Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y

Om debatten:
Vackert från Alliansen. Vi sänker skatterna och samtidigt höjer standarden på välfärden

Men oj så träiga de svenska politikerna ändå är. Varför kan de inte ta lärdomar av de amerikanska debatterna.

Skrivet av ilstallione:

Ahh jag förstår, var det så de agerade under varvskrisen också? Jag tänker på löftena Sträng och Åsbrink gav Salén.

Från det politiska hållet hände det saker alldeles för sent, tyvärr. Industrier som inte följer teknologiska skeenden och anpassar sig efter omvärldens krav och förutsättningar kraschar. Den svenska varvsindustrin är ett lysande exempel på detta. Och det är trist att Alliansen inte har tagit lärdom av det och verkade slita för att behålla Saabs produktionsband.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

En två år gammal undersökning på en sex år gammal reform är inte så slitet. Du kan inte diskvalificera rapporten bara för att den inte stödjer din tes om att det skulle röra sig om modernt slaveri. Igen så är det du som kommer med det påståendet, nu kan du presentera en [dagsfärsk] rapport som backar upp det påståendet. Inte en eller flera artiklar om individer som inte trivs med sin Fas 3-placering. Du märker vad som händer här, eller hur?
.

Nöjdhet. En attityd, attitydundersökning=nonsens. Jag som trodde att du var nationalekonom
Jag gillar däremot de rapporter som pekar på FAS3 ineffektivitet och negativa konsekvenser på arbetsmarknaden.
Modernt slaveri?

Citat:

Krisen på 90-talet var en svensk kris. Äpplen och päron. Bara för att vi hade en kris då och en kris nu så innebär det inte att de är jämförbara. Sossarna gjorde mycket rätt efter regeringen Bildts flopp, men det är också sossarna som tappat försprånget vi hade efter freden '45. Man kan inte välja att titta på det som sossarna gjort rätt och bortse från det som sossarna gjort fel.

internationell kris?

Citat:

Och hur får vi tillbaka industrijobben om någon annan kan göra jobbet lika bra, men billigare?

Vi vill inte ha tillbaka de forna industrijobben. Lika lite som vi vill ha tillbaka de forna malm och -textilindustrierna.

Citat:

Den svenska högskolan håller inte världsklass på särskilt många områden. Vi har blivit omsprugna och det ser inte ut att komma att ändras.

Alliansens ord och argument om svenska högskolan. De gjorde en misslyckad omvärldsanalys och deras agerande är ett stort misslyckande.

Citat:

Det är uppenbart att det enda Sverige hade att locka utländska studenter med var att utbildningen var gratis. Du menar väl inte att det är ett resultat av politiken som förts sedan 2006? Under G.P. 2005 hade studenter med glädje betalat för svensk högskoleutbildning?

S-politiken var den som instiftade gratis utbildning. Alliansen som tog bort den. Sverige som ett välutbildat land med hög internationell standard är bara att kyssa adjöken. Tack Alliansen.

Citat:

Du argumenterar visst, det är uppenbart för alla som kan läsa. Du "poängterar" (argumenterar för) att Alliansens politik är ineffektiv. Det baserar du på ett par reformer från de senaste sex åren och sedan väljer du ut delar av svensk historia under sosse-styre som passar dig. Med det sagt så finns det uppenbara problem med några av de många reformer som genomförts av regeringen Reinfeldt, det är det ingen som förnekar.

Några problematiska reformer? Det är ju förtusan ett sjunkande skepp som en onykter kapten Reinfeldt styr.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Fas 3 är inte en organisation. Fas 3 är inte ett bemanningsföretag (eller något företag). Fas 3 är inte en arbetsgivare.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/arbetsformedlingen-har-gran...

Jaja, jag vet redan vad du kommer att säga om ovanstående länk, men alla delar inte din inskränkthet.

Publicerad 2 AUGUSTI 2011 - 10:32
Du kan väl inte länka till något som är så slitet? Dagsfärskit ska det vara om jag får be om det. Annars får det vara

Citat:

Selektivt minne är helt fantastiskt, eller hur? Ska Socialdemokraterna slå sönder globaliseringen? Tidigare svensk historia är fullständigt irrelevant sett ur den verklighet vi lever i. Efter andra världskriget låg stora delar av Europa i ruiner, Sverige var så gott som oskadat. Det hade gett oss en fördel oavsett om det var sossar eller borgare som styrde. Idag har Europa kommit i kapp, tillverkningssektorn i Asien har blivit så pass kompetent att man inte längre bara klarar av lågkvalitetsstämplad masstillverkning. Men det är klart, om man väljer att bortse från Sveriges förlorade försprång, struntar i kompetensutvecklingen i Asien, ignorerar den ökade enkeltheten i att handla med andra länder så leder en regering med sossar Sverige till guld och gröna skogar. Självklart. Inga problem där inte. Ge Löfven 6 år så kommer han att ha fixat Europas lägsta arbetslöshet, utan att tumma på varesig skattetryck eller löner.

Selektivt minne vad då? Jag kollar på faktiskt agerande. Exempel: se vad Göran Persson lyckades med under krisåren på 90-talet.
Slå sönder globaliseringen? Vart kom det ifrån? Sossarna är för globaliseringen. De gillar nämligen tanken om att nationsgränsens betydelse ska minska. Kan du tillskriva det om Alliansens nyliberala/konservativa sörja?

Du skriver att Sverige förlorar kompetensutvecklingen i en förivrad harang om sossarna. Hur var det nu igen... Just ja. Den svenska högskolan håller världsklass och det är därför Sverige även ska kunna ta betalt för sin utbildning (och även tillgodohålla forskningen). Hur gick det nu för de svenska högskolorna nu när det för de utomeuropeiska studenterna kostar att studera här? Det enkela och korta svaret är: De utanför EU väljer inte de svenska högskolorna. Den svenska högskolan förlorar sin internationella status. Sverige kan tillgodräknar allt mindre forskning. Kompetensutveckling och Alliansen Bra där.

Citat:

Du vet verkligen hur man slår sönder argument - man väljer bort de delar av verkligheten som inte hjälper visionen.

Jag argumenterar inte och jag försöker inte övertyga dig. Jag är inte heller tålmodig som Huttzbutt som kostnadsfritt ger dig undervisning. Jag vill enbart poängtera att Alliansens politik är ytterst ineffektiv (se FAS 3/svenska högskolor), och det är ju vi överens om då du skrev något om att Alliansen bedriver sossepolitik

Skrivet av ilstallione:

Så om vi röstar S får vi tillbaka jobben i industrin?

Vilken industri menar du? Om det är skogs/stål/hamn industrierna så är svaret nej. Om jag får raljera över ett tidstypiskt exempel så skulle SAAB troligen ha släckts ner kvickt av en S-regering. Orsaken är att SAAB inte är konkurrenskraftigt nog på en internationell marknad. Istället för att med bidrag hålla liv i en död industri skulle en S-regering istället använt kompetensen som fanns inom SAAB till något närliggande område. Det har gjorts vid flera tillfällen, se Västerås kluster av textilverksamhet som har sitt ursprung i nu nedlagda textilindustrier
S har alltid arbetat för Sverige ska ha en hög kunskapsnivå och att nationen ska ha en flexibel förmåga att anpassa sig efter det som händer utanför nationsgränserna. Det är typ raka motsatsen till Alliansens politik som skär ner på utbildning för exempelvis de arbetssökande (ingen kompenshöjning här inte)

Av astrob0y

Det beror på. Om du väljer att använda sex stycken 2gb stickor kan du få problem. Finns en drös trådar om just detta. Beror på hur x58:ans minneshantering fungerar.
Och 6gb är det minsta laget nu för tiden

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Helt rätt, du förstår inte svenskt näringsliv. Jag förstår det, men jag påstår mig inte vara expert på ämnet eller förstå allt.
Nu börjar du ju närma dig en någorlunda korrekt beskrivning. Vad du har kvar att förstå är att FAS 3 inte är en aktör, ett företag eller en arbetsgivare.
.

Äh kom igen Valiumballong. Du vet inget om svenskt näringsliv.
FAS 3 är en organisation som sätter folk i arbete. De som är i FAS 3 får i sin tur en skattefinansierad lön för utfört arbete, samtidigt som företaget som anställer FAS3- människan får en liten krona som tack. FAS 3 är en arbetsgivare som fungerar precis såsom Manpower, Academic Work mm. Den enda skillnaden är att den är statligt styrd och saboterar för den lågavlönande arbetssektorn som måste konkurrera mot statligt finansierade arbetare. FAS 3 är kort och gott en arbetsgivare som gör att Sverige får en liten trevligare arbetslöshetsstatistik Eller menar du att Alliansens fortsatta satsning på FAS 3 görs enkom för att den är så effektiv och välfungerande?
Motsatsen till Alliansens bidragspolitik är Sossarnas suveräna arbetsmarknadspolitik som tar vara på kompetensens som finns i Sverige och skapar tunga och tuffa industrier. Se tidigare skeenden i svensk historia
YES! Där satt den.

Av astrob0y
Skrivet av Sentenced:

Man tystar inte ihjäl dem. Man ger dem så mycket utrymme de är värda. att ca 200 personer sluter upp till vad de vill kalla en demonstration är ingenting alls i det stora hela. Jag anser fortfarande att det är motdemonstranterna och medias bevakning som gör att de överhuvudtaget är av intresse.

Och hur mycket medialt utrymme är den nynazistiska demonstrationen som diskuteras värd? Och när är det ok att demonstrera mot nynazistiska tåg?
Det är inte fel på motdemonstranterna eller media - ingen av dem gjorde något olagligt väl (det var väl snarare nazisterna som försökte ge andra smäll på käften för att de fick vatten på sina skorna)? Grundläggandet felet är att nynazisterna demonstrerar.

Citat:

Min gamla mormors lokala knyppelklubb skulle locka tills sig fler anhängare varje månad. Hade de fått samma slags bevakning som nazisterna så hade de också vuxit sig ännu större. Nu får de inte det och de tystas inte ihjäl. Det är samma gamla tanter som vill locka till sig nya medlemmar på samma sätt som de alltid gjort. Motdemonstranterna bör inse att det här gagnar nazisterna. Det stjälper inte.

Jag förstår din mening med att jämföra knyppelklubben Men det är liksom inte samma sak. Din mormor&co tar liksom inte död på de som är utanför deras referensram av vad människa betyder. Och det är ju lite det som nazisterna är kända för. Att inte vara positiv inställd till att det uttrycks en motvilja och avsky, som dessutom sker inom gräns om vad som är lagligt, mot nazisternas demonstration av sin ideologi ställer jag mig väldigt fundersam till. I din kritik mot att motdemonstranterna inte gör som det du tycker är mest optimalt gör så att du missar det grundläggande problemet, nämligen att vi diskuterar obskyra nynazister.

Av astrob0y
Av astrob0y
Skrivet av Blubben:

Vet inte om du menar även mig när du säger förespråka passivitet men iallafall
Personligen menar jag endast att det är en mycket farligt för demokratin att helt plötsligt bestämma att jo men vissa åsikter får motdemonstranter ge sig på med vattenballonger eller värre.
Det är en principfråga att i en demokrati ska vilka idioter som helst få demonstrera utan att utsättas för den typen av påhopp, det betyder dock inte att man ska vara passiv eller inte motdemonstrera utan endast att de borde göras på rätt sätt.

Och även om du kanske tror att de skulle lyckas bli offren iallafall, tja varför göra det enkelt för dem?

Vet inte vem jag riktade det hela mot Det var väl allmänt mot diskussionen om att det är motdemonstranterna som är dumma i huvudet när det är nazister som har en demonstration. I min bok så är nazisterna the bad guy per automatik och då kan motståndarsidan skövla den sista regnskogen i protest och ändå ha gjort betydligt bättre saker än nynazisten.
Och om hen är nynazist så får hen ta en vattenballong på käften. Idioti ska straffas omedelbart. Att kasta vattenballong i protest mot nazisters demonstration är klart ett av de bättre och roligare alternativen. Ett annat alternativ kan vara nyckelrassel. Att göra något som inte orsakar fysiskt skada är enbart positivt, men hur som kommer den nuvarande talespersonen för nazisterna att komma med snyftningar om att de antidemokratiska kommunisterna är dumma. Ingen nyhet liksom
Sen ska alla såklart få demonstrera så mycket de vill. Bara att söka tillstånd. Och det oavsett politisk åskådning. Det gör samhället så mycket dynamiskt och även mer produktivt då det händer saker. Men att tycka synd om nassarna efter senaste demonstration. Njah, den är svår samtidigt som nazisterna inte ska bemötas av passivitet.

Av astrob0y
Skrivet av Sentenced:

Hur menar du "vuxit"? Nazisterna lockar till sig exakt lika många till sina demonstrationer som tidigare. När har inte deras demonstrationer lockat till sig ca 200 personer? Det är endast de ggr de blivit "motdemonstrationer" och bråk som det överhuvudtaget lyfts fram. Media har ju ofta fullkomligt skitit i deras demonstrationer med följden att de inte fått något slags PR alls utan fått gråta i sin lilla grupp för inbördes beundran.

Jag tänker främst på valbarometern. Där har ND legat på konstanta 200 röster (hittapåsiffra, har inget till hands) samtidigt som SvP har betydligt fler personer som är benägna att rösta på dem samtidigt som det har skett en ökning. Nu skriver jag från det där hemska minnet.
Så det gäller att tysta ihjäl nazisterna genom att tex inte ge dem något utrymme i media? Skapar inte det inte värre saker som den vinnande offerkoftan?
Och hur ska alla motdemonstranter med diverse 68:an komplex hållas tycker du? Såfort nynazisterna med sitt våldsbudskap får demonstrationsrätt kommer motdemonstranterna samlas. Och då kommer nynazisterna bli provocerade och börja bråka - såsom den här gången.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Nej jag har en utbildningsbakgrund, men jag påstår mig inte att helt förstå allt (vilket var ditt påstående).

Men det var ju det du skrev tidigare. Du förstod Sveriges politik och näringsliv. Jag förstod inte det. Du hänvisade till din utbildning.

Citat:

Fortfarande inte en arbetsgivare. Helt otroligt hur svårt du har att fatta detta.

Jag utgår från AMS, struntar faktiskt i vad du skriver FAS 3 är den enskilda aktören som genererar flest anställda på den svenska arbetsmarknaden. Och det görs med bidrag från Alliansen. Alliansen använder sig av en sossebidragspolitik. Och det suger, men ändå så ska det satsas ytterligare skattepengar på det nonsensprojektet. Bra där Alliansen.

Citat:

Att fler engagerar sig i politiken innebär inte att de inte varit nynazister tidigare. Om SvP fått medlemmar som tidigare varit Sverigedemokrater så har de inte blivit fler till antalet. Nazistmarscher har vi haft så länge jag kan minnas.

Om hen röstar på ett nynazistiskt parti, är inte hen en nynazist då? Eller går det att ge ett parti en röst bara för att hen är lack på etablissemanget och sedan skriva YOLO på sin blogg.

Av astrob0y
Skrivet av Sentenced:

De nazistiska partierna har inte ändrat medlemsantal i vart fall inte något vi kan mäta. ca 200 personer. De kanske däremot får lite bättre rekryteringsunderlag nu när det uppmärksammas så pass mycket i media och framförallt bland motdemonstranterna. Bättre reklam kan 200 personer inte få än att få uppmärksamhet av tio ggr fler. Sådana här grupperingar arbetar utifrån offerrollen samt motvalsbeteende. De älskar att få "drabbba" samman med motdemonstranter och visa hur synd det är om dem samt att de får tid och plats i media att få tala ut om vilka de är och varför. Vilsna barn och rasister söker sig genast till grupperingar som får plats i rampljuset. Räkna med att Svenskarnas parti får rikligt med nya rekryter när de visar att 200 personer kan få sådant här genomslag.

Tyvärr är det en ökning och inte en form av politisk kannibalism där SvP äter upp NP. SvP har vuxit till sig som ett lite mer hårdfört alternativ till SD samtidigt som ND ligger kvar och skvalpar på sina 200 röster.
Att de får bättre rekryteringsunderlag i och med demonstrationen tror jag absolut på, SvP hämtar mycket inspiration från den tyska/italienska nynazistiska rörelsen.
Samtidigt så tror jag även att de skulle fixa samma sorts "vinnande" vinkling utan motdemonstranterna - dvs pk-media sänder ett reportage om att nynazisterna får demonstrera ostört och bam! så har SvP allmänhetensintresse/stöd/whatever. Att förespråka passivitet när nynazister demonterar är inte gott, att fjanta sig med vattenballonger är heller inte gott men betydligt bättre än passiviteten som förespråkas i den här tråden. O

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Jag backar inte från det. Jag påstår mig inte helt förstå något.

App app, du vill inte att vi ska rota fram din hybristext när du skrev om utbildning och förståelse av svenskt näringsliv/politik och internationella relationer?

Citat:

Fas 3 är inte ett företag.

Vi är medveten om det. Ändå så är FAS3 Sveriges största enskilda arbetsgivare. Tack Alliansen.

Citat:

Alliansen för en socialdemokratisk politik.

Såklart de gör det

Citat:

Du kom med påståendet att nynazisterna i Sverige blir fler, inte jag. Upp till dig att backa upp det.

Fler maktdemonstrationer och fler kommunpolitiker. Hur kommer det sig? Och varför har vi nu nordens största nazistiska parti?
Och, jag påstod inte att de blir fler. Jag misstänker att vi i framtiden kommer se mer nynazister. Dock kan jag inget om framtiden utan gissar enbart.

Skrivet av Huzzbutt:

walloftext

Så snäll du är rymdkejsaren som orkar bedriva kostnadsfri undervisning Synd att Valiumballong är så otacksam :/

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Nej, inte direkt. Jag har aldrig påstått att jag helt förstår näringslivet eller internationell politik. Även om jag förmodligen förstår näringslivet betydligt bättre än vad du gör.

Äsch då. Du kan ju inte backa ifrån ditt förra påstående. Var det inte något om nationalekonomi och så vidare

Citat:

Fas 3 är fortfarande inte en arbetsgivare, men det verkar du inte kunna förstå. .

Äh, FAS3 är största enskilda företag utifrån räknat anställda (kolla upp det via AMS). Stark jobbat Alliansens!
Edit: Det här är har jag missat: http://www.svt.se/nyheter/sverige/regeringen-satsar-pa-utskal...
Läskigt att de s a t s a r på FAS3

Citat:

Socialdemokrati är bidragspolitik, inget nytt under solen där.

Hur menar du nu? Socialdemokraterna har varit opposition de senaste två perioderna. Eller gör du en klassiker och skyller på sossarna så fort tandlösa Alliansens bidragspolitik tas upp.

Citat:

Finns säkerligen flera anledningar beroende på vilket land det rör sig om. Nu pratade du specifikt om Sverige och jag vet inte om nynazisterna blir fler till antalet här, det rör sig om en väldigt liten grupp trots allt.

Tsk tsk, backar på en gång. Förklara är du snäll.

Skrivet av shogun-r:

Dom nynazistiska partierna är ytterst små i nästan alla länder i Europa. Någon enstaka procent, knappast något hot.

God morgon Shogun-r.
Även om de är små så har de gått från att vara en person i en källare till att nu vara fem personer i en källare. En tråkig utveckling. Att de är ett hot här, det tror jag inte. Men att inte ta lärdom om tidigare skeenden är enbart dumt.

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Nedmonteringen av det sociala skyddsnätet 8)

EDIT: jag glömde: #FAS3moderntslaveri

fortfarande purken över att dina påståenden om att du helt förstod näringslivet, svensk och internationell politik togs emot med en stor portion skeptism?
och ja, alliansens arbetspolitik har gjort fas3 till Sveriges största enskilda arbetsgivare. alliansen bedriver en bidragspolitik. var inte arg på mig för det

nåväl, förklara varför vi ser nynazistiska partier växa i EU.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

I min värld ungefär lika troligt som islamiseringen.

Ingen trodde heller att SD någonsin skulle bli ett riksdagspart ;I. Men kul att du är optimistisk och tror stenhårt på att Sverige kan tackla de ekonomiska bekymmer som har triggat igång de nynazistiska partierna i delar av EU. Med tanke på nedmonteringen av det sociala skyddsnätet är jag mer pessimistiskt lagd.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Men orka ge SVP uppmärksamhet. Låt dom vifta med sina flaggor och känna sig vita eller nåt.

Japp. Alltid bäst att lägga sig platt ned och låta dem hållas Lite såsom det gick till i Grekland. Gyllene gryningen var ett litet skitparti såsom SvP, det hände något i landet och nu går nazisterna på gatan och "knackar bög" och tar väck sånt som inte tillhör the glorious race. Så visst, låt nynazisterna känna sig vita i fred och låt dem marschera ostört. De har ju inte gjort något fel liksom.

Av astrob0y

Spännande utveckling. Drar på en gång paralleller till hur det ser ut i de sydliga delar av EU. Först monteras det sociala skyddsnätet ner, sedan kommer det ett "oskyldigt nationalistiskt" parti fram som pekar ut invandrarjäveln som roten till det onda. Och vips så trampar nynazisterna på gatorna. Trist att det händer i Sverige och att vårt land har begåvats med nordens största nynazistiska parti.
Och tystnad mot fascismen har ju fungerat sådär jättebra tidigare... Att kalla motdemonstranterna för nyttiga idioter är bara konstigt.

Eftersom några här läser så kallad "alternativ media" så antar jag att några här är förbannade på att den jävla motdemonstranten hoppade på en ridande polis. Så här såg delar av motdemonstrationen ut: http://www.youtube.com/watch?v=erYxdDz6Jyw&feature=youtu.be Videoklipp hämtad från "alternativ median"

Och här kommer ytterligare ett klipp som påvisar hur lugna de demonstrerande nynazisterna är: http://www.youtube.com/watch?v=KLPZ78bMass kan nästan höra "VEMVARE SOM fucking KASTA!"

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Tss, ser du inte konspirationen? Öppna ögonen för f-n

Ser den! Har alltid velat posta:

http://i.imgur.com/SUfx6.png

Av astrob0y
Skrivet av shogun-r:

Ser en likhet mellan dessa två skribenter.

Hur var det nu igen med att besvara våra frågor som du slingrade dig ifrån? Arbeta med dem istället för att finna likheter hos oss kulturmarxistiska, hjärntvättade pk-ivrare. Och tack för att du likställer mig med rymdkejsaren. Det var snällt av dig...antar jag.

Av astrob0y
Skrivet av Rastafelix:

Ser inget fel med Sverigedemokraterna, är inte heller förvånad att se deras höga siffror här i Skåne, kan bara anta att fler fått uppleva den sämre sidan av mångkulturen här nere, speciellt den yngre generationen. Missnöjet driver folk att rösta på SD.

Anledningen jag röstar SD är att ingen i Sverige vågar debattera problem med invandringen, SD's enda inflytande kommer vara debatt. Media döljer allt negativt och skapar en ännu sämre miljö för invandrande dom egentligen vill hjälpa. Det är inte SD's fel att invandringen och integrationen havererar på många ställen i Sverige, dom kommer aldrig någonsin ha något att säga i Svensk politik som det ser ut idag i vilket fall som helst.

Debatten finns där. Din röst görs utifrån fel premisser och okunskap. Fräscht.
En fråga, om du nu är såååå intresserad av invandrarpolitiken, hur tusan kommer det sig att du har missat diskussionen som förs av de övriga partierna?

Skrivet av Valiumballong:

Jodå, täck hela kusten och Skåne med vindkraftverk, damma upp varenda fors i norra Sverige och installera solpaneler på vartenda tak.

Absolut. Trist bara att PBL är politiskt förankrat, finns en mängd nonsens som ser fint ut men som fuckar upp byggindustrin hårt, och att nimby-gänget har för många lagar att hänvisa till (tex förstör vindkraftverk på åkermarker Sveriges kulturarv....)