Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

Lättast för alla gnällspikar är väl bara att låsa bildfrekvensen till önskat värde? Då slösar ni ingen energi. 4000-serien är mer effektiv, så jag förstår inte varför ni gnäller över att de "drar för mycket".

Av Fire_Ice
Skrivet av hakd:

Kopiering gång på gång.. Tänk om någon kunde tänkte utanför boxen någon gång när det kommer till kylare och utseende.

Varför ändra på något som fungerar? För att inte tala om att man behöver behålla kompatibilitet med moderkort och chassin!

Av Fire_Ice

Hoppas att de ämnar att sälja lösa kort för entusiaster. De ser ut att prestera riktigt bra baserat på PCWorlds recension av en laptop med Arc 370m.

Av Fire_Ice

Mycket bra beslut! Att bevara kultur och språk är viktigt.

Av Fire_Ice

Alldeles för höga priser! Jag gjorde ett riktigt kap med 290X 4GB för 800kr i september 2021.

Av Fire_Ice

"I reject your future and substitute my own."

Av Fire_Ice

Jag kommer inte vara en del av deras framtid och många känner likadant.

Av Fire_Ice

Hade det inte räckt med en fysisk knappsats och en liten LCD eller LEDS?

Av Fire_Ice

Jag kommer ihåg när de visade att 144Hz var silkeslent. Det måste vara något fel på deras skärm i jämförelsen.

Av Fire_Ice

Så lanseringen av AM5 sker om 4 månader? Produktpresentationer är så antiklimatiska.

Inget konkret om RDNA3 heller?

Av Fire_Ice

Såg senast dokumentärfilmen 2000 Mules.

Av Fire_Ice
Skrivet av Networker:

Givetvis är det inte NB och SB det rör sig om nu, men känns lite åt det hållet.
Nåja, 7-serien tänkte jag ändå skippa.

Nej, av bilden att döma så är det en westbridge (WB) och en eastbridge (EB).

Av Fire_Ice

Då måste man ha tillgång till att öppna båda chassisidor för att byta komponenter vilket är lite opraktiskt. Svårt/omöjligt att standardisera och att fråga runt om komponent X fungerar med chassi Y blir besvärligt. Hämmar också innovation när alla måste försöka förhålla sig till samma standard.

Av Fire_Ice
Skrivet av Zeroastic:

Känns inte hållbart med denna strömförbrukning, tycker mitt 3080 drar alldeles för mycket. Att se hoppet på ytterligare 250-550 watt känns ju helt galet. Det behövs ett steg där elförbrukningen tar fokus och pressar ner denna trend.

Hur många sitter idag med 1000w+ PSU i sina burkar?

Köp inte kort som du är missnöjd med. I en fri marknad väljer konsumenter vad de vill ha genom att "rösta" med plånboken.

Av Fire_Ice

Får hoppas att AMD kan förbättra tekniken, men det blir kanske inte så lätt när både prestandan och kvalitén är sämre. FSR 2.0 ser helt ok ut och jag skulle vara nöjd, men DLSS är markant bättre.

Av Fire_Ice

MSRP i sig är redan betydligt högre för den senaste generationen av grafikkort och sedan får vi tänka att de närmar sig två års ålder också. Knappast imponerande priser.

Av Fire_Ice

Jag vill ha variabel uppdateringsfrekvens ner till 30Hz, eller så lågt som möjligt (35/40Hz). Denna standard är för mig värdelös.

Av Fire_Ice

Vad bedrövligt många som kan tänka sig att använda statligt ägda (som jag förstår det) sociala plattformar. Aldrig i livet. Jag avskyr Twitter, YouTube och Facebook, men skulle välja dem 1000 gånger om före detta dystopiska alternativ från "EU".

Av Fire_Ice

Kan bli fantastiska kort som kombinerar det bästa utav AMD och Nvidia. Drivrutiner med öppen källkod i Linux likt AMD, samt uppskalning och ray tracing i nivå med Nvidia. Håller tummarna.

Av Fire_Ice

Det talas mycket om Internet of Things och smartprylar. Trodde aldrig att Nvidia skulle släppa ett element med grafikprocessor, kreativt! Undrar om det är standard väggmontering som gäller och om det medföljer sladd för anslutning till datorn?