Inlägg

Inlägg som 50Spaenn har skrivit i forumet
Av 50Spaenn
Skrivet av Kwirek:

Hur många har hittills dött av detta? Du verkar ganska säker på att det är en stor andel med tanke på ditt ordval.

(Jag anser inte att det är ett ringa problem, men vi måste försöka hålla oss realistiska)

Vad i hans påstående är orealistiskt?
Bara för att något inte har inträffat än så innebär det inte att det inte kan hända.

Alltför många tar elsäkerhet på litet allvar idag.
Vi pratar om ganska stark ström som skickas in, det faktum att det kan börja brinna i kontakten av lite smuts eller att den inte har pluggats i ordentligt är allvarligt.
Hur många lämnar inte sina datorer på om nätterna till exempel?
Skulle kontakten fatta eld under natten så är det ganska sannolikt att det går utför ganska snabbt och helt plötsligt så har du
en eldsvåda att hantera i ditt boende, som i värsta fall kan leda till att du mister livet beroende på omständigheterna.

Men om man istället skulle designa kontakten på ett ordentligt sätt som gör det nästintill idiotsäker så minskar givetvis riskerna rätt drastiskt

Av 50Spaenn
Skrivet av ajn:

Det känns väl inte så lyckat, varje gång man går ut för att äta (eller går till konteret för att jobba på dagen) så nollställs datorn?

Nu är jag ingen superuser av hotellrum men du brukar väl få två stycken kort, i alla fall till dubbelrum?
Ett sitter då kvar för ström och annat som kan tänkas styras av det och det andra använder du för att låsa upp dörren?

Av 50Spaenn
Skrivet av medbor:

Bara att permanentmontera den avtagbara?

Nu var det ett tag sedan jag hade bil, men jag är rätt säker på att avtagbar dragkrok måste gå att ta bort utan några ingrepp.
Finns väl en anledning till att det krävs en besiktning vid byte av typ

Av 50Spaenn
Skrivet av anon291473:

Gamingstol är det bästa preventivmedlet man kan införskaffa.

Haha okej, tack för rådet Mr. Andrew Tate, vi ska alla jobba på att bli lite mer alpha och det enda som räknas i livet är att stoppa köttflöjten i så många kvinnor vi kan innan man dör

OnT: Har en Razer Enki som jag trivs bra med. Är inget överdrivet färgglatt eller utstickande mot övriga möbler här hemma.
Efter att ha använt IKEA Markus i så många år så var det skönt att få en stol som man faktiskt sitter bättre i och inte får träsmak i arslet efter två timmar.

Av 50Spaenn
Skrivet av Xeris:

Ser inte problemet. Röstchat in-game är till för en sak och det är att kommunicera vad gäller spelet. Vill du föra utförligare diskussioner om vad som helst och därtill inte vill att detta spelas in finns många andra bra sätt att kommunicera.

Att kommunicera inom sitt lag är en enormt stor del av många spel och att då vara tvungen att personligen tysta folk till höger och vänster på grund av dåligt uppförande förstör spelet till stor del.
Kan folk då inte uppföra sig när det kommer till röstchatten tycker jag det är en mycket bra funktion att stänga av spelare från den funktionen och separera deras köer till den slaskhög där de hör hemma. Alternativt stänga av dem helt ifrån spelet.

Vad gäller farhågor om att allting man tycker och tänker ska modereras så får man helt uppenbart tycka och tänka vad man vill. Detta behöver dock inte vädras i spelet.

Absolut, jag håller helt med om att röstchatten är väldigt vital för vissa spel, särskilt när det är mer tävlingsinriktat gameplay.
Men om det hela handlar om att bekämpa dåligt beteende hos folk, varför inte bara rapportera dom som uppför sig dåligt och kunna stänga av deras röstchatt från sin egna ände?
Behöver man verkligen genomlida hela matchen om någon gapar och skriker könsord eller diverse annat och sedan vänta på att moderering ska ske?

Tyvärr så tror jag inte att det går att bekämpa dåligt beteende genom att moderera på detta viset, det kommer självklart att sålla ut en del dåliga äpplen över tid men tycker att många får lida av kränkt integritet till priset av att Riot vill hålla i spakarna.

Till sist, vad gäller din första paragraf, man orkar inte lägga till folk på friendslist och böka med invites till Discord etc endast för att kunna prata med sina vettiga lagkamrater. Därför tycker jag att det är bättre att kunna muta de som inte tillför något vettigt för gameplay. Sitter de och skriker en massa skit i röstchatten så tror jag knappast att de drar sitt strå till stacken gameplaymässigt heller...

Av 50Spaenn
Skrivet av Xeris:

Fullt rimligt. Vill du inte att det du säger spelas in? Använd inte inbyggda röstchatten. Önskar fler spel införde liknande.

Tycker att det är lite väl långt att gå att spela in röstchatterna för att modereras.
Har aldrig spelat Valorant då deras anti-cheat är lite väl agressivt ingrepp på datorn, men finns inte funktionen att ignorera folk helt och hållet in-game, som i CS:GO t.ex? Klart mycket bättre tillvägagång som dessutom styrs på individnivå, är det någon som är toxic eller har dåligt beteende, då är det bara mute som gäller och sen är det inte mycket mer med det.

Att hela ens röstchatt ska bli inspelad och lagrad någonstans tycker jag går över integritetsgränsen.

Av 50Spaenn
Skrivet av Ozzed:

Nu har vi hört allt från 500 till 200W. För mig är det skit samma bara de låser upp strömbudgeten för oss som vet bättre än att låta den pissdåliga kylpastan som sitter på från fabrik sitta kvar. Larvigt att man ska behöva dra fram lödpennar för att komma åt prestanda som annars lämnas på bordet. "Jamen det är ju för kundernas egen säkerhet som de sätter en dagisspänning och snålar med power limits". Ja eller hur? För det har ju inget alls att göra med att de snåla svinen inte orkar med lite fler RMA's när folk som uppenbarligen inte har koll kör på med 1.2V och shunt mods och XOC VBIOS med pissfålig kylpasta i ett kasst ventilerat chassi

Resonerar du verkligen på samma sätt gällande varenda produkt som du införskaffar?
Det är en skillnad på en entusiast som har intresse av att pilla med en produkt och ge någon extra form av prestanda eller funktion mot någon som bara vill ha en plug & play produkt.

Tänk hur idiotiskt det hade varit om varenda Svensson skulle behöva vara utbildad bilmekaniker endast för att lyckas starta sin bil varje morgon, endast på grund av att tillverkaren anpassar produkten efter entusiaster.

*bort/mod*

Av 50Spaenn
Skrivet av Hattifnatten:

Här kommer ett exempel från Overwatch: Jag har spelat spelet i snart exakt 6 år (sedan release). Du får lootlådor vid level up och andra tillfällen. Blizzard har infört "duplicates" ur lådorn, alltså att du kan få kopior av samma skins mm som du redan har. Så jag får aldrig de sista nya skinsens som jag saknar - för Blizzard ger mig i pricip bara duplicates/kopior.

Gråter jag över detta? Nej, poängen är snarare att lootlådorna är rejält riggade.

Jag kan ändå tycka att Overwatch har en bra mycket bättre modell för sina lootlådor jämfört med andra spel, t.ex. CS:GO.
Får du en duplicate så får du trots allt en liten ersättning för att du redan har den. Du behöver inte betala något för att öppna lådan och du kan även skaffa så många lådor du vill ha genom att spela spelet.
De skins som du saknar kan du köpa för valutan som du får när du öppnar upp ett skin som du redan har.

Starta nu CS:GO, kasta iväg 2€ för att ens öppna en låda och se när du får ett blått skin som varken ser trevligt ut eller ens är vatten värt.
NU kan du däremot få gråta

Av 50Spaenn

Tycker det är dags att vi bojkottar deras fasoner med språket.
Endast engelska i alla sammanhang på internationella nivåer, förstår dom inte så är det deras förlust. Om resten av Europa kan lära sig engelska för att kommunicera utanför sina landsgränser så nog fan kan "fina" fransmän det också.

Av 50Spaenn

Jag hade samma problem med min Asus-router som jag skaffade, modell RT-AX58U.
Varje kväll vid 00:00 så gick nätet ner och det verkade som att routern startade om.

Boven i dramat var att den försökte uppdatera mjukvaran varje natt.
Bytte till Merlin firmware och efter det så har den inte strulat.
Kan även påpeka att jag inte hade automatisk uppdatering på utan det verkade vara något vajsing med firmware från Asus som tyckte att den skulle kolla uppdateringar i alla fall.

Av 50Spaenn
Skrivet av Pwncake:

Kanske borde sett över Redbull då de fortfarande stödjer Ryssland.

https://som.yale.edu/story/2022/over-600-companies-have-withd...

Det är väl ändå bara lokalen som har med Red Bull att göra, ser inte att de är inblandade på något annat sätt?

Av 50Spaenn
Skrivet av anon257891:

Uppenbart skämt då det är 8-9 av 10 som inte använder blinkers!
f.ö. 1 av 3(33,3%) är färre än 4 av 10 (40%): ljug mer trovärdigt!

Du får nog ta och läsa om allt en gång till.
Om endast en av tre faktiskt använder blinkers, så innebär det att 66,6% INTE gör det.
Så de ställer 40% mot 66,6%

Av 50Spaenn

Hälften var ju rena gissningar, men det gick ju bra ändå!

Av 50Spaenn

Gick faktiskt bättre än vad jag trodde. Många var dock rena gissningar

Av 50Spaenn

Trodde det skulle vara mycket svårare faktiskt, men de flesta ledmotiven var ju rätt lika originalen

Av 50Spaenn

Försök bryta ner det hela i bitar och översätt det till pseudokod.
Du förstår inte mycket av vad som händer för du vet inte vad det gör.

Börja med toppen och jobba dig neråt.
Vad får du ut av int k = 0 t.ex?
Om du inte förstår vad koden gör så kommer det bli jobbigt att lära sig programmera.

Börja med att skriva ut vad du tror att den gör i ord så kanske det blir lite enklare att greppa.

Av 50Spaenn
Skrivet av ronz:

[World of Warcraft: Shadowlands]: Random flicker may occur in certain locations in the game [3206341]
När ska dom fixa detta? Haft det i snart ett år...

Jag har också undrat det länge, men för att slippa få huvudvärk varje gång man är i Ardenweald (där är problemet störst för mig iaf) så har jag gått ner till DX11 och satt MSAA till None. Inget flimrande efter det

Av 50Spaenn
Skrivet av Fragilehands:

MSI korten borde komma nu nästa vecka enligt Patrik

Källa på det?
Sen tar jag nog alla datum med en rejäl näve salt nu också, med tanke på att det skulle trilla in diverse kort under förra och denna veckan men verkar inte ha kommit ett enda om man ska gå efter informationen på hemsidan.
Är så j*vla trött på att höra "Nästa vecka kommer det" och så blir det ingenting alls och man bygger upp en förhoppning helt i onödan.

Hade det inte varit för att jag helt saknar GPU då jag byggde en ny burk och inväntande 3080-releasen så hade jag nog avbokat redan och kört på befintligt kort istället.

Av 50Spaenn
Skrivet av zetazhipp:

är det någon som har fått hem ett MSI gaming X trio 3080 efter att Patrik på webhallen skrev ut att alla som bokat fram till kl 15:11 bör få sina kort innan den 31a?

produktsidan har ju inte uppdaterats sedan den 20e och står ju fortfarande "40st påväg".

Nope, det verkar inte ha kommit in ett enda kort som det var beräknat alls.
Eller så har "skurarna" varit på enstaka kort så att det inte har varit värt att uppdatera listan, men känns jäkligt tråkigt ändå att man fortfarande väntar. Med tanke på hur långt fram vi ligger i kön på dessa kort så känns det som att MSI knappt får ut några kort från fabrik....

Av 50Spaenn

Det gör lite ont i själen att det inte har hänt något på 10 dagar för MSI 3080 Gaming X Trio hos Webhallen.
Ser inte ut att ha gått ut ett enda kort sedan senast
Nästa bekräftade leverans
Inkommande skurar tom 31 okt

Är jävligt glad att Shadowlands blev uppflyttad så man inte satt utan GPU denna veckan