Inlägg

Inlägg som Sethai har skrivit i forumet
Av Sethai

Vad är det för vattenblock du använder? Ser det inte i paketet. Hur länge hade soppan varit i systemet? Var sitter radiatorn? Blåser den in eller ut ur chassit?

Av Sethai

Vad jag ser så har du 1x 120mm radiator, den kan inte kyla hur mycket som helst. Jämför med ytan som en H60 har! Brukar rekommendera 240mm för processor, och minst 360 för grafikkort och processor (givet att de är båda är högwattare så att säga och inte budgetklass).

Av Sethai

Brukar rekommendera DCP2,2 före DCP4 just av denna anledning. Även 2,2 är tillräckligt stark flyttar tillräckligt mycket vatten för att orka kyla ner 2-3 block med både en eller två radiatorer. Har testat båda i fläktkontroller (dock starkare vilket inte är så vanligt) och det fungerar fint.

Du får väl bygga en egen! (länkar på lmgtfy för enkelhetens skull inte för att vara ledouche.)
http://lmgtfy.com/?q=how+to+make+your+own+fan+controller

Av Sethai
Skrivet av Seanarian:

Men är det värt att köpa honom? Har kört med honom på min polares acc, och han är ganska rolig att köra. Är också lvl 26, så att bli bannad i ranked är inte världens undergång för mig.

Han menade bannad som i Draft pick istället för blind dvs man bannar tillsammans med fiendelaget 3 champions var. Inte dit account!

Tycker själv ez är lite roligare än de flesta ADs, då de flesta inte är så aktiva. Gillar skillshots och mycket aktiva abilities. Inte typ vaynes jaga+skjuta stil, även om karaktären är bra.

Av Sethai

Jag brukar använda programmet "rkill" som dödar de flesta processer du har i bakgrunden. Oftast ligger det något som startas automatiskt när datorn går igång som sedan sätter på processen som dödar din burk. En av mina polare hade liknande problem, jag korde igång det så fort jag startade datorn sedan installerade jag ett annat anti-virus som tog bort viruset. Jag skulle rekommendera att du testar något liknande.

Av Sethai
Skrivet av Makea:

Varför behöver man inte det ?

Han menar väl antagligen att du borde skaffa ett ANTI-virusprogram istället ^^

Av Sethai

Vad använder ni level 60 monks som tankar i partyn?

Jag har lekt lite i hell i ett 4player party. Jag som tank-monk, två wizzards och en demonhunter. Detta är min build, en skill är tom då jag byter den lite mot olika saker och har inte bestämt mig helt än. Runan är riktigt bra för att blockera trånga utrymmen så wizzards/demonhunters inte behöver bli klubbade men är väldigt "situationell" bra ibland suger ibland. Blind är grym med -60% miss mot elites, men det finns även andra trevliga val.

Tankbuild:
Crippling Wave - Concussion (träffade fiender gör -20% dps)
Cyclone Strike - Implosion (längre range för att dra ihop pack)
Breath of Heaven - Circle of Life (mer heal)
Mantra of Evasion - Divine Protection (damage reduction när någon i partyt håller på att dö
Serenity - Tranquility (ger hela partyt en 2 sec immunity)

Passives:
Resolve (fiender gör 25% mindre damage done)
One with Everything (din högsta resist = all resist)
Seize the initiative (100% av dex = armor)

Andra bra:
Pacifism (odödlig när du är CCad)
Guardians Path (15% dodge för dual wield, vet ej om fungerar med shield)

http://eu.battle.net/d3/en/calculator/monk#WfXhg!ZUX!ZZZZb

Spelstil:
Jag är partyts tank. Min gear är fokuserad på defensiva stats samt cold resist (min högsta resist blir min all resist, se passive).

Började just lira hell och är level 52 så jag drar ihop alla pack med Cyclone strike (därav +range runa), och aoear med crippling wave för att aktivera -20% dps samt passive. Osäker om de stackar men det bör de.
När det skiter sig har jag två heals, immunity, cd från passive om jag är nära och då och massa annat. Så survivability är inget problem. Bara Savage beasts/jobbiga kombinationer som freeze/arcane/random är riktigt farliga.

Monken verkar helt klart vara en bra tank, bara lvl 52 men ändå, vi får väl se snart!

Av Sethai

Tycker att det lätt är värt det. Du behöver inte hets-levla men du kan göra en del trevliga saker. Jag är bara level 30 men än så länge har jag lyckats få en hel del uppgraderingar från den.

Av Sethai
Skrivet av WardonE:

Cpuz visar helt fel vcore för mig :S

CPU-z visar oftast en lägre v-core än vad du ställt in själv då den försöker visa vad du faktiskt har och inte vad du ställt in. Själva volten blir lite lägre än vad du ställt in och processorer har energi-sparande funktioner så du bör kolla värdet i "Load" och inte i "Idle". Dvs du belastar den till max.

Av Sethai

Har sennheiser pc-360 och är mer än nöjd. Bästa mikrofonen jag har testat på headsets, klart bättre än logitech, corsair, razer och andra gaming-headsets och riktigt bra ljud. Så klart är inte ljudet lika bra som i dedikerade musik-hörlurar och mikrofonen är inte en studiomik, men för gaming och 1500 kr är det nog klart det bästa du kan få tag på. Det är rätt dyrt men det är kvalitét. Det känns när du använder det. Lite tungt tycker vissa.

Testat Logitech G35, Razer Megalodon, Steelseries 7h, Sennheiser 350, Corsair Vengeance och en hög andra "ganska bra headsets" som har bra rykte. De flesta faller på antingen mikrofonen, eller på grund av att de har dåliga "5+1 eller 7+1" och saknar kraften i ljudet.

Av Sethai

Tycker inte att det är värt det ärligt talat. Asus DCII fungerar nästan lika bra, och du tappar inte garantin på ditt grafikkort för 3000-5000kr. Det är väl fortfarande bara EVGA som ger garanti för folk som lekt/tagit bort standard-kylare? Bra att folk tänker på detta då grafikkort faktiskt kan gå sönder inom ett år, eller hur lång garanti de nu har. Beror ju på vilken du köpt.

Av Sethai
Skrivet av Rixxz:

Jo men exakt. Sålänge jag får 20+ fler bilder per sekund i genomsnitt så skulle jag tycka det vore ett rätt vettigt kliv.

Sweclockers och många andra hårdvaru-sidor har spel-tester med olika grafikkor där du kan se hur de presterar i olika spel. Just 20fps+ klarar den nog med lätthet i alla spel i 1920x1080 om du slår av anti-aliasing.

Google is your friend.

Av Sethai

Många routrar överhettas vid normalt bruk och startar om sig. Många har även firmware-fel, googla på just din. Oftast finns lösningar eller uppdateringar av firmware som löser detta. Just mitt problem med omstarter/krasher visade sig vara firmware-fel som aldrig åtgärdades av tillverkaren vid användandet av "UPnP" aka "Universal Plug'N'Play" vilket är en rätt praktisk funktion.

Routrar som BBB/Telia/Comhem/Glocalnet osv skickar ut är skräp, och kommer alltid att vara det. Speciellt ADSL-relaterat, men även fiber osv har oftast brister för att klara av trafik av den skala som du kan använda.

Av Sethai

Skulle ärligt talat tro att det är mer värt att låta fläkten gå för fullt och när (snarare om...) fläkten dör kan du byta till en eftermarknadskylare, för det är snarare "när" grafikkortet dör än "om". Visserligen klarar kortet hög temperatur men livstiden på själva kortet minskar. Jag tappar hellre fläkten än kortet. Hur som helst är en tredje parts-kylare klart värt på 580/590 osv då du får mycket lägre ljudnivå.

Av Sethai

Det är väldigt vanligt på cd-key sidor eller digital försäljning av gamecards/timecodes att de frågar efter en scan/foto av ID/Pass som försäkran om att du verkligen är du. Detta på grund av att du inte kan returnera dessa koder lika lätt och "begagnat"-marknaden är lite dryg.

För paranoida eller för folk som inte gillar att lägga ut sitt pass/ID till ett företag, gör inte det för det finns ingen som tvingar dig. Jag är själv inte orolig, jag har lämnat ut mitt till flertal sidor. Bla Evetimecode, ShatteredCrystal och g2play. Köp via Origin ifall du vill slippa. Där är det lite dyrare men fungerar. Handlade just SWTOR på g2play och de ber om foto på ID om du anses som "Hög-risk" t.ex. olika namn på kreditkort och beställning, annan IP än du brukar ha och diverse andra "risker" som är till för att reducera risken för att du ska bli drabbad av att någon beställer koder åt dig som du inte kan returnera.

Av Sethai
Skrivet av KonradA:

Jag har en rätt gammal dator med E5200 Intel processor på 2,5GHz dual core, 8GB 800Mhz ram och ett ATI HD 5770 grafikkort.

Jag skulle nog ärligt talat säga att det är lika mycket processorn som grafikkortet som är problemet. Beror lite på upplösning så klart men det är ingen idé att köpa något bättre än 560ti eller kanske 6950 om du inte tänkt att uppgradera processor/moderkort/ram-kittet då dessa kommer att bli en flaskhals så du inte kan utnyttja grafikkortet. I MMO's generellt sett är det mest processorkrävande, SWTOR är väl ett steg framåt men jag anser fortfarande att en stark processor är det viktigaste för att få en fin frame-rate, vill du öka anti-aliasing eller få det snyggare (high/ultra) då måste man lägga mycket på även grafikkort, annars funkar budget-korten. (2000ish eller mindre)

2500k processor samt 6950 kort så kan du spela finfint, även en billigare prisklass kan fungera för de som inte är kräsna.

Av Sethai

Jag har ingen personlig erfarenhet av någon av de två nämnda apparaterna men Panasonics VIERA-serie har fått väldigt bra kritik. Det skulle vara kul om någon här hade en sådan TV själv och kunde berätta om den, oavsett vilken modell! Själv är jag lite vilse i plasmaTV-djungeln och efter massor av läsande på bland annat HDTVtest.co.uk och några andra sidor verkar just VIERA-serien lovande. Tittar själv efter 50tums plasma för 1080p-bluray och PS3-lirande, då verkade Panasonics G30 / GT30 alt U30.

Det finns allt för många olika åsikter om positiva och negativa sidor samt information som strider mot annan information så jag skulle uppskatta personliga åsikter av ägare / användare av i princip vilken plasma som helst för spelande (inte så orolig över filmtittande då detta är plasmans starka sida).

Av Sethai
Skrivet av Sroy:

Okej, får känslan av att SB CPUs kan skilja sig mycket från exemplar till exemplar av samma modell. T.ex att en dör efter ett halvår i 1,5v medans en annan tar 3år. Om man kör 5Ghz i 1,4v med 60-65c. Har jag stor chans att den överlever en 3år iaf? =/

Inget vet, alla processorer skiljer sig från varandra och det skulle kunna skilja år i livstid.

Skrivet av daniel5908:

Undrar själv lite samma sak, hur mycket livstid pratar man om och vilka volt är säkra på sb ??
Funderar själv på att klocka men är lite osäker på vilken volt man kan köra en 24/7 oc på säkert ??
Tacksam för svar

Samma sak här, de säger ju att 1.5Xv är "säker VID" men ingen har väl sagt att den volten inte sänker livslängden. Det enda man kan säga är att det inte finns någon som exakt kan säga, att ens gissa med ett års marginal är tillräckligt riskfyllt. :\

Av Sethai

127.0.0.1 är alltid IP:n till din egen burk från din egen burk kan man väl säga förenklat. Det kommer inte att ansluta till en annan dator, utan till sig själv.

Av Sethai

Du borde nog testa benchmarka din dator/stresstesta, kolla temperaturer och kolla din score mot andras. En sämre dator än din ska kunna lira Starcraft 2 på ultra även i gigantiska strider i 4v4. Kolla efter program i bakgrunden också, fixa antivirus/spyware och annat basic underhåll.