Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

Mycket bra, som ägare av en produkt bör man få bruka den som man själv önskar. Många verkar tyvärr nöjda med att betala dyrt för att mer eller mindre hyra varan istället.

Av Fire_Ice

Låter intressant, gillar att de alltid gör saker på sitt egna sätt.

Av Fire_Ice

Gammal musik eller artister från Asien. Populära västerländska artister är i allmänhet miserabla med allvarliga personstörningar ofta orsakade utav kändisskapet. Kan bl.a. rekommendera idolgrupper från Japan, likt Nogizaka46 och dess syskongrupper.

Av Fire_Ice

Nytt verktyg för att censurera sann men politiskt obekväm information, samt premiera lögner och förvrängningar som främjar politikernas agenda. Använder själv inte Google, men tråkigt att se den skada som de orsakar samhället.

Av Fire_Ice

Det märks tydligt vilka som läser blaskor, tråkigt att de måste splittra samhället för egen vinning. Aja, jag tycker att det är ett mycket bra initiativ av Musk, det låter som att han har många tunga namn och kvalificerade personer bakom sig.

Av Fire_Ice

Perfekt för någon som vill göra en liten konsol.

Av Fire_Ice

Förstår inte varför operativsystemet ska använda så mycket RAM-minne. Dess uppgift är att köra program parallellt, tillhandahålla fönsterhantering och liknande. Den biten har inte ändrats och behöver aldrig ändras. Det låter som att de bakar in program i operativsystemet istället för att låta användare välja själva.

Av Fire_Ice
Skrivet av maweric:

Hur gör du då med uppdateringar i Linux? Jag får hög CPU belastning när jag kör igång en bunt uppdateringar i Linux.

Pacman som Arch använder är extremt snabbt och effektivt i jämförelse med APT i Ubuntu och DNF i Fedora. Även när flera större uppdateringar som KDE, kernel och Firefox sammanfaller så tar det inte mer än ~30 sekunder. Upplever inte att det förbrukar särskilt mycket CPU-kraft heller, det är ju mest nerladdning och skrivning till SSD.

Trodde faktiskt inte att skillnaden skulle vara så stor, men det har visat sig vara skäl nog att välja Arch före de andra. För att inte tala om all "bloat" i Ubuntu, Fedora och t.o.m. openSUSE om jag minns rätt.

Av Fire_Ice

Har en laptop (i5-8265u) med Windows 11 och Arch Linux. Har aldrig hört fläkten gå i Linux, men bara Windows Update går igång så blåser den rejält och chassit blir ganska varmt. Windows 11 känns som sirap i jämförelse med Linux.

Av Fire_Ice

Betyder det att alla måste bära med sig en uppdaterad smartphone med Android eller iOS hela tiden? Tänk om jag inte vill ha en smartphone, eller är nöjd med min äldre, eller vill ha ett annat operativsystem?

När ska de börja tvångschippa människor så att alla kan vara flitiga arbetsmyror i kollektivet? Vilken härlig framtid! Jag fylls av hopp med så mycket att se fram emot.

Av Fire_Ice

AI kommer att ytterligare förstöra frihet och samhälle om korrupta individer kontrollerar dem.

Av Fire_Ice

Batterier måste alltid vara enkelt utbytbara i konsumentprodukter och inte bara det, de ska finnas tillgängliga att köpa också! Allt annat är endast utav girighet.

Av Fire_Ice

Jag saknar alternativet: "Nej, jag använder inga tjänster."

Av Fire_Ice

Deras operativsystem för datorer är förlegat och på mobiler är det alldeles för begränsat. Utav alla aktivt använda operativsystem så är Apples i särklass sämst utifrån min erfarenhet. Tyvärr är det marknadsföring som styr popularitet inom i stort sett alla områden och inte kvalitet.

Av Fire_Ice

Är faktiskt rätt sugen på en dedikerad musikspelare. Min nästa mobil blir troligtvis en Sony, till viss del p.g.a. hörlursjacket vilket underlättar mycket.

Av Fire_Ice

Sony har redan justerbar optisk zoom i Xperia 1 IV.

Av Fire_Ice

Bra att om de kan hindra de stora företagen från att bli ännu större. De stora amerikanska bolagen har redan mer makt än de flesta regeringar i världen.

Av Fire_Ice

Inga problem för mig, men Googles monopol gör det inte så lätt att ens kunna leva ett normalt liv utan dem. Sjukt är det.

Av Fire_Ice
Skrivet av Dinkefing:

Har aldrig varit så ointresserad av pc-marknaden som idag. Överpriser var man än vänder sig. Och jag som tyckte det var tråkigt under Intel monopolet 2011-2017.

Jag har väntat i många år och gav till slut upp efter att ha sett RTX4000 och Ryzen 7000. Har nu ljud och musik som hobby istället, roligare och betydligt billigare. Datorn ser jag nu bara som ett verktyg, inte en hobby.

Av Fire_Ice

Kan bara bli bättre framöver. Jag tycker att Tesla har en del tramsiga funktioner i sina bilar, men bortsett från det så upplever jag Elon Musk som en unik och fantastisk person. Ska bli spännande och se om han lyckas vända skutan som heter Twitter.