Inlägg

Inlägg som Scanian har skrivit i forumet
Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HerrNi|sson
Dom har börjat på livebloggen

Mjo fast jag är inte speciellt intresserad av vad Nvidia har att säga, de lär ju bre på rejält med socker på pillret, trimma siffror till sin fördel och alla andra ordspråk man kan komma på.
Det jag vill se är oberoende benchmarks.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av iNfragiq
Jag gillar titeln; "Just nu är det rätt långt kvar, men snart kommer det inte vara speciellt långt kvar."

So near and yet so far..

http://img1.eyefetch.com/p/rf/855288-9a6c53b9-1973-4971-aa24-c4c...

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av coopdeo
480-korten lär alltså inte pressa några priser på 5000-serien som tycks vara grymt mycket mer prisvärd. Ett 5970 verkar bli billigare och bra mycket mer kraftfullt.

Tyckte jag läste någonstans att AMD var nöjda med prisbilden på 5000-serien och inte kommer ändra priserna nu när Fermi släpps.
Jag kommer inte ihåg var jag läste det, antagligen var det på xtremesystems eller något liknande forum, ska se om jag kan lyckas hitta länken.

Edit: Ack, kekkonen var minuten snabbare än jag. Men nu slipper jag ju iaf leta efter länken..

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av anarkizt
Behöver du affe för att vara vaken till 00:01?

Well, i'm PSYCHED! Om tetset är ok blir det en beställning så fort det dyker upp i någon butik. Förmodligen 470... Annars blir det nog ett 5870...

SPÄNNANDE!

Men det är ju 00:01 det börjar så om man vill vara med och följa diskussionerna och hinna se alla benchmarken tre sekunder före alla andra så lär man ju sikta på att vara pigg och vaken till någon gång på lördagsmorgonen.
Hoppas det blir värt mödan bara!

Av Scanian

Så ungefär samma pris på 470 som för 5870 då?
Vi får väl se vad testerna säger men för tillfället ligger nog AMD bättre till för min del. Nu ska jag iofs inte köpa något kort denna generationen så för min del spelar det inte så stor roll.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jeppe1990
Snabb fråga, när blev Asien ett land?

~190 före kristus.
http://en.wikipedia.org/wiki/Asia_%28Roman_province%29

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skeeya
Om man säger att detta kan vara fejkade tester så är det kanske ingenting som säger att de verkliga siffrorna inte kan vara bättre än de tillverkade siffrorna. Jag tycker att det vore mest rimligt att anta att de kan vara både högre och lägre beroende av vem som fejkat dem?

Ja, om man blundar för det faktum att testerna är gjorda av Nvidia själva och de lär ju inte välja att publicera tester där deras kort framstår som sämre än motståndaren. Faktum är att det sannolikt är raka motsatsen, hur otroligt det än kan låta.
I vilket fall som helst så får vi snart veta.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alakai
9/11 :ph34r:

Jag tror bestämt min gunstige herre blandar ihop orden "terrorist" och "klimat".
En terrorist är en gentleman med radikalt avvikande åsikter och som inte drar sig för att ta till våld för att övertyga omvärlden om sin förträfflighet.
Klimat, å andra sidan, är "de statistiska egenskaperna hos de meteorologiska elementens, såsom medelvärden, standardavvikelser, högsta och lägsta uppmätta värden, m.m., inom ett större område." (taget från wikipedia eftersom jag inte orkade ordbajsa så mycket)

Men jag förstår hur du kan förväxla dem, de är ju rätt lika i sin innebörd.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nafs
Skulle hon märka om du helt sonika bytte ut prollen?
Förutsatt att ditt mobo stödjer den nya prollen...

Antagligen inte men hon skulle märka mitt stora fåniga flin på läpparna efter jag benchat den.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Michaelo
Skulle inte korten lanseras den 26:e? Lördag är ju 27:e. Eller får ni inte släppa testet förrän dagen efter av nån anledning?

Skulle tippa på att det är någon gång på kvällen den 26:e i USA, vilket med tidsskillnaden blir 27:e för oss.

Av Scanian

Fasen vad billiga de är. Nästan så man skulle pensionera sin 940 BE trots att den i underlaget som godkändes av sambon hade en beräknad livslängd på i alla fall ett år till. Hm. Undrar vad man kan muta henne med för att få köpa en 1090T..

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wasidop
Mycket spännande, kommer sitta och spamma F5 den natten

Liksom alla andra.
Min spåkula säger att tre minuter i tolv kommer servern ta semester och dra till varmare ort på grund av alla F5..

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zzcool
allt jag vill är att dem ska sluta svara eftersom dem bara har negativt att säga dem är dem enda som svarat med negativt hela HELA tiden

Visst, jag förstår att det är irriterande att ha personer som skriver negativt om en hela tiden, men faktum är att du inte kan hindra dem. Det är ett diskussionsforum och som sådant är det fritt, ja rent av hela poängen, (inom rimliga gränser, naturligtvis) att diskutera och kommentera andras inlägg.
Vill du inte ha negativa kommentarer så får du antingen tänka dig för innan du skriver så det inte kan misstolkas eller provocera eller strunta i att skriva. Annars får du faktiskt finna dig i att personer svarar på dina inlägg.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Palme_570
Jo iofs mest troligt, men å andra sidan sålde amd ju fel fria quads som tri core dock är det ju i en helt annan prisklass. Så det är ju mest troligt som du säger.

Skillnaden här är ju att Nvidia har möjligheten att sälja felfria kärnor som Teslakort och tjäna 20k per kort istället för att sälja de som GTX480 och tjäna 500:-. AMD hade inte det alternativet och eftersom efterfrågan på tri-core var så pass stor så blev nödlösningen att degradera fungerande quads.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zzcool
ett tips om inte vi båda slutar så kommer samma sak hända igen bara sluta svara om du bara har negativt att svara med

nu kommer du säkert svara med något negativt så svara jag tillbaka sen svarar du igen så blir det 2 sidor så kommer en moderator igen

lösningen sluta svara.

Det är inte riktigt så det fungerar här i den stora världen, om du skriver något så måste man ju få kommentera eller svara på det. Det vore ju rätt konstigt att du skulle vara "untouchable" bara för att det du skriver är ren dynga, eller hur?

De enda lösningarna om du vill att folk ska sluta "stalka" dig, som du säger, är väl att antingen sluta skriva eller skriva vettiga saker som ingen har anledning att kommentera.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maho
Jag tror verkligen att du missade min poäng , vilket bara e beklagligt.

Och vad var din poäng då om inte att folk skulle sluta sitta och spekulera?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maho
Om folk kunde sluta spekulera och bara vänta på tester istället för att häva ur sig egna slutsatser hit och dit... " Min leksaksbil är snabbare än din !... NEJ ! Min är snabbast !
Köp det som ni känner för eller gillar.
* ni är fria att kommentera om ni känner er kränkta , men jag lägger inte ut tid på att diskutera med en tegelvägg *

Men att spekulera är ju allt vi kan göra för tillfället. Är det bättre att vi fryser forumet till det kommer ut riktig information menar du? Du kan ju välja att inte läsa i så fall, det känns som en enklare lösning för alla inblandade.
Jag ser inget fel i att man postar saker i stil med "jag tror", "antagligen", "kanske" etc, så länge man gör klart att det är ens egna tankar och idéer och inte fakta. Att folk tar illa upp för att jag, eller någon annan för den delen, tror si eller så om Fermi är ju bara beklagligt.

Av Scanian

Annat - jag brukar uppgradera grafikkortet ungefär varannan generation och mitt 4870 håller måttet än så länge så jag väntar på nästa stora release. (om ingen ger mig en stor säck pengar utan motprestation. I så fall blir det ett 5970)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Haha, till och med fanboy hatare anklagas för att vara fanboys
Det här fanboy fenomenet är lite halvroligt, men jag medger att jag inte gillar fanboys heller, är nog inte många som gör det..

Synd att man inte är psykolog. Jag skulle lätt skrivit en bok om fanboyism i så fall. Kanske fylla ut med lite andra internetfenomen som nerdrage och annat. Fan, jag hade ju kunnat bli mångmiljardär..

Edit: Jag undrar förresten om det finns någon annan bransch som har så lojala kunder som datorkomponentsbranschen. Någon som vet något liknande? Typ, jag köper bara möbler från IKEA, och fan ta alla andra möbelvaruhus? Eller mjölk från Skånemejerier?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av v1lle
Som jag sade i en tidigare tråd: ION är för de som vill ha strömsnålt.

Om 5870 drar typ 190 eller vad det var någon skrev, och 480 drar 250 tycker inte jag att det spelar så stor roll. Visserligen 30% mer, men totalt är väl 70W som typ 3 lågenergilampor eller nåt. Minska ned på belysning så får du ström över

Åter igen; det handlar inte om strömförbrukningen - alla som har råd att köpa ett grafikkort av den här klassen har också råd med den extra tjugan som elräkningen går upp med i månaden. Vad det handlar om är värmen.

Som ni alla vet älskar elektronik värme, så man ska se till att köpa ett så strömslukande grafikkort som möjligt så att det går att överklocka med 700%, vilket i sin tur värmer upp resten av datorn så att den också går att överklocka mer. [/IRONI]