Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice
Skrivet av Chrisj:

Behöver svensson verkligen ta lån eller haft rika föräldrar som krattat åt en sedan man var barn för att klara en engångsutgift på 7-8k?

Beror på vad "engångsutgiften" är, 8k på en leksak som är utdaterad inom kanske två år är mycket. Den kommer också att tappa sitt andrahandsvärde snabbare än en bil när marknaden återgår till det normala.

Av Fire_Ice

Är man inte en kompromisslös spelfanatiker som måste kunna spela exakt alla spel, och helst på lanseringsdagen, så är linux idag mycket bra. Jag tycker att KDE Plasma ger en bättre och mer sömlös upplevelse än Windows 10.

Av Fire_Ice

Jag vill definitvt ha ett Intelkort. Deras drivrutiner till linux är bra och om de erbjuder GVT-g för virtualisering, vilket deras iGPUs redan har, så lär de bli toppen.

Av Fire_Ice

Astro A38. Sämre kvalité får man leta efter... levereras döda, byts ut till ett exemplar med internt avklämd sladd från fabrik och nu faller de bokstavligen i bitar när plasten spricker överallt.

Köpte dem på Elgiganten nedsatta från "~1800" kr till 399 kr, ett kap trodde jag men har aldrig gjort ett så dåligt köp varken före eller efter.

Av Fire_Ice

Noctua NH-D14, haft den i ungefär sju år och kan nog ha den lika länge till.

Av Fire_Ice
Skrivet av Lodisen:

Det enda som gör att jag har kvar Windows är att spelstödet är så taskigt på Linux.
Sedan är det ett evinnerligt krångel för mig som nybörjare att felsöka något när det väl jävlas.

Windows kan jag innan och utantill med alla obskyra verkytyg som finns.

Bortsett från spel med anti-fusk så fungerar nästan allt.

Av Fire_Ice

Trots galna priser så är MSRP inte rimligt. Ett pris på $289 hade varit konkurrenskraftigt mot RTX 3060 med tanke på mindre VRAM, betydligt sämre ray tracing och ingen DLSS. Urusel produkt som det är nu.

Av Fire_Ice

Bäst upplevelse får man helt klart med den förinstallerade mjukvaran, Linux, men det finns alltid en del som är rädda för att prova något nytt. I vilket fall som så är det positivt att de inte låser sina produkter.

Av Fire_Ice

"Oj, hundratals kort! Lugna puckar!"

Hör av er när det kommit åtminstone tiotusen, fram till dess är goda nyheter fake news.

Av Fire_Ice
Skrivet av Fulci:

Måste kommentera en sak i artikeln, det står;

"Firefox är om man får tro förra veckans snabbkoll på SweClockers ett populärt alternativ i forumet. Hela 38 procent svarade att de primärt använder Firefox, strax efter Chrome med 40 procent. Dessa siffror bör tas med en nypa salt, särskilt då det är en tydlig kontrast jämfört med både global och nationell statistik."

Varför ska man ta de siffrorna med en nypa salt som att de inte stämmer? Bättre säga att många tech-entusiaster gillar Firefox.

Jag reagerade på samma sak! Inte bara dåligt formulerat, utan även felaktigt, eller menar Sweclockers att deras undersökning kan vara manipulerad? Om inte så är den representativ för forumet och bör därmed ej tas med en nypa salt.

Av Fire_Ice

Usla produkter, varför måste AMD alltid handikappa APU:erna?

* Halverad L3-cache som resulterar i prestanda lik 3000-serien
* Ingen PCI-E 4
* 20 banor PCI-E istället för 24
* Ingen virtualisering av iGPUn
* Ingen AV1-avkodning

Intel är ett mycket bättre alternativ för de flesta som söker iGPU. För övrigt så tror jag att artikeln har fel specifikation på 5800X i tabellen, det ska vara 24st banor PCI-E 4.0 om jag inte misstar mig.

Av Fire_Ice

Det är aldrig bra när företag blir för stora oavsett vad det leder till. Hoppas att ARM förblir självständigt eller köps/slås ihop med ett mindre företag på ett gynnsamt sätt.

Av Fire_Ice

Synd att de verkar dröja. Jag hade gärna köpt ett prisvärt budgetkort eftersom de har så bra linux-drivrutiner.

Av Fire_Ice

Jag blir så trött på alla hjärntvättade hobbyaktivister som så fort de hör "hög energiförbrukning" så skriker de som de blivit tränade till. Sett kommentarer som klagar på att det är fel väg med högre konsumtion och att vi måste höja prestandan på ett sätt som inte är slösaktigt.

"Oh nej grafikkortet drar närmare 300W! Låt oss ignorera att effektiviteten är högre än tidigare kort."

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/21904?key=6224a6e28a...

Jag skulle vilja se var era gamla 8800GT från den gamla goda tiden med energisnåla kort hamnar i den tabellen.

Av Fire_Ice
Skrivet av upaflsh:

Verkar vara på gång redan i tex. Kalifornien (California, Colorado, Hawaii, Oregon, Vermont, Washington)
https://hothardware.com/news/californias-confusing-energy-law...

Det var fake news.
https://www.youtube.com/watch?v=jOHKLyjVSuE

Av Fire_Ice
Skrivet av Chris_Kadaver:

Happ... Hann beställa ram, men velade för länge över vilken cpu jag skulle ha. Lär aldrig köpa någon av dom för mer än de kostade under rean. Vetskapen över vad de har kostat gör ju att det inte går att backa bandet. Köper när de sjunker ännu lägre i pris. Eller så skickar jag tillbaka ramstickorna fill amazon och väntar in alder lake istället... eller väntar tills det finns grafikkort under MSRP.

Skrivet av TKD_1337:

Jag förstår den känslan, ville själv inte betala mer än 3500 kr för 5800X då Inet hade en (begränsad) kampanj på den. De kommer ju prissänkas men frågan är bara när.

Det är nästan garanterat att det nya riktpriset blir 3000-3500 kr senast när Alder Lake släpps. Jag gjorde precis som Chris Kadaver, velade och väntar nu på mer information kring Alder Lake eller ytterligare prissänkning.

För övrigt så jag känner mig inte så motiverad att uppgradera CPU:n om jag ändå måste sitta kvar med ett GTX 770 utan en susning om när grafikkort går att köpa igen. Vem vet, det kanske tar ett år till? Då väntar jag hellre med CPU-köp än sitter med en "gammal" 5800X. Om jag hade vetat att kort går att köpa om två månader så hade läget varit ett annat, osäkerheten ställer till det.

Av Fire_Ice

Företag borde inte få växa sig "oändligt" stora.

Av Fire_Ice

Känns som att det ligger helt rätt i tiden med produkter som ger mer frihet till köparen och som uppmuntrar reparation och återanvändning. Laptops är vanligen generiska slit och släng produkter!

Av Fire_Ice

Använder Manjaro med KDE Plasma för att jag på senare år har förstått vad frihet innebär och dess värde. De stora företagen är i allmänhet ruttna från ett etiskt perspektiv med möjligen ett fåtal undantag.

Av Fire_Ice
Skrivet av jOnÄTÄn:

Förra generationen kostade motsvarande kort ungefär 350 dollar utan att det var brist på hårdvara så det är nog bara att vänja sig med den prisnivån.
Men har vi tur så sjunker priserna om intel lyckas släppa några intressanta kort.

Jag kan acceptera att RTX2000-serien kostade extra eftersom AMD inte hade något att konkurrera med och för att de introducerade ett flertal helt nya funktioner, men nu måste priserna börja återgå till det normala igen. Jag trodde att det skulle ske i samband med konkurrens från AMD, men istället så släppte de sämre kort än Nvidia och prissatte dem ännu högre... Det finns ingen logik i det, men fungerar p.g.a. kretsbristen. Nu sätter jag mitt hopp till Intels GPUer och utökad kretstillverkning.