Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

Finns inte en chans i världen att det händer.

Av Fire_Ice

Battlefield har haft sin tid, man tröttnar på att göra samma sak om och om igen. Tiden går vidare.

Av Fire_Ice

Tack globalister, ni kör systemet i botten medan ni skor er själva.

Av Fire_Ice

Fullkomligt trams, skapat för att lura människor på pengar.

Av Fire_Ice

Konstigt att de får köpa upp alla spelstudior. Monopol? Kommer sluta med ett enda stort vidunder och leda till döden för spelmarknaden så som vi känner den idag. Usch.

Av Fire_Ice

Ja, möjligheten att modda är en stor faktor i vilka spel jag väljer.

Av Fire_Ice

Djurplågeri är min spontana reaktion.

Tillägg: Jag menar att om man behöver gå så här långt för att hålla korna glada så är något mycket fel.

Av Fire_Ice

Kina driver inte ett svartlistningskrig mot USA trots att de avlyssnar alla möjliga länder, även allierade!

Som observerat så har journalisten på Bloomberg tidigare skrivit ren påhittad propaganda, så ta deras artiklar med en enorm skopa salt.

Av Fire_Ice

Jag använder LibreOffice istället. Vanliga hemanvändare behöver inte MS Office och särskilt inte med prenumerationsavgift. Bra sätt att pracka på människor saker de inte behöver.

Av Fire_Ice
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

Då passar jag på att bjuda in er Chrome-användare till firefox. För er som är skeptiska och minns hur slö Firefox var för 5-10 år sedan så kan jag berätta för er att Firefox sedan 2017 är en helt ny webbläsare, lika snabb som Chrome.

Inte för Android-enheter. Jag använder Firefox på datorn och olika Chromium-forks på mobilen (Samsung Browser, Vivaldi, Kiwi).

Av Fire_Ice

Kanske dags att sluta kalla dem för grafikkort och istället beräkningskort?

Av Fire_Ice

Firefox (med rätt inställningar) eller Ungoogled Chromium för mig. Känner mig obekväm och kränkt utav Google och Microsoft när de bjuder in sig själva i andras hem och liv.

Av Fire_Ice

Har märkt sedan lanseringen utav Zen 3 att AMD har fått en taskigare attityd än Intel haft på över ett decennium. Finns ingen anledning att köpa deras dyra produkter som ligger bakom konkurrenterna på både CPU- och GPU-sidan.

Av Fire_Ice

Om 3060 har MSRP på $329 så bör detta ligga på $280.

Av Fire_Ice

För mig är 32" 4K minimum för en primär skärm, 34" eller 36" kan också fungera. Gränsen drar jag nog vid 38-40". Förutsatt att vi pratar om ~16:9.

Av Fire_Ice
Skrivet av Snubb1:

Är du medveten om att du även kan spela dina GOG spel med proton?
Jag använder oftast proton för spel just, det enda fördelen med att använda GOG GALAXY är sparfiler men det är möjligt att köra GOG GALAXY via t.ex lutris och starta spel med proton däremot är steam mycket bekvämare att använda.

Absolut. Med Steam är upplevelsen i princip identisk mellan Linux och Windows, det är bara att installera och starta.

Jag har även Lutris och Heroic. Med Lutris får man ibland laga installationsskript och ibland skriva egna.

Av Fire_Ice

Valve har verkligen gjort ett bra jobb med att göra spel lättåtkomliga, även för linux-användare. Jag tycker normalt sett inte om låsta ekosystem, men ingen annan plattform har officiellt linux-stöd, så Valve är det bästa alternativet i mina ögon.

Köpte Sunset Overdrive på Steam nu under rean och det fungerar utmärkt med Proton!

Av Fire_Ice

Dåligt företag, om man vill ha billiga domäner så är Namecheap betydligt bättre.

Av Fire_Ice
Skrivet av Chris_Kadaver:

Svag GPU-kraft till lågt pris i all ära. Men får man inte ens plats med texturer satt till "high" när det finns ultra och extreme, ja då känns det som man går miste om lite väl mycket av vad moderna spel har att erbjuda. Då kan inte ens låsning till 30fps bli en räddning.
Leker runt med ett R9 290X just nu som är tänkt till farsgubbens hackintosh. Kör med VSR i upplösningar mellan 1440-1800p och det hade funkat förhållandevis bra om det bara haft mer vram faktiskt. Skulle aldrig få för mig att spela i 1080p ens på 1080p-skärmar idag med tanke på hur stor skillnad VRS/DSR gör. Bara i esport-titlar är 1080p akutellt. Så nej... 4GB vram bör stanna kvar i det förflutna. Men samtidigr är det väl enda sättet att kunna sälja grafikkort som miners inte försöker lägga vantarna på.

Jag upplever också att mitt 290X hade kunnat dra nytta av mer VRAM eftersom det oftar klarar 1440p(+) precis som du säger, men inte utan att kompromissa på VRAM-krävande inställningar som texturer och upplösning.

Skrivet av Gruarn:

Vete tusan om majoriteten av köparna av dessa kort känner till VSR/DSR, alternativt har möjlighet att satsa på hårdvara som skulle kunna hantera det. För den som uppgraderar till dessa kort kommer 4GB sannolikt att räcka, för frågan är om kraften ens finns att driva något som kräver mer minne än så. Och sedan finns det marknaden som har en CPU utan GPU-del och som behöver ett instegskort för att få bild.

Jag uppgraderade nyligen till ett 290X 4GB och det duger, men GPU:n hålls helt klart tillbaka utav sitt VRAM i framför allt nyare titlar.

Av Fire_Ice

Vilken tur att jag fick nog av deras dumheter tidigare i år och tog bort kontot. Dåligt företag.