (9,33 år). Har backup, har du?

Nja, har inget viktigt på den disken. Har backup på det som behövs, dock.

Av Neroth

Nu har jag ingen vidare uptime på min dator, eftersom jag startar om nästan varje dag. Har dock en hårddisk som varit igång 66000 timmar (ca 7,5 år), fortsatt i dagligt bruk. Still going strong.

Av Neroth

Överlag är det nog väldigt få globala bolag som inte håller på med någon sorts fuffens. (Om det ens finns ett enda ärligt bolag som inte är typ Nisses Chark och Skrot, dvs. ett mindre familjeföretag där ägaren bara vill ha ett ärligt kneg.) Alla har någon mängd skit i det blåa skåpet.

Det är väl så den typen av karriärmänniskor fungerar, helt enkelt. Girigheten styr, och man försöker bedra och lura så mycket man tror man kan komma undan med för maximal egen vinning. De som inte är intresserade av att tjäna en massa pengar är kanske inte de som satsar på en sådan karriär.

Så är väl inte direkt överraskad över att det blir lite fingerpekande när en annan firma beter sig likadant som ens egen.

Av Neroth

Känns som att det är på tiden med ett genombrott i materialteknik, så vi kan byta ut det gamla goda kislet mot något som pallar lite fler GHz.

Av Neroth

D4 låter intressant. Jag tror de sneglat lite på PoE, som fått sig ett stort uppsving efter fiaskot som var Diablo Immortal och Blizzcon.

Vill inte kasta mig in i det för mycket, men är försiktigt optimistisk iallafall. Hoppet på att D4 blir grymt finns där.

Missförstå mig inte, D3 var skoj på sitt sätt, men det är inte ett spel jag kan nöta över något vidare tidsspann. Tar några dagar så har man typ allt man vill ha på en gubbe. Visst, man kan samla fler legendaries för att testa fler builds och sån't, men det finns ingen vidare progression längre. Inga levlar, inga skills. Bara levla gems och hitta bättre gear.

En äkta uppföljare till D2, med bättre grafik, QoL-förbättringar och riktigt endgame? Det hade varit sjukt nice.

Av Neroth

Jävligt konstig logik här, känner jag. Priserna går alltid upp, verkar det som?
Hög efterfrågan = högre priser.
Låg efterfrågan = högre priser?

U wot m8?

Av Neroth
Skrivet av Jocke83:

I en fabrik när du tillverkar chip x så har du kvalitet t.ex 1-5
Samsung & Apple osv plockar kval 1 <-

kval 2 osv går vidare och är mkt billigare.

Vidare så stoppar dom inte i dom nyaste nyaste komponenterna men t.ex räknar ut dom prisvärdaste komponenterna & lägger inte ner miljarder & åter miljarder på marknadsföring.

Voila -> avsevärt billigare telefon att tillverka & sälja.

Tittar du dessutom på dom kinesiska sidorna så har dom "flashsales" dvs man försöker sälja ut så mkt som möjligt från produktions linjen redan innan den kommit ut -> mindre lager -> mindre risker osv osv osv

Lägger man dessutom till en svagare garanti och inte samma vinstkrav osv så boom -> Avsevärt billigare telefon.
En flaggskepps telefon som t.ex Note 9 är ju det bästa av det bästa man kan tillverka oavsett kostnad. Inte det mest prisvärdaste man kan tillverka.

Det var väll inte så svårt?

Tack för förklarigen för en som inte är så insatt i just mobilmarknaden. Bara undrade för det lät konstigt att de skulle vara likvärdiga med det fetaste från t.ex. Samsung, prestandamässigt, men kosta hälften så mycket.

Av Neroth

Vad är det som gör dem så billiga? Någon som vet? Är det på grund av att de tillverkar så många enheter, eller vad?

Bara intresserad i hur de får ihop räknestycket med en toppresterande lur i klass med det råaste Samsung har att erbjuda för 4000?

Av Neroth

1080p räcker när skärmen inte är större än 27" och jag inte spelar så mycket snabba FPS och liknande. IPS-panel, för färgåtergivning är viktigt för mig.

Har dock en 55" 4K-TV för film, och ska erkänna att det ser jävligt mycket bättre ut på den.

Av Neroth

Sjukaste någonsin när 6000 spänn är rimlig prissättning för ett mid-rangekort.

Av Neroth

Haha, så jävla desperat av Intel att vinkla tester så här. Hade de varit säkra på sin produkt hade de inte behövt fulspela för att få den att se bra ut.

Men det är ju inte direkt nyheter att de aldrig kört rent spel, så det var väl inte så oväntat heller.

Bra att sådant här uppdagas, oavsett.

Av Neroth
Skrivet av wargreymon:

Om någon verkar upprörd verkar det snarare vara du, istället för att läsa det jag föreslog blir du upprörd att jag påpekar hur fel allt du skrev var. Så låt mig bryta ner det så du förstår varför det du skrev är helt åt skogen fel.

"Absolut inget nyskapande eller köpvärt här."
Halva kretsen här är nyskapande, RT-kärnor och Tensor-kärnor. Du kan inte påstå att detta inte är något nytt och har funnits tidigare, för det har det inte.

"Bara dyra gimmickar och marginella prestandaökningar."
Ray Tracing är ingen gimmick som Nvidia hittat på, det är en metod att skapa fotorealistisk grafik och har använts sjukt länge, enda problemet är att det krävts grym brute prestanda för att lösa det. Nu har Nvidia skapat en hårdvarulösning som gör att istället för att rendera något över extrem lång tid kan vi till och med lägga in det i spel och få snyggare grafik som aldrig tidigare varit möjlig.

Marginella ökningar gäller givetvis för äldre spel, men det finns helt enkelt inte plats på kretsen, den är redan mycket större än vad man trodde det var möjligt.

"Tippar på att raytracing läggs till i Gameworks som ytterligare ett sätt att sätta käppar i hjulet för AMD."
RTX implementerar sig mot DirectX Ray Tracing och vad det nu heter i Vulcan, det är fullt öppet för andra att implementera mot detta och det är därför till exempel Pascal kan köra RT, bara att det inte finns något hårdvarustöd för det.

Så med detta sagt så har du skapat ett hatinlägg mot Nvidia över något du inte verkar förstått eller så har du läst information som är helt åt skogen felaktig.

Att man tycker att korten är utanför sin prisklass får man tycka, bara att inte köpa. Pajkastning om att folk är korkade, dumma etc för att de köper är obefogade och rent ut sagt ganska barnsligt, vi sitter faktiskt på ett teknikforum. Att Nvidia kör fulspel och mjölkar sina kunder utan att göra något nytt är felaktigt då de uppenbarligen gjort väldigt mycket nytt.

Ehh. Det var ditt inlägg som hade ett väldigt känslostarkt intryck och nedvärderande ton. Jag bara informerade dig om att du inte har en aning om vad jag läst eller sett och vad jag bildat min uppfattning på.

Allt det du säger vet jag sedan tidigare, och det förändrar inte min inställning. Det jag skrev kan aldrig bli "åt skogen fel" eftersom det är mina åsikter. Jag säger ingenstans att det är fakta. Eller ska man behöva lägga till en disclaimer också, så att du förstår det?

Tja, det är ganska starka ordval, det ska jag medge. Men det har att göra med att jag helt enkelt inte gillar Nvidia, och that's that. Är det inte lov att skriva om man inte gillar dem?

Har inte sagt ett ord om att folk är korkade som köper skiten. De får använda pengarna som de vill. Försök inte sätta ord i munnen på mig. Barnsligt var det ja. Sopa rent framför egen dörr och allt det där.

Men nej, jag tycker vi ska låta den här diskussionen mellan oss vara, det är hursomhelst OT. Känner att det inte kommer ge mig (oss?) något att prata vidare med varandra.

Av Neroth
Skrivet av wargreymon:

Jag blir så mörkrädd när jag ser såna här kommentarer. Du är helt oinformerad, men väljer att skriva av dig lik förbannat. Du får gärna ha åsikter, men för bövelen läs på lite innan du skriver strunt. Börja med Sweclockers artikel om Turing.

Oinformerad kan du vara själv. Du har ingen aning om vad jag baserar mina påståenden på. Hade inte sagt något om jag inte bildat mig en informerad uppfattning först.

Låter på dig som att det verkligen inte är okej att ha "fel" åsikter. Upprörd much?

Om du försöker få mig att ändra uppfattning eller se det från en annan vinkel, förresten, så går du heeelt fel fram.

Ha en fin dag.

Av Neroth
Skrivet av Biffendanan:

Aldrig varit så enkelt att hoppa över en generation.

Helt enig där.

Absolut inget nyskapande eller köpvärt här. Bara dyra gimmickar och marginella prestandaökningar. Men det är ju helt i stil med Nvidia, så är inte det minsta förvånad. Tippar på att raytracing läggs till i Gameworks som ytterligare ett sätt att sätta käppar i hjulet för AMD.

Är duktigt trött på Nvidia och deras fulspel.

Av Neroth

Aldrig i livet. Förbokar inget öht. av ren princip. Förbokningar har gått överstyr på det stora hela.

Av Neroth

Ja, detta visar ju bara att Nvidia inte litar på sin egen hårdvara. De vågar inte tillåta överklockning för då går skiten sönder. Så väljer jag att tolka det i alla fall.

Av Neroth

Får hoppas det verkligen betyder förbättrad då, och inte bara fullsmäckad med mer Gameworks-skit.

Av Neroth

Ganska enkelt egentligen. Google har gått från att vara ganska okej, till att vara en del av de onda globalisterna som försöker ta över världen. Bojkotta Google.

Av Neroth

Suck it up Google, bara att hosta upp stålarna!

En gång i tiden tyckte jag om Google, men på sistone har de blivit mer och mer drakoniska. T.ex hur de hanterar YouTube.

Tycker det var ett mycket lågt skadestånd. 44 miljarder dollar hade varit mer på sin plats.