Inlägg

Inlägg som GambitSWE har skrivit i forumet
Av GambitSWE
Skrivet av Klonas:

Vill minnas att ni på Sweclockers gjorde ett längre reportage och test med detta kort för en 10 år sedan? Bla kunde den hjälpligt spela Doom 3 etc...

10 år sedan, är du säker...detta kort är betydligt äldre än så..

Men det kanske var en recension på "retro" kort?

Av GambitSWE

Rings of Power, The Terminal List och The Peripheral är höjdpunkterna här.

Andra bra är The Sandman, For All Mankind, Foundation.

Tycker att Disney serierna Obi-Wan och Andor var lite sämre än Mandalorian och Boba Fett.

Av GambitSWE
Skrivet av Überklass:

Är Plex helt gratis?

Man kan köra gratis, men för all funktionalitet, så krävs ett Plex Pass. Engångssumma som förvisso är hög (120 dollar eller så), men då har du tillgång till den för evigt. Mycket större kontroll över ditt media bibliotek, hur du delar filerna, till vem etc. Oerhört många mer funktioner och inställningar med betalt abb.

Av GambitSWE

Riktigt tråkigt, finns inga många renodlade filmbutiker på nätet på sistone. Har köpt många, många filmer från både Discshop som CDON, men CDON, har blivit en riktig skräpsida på sistone efter både logotype bytet, som hemside bytet. Förut fanns det en klar struktur på det hela, nu är det en jäkla djungel. Sedan att de har anammat Amazon's Marketplace, har gjort att det är sämre service vid vissa ärenden, än när de hade bara sig själva.

Av GambitSWE

Jag tror dock att även om versions-numret stödjer mer, så undkommer man inte adaptrar och dockor. Jag har t.ex. en XPS 13 (9380) laptop, som endast har USB-C ingångar, vill jag då använda min trådlösa mus, som har en blåtands adapter a'la USB 1,2 och 3.1, så sitter man i klistret. Denna kan ju inte anslutas, utan det krävs en adapter. (Har försökt kringgå detta genom datorn interna blåtand, utan att lyckas)

Vill man vidare ansluta laptopen till en TV, där HDMI-standarden är de facto kung, så måste man köra adapter till det med. Finns ju givetvis kablar med USB-C till HDMI exempelvis, men då avståndet är såpass långt mellan laptop och TV, så är utbudet såpass begränsat av det jag sett, att det knappt existerar, såvida laptopen inte befinner sig ca 2m från TV'n, vilket min inte gör. Ca 5m i mitt fall.

Av GambitSWE
Skrivet av dagas:

Tyvärr få som använder riktiga högtalare numera. Bose är känt märke och deras reklam får folk att tro att små plasthögtalare är premium.

Skickades från m.sweclockers.com

Kan inte påstå att jag är insatt/inläst på allt, men innan MediaMarkt kom och etablerade sig i Sverige, så hade jag inte ens hört talas om Bose, iaf vad jag minns. Märken som Canton/Monitor Audio/Focal/Triangle/Klipsch etc hade man läst och hört om, men inte om Bose. Kan nästan säga samma sak om Marshall, som nu verkar gå växa från månad till månad de senaste 3-4 åren, iaf på denna sida om pölen.

Marshall var väl mer ett märke för musiker än för "vanliga" konsumenter som jag upplevde det. Har ett vagt minne att någon nämnt Bose i bil-sammanhang, men har själv aldrig sett det i en bil.

Att man sedan inte hört talas om något märke säger ju inte att det är dåligt eller så, men lite mysko att ett märke som Bose blir så stort här på så kort tid. Nu ser man Bose högtalare i vart och vartannat ställe som har många högtalare monterade som arenor och större företag. Att de däremot skulle vara bättre än andra, har jag svårt att tro.

Av GambitSWE

Hade ett liknande problem, var ett jäkla träsk att få datorerna att samarbeta. Allt detta började efter April uppdateringen för Windows 10. Microsoft tog väl bort Homegroup i och med uppdateringen. Fick googla som satan för att få det att fungera...nu fungerar det nästan lika bra som innan. Kan inte säga exakt vad som rättade till det, då jag tog lite tips här och var. Bla, SMB som jag klickade i, då det var avinstallerat.

Av GambitSWE

Ett bra förslag enligt mig. Hade inte sådana problem när jag gick ut gymnasiet, då även "dumbphones" var i sin allra första linda. Kände inte någon som hade en nalle på gymnasiet. GSM var precis nytt då...ol...och inte orkade någon släpa på en NMT-mobil i form av en resväska till skolan ;-D

Att lärarna skulle kunna vara mer auktoritära är jag helt inne på, men samtidigt är vårt system så mesigt att det är snarare läraren som kommer få en tillrättavisning än eleven/eleverna i fråga. Föräldrarna skulle genast gå ut och säga si och så och vips så är det läraren som får bära hundörat.

Av GambitSWE

Får upp följande meddelande när jag klickar på länken för påskrean

"Du är redan inloggad som GambitSWE, men saknar de behörigheter som krävs för att komma åt den efterfrågade sidan."

Gäller iofs endast den översta länken såg jag nu...

Av GambitSWE

Personligen kan jag tycka att årskurs ett är lite väl tidigt, kanske mellanstadiet eller så. Bara för att ungar är bättre med datorer och teknik (bärbar sådan) överlag, är väl att det är mer lättillgängligt, och inte att de har en underliggande förmåga för C++ eller dyl.

Att öppna en laptop och bli en hejare på att snabbt få upp statusuppdateringar på fb är inte samma som programmering. Sedan är det sant som vissa här har skrivit, att vi underskattar ofta barns förmågor, och att det finns andra sätt att lära än att bara skriva kod i programmeringen, oavsett språk.

Visst, programmering är ett bra tillägg i läroplanen, fast jag kan tycka att man även borde rycka upp sig i de vanliga ämnena, då många av dagens unga är skrämmande dåligt allmänbildade. Sådant som kan tänkas som en självklarhet för oss lite äldre, är ett främmande koncept för dem. Visst, många parametrar som spelar in, men men...

Av GambitSWE

Kommer sakna Media Markt, då de i särklass hade det bredaste utbudet av varor att titta på. Även om det kanske inte blev så många hårda paket därifrån, så hade de en juste avdelning med film, vilket jag ofta besökte. Halva filmbiblioteket är säkert därifrån.

Deras service upplevde jag som ok, inga problem att få nytt eller pengarna tillbaka. Har då haft mer bekymmer med Inet och Siba. Konstigt att Sverige skall ha så "mördande" konkurrens på detta fält. Upplever inte att elektroniken är billigare här än i andra länder, oavsett om man räknar in momsen.

Av GambitSWE
Skrivet av Finkelzvin:

Menar du handkontroll eller fjärrkontroll nu?

Vad jag har sett får man bara med handkontrollen, men ingen fjärr, oavsett vilken version man köper.

Jag köpte Pro-versionen, dvs med 500GB disken, och där fick man med både handkontrollen som fjärren (Elgiganten, 2990kr). Ser även att 16GB varianten skall komma med fjärr och handkontroll i paketet enligt både Nvidia's sida som Elgigantens. Nu snackar jag Gen 2, har inte kollat på första generationens paket, och vad som kom däri.

16GB GEN 2 > http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/streaming-och-medi...

Står klart och tydligt i både produktinfo fliken som specifikationsfliken att fjärr ingår.

Inkluderat i förpackningen:
- NVIDIA SHIELD TV
- NVIDIA SHIELD Kontroll
- NVIDIA SHIELD Fjärrkontroll
- PSU
- USB-kabel
- QSG
- Garantibevis

Av GambitSWE
Skrivet av Squallie:

Förutom det Gambit säger så verkar inte fjärren vara samma modell på "Slim" och Pro. Pro ska ha samma fjärr som den man kunde köpa till gen1, vilket tydligen har uppladdningsbara inbyggda batterier och 3.5mm ljudutång(?). Medans slim saknar detta.

Ska hämta ut min V2 16GB om ett par timmar.. sugen!

Det kan ju faktiskt stämma. Kollade en amerikansk video-recension, och "nissen" var också lite förvånad när han packade upp enheten att fjärrkontrollen inte hade någon ladd-ingång, till skillnad från det han hade sett tidigare (antar att han varit på CES eller liknande och sett PRO-fjärren).

Undrar då hur man laddar "Slim" modellens fjärr?

Av GambitSWE
Skrivet av Nisse977:

@GambitSWE:
Tack för svar! Intressant

Själv kör jag trådbundet, så det är nog inga problem på den fronten.
Jasså, får man bara med fjärrkontrollen om man köper pro versionen?

Har inte koll på Gen 1, men du bör få med en fjärrkontroll oavsett vilken version du kör (Gen 2), 16GB eller Pro (500GB). Det som skiljer sig utöver är väl att Pro har en micro-usb 2.0 utöver de två gemensamma USB 3.0, samt MicroSD-kort plats och IR-mottagare. Sedan är väl storleken lite större på PRO varianten pga lagringsutrymmet inuti.

Av GambitSWE
Skrivet av Nisse977:

Hur är det idag med Shield TV, är dom helt klockrena? Vet att hårdvarumässigt har de varit superbra sen dag 1, men mjukvarumässigt var det sådär i början. Men det är väl alltid så med en ny produkt. Jag är intresserad av att kunna köra Plex app (har Plex Server i NASen), Youtube (1080p 60Hz) och eventuellt kunna streama spel från datorn. Har ett Geforce GTX 970, så det bör väl funka.

Min TV som är från 2012 har hittills fått tjäna som mediaspelare via sin Plex-app och youtube-app i smartTVn, smidigt med att bara han en fjärrkontroll . Men under sista halvåret har det dykt upp fler och fler filmer mm som är i format som TVn inte klarar att spela upp, det handlar oftast om att ljudet är kodat i nått som TVn inte klarar, och då blir det transkoding för NASen, vilket den inte klarar till 100% i filmer med fullHD. Eller så är det H265 komprimering, och det klarar den inte heller.

Har varit intresserad av nVidia Shield TV sen den kom ut på marknaden, men har inte kommit till skott att köpa någon eftersom jag har varit nöjd med TVns inbyggda funktioner. Sen tyckte jag det verkade snålt att de inte skickade med fjärrkontrollen. Men det ser ut som att den följer med om man köper version 2 idag!?

Fick hem min Gen 2 förra veckan (Pro varianten med fjärrkontroll och 500GB disken), och även jag har en dedikerad dator som kör PLEX server, och det funkar prima. Kör PLEX nästan dagligen, och har tidigare kört mest via en laptop trådlöst med HDMI till receivern. Även det funkade utan problem.

Kunde inte hitta en ledig nätverkskabel för att testa 4K HDR fullt ut. De som jag hade gick fint att strömma trådlöst, men laggade på ett klipp (en SONY reklam, skjuten med deras 4K kamera). Där försvann ljudet stundtals, och bilden stannade till, men eftersom de andra 4K klippen gick att spela upp utan problem, så tror jag att det löser sig om man kör trådbundet.

Införskaffade denna mest av att ha allt under "ett tak". Har tidigare vissa appar som funkar helt ok, både i blurayspelaren (Panasonic DMP-UB900 samt TV:n, TX-55CX800E), men användargränssnitten är lite väl bökiga, och lite väl många knapptryck innan man kommer fram, därav Shield TV. Kul med att den har en inbyggd Google Chromecast funktion också, vilket jag helt missade, men ändå inte riktigt var i behov av, då jag redan har Gen 1, 2 och 3 av Chromecast'arna.

Fjärren är ett mirakel att använda, jäkligt lätt och smidig. Har testat att streama ett bilspel från datorn, och det finfint också. Har ett par andra spel, mest Battlefield, fast dessa gillar jag mer framför datorn, så dessa har jag inte testat. Ville ha denna mer som en media-streaming enhet, med fjärr för att slippa använda mobil eller surfplattan som fjärr.

Av GambitSWE
Skrivet av FreddyK:

Något sådant har jag väntat på länge, eller något som Steam fast med filmer där man köper och behåller filmen i sitt eget bibliotek (vet att iTunes fungerar ungefär så, fast det känns inte så smidigt av nån anledning).
Hoppas även på att dom kommer börja sälja/streama filmer samtidigt som dom kommer på Bio, skulle gärna betala fullt bio-pris för att streama en splitter ny film hemma.

Google Play Filmer funkar på ett liknande sätt som iTunes vid köp av filmer. Ligger i ditt bibliotek för evigt vid köp. Det som är bättre är att det funkar genom en vanligt webbläsare och inte kräver någon tredjeparts-mjukvara på datorn. Via mobil så krävs väl det Play Filmer och underliggande Google appar för att få det att fungera.

Tror ej filmbolagen vill ha lansering i soffan samtidigt som på bio. De kan då gå miste om åtskilliga dollar för de personer som först ser den på bio, och sedan köper filmen. Dessutom så kan man ha merförsäljning på bio, om filmbolagen har en andel av det. Var så på vissa biografer utomlands iaf.

Av GambitSWE
Skrivet av inquam:

Tills de lämnar EU och man åker på tull dvs

Kommer inte att hända, asså tullavgiften. De kommer helt enkelt förhandla fram ett avtal med EU. Storbritannien är ju fortfarande en del av Europa, och en sådan tull skulle nog göra mer skada än nytta. Den skulle nog bidra mer att isolera ön, än att de är utanför medlemskapet.

Av GambitSWE

xDSL går via de vanliga telefonledningarna (marknätet/kopparledningarna). Ju längre från basstationen du befinner dig, ju lägre hastighet kommer du få. Själv kan jag max få 8/1, oavsett leverantör.

Tydligen kan man i dagsläget få upp till 60Mbit i hastighet, tror dock att väldigt få kommer upp i sådana hastigheter. Vill minnas att endast en av fyra kom över 12Mbit när man hade ett 24Mbit abonnemang.

Som Aldric T säger så funkar det prima till att spela med, sedan om det är bättre än 4G är väl beroende på flera saker. Du kanske får lägre ping med xDSL tekniken, men hastigheten i 4G kan ibland långt överskrida xDSL tekniken. Hos mig så får jag ca 22-30Mbit ned med 4G. I Landvetter Centrum så har 4G nätet lyckats leverera över 160Mbit när jag kollade bredbandskollen, vilket är vida överlägset någon xDSL hastighet.

Fördelen med xDSL abonnemang är väl ofta att de inte har någon övre gräns hur mycket bandbredd man får förbruka, medans 4G abonnemang ofta har gränser.

Av GambitSWE
Skrivet av krigelkorren:

1 Miljard enheter känns ju inte orimligt att uppnå på 2 år?
1/3 är ju redan i mål, lägg där till att DX12 i nya spel pushar folk till plattformen, appar, OneDrive och standardisering mot W10 av leverantörer för datorer och program lär bidra med den sista behövliga boosten för W10.

Edit: Tycker dock att deras "Gratis t.o.m. 29:e juli" är en kass strategi med tanke på att de vill locka folk till systemet och att de fram tills nyligen påtvingade installationer vare sig du godkänt det eller inte.
Ha kvar erbjudandet, lägg ner supporten för äldre system (framför allt 32-bits), så kommer folk så småningom att uppgradera till plattformen när fördelarna med den blir tillräckligt påtagliga. -Nackdelen är ju att de kan behöva supporta äldre 64-bits system hårdvarumässigt.

Jag tycker lite det motsatta mot det du säger. Att bara ha kunnat få 350 miljoner folk att installera, trots att det är gratis, visar ju att de som var mest ivriga redan gjort det.

DX12 är nog bara ett lockande skäl för "gamers", då de flesta datorer säkerligen tillhör en "medel-svensson", som knappt har användning för tekniken, mer än i några ytterst få lägen. Trots att det är gratis, så har endast 350 miljoner registrerats. Tror inte att den siffran kommer springa iväg på ett och ett halvt år nu när det kommer att kosta.

Många pers och bolag är beroende av äldre programvara och drivrutiner som kanske inte stöds av 10:an. För att dessa "enheter" fortfarande skall existera, så måste man fortsätta att erbjuda support för dessa som har OS som är äldre än Win 10. Du skall bara veta hur många bolag och myndigheter som är beroende av äldre OS, säkert många som du har daglig "kontakt" med.

Personligen uppdaterade jag endast pga att jag några enstaka ggr per år spelar lite, så skjutsen med DX12 kanske är något att ha. Annars skulle jag inte gjort det. I mina ögon är OS'et ruggigt fult, med inställningar utslängda lite här och var, och bloatat med reklam, trots att man lade ut många tusenlappar på ett flertal retail utgåvor av operativsystemen som kom innan.

Av GambitSWE

Brukar väl ligga på 25,000kr netto. Varierar ganska mkt beroende på om jag jobbar övertid någon eller några helger eller ej. Sedan hoppar lönen upp ett par hundra varje kvartal.