Inlägg

Inlägg som videopac har skrivit i forumet
Av videopac

Postförskott är ju nästan sämre än att bara få det skickat i ett brev exempelvis, för vill säljaren luras så får man ju betala extra för det vid postförskott. Ingen säkerhet, bara högre kostnad för frakten.

Blocketpaket... ett rent skämt. Som säljare skulle jag aldrig ställa upp på det. Upplagt för problem skulle jag vilja säga.

Av videopac

Frågan är ju hur lång tid det tagit hittills? Förstår inte folk som säger att man aldrig skall förskottsbetala... om det är så får man ju endera handla lokalt eller låta bli att handla begagnat.

Visst, risken finns att man blir lurad någon gång men det är ju alltid en risk man får ta.

Men om det gått några dagar så är det väl bara att fråga säljaren när han skickade kortet.

Polisanmälan kan man göra om det visar sig att man blivit lurad men är det ett "proffs" finns inget att hämta där...

Av videopac

Ren dumhet helt enkelt.

Av videopac
Skrivet av lerkan2:

Tradera är nästan värre, har någon gjort en bra deal på tradera så säg.

Har aldrig haft problem med affärer jag gjort på Tradera. Förutom när det var precis nytt, då var det en helt del "tappat", "hunden åt upp" och liknande när säljarna inte fick ut vad de tyckte de ville ha för prylarna. Men det var läääänge sedan

Av videopac
Skrivet av MarinbiologenfrånNASA:

Du har rätt. Får jag ringa dig i natt och uppta den här diskussionen? Eller passar det bättre om jag ringer arbetstid? Jag skickar en vänförfrågan till dig på Facebook också.

Din fråga var:

"Har han också rätt att skicka meddelanden på min privata Facebook och ringa mitt privata telefonnummer, inga utav vilka står med i varken mina mejl eller annonserna?"

Mitt svar är att han har självklart rätt att göra det, menar du att det är olagligt att skicka meddelanden på Facebook eller ringa till privata telefonnummer?

Om du upplever det som störande på Facebook så gissar jag att det finns sätt att blockera specifika personer. Om telefonsamtalen är störande så får du ta kontakt med polisen och göra en anmälan. Alternativt "lägga av luren" på natten.

Huruvida det är lämpligt eller ej att agera som personen i fråga påstås göra är en helt annan fråga.

Angående ditt senare inlägg om mina telefonnummer: jag kan inte hindra dig från att ringa specifika telefonnummer. Vet dock inte vad du tror dig vinna på det.

Av videopac
Skrivet av MarinbiologenfrånNASA:

Har han också rätt att skicka meddelanden på min privata Facebook och ringa mitt privata telefonnummer, inga utav vilka står med i varken mina mejl eller annonserna?

Ja, varför skulle han inte ha det?

Av videopac
Skrivet av Aene:

Letade en billig backup-telefon och Homtom verkar vara ett hyfsat bra budgetmärke. De har en modell som heter HT7 som går att beställa för strax under $60 från olika källor. Eller så kan man beställa den för 2500kr "som iPhone 6+" från:

http://www.blocket.se/malmo/Homtom_HT7_som_iphone_6__66894495...

Hehe, och med det språket så drar sig nog ganska många från att kontakta säljaren. Som tur är, antagligen.

Av videopac
Skrivet av cnark:

@OskarD90: ordet "wifi" är engelskt och kommer från engelskan det är ett ord som vi har lånat från ett annat språk och utalas som på det språket. det är samma på svenska som på engelska

Hur uttalar du "HiFi" då (på svenska)? Säger du "hajfi" så bör det bli "vajfi" också.

Av videopac

Om de inte nämnts tidigare måste jag rekommendera Tad Williams Otherland-böcker:

Grymt bra!

Borde passa Swedclockers som hand i handsken kan man tycka

Av videopac
Skrivet av TrueType:

@videopac: Hur ska man koka dem i micron?

OT: Pasta (Ideal-makaroner)

Jag går på andrahandsinformation här... man sticker hål på skalet och så in med potatisen i mikron några minuter på full effekt. Man får kolla om det blivit mjukt annars kör några minuter till Läste någonstans också om att koka... få se:

Koka i u

Makaroner är inte vad de varit efter att de skurna makaronistängerna (Kungsörnen) försvann

Av videopac

Kokar man potatisen i mikrovågsugnen skall det gå extremt fort jämfört med att göra det på spisen. Bara ett tips.

Annars är ju pasta godast (om man bara kryddar lite med smör och salt ) men inget av alternativen är ju speciellt nyttiga så helst skulle man köra utan slikt. Svårt dock.

Av videopac
Skrivet av Mechanix:

Måste säga att jag inte fattar grejen med att en bröllopsdag skulle vara "den lyckligaste dagen i era liv" osv. Det låter som någon slags föreställning från en sagobok. Den lyckligaste dagen kan ju lika gärna vara en helt vanlig regnig söndag liksom. Lycka sitter i huvudet, inte nödvändigtvis i rituella ceremonier.

Det är mycket man inte förstår, speciellt om man är kille (som jag). Men det betyder inte att det inte finns och är viktigt för andra.

Sedan om dagen verkligen lever upp till de förväntningar man har är en helt annan sak.

Av videopac

Ah, ok, då missuppfattade jag... om 500 inte är "köp nu" så drar jag tillbaka mitt bud.

Av videopac

Ok, slår till på 500 + frakt

Av videopac
Skrivet av nils45:

Håller inte med om det sista.

Säg "som man inte tycker sig kunna påverka" istället.

Av videopac
Skrivet av nils45:

Varför beter sig "Vuxna" svenska människor som barn? Varför tävlar "vuxna" människor mot varandra när det gäller allt från status, pengar, störst hus, bil etc.? Varför all denna snobbighet och klassindelning? Hur kan man som vuxen inte skratta åt sig själv om man ägnar sig åt såna här saker? När jag var liten trodde jag vuxna var mogna, ordentliga, personer jag såg upp till, tills jag insåg att 95% av vuxna Svenskar är kvar i högstadiet. Som Svensk, och som har blivit uppväxt lite utanför storstäder, så kan jag inte förstå mig på denna extrema omogenhet som finns bland storstäder. Och varför är Vuxna så egoistiska? Varför bryr sig folk bara om sig själva och skiter i andra, och sedan skrattar andra i ansikte? Varför är 98% av Vuxna elaka? Varför är inte Vuxna människor snälla, smarta och mogna? Varför är politikerna dumma i huvudet och beter sig som små barn? Varför består Aftonbladet/Expressen utav små ungar till journalister som inte kan ett skit, och som bara har fått den position dom har för deras föräldrar är kuk rika? Varför är media så extremt ointelligenta? Och vuxna människor i övrigt?

Antagligen för att de växt upp och insett att världen är inte så enkel och god som man kanske trodde när man var barn/ung. Det finns elände, det finns onda människor, det finns egoism och så vidare. Människan är inte "perfekt", osjälvisk och idealistisk.

Då är det inte så konstigt om man bryr sig mer om sig själv, och sina närmaste, än om andra. Då är det inte så konstigt att man vill tillfredställa sina egna behov framför andras.

Den mänskliga naturen är som den är, det är inget man ändrar på i en handvändning. Har man inte pengar eller makt då vill man ha det. Har man pengar och/eller makt så vill man ha mer. Sådan är den mänskliga naturen. Sedan finns det sådana som inte kan få vare sig pengar eller makt; de är ofta mer idealistiska då de inte har så mycket till val, det är ett sätt att överleva i den orättvisa värld man befinner sig i och som man inte kan påverka.

Av videopac
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Slängde iväg en anmälan av annonsen under kategorin "bedrägeri".. hehehe. Dels för att jag avskyr personer som försöker lura godtrogna okunniga Svensson, men även för att jag är nyfiken på hur Blocket behandlar något sådant.

Om Blocket agerar på det så har de gravt missuppfattat sin roll och vad "brottet" skulle vara. Bedrägeri är det om du betalar och inte får varan, men inte för att säljaren begär för mycket för den.

Av videopac

Vore intressant att veta om de som aldrig kan tänka sig att betala i förskott inte gör detta på grund av att de tidigare blivit lurade eller om det är så att de är mer misstänksamma till sin läggning rent allmänt. Eller om det finns andra skäl.

Bara nyfiken, lägger inga värderingar i vilket val man gör när det gäller hur man vill genomföra affärer. Då jag själv under lång tid (30+ år) har både köpt och sålt, mest köpt, saker på distans och bara blivit lurad ett fåtal gånger så vore det intressant att veta huruvida jag har haft en enorm tur eller om det är så att det mest är misstanken om att man skall kunna bli lurad som gör att man avstår från affärer där man förskottsbetalar till en okänd person.

Av videopac
Skrivet av carlosxbox82:

De som köper till överpris får lära sig den läxan att kolla upp vad grejerna kostar o lära sig hur google fungerar.

OM de nu är så dåligt insatta att de köper till överpris, varför skulle de då lära sig någon läxa? De lär inte kolla upp mer efter köpet än innan är min gissning.

Av videopac

Jag misstänker att de tar höjd för rejält prutande. Även om man sätter ut varor som "billigast på blocket" så skall det prutas. Den som köper kanske tycker att den gör en bättre affär om priset till slut blir 4000 istället för 5500 (nypris 6000).

En teori bara