Inlägg

Inlägg som Fire_Ice har skrivit i forumet
Av Fire_Ice

"Det är för ert eget bästa som vi behöver begränsa er frihet och pumpa er på pengar." - Med vänlig hälsning Svenska Staten

Av Fire_Ice

Råkade trycka på "Avstå röst" istället för "Använder ej Windows 11". Har dock Windows 10 med lokalt konto i en virtuell maskin. Kommer aldrig låta Windows ha direkt åtkomst till mina datorer igen.

Av Fire_Ice

Tyckte priserna hade varit absurda i många år när mitt GTX770 gick sönder. De såg ut att vara på väg ner, så jag valde ett "billigt" 290X i väntan på bättre priser. Jag tänkte att det kunde röra sig om 6-9 månader. Det har nu gått 2 (eller är det t.o.m. 3?) år sedan dess och priserna på begagnade grafikkort har i princip stått stilla. Imponerande.

Av Fire_Ice

Jag skulle vilja se tredjeparts-appar med full tillgång till alla funktioner hos Sweclockers, iPhones, moderna bilar m.m. Erbjuds inte det så bojkottar jag produkterna. Eller? Är folk känsligare när saker tas bort än om de aldrig hade erbjudits?

Av Fire_Ice

Roligt att fler länder intar täten utav innovation. Bra lösning, men jag skulle hellre se en bättre batteriteknik.

Av Fire_Ice

Ser ut som att de har klistrat ihop bitar från olika designers i Paint. Precis vad jag förväntar mig utav Microsoft, skönt att inget förändrats.

Av Fire_Ice
Skrivet av Thomas:

Det är klart att de får ta vilka beslut de vill, användarna kanske bara ogillar att det kommer försämra tjänsten så kraftigt.

Som annat exempel så får SweClockers lägga alla sina recensioner bakom paywall om de vill. De får till och med sälja dem för 500 kr/st. Men vore det bra för sidan och dess användare? Nä, knappast.

Vad som är bra för användare spelar ingen roll, det är ingen viktig skattefinansierad samhällsfunktion vi talar om. Om ett företag tar ett beslut som visar sig vara ett grovt misstag så är det deras problem, inte vårt. Det öppnar då upp för smartare företag att växa. Det är så en fri och dynamisk värld fungerar. Jag förstår att människor tenderar att flocka sig till vissa tjänster, det är tyvärr så simplistiskt många fungerar, vilket stävjer innovation.

Stöd företag ni tycker om, inte vad andra säger att de "tycker om". Det blir annars en ohållbar situation där ingen är riktigt nöjd, men ändå så agerar ingen.

Av Fire_Ice

Lustigt att läsa om hur vissa debatterar vad som är rimlig prissättning som om Reddit eller Twitter var ägda utav allmänheten. Sanningen är att vad som är "rimligt" spelar ingen roll, det är deras bolag och de får ta vilka beslut de vill. Jag vet inte om det är i samband med internet eller en ny generation, men människor verkar ha fått för sig att allt är gemensamt ägt numera.

Känns som att folk ofta ogillar en tjänst men har svårt att acceptera det och därmed också sluta använda den. Ibland får man ta beslut även om man är kluven, istället för att klaga i frustration.

Jag tycker att Twitter på webben fungerar utmärkt och deras app gör framsteg. Reddits webb och egna app tycker jag däremot inte om, utan använder Infinity, så jag får se hur jag gör när det är dags. Det blir nog att jag kollar på datorn istället för mobilen så att jag kan använda extensions i Firefox.

Av Fire_Ice

Materialet spelar ingen roll om designen är dålig. Jag är så trött på buzz-words. De lurar ovetande människor.

Av Fire_Ice

Windows i sig är extremt resurskrävande. När Windows Update går i bakgrunden så blåser fläkten i min laptop värre än vid multitrådad videorendering i Kdenlive. Sämsta kända operativsystemet någonsin och jag har då inte mycket gott att säga om MacOS heller från ett användarperspektiv, men fundamentet är åtminstone mycket bättre där.

Av Fire_Ice

Jag tittar på massor av videor, ibland bara korta bitar, och skulle inte ha tid att titta på reklam varje gång. Skulle bli tvungen att sluta använda Youtube regelbundet och bara kolla vid verkligt behov och inte enbart för nöjes skull. Tråkigt, men förstår att de är i stort behov av pengar i nuläget. Med tanke på hur dålig själva plattformen är så är det inget jag vill prenumerera på.

Av Fire_Ice

Det är m.a.o. obrukbart för sitt avsedda syfte. 10GB är absolut minimum, 12GB är tillräckligt, 16GB hade kunnat vara till hands ibland.

Av Fire_Ice
Skrivet av ronz:

Ah då börjar vi med denna diskussion igen då.

https://www.inet.se/kundvagn/visa/5ZEVAYoaw5xwQ79KjDjTX_bLDqE/namnloshttps://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/5ZEVAYoaw5xwQ79KjDjTX_bLDqE/namnlos

Är den bäst? Nej.
Kan du spela med den? Ja.
Kostar den 40K? Nej.

Däremot har det blivit dyrare överlag. Speciellt grafikkort. Om det är det du vill få sagt.

Förr fick man en lägre "high-end" dator för 10k, nu får man övre "low-end" över hela brädet.

Av Fire_Ice

AMD R9 290X

Av Fire_Ice

"Större ansvar" = Ökat samarbete med auktoriteter för att kartlägga och plocka bort ogynnsamt innehåll. Bara för att det sker digitalt så är det inte mindre farligt och inskränkande. Varför anlitar EU inte ordningspoliser som patrullerar i samhället för att se till att invånare tar "större ansvar"?

Av Fire_Ice

Finns en anledning till att de är först ut med de nya teknikerna, spelet ser inte särskilt bra ut. Får inte känslan av att grafiken är bättre än redan existerande spel från de senaste åren.

Av Fire_Ice

Jag använder Bitwarden för att man kan hosta servern själv.

Av Fire_Ice

Inte särskilt imponerande med så hög effektförbrukning.

Av Fire_Ice

Linux fungerar utmärkt för mina ändramål. Det finns ett och annat program/spel som inte går att starta men det är Microsofts fel eftersom de har jobbat flitigt med att bygga upp ett monopol de senaste årtiondena.

Av Fire_Ice

Det skulle motsvara genomläsning utav all post och inte vara långt ifrån en dörrskanner till varje enskild bostad för att se vad som kommer in/ut. Bara för att det är digitalt så är det inte mindre kränkande.