Inlägg

Inlägg som Sethai har skrivit i forumet
Av Sethai

Tyvärr så kan jag inte rekommendera dessa. Jag har detta headset sedan ett år tillbaka och är ärligt talat missnöjd trots att mikrofon och ljud är mycket bra *för gaming*. De är bra för att vara trådlösa men Sennheiser har inte fixat Firmware-problemet som gör att det blir upp till flera sekunder lång delay på mikrofonen så det går inte riktigt att använda hotkey på discord/voicecom. Varje gång minsta störning registreras så läggs det på delay för att förhindra ljudet "bryts".

Problemet har funnits i något år nu, testa googla på "sennheiser gsp 670 discord delay" som exempel med tonvis med poster på deras officiella forum och reddit där de kommenterar att de försökt lösa det men inte gjort det. Man kan inte göra något för att undvika det utom att använda kabel eller sitta och starta om mjukvaran och det förstör liksom hela poängen...

Synd att inte recencent googlade när ni skrev denna review, detta är ett vanligt och känt fel som drabbar alla som tänker spela vilket är målgruppen för detta headset. Ärligt talat skamligt för ett så dyrt headset.

Av Sethai

Tack så mycket båda två, stod inget om vad som ingick så kollade i manualen där det stod att den inkluderade en adapter.

På Inet står det ju "Fäste för vägg och tak medföljer." så jag tänkte att det även bör stå att PoE adapter medföljer om det gjorde det!

Av Sethai

Bra accesspunkt för hemnätverk

Hallå där! Jag tänkte köpa en accesspunkt då min lägenhet är väldigt avlång. Planen var att jag tänkte dra en TPkabel till 'andra halvan' och sätta upp Apan där. Kollade lite på bland annat Ubiquiti's apor - exempel:
https://www.inet.se/produkt/5402774/ubiquiti-unifi-lite-ac130...

Denna kräver PoE 24v står det och jag har en vanlig Com Hem fiber-router så jag misstänker att den inte kan köra PoE, kan verifiera det när jag kommer hem men vad tror ni kan vara en bra lösning? Kan man köpa en sådan och en Ethernet->PoE converter/switch med PoE och köra en 10m kabel till accesspunkten?

Mitt mål är att ha vettigt wifi i hela lägenheten, ej för att spela utan streama på surfplattan osv, wifi-extenders är inte speciellt intressant pga längden på lägenheten och den sämre prestandan, om det är en extender som tar den trådlösa signalen och skickar vidare den så att säga.

Av Sethai
Skrivet av Mocka:

Ja, det ser ut som så.

Läste när de släpptes att CX300 II baseras på gamla CX400 (I) och CX400 II baseras på gamla CX500 (I), så skillnaderna är inte riktigt bara frekvensomfånget även om det är det som syns mest i prisjakts "teoretiska jämförelse".

Av Sethai

Är också intresserad av nya hörlurar runt 500-1000kr ish så jag hakar gärna på och ser vart detta leder då det är min ungefärliga prisklass!

Jag är väldigt osäker ärligt talat, finns så otroligt många. Flertal nya som man inte sett bra tester på. En kompis rekommenderade nya Razer Hammerhead (typ 400kr) som skulle haft riktigt trevlig bas för billig peng, men man skulle ju vilja hitta lite jämförelser och har inte kunnat testlyssna de själv...

Av Sethai

Viktigast är nog ditt portfolio som några nämnt men som ofta är underskattat. Om du kan visa att du gör ett bra jobb, spelar resten inte så stor roll. Sedan är det optik, ljussättning, lokal och kamera, i ungefär den ordningen! Kan tipsa om fasta objektiv om du ska ta porträtt. Kanske 85mm om du har plats att backa så långt eller bara ska ha "headshot"!

Om du tänkt att arbeta i vardagsrummet, med 3000kr kamera, inget ljus och utan något portfolio kommer det nog bli väldigt svårt att kunna ta något betalt alls.

Av Sethai

Pay 2 Win? Sa de inte att det som man "köper" via förbokning / pldges osv går att få ingame också? Har för mig att jag läste det. Det skulle bara ge lite försprång eller lite mer "karaktär" i början, or so I heard.

Av Sethai
Skrivet av adillboy:

menade om den akn bli överhettad eller nåt sånt.

Svaret är enkelt. Ja, det KAN den. Du belastar datorn, det skapar värme, men är din kylning tillräcklig är detta inte ett problem. Testa kör igång lite benchmark-program så får du se! Övervaka temperaturen noga till en början.

Av Sethai
Skrivet av Laymachine:

Köpte nyligen ett par Sennheiser PC 360 eftersom mina polare alltid klagade på min mic. Igår skulle jag in och stoltsera med den nya micen men dom påstod då att de inte hörde skillnad. Testade själv att spela in och ja, det var inte så värst mycket bättre. Mycket bakgrundsbrus om än lite klarare röst.

Vad kan detta bero på? Jag kör direkt från moderkortet, kan detta vara problemet? Ni får gärna rekomendera ljudkort i 500-700 kr klasen om ni tror det hjälper.

Tacksam för svar

Ja, det är troligen moderkortet. Ett ljudkort bör lösa problemet, har själv bara använt ljudkort över din budget så jag kan inte riktigt ge dig någon specifik rekommendation. Jag kör med Asus Xonar Essence STX, mycket trevligt kort. Försök att se till att ljudkortet är någorlunda nytt. De äldre ljudkorten är helt värdelösa, deras mjukvara är fruktansvärd, och drivrutiner är svårt att få tag på. Det är iallafall min erfarenhet!

Av Sethai

Vad jag vet så är komplett mer intresserade av vaddering runt omtöliga saker, och att paketet är helt samt att det faktiskt kommer fram. I alla fall i min erfarenhet!

Av Sethai
Skrivet av AndiOne:

Ja köpteArtic Silver 5 till just DH14 förra veckan, har inte riktigt koll på va som gäller idag.
Men de va the shit för 10 år sedan när ja höll på o klocka osånt på den tiden.

Men den pastan som följer med till DH14 är den så dålig egentligen?

Arctic Silver 5 är ungefär lika bra som pastan som följer med, så jag kan ärligt talat inte se varför man ska köpa någon ny pasta. Det skiljer bara någon grad mellan de bästa och de medelmåttiga, och det finns bara några som är riktigt dåliga men det var ju inte relevant i detta fall!

Edit: För referens, NH-D14 kommer med "noctuas egen" NT-H1 pasta. Finns massor av tester, de flesta rankar de ungefär lika.

Av Sethai

Adobe-program brukar man kunna avregistrera så man kan registrera på en annan under help -> något menyval. Är så med de flesta andra serier av produkter de har iallafall. Det är bara att du endast kan ha 2 aktiva i taget.

Av Sethai

Kontrollpanelen -> lägg till/ta bort program / avinstallera program -> leta upp alla toolbars /bingrelaterat

Gå sedan in i chrome och ta bort allt där också, kan vara startsida, addons, plugins osv. Detta är riktat åt toolbars överlag, inte bara bing.

Av Sethai
Skrivet av jookeer:

Tänkte köpa UV- och polaroid-filter från Kina (dx.com).

Jag menar, hur svårt kan det bli, UV-filter är väl ingen HiTech att tillverka?

Nån med erfarenhet om Kina-kvaliteten?

Som alla andra billiga kina-kopior. Det är lite av ett tärningskast. Ibland får du grejer som är minst lika bra, ibland får du skit.

Av Sethai
Skrivet av kexjohan:

Har köpt Arma 2 complete edition på steam. Har startat arma 2 och arma 2 op. Men får aldrig upp någon ruta där jag ska skriva in min cdkey?. Varför får jag inte upp den för? Kan fortfarande spela online väldigt mysko..

Det de tidigare posterna menar är att CDkeys redan är inlagda, steam gör det av sig själv.

Av Sethai
Skrivet av Rosslan:

Det var inte så att du uppgraderade samtliga städer till högsta nivån, har för mig att de börjar kosta -1 i mat upp till -5 i mat så det gäller att ha mycket farmer för att hålla befolkningen glada.

Exakt, det är så det går när man uppgraderar slott/byggnader som kräver mat utan att tänka på det

Av Sethai
Skrivet av abbyg:

Hej, filmade mycket med videos som automatiskt sparas på sd kortet 16 gb.

Skulle kolla på de jag filmade men de stog denna filen kan inte spelas upp. Men vissa gick o vissa gick inte. Nu är de filerna som inte kunde läsas helt borta. Ville verkligen ha dem. Då de är viktiga videos.

Hur stora är filmerna, är det bara jätte-filerna som inte fungerar? Ibland strular det pga filsystemet när filerna blir stora.

Av Sethai
Skrivet av Zache_:

Är det ofta du har den på 1.4 eller blir det för kort skärpedjup? Jag har ju inte tillgång till någon med en sån stor öppning att testa så vet inte riktigt vilken jag ska köpa. Men kommer nog att beställa Sigmas 30/1.4, gillar jag den inte så skickar jag tillbaka och byter till en annan.

Jag kan säga att oftast uppar man skärpedjupet, men det beror på vilken effekt du vill ha. Ett kort skärpedjup är väldigt snyggt när det kan användas. Exempel, fotar du en person kan du använda det, men är det 2-3 personer blir lätt någon ur fokus om du inte just ska stå exakt rakt framför.

Av Sethai
Skrivet av HCP:

Jag använder en metod för att styra saker på barnens modelljärnväg, det är i stora drag en 555-krets med vrid-ratt.
Har också en annan för att styra växlarna där det är två lägen, du skulle ju kunna använda en sådan styrkrets då det enda du vill ha är två lägen.

Kom på att jag hade laptopen här, lite länkar nedan.

http://www.sentex.ca/~mec1995/gadgets/servo3.htm
http://www.tamvalleydepot.com/products/switchwrightmachine.ht...

Ska titta lite mer, växlarna borde ju vara lite samma idé som det jag söker.

Skrivet av 4everapple1:

^Svaret ovan är smart och ekonomisk alternativ.

Annars skulle jag köra på en Arduino så kan man programmera lite anndra specialfunktioner också

Tittade lite på Arduino's grejer, lite osäker men ska kika vidare.

Skrivet av kaput:

Vet inte hur de servon du tänkt använda fungerar, men antar att det är någon variant där de båda riktningarna har egna ingångar, och du helt enkelt lägger på en spänning på dem för att köra i respektive riktning?

Jag tänker direkt bistabil vippa som triggas av en brytare, vippans utgångar matar sedan ingångarna på servot. [edit] Eller ja, i realiteten blir det väl att du använder den ena utgången för att få servot att öppna luckan, som återgår när servot är i opåverkat läge.

Du kan basera en sådan på en 555:a som föreslås tidigare i tråden, eller motsvarande timerkrets. Det är också tämligen enkelt att bygga av diskreta komponenter. Vilken variant du än kör är det frågan om komponenter för ett par tior, så det kanske är bäst att köra på en 555:a för att få det hela kompaktare och prydligare.

"Bistable flip-flop" är ett bra sökargument för Google om du vill veta mer.

Edit: Vad i ******* skrev jag? T_T
Ganska standard hobbyservo tänkte jag, ofta använt inom radiostyrt (180graders snurrning) tillsammans med en krets med programmerad funktion, dvs när man trycker på knappen går den till läge 1 om den är i läge 2, och om den är i läge 1 så går den till läge 2.

Skrivet av Leopard:

Med lite byggande o så skulle ju
https://www.elfa.se/elfa3~se_sv/elfa/init.do?item=85-000-76&t...
kunna fixa styrningen till luckan

Lite kul att man kan skriva i C++! ^^

Av Sethai

Styrning av en servomotor till chassimodden

Jag håller just nu på med ett litet projekt vid sidan av, nämligen en stor moddning av ett chassi. Min fråga till er är hur jag ska lösa mitt problem! Jag vill nämligen styra en servo-motor så den öppnar en lucka på ovansidan av chassit. Hur det ska fungera mekaniskt är löst, men jag vet bara inte var man får tag på något som kontrollerar logiken för att styra det hela.

Detta är planen:
Vid ett knapptryck eller annan form av "aktivering" ska servomotorn öppna luckan och stanna dvs hållla kvar i öppet läge tills knappen aktiveras igen och luckan stängs. En enkel "ge servomotorn x volt under y tid". Jag vet att jag behöver någon form av krets/chip men inte vad de heter, framförallt inte var man får tag på detta. Jag har sett videos med liknande och de är ju till för att kontrollera servos oftast, och är programmerbara med timers, delays osv. Vet någon var man får tag på något sådant? Luckan är inte speciellt tung, främst byggd av plast och endast tunn metall.

Batteri -> "programmerbar krets" -> servomotor -> lucka

Någon som vet namnet på det jag letar efter? Jag har googlat en del men inte funnit något speciellt vettigt, de flesta svaren är enbart servomotorer till RC plan, men det jag behöver är ju den programmerbara kretsen, ev i paket med en servomotor. Varför jag inte hittat "det rätta" är för att jag saknar exakta namnet på det jag söker, inte för att informationen inte finns.