Inlägg

Inlägg som Scanian har skrivit i forumet
Av Scanian

Som jag skrev så är det min uppfattning att personer som blandar ihop enheter verkar outbildade. Det är inget objektivt utan min högst personliga åsikt, men jag vet att jag inte är ensam om den.

Men precis som du säger - det är knappast rocket science. Alltså borde man kunna förutsätta att de flesta kan skilja på spänning och volt. Icke så här på Sweclockers, dock.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av storsnusaren
Precis! du måste ha med vilken enhet det handlar om (i detta fall volt) exakt vad jag skrev. (volt är enheten på storheten spänning)

Även om du sätter enheten volt före eller efter talet i detta fall så förstår alla, eller alla som vill. Eftersom majoriteten av svenska befolkningen inte är utbildade inom ens den mest elementära elläran. Inte ovanlig att man hör t.ex strömmen är 230Volt, vilket såklart är helt omöjligt .

"Volten är" har jag full förståelse för o hur detta kan misstolkas som att det skulle vara något annat än spänningen det talas om förstår jag ej? Då känns ju mer som att det saknas något hos "feltolkaren"...

I det här fallet handlar de knappast om feltolkning, utan om att det anses obildat att skriva "volten är.."
Det är möjligt att detta inte spelar någon roll för din del, men själv är jag så fördomsfull så att jag genast antar att skribenten är antingen så pass ung så att denne inte gått ut grundskolan eller så pass ointelligent så att denne inte kan det som lärs ut där.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NatoGandalf
**massa text**
*Anledningen, DEN ENDA ANLEDNINGEN, till att ett MMORPG är gratis är att det inte är värt att ta betalt för

Du kommer ALDRIG, NÅGONSIN, hitta ett spel som är lika välgjort som WoW, Eve Online eller liknande som är gratis. Varför? För att det kostar extremt mycket pengar att utveckla och driva ett MMORPG som är roligt. Tibia är totalt jävla sämst, vilket är anledningen till att man får spela det gratis om man vill. Fast de hade ju fortfarande inte gått runt om folk inte köpte premium accounts. Och det måste man ju typ göra om man spelar på riktigt.
** ännu mer text**

Jag kan inte annat än att hålla med dig. Efter att ha testat ett antal mer eller mindre gratis MMORPG (eller spel i allmänhet) så är min slutsats exakt den samma som din.

(Med mindre gratis menar jag spel som utger sig för att vara gratis men som kör med mikrotransaktioner som i praktiken gör spelet allt annat än just gratis)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av niklas12287
måste man se glad ut?.

Det är faktiskt en mycket viktigare komponent i möjligheten till framgång än många kan tro. Man behöver inte vara lycklig som en clown på amfetamin, men ett litet leende samtidigt som processorn byts ut kan öka dina chanser att slippa installera om OS med uppemot 46,2%*

* Enligt en undersökning gjord av Gustaf Sittring, den erkände tyske professorn vid universitetet i Hamburg.

Av Scanian

Byter du bara processorn ska du inte behöva installera om något, bara att byta och se glad ut.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Huddit
Vad för nätagg?

Haha.. standardfrågan på Sweclockers.
"Min dator startar inte" - "Vad har du för nätagg?"
"Min mus fungerar inte" - "Vad har du för nätagg?"
"Min fru vill inte ha sex" - "Vad har du för nätagg?"
etc.

Vissa saker, hur otroligt det än kan verka, har faktiskt inte med nätaggregatet att göra. Personligen tycker jag detta verkar ganska långt ifrån ett problem med nätaggregatet, det är nog till och med mer troligt att det har kommit sås i hans ena lås..

POSTar datorn över huvud taget? Någonting måste ju hända eftersom du får ett "N" på skärmen?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av joioi50
så ifall jag har detta gigabyte mobo som beta bios stöder 965BE, så kan jag installera allt i datorn och flasha senaste bios fast den äldre bioset inte stöder cpun?

Antagligen kan du det. Det funkade i alla fall när jag bytte ut min X2 6400+ mot en X4 940 på ett MSI K9A2. Jag tror det generellt fungerar så att om BIOS inte känner igen processorn så sätts den i en default klockfrekvens, men går fortfarande att använda.

Av Scanian

Har du kollat temperaturen på CPUn än?

Av Scanian

Vad som menas med det är att moderkortet stödjer 1600 & 1800 MHz minnen, men dessa tillhör inte JIDEC-standarden så om man vill köra minnena i dessa hastigheter får man överklocka. Moderkortet klarar det dock.

Av Scanian

800MHz är rätt hastighet för "1600MHz" minnen. Anledningen är att DDR (Dual Data Rate) skickar data 2 gånger per klockcykel, så minnen som matas med en klockfrekvens på 800MHz kommer skicka data 1600 gånger per sekund, med andra ord "1600MHz".

Du kan ta och tighta till timings på den lite om du vill, ändra till det som stod under kolumnen "XMP-1600" i SPD.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av völund
Ser fint ut tycker jag.
800 mhz per minnesmodul blir ju 1600 mhz....

Kör på...

800MHz per minnesmodul? Antingen missförstår jag dig eller så är du ute och cyklar - det spelar ingen roll hur många minnesmoduler han har.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teejee
oj de går två steg från GTX260/275/285/295 till GTX470/480, det måste vara grymt snabba kort

Precis så de vill att folk ska tänka. Smart marknadsföring. (Nvidia har iofs aldrig varit dåliga på marknadsföring. Det är något AMD skulle kunna lära sig av)
Med denna namnsättningen vill de få folk att tro att det är 300-serien som ska mätas mot Radeon 5000 och 400-serien som är state-of-the-art-super-duper-ny-med-turbo-och-allt. Listigt!

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Maskaren
Ett spel SKA använda 100% av processorn för att vara så effektiv som möjligt.

Hur resonerar du då egentligen?
Det är ju alltid en komponent i datorn som är "långsammast" i förhållande till de andra och som mer eller mindre flaskhalsar resten av datorn. På vilket sätt är det bättre att det är CPUn som utgör denna begränsningen än om det är grafikkortet eller minnet som gör det?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bredband
Tack för svaret.

Men jag frågade ju iofs inte något om vad det kallas.

Nä.. det fick du på köpet

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mupp3n
Varför står det då Volt i bios?

Kort för voltage, spänning på engelska? Eller har du ett svenskt BIOS?

Av Scanian

De flesta chassin har väl hål för andra standarder än ATX (som microATX till exempel). Kan inte de hålen varit avsedda för ett sådant?
Du har väl inte satt i distanser på de platser som inte matchade hålen i moderkortet? Då är det nog lugnt, men det vore att föredra att ha distanser och skruvar i alla hålen på moderkortet. Det är rätt lätt att man knäcker moderkortet när man monterar minnen eller instickskort annars.

Av Scanian

haha.. okej. Då ska jag bara sätta ner hundvalpen jag har i knäet och fälla in mina huggtänder igen..

Av Scanian

Nä, men jag skulle nog upplysa honom om att det heter ström och inte ampere, precis som jag försökte göra i mitt första inlägg i den här tråden.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p_stman
Om jag ska mäta spänning i ett uttag tex, och nån frågar mig - "Vad har du för spänning" då svarar jag tex, "230 volt" jag säger ju inte att jag har 230 spänning.. eller!!

Nä, det är ju precis det vi säger. Han frågar vilken SPÄNNING du har och du svarar hur många VOLT. Helt riktigt.
Men att säga att "volten är 230" är helt fel.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p_stman
Då kanske du kan förklara för oss andra vad spänning är då??
jag är ganska säker på att jag på min el utbildning fick lära mig att spänning är just volt.

Knappast. Volt är enheten som storheten spänning mäts i, men det är inte samma sak. Ungefär som grader celsius inte är samma sak som temperatur eller km/h inte är samma sak som fart. (se min sign)
Du säger ju inte att "centimetrarna på din penis är [Insert appropriate number here]", du säger att "LÄNGDEN på din penis är [Insert appropriate number here] cm".
Längd är alltså en storhet som kan mätas i enheten (centi)meter, så samma sätt som spänning mäts i enheten volt.

Att folk kallar det volt kommer väl antagligen av att det heter Voltage på engelska, men det heter fortfarande spänning och inget annat på svenska.

Edit: Okej, mitt exempel kanske var lite löjligt, men det var med glimten i ögat så jag hoppas inte du tar illa upp över det.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FatherOfThree
TS borde väl kunna använda det ena kortet för Physx?
Och det andra som grafikkort...

Fo3

Det är väl bara kort från 8000-serien och uppåt som det funkar med physx?
I så fall skulle han behöva köra 8800GT kortet som physx och 7900GT som "vanligt". I så fall är det nog bättre att lägga 7900-kortet i papperskorgen och bara köra med 8800.