Inlägg

Inlägg som 50Spaenn har skrivit i forumet
Av 50Spaenn

Kan vara det svagaste argumentet jag har hört på länge.
Kriminella är just vad de heter, kriminella.
De bryter redan mot lagen, så medan det skulle bli lite svårare att nyttja tjänster med E2E kryptering så kommer det här vara helt tandlöst och snarare öppna upp för massiv övervakning.

Nej tack, innan det finns något som helst underlag till att en förändring inte är helt tandlös så behåller jag det gärna som det är nu

Av 50Spaenn

Just den här delen av spelindustrin gillar jag verkligen inte.
Att ett bolag köper upp studios och sedan lägger ner dessa för att de inte lyckades tjäna sina snabba pengar som de ville är allt annat än bra för oss gamers.
Alltid trist när en kreativ bransch drabbas hårt på grund av pengakåta muppar.

Av 50Spaenn
Skrivet av Olof_von_Knorring:

Ingen inblandad tjänar på att avslöjja en eventuell bluff, bäde säljare och köpare vill så gärna att den ska ses som äkta.

Förlåt om tonen verkar vara lite otrevlig, inget illa menat. Men vad är det för logik egentligen?
Givetvis så ska det avslöjas om det är en bluff, enda skillnaden är att köparen får en väldigt dyr läxa.
Samlarobjekt får ju sina värden från att vara i begränsad upplaga, även om jag personligen anser att 1st Gen iPhone kanske inte hör dit, men skulle kopior accepteras för alla samlarobjekt så skulle allt ganska kvickt tappa värde eftersom det helt plötsligt finns mängder av prylarna.

Det är lite som att printa ut mer pengar kommer i längden att sänka värdet på det.

Av 50Spaenn
Skrivet av Julkatten:

Varför blir det tuppfäktning i kommentarsfältet på varje artikel där iPhone är inblandat? Vad har hänt med SweC?

Det är väl sen gammalt skulle jag vilja säga.
Blir kanske inte bättre när en av dessa "krönikor" måste kasta skit på Apple för att skribenten har en personlig uppfattning om hur telefonerna är.
Det öppnar väl lite dörren för den typen av inlägg skulle jag vilja säga

OnT: Är ingen power user av App Store något nämnvärt, jag har min uppsättning med appar som jag kör och laddar sällan ner massor. Kan på rak arm inte säga att jag saknar något som skulle kunna erbjudas via en annan butik.
Att Apple tar 30% på köp etc är i mitt tycke fortfarande väl högt och jag gillade inte att appar inte får direktlänka till sina egna butiker (Spotify t.ex) men jag föredrar ändå att ha App Store som butik mest på grund av att de faktiskt granskar appar noggrant och inte släpper in vilken skit som helst i det, vilket i längden ger bättre kvalité på allt tillgängligt.

Sen är det alltid roligt att läsa att folk tycker iPhone är så inlåst och du kan inte göra vad du vill med den etc.
Jag är nyfiken, vad är det för grejer som saknas att göra med mobilen som inte funkar i dagsläget?
Själv föredrar jag att telefonen bara rullar och inte appar som kraschar stup i kvarten

Av 50Spaenn
Skrivet av Neon:

Saker jag saknade var ex :
- Lean
- Close range aim med ex red dot eller holographic
- hold to run
- Aim movement
- Scope zoom with mouse wheel to sticky position

- Lean hör inte hemma i CS, det hade bromsat farten i det alldeles för mycket och man tappar mycket av explosiviteten i spelet.
- Du har en ACOG/Red dot mix på Aug och SSG om du nu vill ha såna typer av attachments De hör dock inte hemma på övriga vapen.
- Ingen aning vad du menar med hold to run? Menar du som autorun? Håll nere W och voila, du springer!
- Aim movement?!?!? Vad är det ens? Menar du att allt ska vara träffsäkert till 100% när du springer runt? Nej tack.
- Du har redan förinställda zoomnivåer på scopes med högerklick? En av sakerna med scopes i CS är att det hörs när du gör det, skulle du kunna gå in och ut så tappar du möjligheten för motståndaren att veta om du är scoped eller inte

Jag tror helt enkelt att CS inte är rätt spel för dig bara. Anledningen till att det fortfarande lever så här långt efter att det introducerades är för att de håller sig kvar i spelsättet som gjorde det populärt och inte förändrar det efter vad som är populärt för stunden.
CS är inte perfekt på något vis, men det är ett av de mest underhållande spelen att kolla på inom E-sport.
Ville jag se Valorant eller Siege gameplay så kollar jag på de spelen i så fall. CS ska vara som det är

Av 50Spaenn
Skrivet av ZZangora:

Har jobbat i ett halvår på en arbetsplats som inte ens har med IT att göra överhuvudtaget och hade hellre tagit ett helpdesk jobb nu när jag tänker efter. Men det känns bara som jag jag går "bakåt" på ett plan att ta en sådan tjänst när jag vet att jag kan så mycket mer.

Jag måste bara ställa dig en fråga gällande uttalandet ovanför.
Hur är det bättre att du arbetar med något som inte har med IT att göra men du skulle gå bakåt på att sitta i en helpdesk?
Du kommer definitivt inte att komma dit du vill genom att gå i fel riktning. Det går inte att vänta på att rätt möjlighet ska dyka upp och landa i ditt knä, vill du att det ska gå framåt så måste du söka dig åt det hållet först och främst.

Det är inte roligt att börja från botten och jobba sig uppåt när man kan och vill något som ligger längre fram på vägen.
Men skulle jag vara en arbetsgivare och ser att du inte har gått färdigt gymnasiet, så vore det en varningsklocka på att du har svårt att fullfölja saker. Gymnasiet är inte särskilt svårt och även om jag förstår att det är väldigt omotiverande med kurser som inte intresserar dig så är det ändå något som du kommer stöta på i resten av ditt arbetsliv också. Det finns uppgifter som inte är roliga att göra men som man måste göra ändå. Att ha en "Jag är för bra för det här"-mentalitet innan du ens kommit in på arbetsmarknaden ordentligt minskar dina möjligheter väldigt mycket och du hade tjänat så mycket mer på att bara bita i det sura äpplet, sätt dig i en helpdesk där du faktiskt kan visa vad du går för och ha möjlighet att komma vidare.

Det är absolut inte meningen att hålla en negativ ton eller nedvärdera dina kunskaper på något sätt, men du verkar lägga väldigt mycket vikt på de få saker du redan gjort tidigare och tror att det är en automatisk biljett rakt in i det du vill syssla med, men verkligheten ser tyvärr annorlunda ut.
Så släpp sargen och kom in i matchen nu, är du verkligen så driven som du påstår dig vara så kommer du garanterat att avancera i yrkeslivet snabbare än du tror, bara du börjar i rätt ände

Av 50Spaenn

Förstår inte vad det är att bråka om?
Den normala användaren och konsumenten av iPhones instegsmodell överför garanterat inte massor av filmer/bilder som skulle nyttja högre överföringskapacitet.

Vänd på det hela istället, om Apple nu hade kört samma typ på hela brädet men höjt priset för att täcka kostnaden, hade alla varit nöjda och glada då?
Troligtvis inte
Tycker det är bra att kostnader hålls nere på sånt som inte är nödvändigt för målgruppen på produkter.

Sen instämmer jag helt i dessa krönikor som släppts den senaste tiden, oftast bara långa stycken om ett icke-problem och som sedan bumpas på framsidan flera gånger om för att generera klick.
Tycker Sweclockers har börjat gå ner sig på många områden på senaste tiden, tyvärr..

Av 50Spaenn

Nobody

Var faktiskt överraskad att se Bob Odenkirk i en liten mer seriös roill med undertoner av humor.
Förväntade helt klart inte riktningen som filmen tog och var faktiskt länge sedan jag njöt av en rulle från start till slut utan att känna sig uttråkad emellanåt.

Den får 9/10 i rent underhållningsvärde från mig

Av 50Spaenn

Det var en 50/50 på vad datorn var för något, annars var det raka vägen fram

Av 50Spaenn

Är ju ganska skrattretande det här tycker jag.
Finns inte en chans att jag betalar extra för att min vän ska få kolla Netflix via mitt konto, vad annars är poängen med att streama på 4 enheter samtidigt?

Det faktum att det bråkar när jag vet att jag är ensam om att titta och säger att jag använder för många enheter samtidigt är ju bara grädden på moset.
De är redan bland det dyraste inom streaming och med mediokert utbut så känns det som ett lätt val att lägga ner kontot helt.

Av 50Spaenn
Skrivet av Ekonomipapper:

Om du inte är i behov av webbhotell kan du nedgradera till endast e-post. Jag gjorde det detta året och halverade årskostnaden då jag, liksom dig, inte nyttjade webbdelen alls.. De erbjuder två olika paket, beroende på hur många konton du behöver och storleken på dessa.

https://www.one.com/sv/epost

Se där ja, har inte ens sett den möjligheten.
Känns som att man grottat runt på deras webbsida hur många gånger som helst men har aldrig sett det där alternativet alls.
Kan ju vara värt att banta ner sig till 5 e-postkonton, är nog dags att rensa lite.
Tack för vägvisningen, blir nog till att köra på det

Av 50Spaenn

Jag väcker liv i denna tråden då jag sitter i precis samma båt just nu.
Har ett webhotell hos One.com med privat domän men de senaste 6-7 åren har jag enbart använt e-posten och inte webbutrymmet.
Känner att betala 1200/år för att förnya ett webhotell som jag inte använder är ganska saftigt.

Så är det någon som har ett bra tips på hosting som stödjer domän som INTE är enterprise?
Känns som att alla tjänster man kikar på är riktade mot företag vilket man givetvis kan förstå.
Är jag dumsnål som letar efter andra alternativ i dagsläget eller finns det något som skulle passa bättre för ändamålet?

Värt att notera är att jag inte har krav på Exchange Active Sync, även om det vore trevligt att ha det.

Av 50Spaenn

Jag har också haft problem med artefakter med mitt 3080 lite då och då.
Ibland kan det dyka upp efter att datorn har varit på efter ett tag, Discord är oftast det som ger upp först och visar problem och sedan börjar artefakterna att visa sig mer eller mindre.
Testat att manuellt starta om drivrutinen (Win + Ctrl + Shift +B) och ibland funkar det, ibland inte. Oftast är en omstart på sin plats vilket är rätt irriterande även om det inte tar lång tid

Tycker jag har upplevt mer problem sedan jag installerade 22H2-uppdateringen för Windows 11, verkar inte riktigt vara kompis med drivrutinerna eller något.
Är rätt säker på att drivrutinerna är boven i dramat, jag kör 528.49 just nu och den verkar vara ganska stabil förutom att min skärm verkar tappa kontakten vid uppstart ganska ofta, så får rycka ut och sätta i kabeln för att väcka den.
Alltid härligt att känna att den dyraste prylen i burken fungerar lite så där

Av 50Spaenn

Du råkar inte synka ditt skrivbord med t.ex. Onedrive eller liknande?
Det är vad jag skulle tippa på har hänt, genvägarna ser ju ändå ut att inte fungera så det är väl bara att rensa ut dom i värsta fall.

Av 50Spaenn
Skrivet av hellmix:

Intressant att de håller Vac livet ut, medans belastningsregister rensas vart 20år. Aja då vet man att man ska sluta handla på steam, förstår att en bann kan hålla ½-2år vid upprepande betydligt längre men 1 gång = livet ut känns overkill.

Du tänker alltså sluta handla på Steam för att du har valt att fuska i ett spel och åkt fast för det?
Lysande logik.
Jag är glad att VAC-bans aldrig rensas, har man valt att fuska och torskat så får man skylla sig själv imo

Av 50Spaenn
Skrivet av andreas_dock:

Kommer inte servrarna bli överbelastade i klassisk blizzard -maner? 🤔

Det brukar flyta på förvånansvärt bra vid launch numera, med reservation för någon enstaka hickup någon gång.
Ända sedan de kör seamless release så funkar det mycket bättre.
De som spelar på fulla servrar kan kanske stöta på lite patrull när det är för mycket folk på samma ställe, men det gäller ju överallt och inte bara vid launch tyvärr.

OnT: Jag kommer sitta redo vid midnatt och panga jävel hela vägen till 70

Av 50Spaenn
Skrivet av Miska:

Att sitta där med svarta bars på sidorna är inget som en gamer vill ha, eller en streamer för den delen.
Man vill gärna ha andra fönster uppe samtidigt som man kan ha lätt tillgänglighet till utan att behöva tabba ur spelet hela tiden.

Det förstår jag också, vilket förstärker argumentet om varför man då skaffar en UW skärm om man inte gillar formatet?
UW är inte för alla och det finns för- och nackdelar med båda, streama i annat än 16:9 format är kanske inte optimalt men om det är ens mål så kanske man borde sikta in sig på hårdvaran som passar därefter.

Huvudfrågan till diskussionen här var att inte få utdragen bild på en UW, vilket det går att råda bot på genom tipset jag gav ovan

Av 50Spaenn
Skrivet av Roggo:

Jag har undrat samma sak som TS, dvs varför behöver man köra vissa kommandon som Administratör trots att jag redan är Administratör.

Därför att du vill inte köra allting som administratör?
Bara för att du har användarnivå admin så innebär det inte att du vill köra allt med samma nivå av rättigheter.
Du har möjligheten att höja läget där du väljer att göra det snarare än att defaulta till att köra allt i adminläge.

Mycket hade kunnat gå fel snabbt om du kör allt i adminläge som standard och personligen hade jag nog tappat det helt om det skulle vara en inställning för kontot.
Behöver du köra något i adminläge så finns det en anledning för det, att få åtkomst till något som en vanlig användare inte får.

Se det lite som att du har en huvudnyckel till varenda dörr i en byggnad.
Du kan öppna varenda dörr och släppa in varje tjomme som bankar på den, men du kanske inte vill släppa in 28 hemlösa i serverrummet för att de ska få värma sig lite (Kanske lite mörk analogi men ja....)

Av 50Spaenn
Skrivet av Miska:

Dessa super-ultrabreda skärmar har det problemet att om du vill spela ett spel i fullskärmsläge men i upplösningen 2560x1440 så dras bilden ut längs bredden och det ser cp ut IMO.

Varför skulle du ens skaffa en UW skärm om du vill spela i en annan upplösning?
Sedan kan du faktiskt ordna så du får blackbars på sidorna istället för att dra ut bilden om du nu ska trilskas med att köra fel typ av upplösning.

Det är ju som att köpa en limousine och klaga på att folket i baksätet sitter för långt ifrån dig som förare....

Av 50Spaenn
Skrivet av Kwirek:

Han skrev att utfallet troligtvis var döden. Du vet den biten jag citerade. Om något är osannolikt att inträffa är det inte ett troligt utfall.

Det är, för att ta ditt exempel, som att du skulle skriva att lämna datorn på över natten troligtvis leder till döden.

Ja, jag ser hur du resonerar. Du läser en liten del av ett påstående och vinklar det till att passa din poäng.
Du missar ju hela poängen med det dock, att utfallet troligtvis är döden (sätt fast säkerhetsbältet för nästa bit är jävligt viktig) OM det inträffar.

Vi pratar inte att det är hög risk att dö för att kontakten är keff, vi pratar om att risken för det är hög I DE FALLEN som det inträffar vid fel tillfällen.