Inlägg

Inlägg som Scanian har skrivit i forumet
Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Mig veterligen finns det inget förbud mot att handikappade skaffar barn där barnen riskerar att åka på förälderns skada, så egentligen borde vi väl inte göra någon skillnad här?

Det ligger helt klart något i det du säger.
Man får väl se det som en grundläggande mänsklig rättighet att skaffa barn, men skillnaden mellan en handikappad som får barn och två syskon som gör det är väl att syskonen har gjort ett aktivt val att skaffa ett barn som riskerar att få genetiska missbildningar medan en handikappad de facto inte har något val. Vem han/hon än skaffar sin avkomma med lider den samma risk medan syskonen enkelt kunnat skaffa sin avkomma med någon annan och sluppit den risken. Kärlek har inget med lagstiftning att göra, så den biten bortser vi från.

Av Scanian

Lurig fråga.
Min första tanke är naturligtvis den politiskt korrekta "usch, det ska naturligtvis vara förbjudet."
Men om jag tänker efter lite så lutar jag mer åt att det nog kan vara tillåtet, så länge det inte skadar någon och alla inblandade är med på det av egen fri vilja - precis som för alla andra sexuella relationer. Om de planerar skaffa barn med varandra överskrids denna gränsen eftersom de då riskerar att föda ett barn med grava genetiska problem som kan få stå ut med ett livslångt lidande.
Så just nu lutar jag nog åt alternativ 2. (det heter förresten preventivmedel)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hin Håle
Jag skulle nog istället vänta ett halvår och köpa ett dyrt kort då istället. För då kan han vänta ytterligare ett halvår och köpa ett till då, istället för att bränna iväg allt redan inom ett halvår.

Eller, ännu bättre, så väntar han ett år... (etc etc)

Av Scanian

Jag skulle helt klart köpa ett dyrare kort istället. Om ett halvår eller så kan du komplettera med ett till och köra crossfire då istället om du känner att det behövs. Det känns bara onödigt och dumt att bränna den möjligheten redan nu.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devil May Cry
Rätta mig nu, men 300W gränsen gäller väl för ett kort?
Sen undrar jag också vart informationen till hur mycket ström det slukar finns, har hört rykten men du verkar veta.

Helt rätt, det gäller ett kort. Oavsett hur många GPUer det sitter på kortet.

Edit: Därför blir det extremt svårt att göra en dubbelmacka av Fermi om man ska hålla sig till PCI-E standarden. Jag vet inte riktigt vilka följder det skulle få att gå utanför standarden egentligen. Okej, OEM-tillverkare skulle ju inte ta i kortet med tång ens, men å andra sidan så undrar jag hur många top-of-the-line kort som säljs via OEM - det brukar mest vara gammalt skräp som de säljer.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alibababert
har inte nvidias kort i 300 serien stöd för dx11?

10.1 är det väl 300-serien stödjer?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av A7V
Eh.. att bedöma grafikkortens kraft på antalet pinnar på strömkontakterna är väl ungefär som att bedöma maxfarten på bilar på hur långt hastighetsmätaren går.
Vi får nog vackert vänta till i slutet av månaden innan vi får lite bättre information.

Prestandamässigt ja, men det ger en hänvisning om hur mycket strömförbrukningen, och därmed värmeutvecklingen, är.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av timpO
Fermi har inte släppts än. Och dom kommer nog bli för dyra för hans budget. + att det säkerligen räcker med ett gtx260 tex för hans ändamål om han setat med ett gammalt ati sen innan

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ironi

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ali3nPredator
Visst vore det kul att få till en månbas (Alpha). Men vad skulle man ha för nytta av den?

Samma sak som man ska med den där Fermi SLI riggen - libidoförlängare?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nauie
Skiter i att jag inte får ut hela 4Gb, vill bara veta om mina minnen presterar sämre med bara 3.25gb än 4gb (Bortsett från att lagringskapaciteten uppenbarligen är mindre!). Blir de slöare, blir det några komplikationer etc.

Nej, dina minnen blir inte långsammare eller slöare, det enda som påverkas är minnesmängden.
(nu hade du ju visserligen fått svar från Jalle64 redan)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Azuricate
Du tar kopplar lös kablarna från kontakterna (24-pin, 8-pin, 6-pin osv) användandes ett böjt häftstift eller speciella verktyg. sedan för du "sleeving" över kabeln, fäster den med heatshrink (krympslang på svenska?) och kopplar in sladden igen.

"heatshrink" är mycket riktigt krympslang, och "sleeving" heter något så osexigt som kabelstrumpa på svenska

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av chila
Alla källor lär väl grunda sig på vad NVidia säger, finns ju inte direkt någon möjlighet att kika närmare på kortet. Dock lär väll en presskonferans fungera bättre än hemsidan hoppas man

Vad jag lite skämtsamt menade var att nVidia inte har dragit sig för att ljuga reportrar rakt upp i ansiktet tidigare, så man ska nog ta allt som kommer därifrån med en rejäl grävskopa salt. Dessutom är de ju, som ju alla förstår, knappast opartiska - om de presenterar prestandasiffror för Fermi så lär de ju inte välja de benchmarks där kortet presterar förhållandevis dåligt. (vilket ju är helt förståeligt; jag förväntar mig inte att någon av aktörerna på marknaden skulle göra det)

Nä, för min del väntar jag tills korten kommit ut på marknaden och testats rigoröst av en stor del testsiter innan jag beslutar hur jag håller mig till Fermi. Allt vi hör nu är antingen direkt från nVidia själva eller dess motpol Charlie, och ingen av dessa är väl att lita till 100% på.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trons
Scanian:

Just när datorn stanna med mitt sempron så var jag inne på facebook.
Annars när jag använde mitt phenom så stannade den vad man än gjorde.

"Stanna" då menar jag att datorn låser sig. Just när den låser sig så stannar processorerna upp, sedan efter ca 3 sekunder så stannar bilden upp, sedan så kan man inte ens röra på muspekaren.

Om man har t.ex musik på (när processorerna låser sig) så låter det som om man spelar en låt baklänges, sedan så hackar ljudet snabbt när bilden och muspekaren låser sig.

Det ända man kan göra är att hålla in "stängavknappen" elr stänga av huvudströmen på nätagr.

Stannar ljudet också efter en stund eller fortsätter det även efter datorn har hängt sig? Om ljudet fortsätter så är det ju ett tecken på att datorn faktiskt inte har hängt sig utan fortfarande jobbar med något. Men det är klart, då skulle nog muspekaren fortfarande rört sig. Funkar det inte att göra en Ctrl+Alt+Del eller Ctrl+Shift+Esc?

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Orici
www.nvidia.com

Jag skulle nästan vilja påstå att just den är den osäkraste av alla källor

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trons
Jaha???????????

Oväntat så stannade datorn nu även med mitt sempron.
Men det var första gången som mitt sempron stanna.

Men problemet är starkare med mitt phenom.

fortsatt tacksam för all hjälp

Okej, men då har det väl antagligen inte med processorn att göra. Vad gjorde du när det hände?
Och vad menar du egentligen när du säger att den "stannar"? Stänger den av sig? Hänger den sig? Får du några felmeddelanden? Slutar fläktarna att snurra? Lite mer info om hur symptomen ser ut och vad du gör när det inträffar skulle nog hjälpa lite i felsökningen.

Du ska inte behöva installera om något operativsystem bara för att du byter processorn, all kommunikation med CPUn sker i alla fall genom BIOS och är abstrakterad (heter det så?) för OS. (på svenska: Operativsystemet blankt skiter i vilken processor du har, det bara förutsätter att den utför instruktionerna som den får)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av McVit
charlie har """"""Källor""""""" i varenda litet hörn.
om man skulel titta på hans påståenden så är säkert 90-95 rent BS och nvidia hat men ibland så träffar han rätt....viket inte är särskilt svårt att förstå då han skriver skit hela tiden, någon gång måste man ju få det rätt.

Skulle du kunna ge några exempel på saker han skrivit som inte visat sig vara sanna?
Jag hör nämligen hela tiden från Nvidias hejarklack att Charlie bara skriver skit men själv har jag för lite erfarenhet av hans artiklar för att veta om det är sant eller inte. Det enda jag vet är att han en av de första som skrev i höstas att nVidia hade problem med Fermi och att den inte kommer ut förrän Q1 2010, och det visade sig ju vara sant trots att många i förnekelse kallade det BS. (om det nu inte visar sig att 26/3 är papperslansering och korten kommer först i Q2)

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Swedish Berserk
+1 Börjar kännas rörigt nu. Så GT200 korten ska fasas ut till förmån för dessa "nya" korten? Och sen när Fermi börjar dyka upp ska man ersätta dessa "nya" 300 korten med Fermi 400 kort? Onödigt rörigt tycker jag.

Eller så är Fermi för dyr att tillverka att nVidia ska kunna sälja den för mindre än $5-600, det vill säga inga kort i lägre segment baserade på Fermi utan där får vi nöja oss med några år gamla omdöpta kort.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av blade80
nVidia är MYCKET större än amd och har många ben att stå på.

Om du med "MYCKET större" menar ungefär hälften så stor, ja..
(Jag förstår att du menar AMDs grafikavdelning, vilken ju är betydligt mindre än nVidia, men skriv det då så att du inte missuppfattas)

Av Scanian

Lustigt att du skulle nämna Intel, gode herr Borka, för de är verkligen inga främlingar till statliga subventioner och skattelättnader.

http://www.goodjobsfirst.org/corporate_subsidy/intel.cfm

Citat:

The arrangement is an elaborate ploy by which Intel lends itself money while avoiding taxes relating to the plant, which is considered to be publicly owned and thus exempt from property taxes as well as a 6 percent tax on the purchase of equipment for the plant.

Citat:

By 1995 Intel got approval for a new IRB bond issue worth $8 billion, the largest in U.S. history to that point. The larger the bond issue, the more that Sandoval County was losing in tax revenue on the equipment being installed by the company.
...
and went on to negotiate a massive $16 billion IRB deal with Sandoval County in 2004.

Citat:

In 2005 county and city officials in Oregon agreed to extend Intel's exemption on $25 billion in new equipment for an additional 15 years. The deal will save the company an estimated $579 million.

Den summan som AMD får av kanadensiska staten är rena kaffepengarna i jämförelse.

Av Scanian

Någon som vill ta på sig att knåpa ihop en FAQ till denna forumsektionen? Det börjar kännas som det behövs när samma frågor dyker upp under olika förklädnad dagligen.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hunter(Swe)
Jag förstår honom (Kockski). Den här frågan kommer upp hela tiden på sweclockers så det är nästan omöjligt att missa att den har dykt upp. En annan fråga som är väldigt vanlig är om deras minnen har rätt hastighet då den visas "fel" i CPU-z

Glöm inte den gamla hederliga "Passar min AM3 CPU i ett AM2(+) moderkort?"
Jag tror jag ser den frågan här på swec oftare än jag ser min sambo..