Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

Inget sammanträffande att det sker just nu. Tråkigt.

Av Fire_Ice

Känns som att 32GB DDR4 har kostat 1300-1400 kr i många månader (halvår?). Personligen känner jag inte av lägre priser.

Av Fire_Ice
Skrivet av NoNamesWayne:

Tar du även bort Apple store eller Google play på din telefon?
Förstår inte varför folk är så anti Microsoft store. Är ju bra att ha allt samlat på ett ställe och få ned program. Säkert också.

Japp, har inaktiverat Play Store på min Android. Har F-Droid, AppGallery och Aurora Store (app som är open source för att komma åt Google Play). Jag är emot företag som tar för mycket kontroll.

Av Fire_Ice

Bådar gott för Intels 10nm och deras nya arkitektur. Jag tror att 12600K med överklockning kommer bli extremt bra.

Av Fire_Ice

För de som klagar på micro-usb.

"USB-C is more expensive, and this is a Raspberry Pi Zero, and expensive matters when we’re trying to squeeze everything into the price point. But beyond that, and probably the crucial thing is board space, USB-C takes more board space and there really wasn’t any to spare. Simon had to squeeze things really hard to get everything into the same form factor."

Av Fire_Ice

Mycket efterlängtad funktion, i princip en integrering utav protondb direkt i Steam.

Av Fire_Ice

Minimum för övre "mid-end" bör vara 10GB, 12GB för lägre "high-end" och 16GB för "high-end". Att köpa nya kort med lägre än så kommer inte stå sig bra i längden. Jag hoppas att Intel likt AMD kommer använda rikligt med VRAM för att sätta press på Nvidia inför nästa generation.

Av Fire_Ice

Antifusk ska stanna på servern, eller hålla sig till vanliga användarprivilegier. Usch för detta.

Av Fire_Ice
Skrivet av Samegubben:

Har du varit Prime-medlem i över 24 timmar och inte tidigare beställt i Amazonappen kan du ange PRIME100 för 100 kronors rabatt. Denna kod fungerar även under den kostnadsfria provperioden på 30 dagar. I så fall blir kostnaden 191,1 kr/TB vilket är ett helt klart förmånligt pris.

Jag får "The promotional code you entered cannot be applied to your purchase".

Av Fire_Ice

Ser fram emot att skaffa ett Arc-kort och eventuellt Alder Lake. Intels stöd för Linux är bra och de ser ut att göra ordentliga framsteg på alla fronter just nu.

Av Fire_Ice

Tråkigt för de med Linux och ett Keplerbaserat kort. Om jag har förstått det rätt så innehåller r495-serien av drivrutiner viktiga tillägg för Wayland.

Det var kanske tur att mitt 770 gav upp och ersattes med ett 290X. Även det har slutat få drivrutiner från AMD, men eftersom de är open source till Linux så fortsätter stödet!

Av Fire_Ice
Skrivet av Raynstorm:

3060-prestanda för 3699 kr låter ju som världens deal med tanke på att 3060 går för 5000kr+.

Om jag inte ser fel så är 3060 13.5% snabbare i 1080p enligt prestandaindexet. Går man upp i upplösning, aktiverar ray tracing, eller slår på DLSS så ökar 3060 sin ledning.

Av Fire_Ice

Hyfsat kort för 1080p om man söker ett kort i botten utav mellanklassen. Borde kosta ~2000 kr, med inflation och hög dollarkurs i åtanke!

Av Fire_Ice

Varför pratar AMD bara om spel? Har för mig att vanliga program sällan drar lika stor nytta av extra cache som spel gör. I så fall kommer Intel ha en betydande ledning en bra tid framöver.

Av Fire_Ice

Gettr för inlägg och Rumble för videor.

Av Fire_Ice
Skrivet av Starric:

Schysst att Valve faktiskt visar det själva, och inte bara säger "visst, du kan skruva upp den". Jag har inte sett något annat företag göra så, utan bara sett exempelvis Ifixit och recensenter skruva isär prylar, eller har jag missat några nämnvärda?

Xiaomi gör videor för en del av deras mobiler.

Av Fire_Ice

Uppfriskande med ett företag som ibland gör något som är bra för konsumenterna. Deras argument som nämns i videon låter också ärliga.

För att besvara frågan i slutet av artikeln, ja det är mycket viktigt för mig att kunna utföra reparation och underhåll utav mina enheter.

Av Fire_Ice
Skrivet av Yoshman:

Har haft väldigt få disk-krascher genom åren, så är väldigt nöjd med tillförlitligheten.

Precis som i ditt fall köpte jag en gång i tiden en Intel X25-M. Det var 2010, 160 GB modellen som då gick lös på 4500-5000 kr. Den tuggar fortfarande på, numera i svärfarsan dator (som i.o.f.s. bara används för surfande)

Köpte en X25-M 80GB 2010 som numera sitter i fars dator, fungerar bra än.

Av Fire_Ice

Glad att jag bytte till Linux i våras, dels för att min mer än fullt dugliga dator är "inkompatibel" med Win11, dels för att Linux är bättre än någonsin och till sist för att det är mer etiskt.

Av Fire_Ice

Ha! Tyskland som censurerar så mycket själva. Om de tvunget skall granska mobiler så bör de kanske granska de som är förinstallerade med Google- och Facebookappar också?