Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

AMD har drivrutiner med öppen källkod, Nvidia har det inte. Enkelt val på den fronten. Så vitt jag vet så kräver Nvidia fortfarande ett konto och inloggning för att kunna använda alla deras funktioner.

Av Fire_Ice

Detta kan bara leda till att Twitter blir bättre, för att hittills har det bara varit ett förklätt verktyg för politisk, kulturell och vetenskaplig censur. Till och med Jack Dorsey, grundaren som nyligen lämnade, har sagt att han är ångerfull för att han har bidragit till ett centraliserat och begränsat internet.

Av Fire_Ice

När de börjar tappa taget så hårdnar greppet. En naturlig reaktion, men man önskar att de en dag ska lära sig av historien. Makt korrumperar och slutar alltid på samma vis förr eller senare.

Av Fire_Ice

Ingen på senare, tittar enbart på äldre filmer för tillfället.

Av Fire_Ice

Vill de ge ut reklamblad eller skylta egen mark alternativt hyra plats hos kommunen, ok. På alla andra ställen borde reklam vara förbjudet. På mig tjänar de inget över huvud taget, de slänger bara pengar i sjön och gör mig irriterad.

Det är slösaktiga konsumenter som gör att de tjänar på att kontaminera tillvaron med reklam. Så onödigt.

Av Fire_Ice

Jag ser 980Ti sälja för 2000 kr idag och jag såg det för 7 månader sedan också. Oförändrat prisläge på många begagnade kort.

Av Fire_Ice

Tror det när jag ser det. Att den skulle ha nog med beräkningskraft för att göra bildanalys? Det hela låter påhittat.

Av Fire_Ice

Jag är emot trenden att allt ska kunna göra allt. Rysligt slöseri. För de som vill ha "appar" i sin skärm kan köpa en Android-sticka eller liknande.

Av Fire_Ice

Håll min data borta från USA! Inget avtal tack.

Av Fire_Ice
Skrivet av Scarabeo:

Minns att jag köpte mitt GTX 770 för 3699 kr sommaren 2013 i samband med att Inet monterade en dator åt mig. Det var inte heller det billigaste GTX 770 utan det fanns säkerligen för nedåt 3000. Idag kostar det billigaste 3070 nästan 150 % mer än jag betalade för GTX 770. Rätt galet hur mycket priserna ökat.

Jag betalade ~2449 kr för mitt GTX 770 Triforce troligtvis precis i början av 2014 om jag minns rätt.

Av Fire_Ice

Antar att de har fått svårt att sälja dyra processorer nu när Alder Lake kommit ut. Lika bra att ge stöd åt gamla moderkort för att få så många som möjligt att stanna på AMDs plattform.

Av Fire_Ice
Skrivet av UndaC:

Är det inte valfrihet att kunna installera valfritt OS på hårdvaran man köpt?

Inte när Windows har en sådan maktposition.

Av Fire_Ice

Dåligt att de vill begränsa användaren. Även med överklockning så finns det ändå ingen vidare anledning att köpa AMDs aktuella utbud. Tumme ner.

Av Fire_Ice

Jag är emot alla stora företag som försöker ta ett järngrepp om konsumenter. Hoppas användare inser faran i Gamepass och överger plattformen.

Av Fire_Ice
Skrivet av martinot:

"620 titlar av bibliotekets totalt 62 241 stycken spel."

Dvs. endast 1% är verifierade vid lansering! Detta är alldeles på tok för dåligt!

Detta är precis orsaken till att jag hade föredragit att Valve använde Windows på Steam Deck som standard, eller minimum som ett alternativ att beställa.

Det är inte endast Linux-kompatibilitet som krävs för att spel ska bli verfierade för Steam Deck. Sedan är det många fler spel som fungerar, men processen för verifiering tar tid och det är okej. Du kan starta spel som är overifierade också, inget som hindrar dig. Även om Valve själva inte hunnit verifiera ett av de 62000+ spelen så har säkert någon annan gjort det på YouTube eller liknande. Dessutom finns protondb.com som är en bra källa.

Av Fire_Ice

Google kan säga vad de vill, deras historik visar att företaget inte går att lita på. Budskap ändras, men avsikt består.

Av Fire_Ice

En hel del mycket bra ändringar och tillägg, men det behövs fortfarande lite fler förbättringar utav basspelet. Behöver de rulla ut DLCs som kostar så kör på det.

Av Fire_Ice

Tråkig presentation, kommer nog läsa en sammanfattning efteråt istället.

Av Fire_Ice

Önskar att bättre företag ger sig in i matchen för "billiga" och bra VR-headset. Aldrig att jag köper ett från Facebook.

Av Fire_Ice

Vi kan inte ha Meta (ett företag) som ägare av det digitala torget. Jag har hört "Det är en fri marknad", nej det är det inte. Torget ska vara en plats som ägs av alla, inte Zuckerberg & Co.