Inlägg

Inlägg som Scanian har skrivit i forumet
Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Stammisarna lär ju vara ett tillräckligt bra stickprov för att kunna bilda någon uppfattning om hela Swec.

Problemet som jag ser det med den teorin är att stammisarna här på ÖÄ inte är samma individer som stammisarna på resten av Swec-forumet. ÖÄ är som ett eget forum skiljt från resten av Swec. Det är mycket sällan man ser någon av de kända rävarna här från ÖÄ posta i någon annan del av forumet, åtminstone i de delar av forumet som jag besöker regelbundet.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av shagy
Här hoppas man att nvidia vinner i andra fall att de förlorar... att så många människor ska ha åsikter om alla bolag men inte inse att alla gör vad dom kan för att kapa åt sig så mycket marknad och pengar dom bara kan med de metoder som synes mest efektiv för ögonblicket... Inget bolag är perfekt, allra minst de man förväntar sig mest av. Svenska regeringar och största partierna trycker på oss lagar vi hatar för hela samhället lider av dom och sen går vi och röstar på dom är inte samhället snedsynt istället för att systemet är snett...

Måste bara passa på och lägga en liten komentar om politiken som liknar detta samtidigt och att min röst i valet är en missnöjesröst mot regeringen OCH Sd samtidigt som jag ger de som strider mot ipred och piratjägare datalagringslagar osv som förstör det sista resten av våran personliga integritet och sista chans att bryta imot regler, regler är väl til för att brytas litegrann om det inte är för stora förluster involverat. Vi pratar inte mord men mångmiljonföretag som vil ha mer och rejäla straff. Vi bryter inte armen av ett barn som kladdar på bordet, vi bryter inte benet av pojken som sparkade upp bollen på taket.... så är det bara, vissa regler är acceptapelt att bryta lite ibland.... Intel måste ge nvidia spelrum till att bryta lite regler nvidia måste ge ati lite spelrum osv man måste inte döda varandras inkräktande utan dela på kakan, för annars gör man det ändå och då hamnar man i domstolar och förlorar mer än vad man skulle vinna på att sträcka sig lite....

Alltså, jag kanske har missuppfattat vad du menar, men detta vad nog det dummaste jag läst här på Sweclockers på mycket länge!
Du har en väldigt konstig inställning till lagar och regler. Att de är till för att tänjas och brytas lite grann? Får jag spraya lite på din bil då? Bara lite grann?
Det finns inga lagar mot att kladda på bord eller sparka bollar på tak. Däremot finns det det mot avtalsbrott, och företag ska fan i mig se till att följa dessa eller se till att vara tillgänglig när finansinspektionen knackar på dörren.

Du försöker likna multinationella företag med barn som kladdar på bordet?
Jag är böjd att hålla med i fallet Nvidia, men Intel och AMD är ändå professionella företag av mångmiljardmagnitud och skall drivas som sådana.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ekenze
ÄR det här fermi?

Jag tror inte det. Jag ser inga träskruvar på bilden.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lille7
Jag undrar lite varför inte Intel använder sig utav HyperTransport? Så som jag har förstått det så är det samma hastighet och funktionalitet som QPI.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hypertransport

Kanske är detta just anledningen till det? Om de hade använt HyperTransport så skulle de inte kunnat hindra Nvidia från att tillverka chipset. Nu har de något att slå tillbaks med när Nvidia kommer och kräver betalt för att Intel ska få använda SLI.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Mullvaden83
Jag har undrat ett tag varför t ex WoW inte utnyttjar cpu o graffe till 100%. Så det droppar FPS i typ stora städer o raids.
Varfrö pumpar det inte ur all kräm ur grejerna? o.O

För att en dator består av fler komponenter än en CPU? Den kanske väntar på att data ska hämtas från minnet eller hårddisken eller något paket från nätverkskortet till exempel. Det är i stort sett praktiskt omöjligt att (i normala fall, inte i benchmarks eftersom de är skrivna just för att uppfylla detta) att utnyttja en CPU till 100% över någon längre tid. (längre tid är i det här fallet mer än några millisekunder)

Av Scanian

Att svart blir varmare beror på att det absorberar ljus, till skillnad från vitt som reflekterar det. Alltså kommer ditt chassi inte bli svalare för att du målar det svart eftersom du inte har någon ljuskälla i det.
Tvärt om tror jag nästan att det kan påverka negativt eftersom du får ett lager lack som isolerar och hindrar värmen från att tas upp av chassits aluminium- eller stålväggar och transporteras bort den vägen.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devrer
Det är väl precis så physx fungerar? Den använder kraft från både processor och grafikkort till att beräkna fysiken. Om man ska köra physx på en processor så krävs en överklockad I7, vilket de flesta inte har. Bättre att ha ett extra nvidia 8800 i datorn då= betydligt billigare.

Det är just detta Nvidia vill få oss att tro.
Vad hände med historien om att Nvidia spärrar Physx till att köra i en tråd om den körs på CPU? Fanns det någon sanning i det? Vissa hävdade ju att det går alldeles utmärkt att köra Physx på en vanlig 4-kärnig CPU under förutsättning att Nvidia slutar stoppa in en massa artificiella spärrar i det. Eller det kanske bara var i Batman AA som det var så?

Av Scanian

Tror knappast AMD skulle vara intresserade av att använda sig av Physx, ens om de fick det gratis. Att utlämna sig till ett annat företags goda vilja, speciellt inte om detta företaget är nVidia, är att be om trubbel.
Nvidia skulle garanterat "inte bry sig om att optimera för AMD", eller vad det nu är Intel kallar det dom gjort i sina kompilatorer. Med andra ord
if (GPU==AMD){
take_coffeebreak_for_ten_minutes();
Reboot_computer_at_random();
}

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shinjed
Eftersom Nvidia faktiskt betalar DOM för att använda DERAS fysikmotor kan det knappast kallas mutning. De kan ju rent av neka ifall detta inte passar deras tycke.

Jag tror du blandar ihop muta med något annat, som en omelett eller en rävsvans till exempel. Att betala pengar för att få en fördel är ganska precis själva definitionen av en muta.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lars Adaktusson
inget illa menat, men varför i helvete ger soc pengar till tv osv? en säng kan jag förstå, samt ett köksbord och en stol men inget annat. jävla slöseri på pengar!

De kanske anser att kunna se på tv är en "mänsklig rättighet". Betalar de tv-licensen också då, förresten? Annars är ju tvn ganska meningslös. (eller borde vara enligt lagens mening)
Fast man kanske kan hävda att en dator med internetuppkoppling är betydligt väsentligare när det gäller att hålla sig a'jour. Den kan även hjälpa en att leta efter jobb.
Det kanske är dags för Soc att modernisera sitt "utbud". Man kanske kan få en pott på 1k som man, mot uppvisande av kvitto, får välja om man vill lägga på en tv eller en dator (och betala mellanskillnaden själv, givetvis).

Av Scanian

Tja, du har ju den här gamla klassikern (TRUE Black): http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=319601
sen en 120-fläkt på det. Det spräcker väl din budget med några tior men ska man skaffa en kylning så är det lika bra att skaffa nåt rejält istället för att "dummsnåla" och köpa en billigare som man ändå byter ut efter ett tag för att man vill ha något värre.

Du kan vara lugn angående piggarna, det har nog hänt de flesta här på forumet någon gång. Om du lyckades räta ut dem igen så CPUn passar i sockeln så ska allt vara lugnt.

Av Scanian

http://www.asus.se/product.aspx?P_ID=Ic2Z48E0qdz0KwIU&templet...
"AMD 140W CPU Support"

Men det kan ju alltid vara bra att kolla sånt innan man beställer..

Edit: Beställde du processorn nu också eller hade du den sen innan? Om du beställde den nu så kanske det var lite dumt att välja 140W-versionen istället för 125W.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Runsy
Tack för svaret.

Bör vinna mest på att uppgradera kortet eller hur?
Eller kommer proppen att flaska?

Om man nu skulle välja 5850, villket märke skall man köra på då? dvs villken tillverkare har bäst stock-kylning?

Ser att dom säger 500w för 5850, som vanligt väl överdrivet kan jag anta?

Ja, alla anvisningar om rekommenderad energiförbrukning baseras på att Agda, som köpte sitt nätaggregat av en gentleman på en parkeringsplats utanför Konsum för 150:-*, ska kunna klara av att driva kortet.

*Nätaggregatet hade en påklistrad handskriven lapp där det stod något som med lite vilja kan uttydas som 500W.

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snozan
Tycker nog i grund å botten att de är fel att jämföra med HD 5970, varför?

När HD 5870 kom, var den som bekant inte värst. GTX 295 höll fortfarande tronen - något som viftades undan med komentaren "de är en dubbelmacka". Oki fair enough, men nu helt plötsligt är de helt oki?

Stämningen är upptrissad av två anledningar, dels för de ”Gröna” som förväntar sej en ”game – set – match” men också för de ”röda” som förväntar sej ett rejält prisras.

Den stora kappvändardagen va riktat mot de personer som redan dömt ut Nvidias projekt. (eftersom alla andra också redan gjort de), innan dom fått alla fakta på bordet. Människans natur ligger i att känna samhörighet

Väldigt många vet väldigt lite om va dom kommer presentera… efter den 26 Mars vet vi, fågel eller fisk. Innan dess känns de lite fånigt att döma ut den ena eller den andra, eller hur?

Jag kanske är snål, men när jag letar grafikkort kollar jag först och främst på priset. När jag har bestämt mig för ett maxpris kollar jag vilket kort som är det bästa under denna gränsen (eller strax över om det *verkligen* går att motivera). Det spelar ingen roll (eller marginell i alla fall) om kortet har flera GPUer eller om det är 397cm långt eller om det kan servera kaffe och kakor. Pris, prestanda och ljudnivå är i princip de enda parametrarna jag kollar på. (i den ordningen)

Därför har aldrig 295 varit det minsta intressant för min del, och med stor sannolikhet kommer inte 480 att vara det heller. 470 möjligtvis, men då ska det jämföras med de korten som kostar ungefär lika mycket mot vilka (jag tänker främst på 5870 nu, eftersom jag misstänker att det är ungefär den prislappen kortet kommer få) det med stor sannolikhet inte står som segrare.
(För att slippa påhopp får jag väl lägga till att ovanstående baseras på vad jag utläste ut mina teblad i morse samt den lite stickande känslan jag har mellan levern och blindtarmen och saknar all substantiell form av bevis)

Av Scanian

Min spontana tanke är att det är svårt att få tag på mindre (=< 2rok) hyreslägenheter i Lund på grund av universitetet. Lund är en förhållandevis liten stad med ett enormt universitet, typ en fjärdedel av stadens invånare är studenter. På grund av detta tror jag också hyreslägenheter i Lund är sjukt dyra. Har det nämnts någon summa som lägenheten får kosta? Det måste väl vara inom rimliga gränser antar jag.

Om jag var du skulle jag kollat antingen i Kristianstad, som ju ändå är så pass stort så att det inte borde vara några större problem att hitta ett jobb, eller någon av småorterna omkring Malmö-Lund (fast där kanske inte finns så många hyreslägenheter? Det var 15 år sedan jag flyttade från Staffanstorp till Västerås så det har väl hänt lite sedan dess antar jag)

Kul att du ska flytta hemifrån, jag får äran att vara den första här på Swec att gratulera!

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Old KnotVillage
"GTX480 prestera likvärdigt eller marginellt bättre"

Ska inte 480 vara x2 gpu och 470 en singel?

Nej, båda är singel. 470 är en strypt 480.

Av Scanian

6400 i a-kassa har jag för tillfället, men fick faktiskt precis i dagarna en projektanställning som programmerare (är civilingenjör i datateknik/automation) så från och med April tjänar jag 29300:-/månaden!
*korkar upp skumpan*

Av Scanian

Jag vet att elfa ( www.elfa.se ) har kretskortsdistanser, men behöver du verkligen sådana om chassit är av trä? Vitsen är ju att undvika kontakt med plåten bakom så inget kortsluts, men sitter det ingen plåt bakom så blir det ju ingen kortslutning, distanser eller ej. Sen kanske det också skyddar komponenter mot tryckskador eller liknande. Nåja, kanske bäst att ha sådana i alla fall.

Om du ändå ska måla chassit pianosvart så kan du ju lika gärna ha kvar originalfronten. Hade jag gjort ett trächassi så hade jag nog gjort det i något mörk träslag typ teak eller valnöt eller nåt sånt snyggt och bara klarlackat det och då hade jag nog valt att göra en ny front till CDn. Fasen, jag ska nog ta och klura lite på ett trächassi till HTPCn som matchar högtalarna i ek.

Ventilationen beror väl rätt mycket på vilka komponenter du planerat stoppa i chassit. Trä leder ju inte värme lika bra som plåt så vanliga chassin får ju lite extra kylning den vägen som du inte kommer få i ditt.

Edit: Glöm inte slänga upp lite bilder när ni sätter igång!

Av Scanian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Kärlek har inget med lagstiftning att göra, men det är ju just därför det inte går att via lag förhindra människor från att hålla en relation med varandra. Hur skulle två syskons sexuella relation på något sätt vara mer av ett val än låt säga två homosexuella människors sexuella relation? Kärlek är sällan ett rationellt val, det är en ytterst komplex mekanism som är högst svår att reglera. Att inte reglera den (då inget omedelbart hot finns) är nästan i samtliga fall bättre än att inte göra det.

Nu vet jag inte om du missförstod mig eller om jag missförstår dig, men det var alltså inte den själva sexuella relationen som sådan som jag hade något emot utan barnafödandet. Att incest är något som jag finner motbjudande är inget som ger mig rätten att fördöma (det kanske helt enkelt beror på att min syrra är ful och jag har fått alla de bra generna.. ), det finns många sexuella akter som jag finner motbjudande utan att för den sakens skull försöka hindra andra från att utöva dem. Så länge jag slipper vara med så är det väl okej.
(Jag röstade alltså på alternativ 2)

Av Scanian

En stor del av kostnaderna för tandvård täcks väl ändå av försäkringskassan (själv har jag sedan i höstas gjort "renoveringar" av truten till ett värde av dryga 18000:-, själv har jag betalat ungefär hälften av det resten står FK för. Ja, jag har fruktansvärt dålig tandborstningsdisciplin. )
Så att staten själva tjänar en massa pengar på det tror jag inte, de betalar ju redan en hel del av kostnaderna.

En tandläkare tjänar väl mellan 30-35k/månad. Sen har de en "assistent" också, vet inte vilken titel eller utbildning en sådan har, men jag gissar på att en sådan tjänar 25k/månad. Sen tillkommer arbetsgivaravgifter på det. Lönekostnaderna blir alltså totalt 75-80k/månad för ett tandläkarteam. Om det är 160 arbetstimmar per månad blir det 500:-/timme bara i arbetskostnader, och då har jag inte räknat med personalen i expeditionen som ju faktiskt inte drar in några pengar men ändå kostar i form av löner som borde slås ut över de "vinstbringande" tandläkarteamen.
Sen tillkommer ju materialförbrukning. Det kanske inte kostar så mycket, jag vet inte, men lite blir det väl med bedövning, sterila kanyler, fyllnadsmaterial, etc. Och lägg till avskrivningar och nyinskaffande utrustning som behövs för att röntga, borra, etc. (glöm inte den där hemska tången som de sliter ut dina visdomständer med!) Och lokalerna som de huserar i lär ju inte vara gratis heller, eller andra löpande driftskostnader som el och sånt.

Nej, jag tror inte landstingen tjänar så där jättemycket, om något alls, på tandvården.