Inlägg

Inlägg som astrob0y har skrivit i forumet
Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Jag har missat den nyheten, kan du länka eller en kort ofärgad förklaring kanske?

närmaste digitala pkblaska
jag misstänker att några kommer vilja ha Asks blod. Och hon kommer vifta med armarna och dra en "jag vet jag vet, jag är ansvarig, men det är inte mitt fel. promise"

Av astrob0y

Ingen har väl missat nyheten om polisens register över romer. Hur ställer ni som tänker rösta på SD er till det? Jag frågar med tanke på hur SDs tidigare motioner har sett ut.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Något jag är förundrad över är hur man tar sig hela vägen från Afrika till Sverige utan pass eller andra papper.

En kompis har gjort den resan. Börja på noll. Bara att börja hanka sig fram genom att lifta och arbeta för mat. Sen gäller det att överleva båtfärden till Frankrike/Spaninen/Grekland. Där få ett skitjobb och ledsna rejält på rasismen som finns där. Köpa en enkel flygbiljett till Sverige. Komma till Sverige under sommaren. Sova i tunnlar/trappuppgångar, skaffa vänner och svartjobb. Hyra i andra hand under några år. Få svenskt medborgarskap, kalla sig för svenne. Fixa ett bättre jobb och tillslut köpa en dyr bostadsrätt i Sthlms innerstad (och rösta på M ;I ).

En tioårig lång resa kort sammanfattad. Som säkerligen är kryddad av min kompis (och som här inte fungerar som en anekdotisk bevisföring för någonting)
Jag är klart imponerad, speciellt med tanke på att jag knappast skulle kunna ta mig ner till Danmark utan deg.

Av astrob0y
Av astrob0y

Kul. Anstränga sig utan någon respons.

post editerad.

Av astrob0y
Skrivet av THB:

Lite GTA IV.

fina bilder. du har en riktigt bra dator, så varför inte använda en enb och få bort kanterna

Av astrob0y

trist att en nazist får stryk. ännu tristare att nazister tog död på en antifascistisk meningsmotståndare*.
vilket är värst Ninotramp och vad är grundorsaken till våldet? (rätt svar=nazisterna).

Skrivet av ilstallione:

Usch, skulle aldrig börjat läsa alternativen igen, snubblade över denna på Avpixlat nyss:

http://vimeo.com/74677599#

Äh, det är bra att hålla koll på slöddret som finns på i avpixlat/friatider/radioframåt.
Någon som hann lyssna på när Anders Borg gav en SDriksdagsledamot en kurs i politik 101 under dagens debatt? Det var vackert

*läsning http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-24141246

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Nej, nej och åter nej. Kommer att avsluta där

synd, det var trevligt att vaska fram den trevliga historian om sossarnas påverkan på Sverige. Ser nu att ni har diskuterat miljonprogrammet och gissa vilka som hamnade i den branschen

Citat:

Har jag skrivit enligt ovan beklagar jag, får vi nog kika på i så fall.

Du har inte skrivit något sådant, andar forummedlemmar dock.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Tyvärr flyttade satsningarna från en dödsdömd industri till en annan, bilindustrin. Innan du säger mot mig på den så läs gärna lite om det, du kommer att se den röda tråden. Dock, som påpekats så var det naturligtvis inte detta det enda det satsades på på denna tiden.
Jag vill understryka att jag tycker att S gjorde vad de kunde och jag är djupt tacksam att vi inte hade en Allians eller dess motsvarighet på den tiden. Rätt ska dock vara rätt.

Go och glad är mina ledord. Man kommer alltid längre med ett leende och en påse grillchips.

Hur menar du där

Den röda tråd du diskuterar är det jag har hela tiden har hänvisat till :). Kunskapen inom varvsindustrin flyttades om till en industri som var högst vital då. Att bilindustrin kraschar är ingen förvåning nu i bakspegeln då den följer ett återkommande mönster - industrier föråldras och ersätts. Och i den socialistiska politiken som har förts i Sverige har just förflytta kunskapen från en döende industri till en annan varit en viktig ekonomisk strategi. Kunskap kostar.

Är också glad över att Sverige inte hade en Alliansvariant under den tiden, se hur det gick för de engelska varvsorterna. Usch och tvi. Men hey, just de engelska orterna försöker ju i skrivande stund hitta en ny stabil industri genom att bli sådana där hippa kulturstäder (tänk förvandlingen som Barcelona lyckades genomdriva). Hoppas de lyckas i framtiden, vi kan aldrig helt förutspå. Men det vi kan se är deras strategi har varit ytterst kostsam, tyvärr.

Ska leta fram just de orden jag hänvisade till. De kanske har blivit borttagna.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Får man fråga vad du tänker på där? Är det månne här vi kan knyta ihop säcken, glöm inte det jag skrev tidigare om bilindustrin.

Edit: Grillchips, en riktig klassiker! Dock, när man som undertecknad börjar bli lite till åren är popcorn alternativet, mindre kalorier.

Fattar inte riktigt. Men ja, sossarna gjorde precis som de har gjort under historiens gång. Nedmonterade en industri som inte bevisligen inte fungerade, tog även vara på det kapital som fanns inom industrin och därmed ökade Sveriges produktionsförmåga. Typ raka motsatsen till den mer liberala version som körde kapitalförstörelse till max.

Äsch, kör på devisen "go och glad" så är popcorn ett minne blott.

Skrivet av ilstallione:

Pinochet är direkt diskvalificerad, en väns pappa som enligt egen utsago var livvakt till Allende skulle nog inte uppskatta det.

Såg att SD gjorde något nytt rekord i någon mätning idag, nyhet på Avpixlat. Det om något borde väl vara intressant i tråden?

http://avpixlat.info/2013/09/17/skop-september/

Men det är ok för dig att köra med ett "ut med paket. Jag röstar på SD!"?

Hemskt att SD når den nivån i mätningen. Vad har de gjort för att nå upp till sådan nivå?
Och som jag skrev i början av tråden, jag tror att sd kommer få ca 12% 2014.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Edit: Angående klubben i signaturen, krävs det någon form av medlemskap eller föranmälan?

Nej då. bara att ta med sig grillchips, rymdkejsarens favorit. annars blir det dålig stämning och purkna ansikten.

Av astrob0y

"Elisabeth Svantesson (M) ny arbetsmarknadsminister. Hon är uttalad abortmotståndare och är medlem i rörelsen ”Ja till livet” enligt pk-media. Någon som har lite kort fakta om vår nya arbetsmarknadsminister (som inte nås med en snabb googlesökning, som skrivande såklart redan gjort)?

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Ingen säger mot dig, argumentet är att även S har skitit i det blå skåpet och utövat brandsläckning.

Aha. De har skit i i de flesta skåp.
Det går även med fördel att påpeka att sossarna sket ner sig när skogsindustrin hade det kämpigt. Och de klantade sig även när gruvindustrin låg pyrt till och de klantade sig även med varvsindustrin. Men, det jag skrev och det som du har citerat ett par gånger nu kvarstår : Istället för att med bidrag hålla liv i en död industri.
Och angående varvsindustrin. Vilka var det som slutligen drog i proppen, efter att ha tagit hand om det kunskapskapital som ändå fanns i varvsindustrin och systematiskt omfördelat den till geografiskt närliggande industrikluster? Det var inte den borgerliga regeringen på 70-talet utan det var sossarna. Klarspråk: sossarna är de som har bedrivit en politik som har varit ytterst gynnsam för den svenska industrin.

Av astrob0y
Skrivet av Blubben:

Tänk igenom vad tusan du skriver så kanske det kommer till dig till slut...

Aha, är det för att jag skriver "statligt stöd" som du hajar till. Säg inte att du är en av dem som tror på nattväktarstaten
Du får gärna berätta om Alliansens planering för de svenska nutida industrierna. Skrämmande och kortsiktiga satsningar som gör mig mörkrädd.

Av astrob0y
Skrivet av Blubben:

Men snälla nån kan du erkänna att det du skrev var fel?
Sossarna har hållit på med bidrag till industrin för att hålla dem vid liv, det är ett FAKTUM och därmed är ditt påstående FEL.

Omfattningen av detta är irrelevant.

På vilket sätt har jag fel?
Den norrländska skogsindustrin krisade, fick statlig stöd, las ner efter några år. Nutid: fortfarande igång
Den norrländska gruvindustrin krisade, fick statligt stöd, hamnade på halvfart. Nutid: fortfarande igång.
Mellersta Sveriges textilindustri, krisade, fick statligt stöd, las ned. Nutid: textilindustrin är igång.
Västkustens varvsindustri krisade, fick statligt stöd, las ned. Nutid: Chalmers.
Och eftersom vi diskuterar varvsindustrin så kan vi kolla på hur forna varvstäder som liknar Göteborg ser ut. Inte så där jättenice eller vad säger du?
Sossarna anpassar de svenska industrierna på ett långsiktigt och produktivt sätt. yes?

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Nej jag menar att du skrev "Istället för att med bidrag hålla liv i en död industri" vilket är direkt fel.

Så på ren svenska: Du hade fel.

Ingen efterhandskonstruktion i världen kommer att ändra faktum. Pengarna som pumpades in i varvsdöden användes för att bygga ut kapaciteten på de dömda varven. Där har du det summerat.

Nope. Har rätt. Den svenska och socialdemokratiska modellen att lägga ner verksamheter som inte är funktionsdugliga är sann. Sen har det gjorts försök att hålla liv vid orts arbetsplatser, i form av varv/stålbruket/textiltillverkningen/träbruken/, är självklart och görs än idag. men att ta död på dem när de inte är brukbara är ett faktum. det var inte högerregeringen som tog kål på varvsindustrin, trots att de hade möjligheten, det var sossarna.
Finns ingen efterhandskonstruktion.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

På A svarar vi Maersk och på B svarar vi som på A.

Skämt åsido, det är en utmaning med statiska politikdiskussioner. Det är precis som du klargör nästan alltid nödvändigt att sätta saker i kontext för att förstå orsak, verkan och framför allt sammanhang kopplade till en viss politik.
För att skriva det enkelt; precis så som shogun-r hittills inte lyckats göra.

Och kontexten i den svenska varvsindustrin var väl följande:
bolagen hade vuxit till sig, inte hängt med i utvecklingen samt stod sig oförmögen att hantera förändringarna i omvärlden. Det gick utför och bolagen förstatligades och las ner på ett sånt sätt så att kunskap/resurser kunde omfördelas till närliggande industrier. Mitt i den röran fanns det snedsteg som kan härledas till politiska beslut, men i det stora hela så var det en god strategi. Eller menar du att bollen helt skulle ha släppts och att den dåvarande staten skulle ha ignorerat händelseförloppet?

Att skriva att varvsindustrin var ett bottenlöst håll påvisar väl ändå problematiken som fanns kring varvsindustrin. Åtgärderna som gjordes var nödvändiga och även om kapaciteten utvecklades på en ort betyder det inte att det enbart var det som gjordes.

edit: Och fördelarna med den socialdemokratiska hanteringen av varvsindustrin ser vi även i nutida skeenden. Tänk Chalmers miljarder.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Oavsett om du kan din historia eller ej så är varvsindustrin ett bra exempel på att även S har pumpat in skattepengar i en död industri.

Skickades från m.sweclockers.com

Så att kompetensen kunde flyttas över till andra närliggande industrier ja. När de svenska varven hade förstatligas var det redan kört enligt de flesta prognoserna, och enligt dig, och den statliga verksamheten var därför att med den gemensamma kassan omstrukturera kompetensen. Och det gick väl bra.

Det Alliansen ville göra med SAAB, i relation till sossarnas tänk, var...ja just, pumpa in cash för att enbart behålla den. Fanns det en långsiktig strategi? Nope.

Av astrob0y
Skrivet av ilstallione:

Du påstod från början: " Istället för att med bidrag hålla liv i en död industri".

Så nu är jag nyfiken, hur menar du att S gjorde i fallet varvsindustrin?

Japp, om du kollar på hur den svenska ekonomin och industrin har fungerat under S-styre under 1900-talet så har industrier som inte har hängt med klappats ihop och resurserna har omfördelats. Har fungerat alla tiders.
Varvsindustrin gjorde en mängd missar och när det var för sent (enkelt att säga vid eftertanke) ville de ha bidrag av staten för att hålla sig fungerande. S skapade väl en fond där ett av resultaten var att kunskap slussade över till andra snarlika industrier såsom den närliggande bilindustrin. Helt korrekt att inte låta kunskapen gå tillspillo i industrier som är döende. Sen att det mer är beklagligt att varvsindustrin säckade ihop i Sverige håller vi alla med. Men att, såsom många verkar tro, Göteborg skulle ha kunnat bli det nya Rotterdamn är bara löjligt och påvisar att de inte förstår den betydelsen av geografi.
Kunde jag min historia korrekt?

Av astrob0y
Skrivet av Valiumballong:

Om ett av Fas 3s uttalade mål är att ge långtidsarbetslösa något meningsfullt att göra så är en attitydundersökning relevant. Tror inte 8/10 slavar skulle vara nöjda med sin placering.

Kom igen, en attitydundersökning....
Nåväl, de mer seriösa underösknigarna som kolla på faktiska effekter ger FAS 3 tummen ner. Kul att ditt alternativ (Alliansen) ska fortsätta med FAS 3 genom att pumpa in ytterligare cash i vansinnighetsprojektet.

Citat:

Krisen på 90-talet var väldigt lokal i jämförelse med den globala kris vi har haft sedan 2008

.
Nope, och ingen lektion får du av mig.

Citat:

Jag skrev inte att vi skulle ha tillbaka de forna industrijobben inom biltillverkning eller textil.

Nej det gjorde du inte. Du frågade hur vi skulle få tillbaka industrierna som har försvunnit. Jag påstår att vi inte vill ha tillbaka dem på samma sätt som vi inte vill ha tillbaka textilindustrierna. Vårt försök till att bli en kunskapsnation med en tung forskningsindustri går ju åt fanders tack vara att Alliansens har tagit bort det som har gjort Sverige attraktiv som plats att idka sina högre studier. Återigen tack Alliansen.

Citat:

Sverige var bara populärt därför att utbildningen är gratis, inte därför att den höll hög internationell standard. Nu har vi det - svart på vitt - och det är meningslöst att stoppa huvudet i sanden och tro att vår högskola är bättre än den är. Svensk utbildning ska inte ha som enda konkurrensfördel at vara billig.

I relation till vilka vi nu konkurrerar med så var vår metod att vara billig. Och det fungerande. Vi fick ta del av forskning. Hur går det nu?

Citat:

Framgick det inte 2010 att verklighetsfrånvarande svartmålningar av Sverige inte gynnar er vänsterstollar?

Nah, bara för att du var så otrevlig och barnslig får du en läsninghänvisning. http://politologerna.wordpress.com/2013/08/30/fattiga-belonar...