Inlägg

Inlägg som videopac har skrivit i forumet
Av videopac

1700 + frakt

Av videopac
Skrivet av Xaves:

Det är alltså vad ni erbjuder? En ursäkt och en erbjudan om att byta ut varan? Varför ska jag som drabbad kund, gå igenom allt krångel och all extra tid för att byta ut en produkt som annars fungerar? Det är ju principen det handlar om här, att jag fått en skadad vara p.g.a eran bristfälliga paketering.

Så, vad får jag för kompensation?

Det verkar som att det lutar mer åt en dålig kund än ett dåligt företag...

Av videopac

Förutom Scrubs, som är grymt kul, så gillar jag även dessa:

Alcatraz

Flashforward

Grymt synd att de inte gjorde fler säsonger av alla dessa Scrubs började kanske bli lite uttjatad men ändå...

Sedan tittar jag på många andra serier också, som Big Bang Theory, The Simpsons, Rick & Morty, Futurama, The Amazing Adventures of Gumball och, förstås, Adventuretime

Av videopac
Skrivet av superpwnguin:

@Kalium: Han skulle sätta en så kallad rear naked choke (ett strypgrepp som man sätter bakifrån) på mig, "på skoj" naturligtvis, men den satt alldeles för snabbt, alldeles för hårt, och han släppte heller inte när jag gurglade STOPP STOPP STOPP. Och den satt också snett, så han hade underarmsbenet mot struphuvudet, så det gjorde ont ja. Men ont är väl en sak om jag hade blivit återställd. Nu har jag 40 år kvar i livet som handikappad, och det är väl snarare det som är lite... irriterande.

Man kan ju alltid vända sig till den privata vården för en operation som alternativ till 40 års handikapp. Om nu inte landstinget vill stå för notan.

Vore det någon stake i din kompis så borde han stå för kostnaden. Men han verkar väl inte så smart med tanke på hans tidigare agerande, right?

Av videopac
Skrivet av Wishie:

Sista semesterveckan nu. För första gången sen jag började jobba (augusti 2008) har jag riktig ångest för att börja jobba igen, och därför har jag väl lite av en arbetslivskris kanske man skulle kunna kalla det.

Jag jobbar som mjukvaruutvecklare på ett företag i Stockholm. Jag började som frontendutvecklare i februari 2015, jobbade med det i nästan ett år, men kände inte att det passade mig. Jag jobbar gärna lite över hela stacken, och jag kände att det var alldeles för mycket fokus på frontend. Jag lärde mig inte så mycket nytt helt enkelt, och det lilla jag lärde mig var gammal teknik.

Så, jag bytte till iOS-utvecklare inom samma företag i mitten av december 2015. Jag hade ingen tidigare erfarenhet av vare sig iOS eller Swift att tala om, så det har varit väldigt mycket att lära sig vilket jag tycker är stimulerade och roligt. Därav kände jag att det blev lite av en nytändning för mig. Ett par månader gick jag till jobbet med ett skönt sug i magen att bygga coola grejer i Swift.

Ett par månader senare annonserades det dock att den enda andra iOS-utvecklaren hade sagt upp sig, och han slutade 1 juli i år. Under våren och sommaren har jag varit inblandad i rekrytering av nya utvecklare till teamet, både för anställning och konsulter. Det har varit väldigt svårt, och det har tagit mycket tid. Vi gjorde en felsatsning på en konsult som inte visade sig leva upp till våra förväntningar, avslutade hans uppdrag, och hittade till slut en ny kille som visade sig vara väldigt duktig (otroligt skönt!). Initialt tog jag på mig mycket skuld för att det inte fungerande med den första konsulten, men jag har väl insett att det inte är så lätt att hitta någon kompetent om man inte själv riktigt kan området. Plus att det är okej att göra misstag så länge man lär sig från dem.

Vi har även anställt en ny kille som börjar i augusti/september, och ytterligare en till börjar kring årsskiftet. Den som börjar nu i augusti hoppas jag är en någorlunda erfaren iOS-utvecklare (inga varningsklockor har ringt under intervjuerna), och den som börjar kring årsskiftet är en erfaren utvecklare men helt novis inom iOS-sfären, precis som jag var när jag började som iOS-utvecklare.

På något konstigt vis har jag också lyckats bli scrum master i vårat team. Den andra iOS-utvecklaren, han som sa upp sig, var scrum master tidigare. När jag började i teamet frågade han ganska tidigt om jag ville vara det, och jag svarade ungefär "nja, men jag kan ta på mig några uppgifter". Sen dess har det rullat på och nu är jag hips vips scrum master. Inget jag är jättesugen på att vara men på något konstigt vis lyckades jag bli det. Jag får se när jag lyckas avsäga mig den rollen, om jag inte växer in i den. Vi får se.

Det jobbiga med det här är dock inte de nya människorna. Eller jo, men inte människorna i sig, utan att jag med så kort erfarenhet är den som förväntas lära upp alla nya som börjar. Jag har inget problem med att lära upp nytt folk, men när jag inte riktigt kan skiten jag lär ut tycker jag det är jobbigt. Utöver det, eftersom att jag på något magiskt vis också lyckats bli scrum master, så förväntas jag driva och utveckla utvecklingsprocessen och teamet, vilket inte alltid kommer sig så naturligt för mig. Allt detta medan teamet samtidigt förväntas bygga nya, snygga, stabila saker i appen (vi utvecklar alltså en iOS-app) och arbeta av ackumulerad teknisk skuld. Det känns helt enkelt för mycket ibland.

Men inget enskilt av det jag skrev här ovan är egentligen problemet, utan på senare tid har jag börjat känna någon slags allmän ångest inför jobbet. Jag älskar (rimliga) utmaningar, och jag älskar att koda (dvs själva problemlösningen), men just nu känns allt bara trögt och som att jag ständigt håller på med saker som för mig är prio 2. Jag får ofta ingen arbetsro och sitter ibland och stirrar in i skärmen ett tag innan jag börjar med något, bara för att kort senare bli avbruten på nytt.

Sen tycker jag att utvecklingsmijön för en iOS-utvecklare är under all kritik. Xcode kraschar dagligen, Swift tar lång tid att kompilera, simulatorn måste startas om, Xcode måste startas om, det finns inte tangentbordsgenvägar för vanliga uppgifter i Xcode, det finns ingen vettig dependencyhantering för iOS-projekt (vi kör CocoaPods, men det känns som ett stort jävla hack), Xcode Server klappar ihop när den känner för det, det finns ingen vettig lösning för backuper av bottar, man kan inte schedulera bottar till endast vardagar, etc etc.

Så jag vet inte. Kontentan är väl kanske att jag är skitless på allt sekundärt som har med mitt jobb att göra. Jag älskar själva kärnan av jobbet, att tillsammans med andra duktiga människor ta fram snygga lösningar på komplexa problem, men alltför ofta kommer allt onödigt fluff ivägen.

Om jag ska försöka vara lite positiv med mitt jobb så kommer det några punkter här:

* Många trevliga människor
* Jag får jobba på en Mac
* Förhoppningsvis behöver jag inte lägga lika mycket tid och energi på rekrytering av nytt folk under hösten
* Väldigt trevligt att arbeta med Swift, trots dess tillkortakommanden
* Väldigt engagerade kunder och medarbetare, för det mesta är detta mycket bra
* Vi har på mitt initiativ bytt från subversion till Git
* Vi har börjat köra CI och publicerar dagligen ett nattligt bygge för våra intressenter att ta del av
* Plus, det är en otroligt het arbetsmarknad för utvecklare i Stockholm, så om jag skulle lessna totalt på min nuvarande arbetsgivare behöver jag inte oroa mig för efterfrågan på mitt arbete

Men ja, summa summarum så är jag väl inte superpepp på att gå tillbaka till jobbet på måndag.

Men du som jobbar i Stockholm borde väl inte ha några problem att söka ett annat jobb som du mer eller mindre vet att du kommer att trivas med (både kompetens- och ansvarsmässigt). Arbetsmarknaden i Stockholm för utvecklare är väl inte direkt dålig om jag förstått saken rätt?

Av videopac
Skrivet av carlosxbox82:

Vem försöker han lura att det är en Gaming laptop? Visserligen så har datorn en "lurar port"
https://www.blocket.se/lund/Bra_Gaming_Laptop_68404063.htm?ca...

Mmm, men spelar man "Patiens" så klarar den sig väl hjälpligt, säkert. Så då är det ju inte någon lögn

Av videopac
Skrivet av PuMaH:

Jag är utbildad civ. ing. inom industriell ekonomi. Det är en väldigt bred utbildning, men jag känner helt klart att det är rätt utbildning för denna typen av jobb (eg. inte branschberoende, även om det är lättare att få in en fot inom industri).
Jag jobbar mycket med problemlösning kan man väl säga. En del "brandsläckande", men samtidigt är det väldigt viktigt att det även kommer löna sig i framtida projekt, dvs. inte engångslösningar. Sen driver jag också ett par projekt som är mer långtgående för att förbättra verksamheten, hur mycket tid jag hinner lägga på dessa beror på hur mycket andra saker som dyker upp. Uppskattar mycket att jag är ansvarig för mitt eget jobb och var jag ska lägga fokus, samtidigt som jag har riktigt bra stöd om jag behöver hjälp.
Vad jag faktiskt lägger tiden på är beroende på problemet. Mycket möten och intervjuer med folk, en del eget arbete vid dator. Besvarar det din fråga?

Går man den linjen så är man väl misslyckad om man inte blir chef/VD... Men det tar väl några år förstås!

Av videopac
Skrivet av Stefanp67:

Som jag har fattat det får man visst cykla på övergångsställen men du har inte som vanliga gångtrafikanter företräde dvs en bil behöver inte stanna för att släppa dig över. Men om du väl har cyklat ut i gatan dvs cykeln befinner sig på vägbanan på väg över till andra sidan oavsett om det finns ett övergångsställe, cykelöverfart eller du bara korsar en vanlig väg så måste bilisterna lämna företräde.

Det är väl en klen tröst när du väl ligger på sjukhuset/bårhuset, att bilen borde ha lämnat företräde trots att den inte sett dig och inte hunnit bromsa då du kommit med hög hastighet ut över övergångsstället.

Dock är det väl så, man ser ofta cyklister i trafiken som struntar i det mesta vad trafikregler heter. Ofta utan att ens se sig om för att kontrollera huruvida det finns några risker som de utsätter sig för. Det har förbryllat mig en hel del, det är ju ändå cyklisten som spelar med sitt liv som insats. Då verkar det dumt att inte vara aktsam i trafiken. Men det kanske är hjälmen som gör att de känner sig oövervinnerliga?

Av videopac

Det som stör mig mest på parkeringar är att när man påbörjat backning från parkeringsruta så kan folk inte vänta på att man skall backa ut utan går bara rakt ut bakom bilen. Man undrar ju ibland om det inte finns något slags självbevarelsedrift hos folk eller om de bara inte tänker på det/ser bilen alls. Eller är det dagens "jag, jag, JAG"-kultur som gör att det är svårt att visa hänsyn? Det kan vara ganska svårt att upptäcka folk som hoppar ut bakom bilen när man backar då man inte bara har uppsikt rakt bakåt med tanke på bilarna som står parkerade bredvid som man vill undvika att stöta till. Speciellt om det är trångt och dåligt med plats rakt bakåt där man skall backa.

Vad gäller den långsamma gubben... det känns som en självklarhet att lämna företräde för denne.

Av videopac

ESTP här... verkar väl vettigt, tycker jag.

Av videopac

Känns som en tråd startad för att sätta press på ett företag att göra som man vill, oavsett om man i ärendet har rätt eller inte. Vilket nedanstående citat pekar på:

"Ps. Fick ett bra erbjudande från wh nu som jag kommer att acceptera. Men det tog de också ~5 dagar att svara på mitt mail."

Eller så är det bara en ovanligt gnällig sk*tkund, vad vet jag?

Av videopac
Skrivet av Igelkott:

Eller bara rå självinsikt.

Det ena utesluter inte det andra.

Av videopac
Skrivet av Meantek:

Här håller jag nog inte med. Jag bondar lättare med folk över ett gemensamt hat gentemot något än saker man gillar. Men det är jag.

/ Öl- och fotbollshatare

Det låter inte helt sunt, tycker jag.

Av videopac

Mmm, en fråga till. Hur är statusen på batteriet? Hur lång tid kan man köra vid "normalanvändning", inte spel eller något annat väldigt tungt.

Av videopac

Vad är upplösningen på skärmen?

Av videopac

Det kan ju vara så att det plockas lite ur brevlådor också, på vissa ställen. Då är det inte så roligt, kanske, att få just ett bankkort skickat dit (även om det inte kan användas utan kod så är det ju besvär att först vänta på kortet och sedan kontakta banken igen och be dem skicka ett nytt kort).

Vore underligt om inte bankerna kan ge ut kort på bankkontor om man frågar efter det. Fast... de vill ju helst inte träffa några kunder alls så det ligger väl i deras linje att vägra sådant.

Tycker det är skumt att någon tycker att det är skumt att man vill hämta kortet på ett bankkontor

Av videopac

Detta hittade jag på nätet och det har fungerat för mig:

Note: Windows 10 Home users have to sit this one out, it is only for Windows 10 Education, Pro and Enterprise editions.

Open the Run command (Win + R), in it type: gpedit.msc and press enter
Navigate to: Computer Configuration -> Administrative Templates -> Windows Components -> Windows Update
Open this and change the Configure Automatic Updates setting to ‘2 – Notify for download and notify for install’
Open the Settings app (Win + I) and navigate to -> Update and Security -> Windows Updates. Click ‘Check for updates’ which applies the new configuration setting
Restart

Alternatively for Windows 10 users without group policy access:

Open the Run command (Win + R), in it type: regedit and press enter
Navigate to: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU
In there create a ‘32-bit DWORD’ value called ‘AuOptions’ and under ‘Value Data’ type 2 and click ‘OK’
Open the Settings app (Win + I) and navigate to -> Update and Security -> Windows Updates. Click ‘Check for updates’ which applies the new configuration setting
Restart

Av videopac
Skrivet av Daemon:

Tack för den uttömmande responsen.

I vanliga fall ser jag det som att köparen oftast står för hela risktagandet när det görs på distans. Även om säljaren tar på sig betydligt mer i detta fall, tycker du inte man kan se det som att riskerna fördelas lite mer jämlikt än vid "blind" frakt? Att en oberoende part blandas in överhuvudtaget är väl något tryggare för köparen än att man när som helst plötsligt kan sitta där med typ den trasiga Nike-skon (eller inget alls) i hand? Svårt att hitta något perfekt alternativ för båda sidorna.

Problemet med en oberoende part som inte är inblandad i kontrollen är att det ändå slutar i ord mot ord. När jag säljer (och jag är en ärlig säljare, dock är det ju omöjligt för köparen att veta det, speciellt på Blocket) så vill jag veta att varan är såld och slippa en massa krångel. Oavsett om det är att köparen ångrar sig, är oärlig eller vad som helst. Dessutom så packar jag väldigt noga (generöst) och vet att varan kommer att komma fram i ett stycke. Är det extremt ömtåliga saker så måste man ju påpeka det, är man som köpare orolig för att varan inte skall hålla att fraktas så blir det på köparens egen risk man skickar eller så får köparens hämta/avstå.

Jag köper otroligt mycket via nätet på grund av min hobby, har gjort så i över 20 år, och det är väldigt få gånger jag blivit lurad. Att förskottsbetala har för mig alltid varit en självklarhet, att göra det själv när jag köper och kräva det när jag säljer. Och det har fungerat otroligt bra.

För att återgå till din fråga; jag anser att riskerna i praktiken helt faller över på säljaren i fallet med Blocketpaket. Jag skulle aldrig acceptera det som säljare, dock förstår jag köpare skulle föredra det upplägget. But, noooo

Av videopac

Kommunikationen från säljaren är blixtrande! Gissar att den blivit såld på annat håll.

Av videopac
Skrivet av Daemon:

Du får hemskt gärna utveckla vilka brister det har som gör det till ett skämt, det är nog många som aldrig använt det som kan dra nytta av en lite mer ingående förklaring. Uppenbarligen finns det ju folk som tvärtom förespråkar det.

Ponera följande: du säljer en vara som fungerar och är hel. Paketet kommer fram till köparen; köparen tar hem paketet och öppnar det och finner allt som det skall vara. Men, nu händer olyckan, köparen tappar varan i golvet. Den går sönder. Vad händer då? Köparen kan hävda att varan var trasig vid ankomsten, oavsett paketets skick. Säljaren protesterar och ärendet måste gå till någon oberoende part som skall säga vem som har rätt här. Alternativt accepterar säljaren att få tillbaka en trasig vara och dessutom inte få betalt för varan. Finns även alternativet att köparen hittar samma vara på annat håll och ångrar sig; vad har säljaren att komma med då? Bara att ta tillbaka varan och se glad ut, försöka lägga ut och sälja igen...

Vilket incitament finns för säljaren att ställa upp på så dåliga villkor?

Sedan kan man undra vad som händer om man inte kommer överens som säljare och köpare vid ett sådant här fall. Någon måste avgöra eller skall pengarna stå på ett konto hos Blocket till dess att någon ger sig?