Inlägg

Inlägg som Wh1sp har skrivit i forumet
Av Wh1sp

En ren stereoförstärkare kan inte ta emot optiskt ljud eftersom det krävs en DAC-del för det. Du behöver alltså någon form av kombination och då är en hemmabioreceiver det enda alternativet i den prisklassen. Det är bara att kika på egenskaperna och ta en som har allt du vill ha, det är ingen större skillnad på dem i samma prisklass så länge du kikar på "vettiga" märken (t.ex. Onkyo, Yamaha, Pioneer etc)

Av Wh1sp

Denna AOC är bland det billigaste du hittar, men hur bildkvalitén är vet jag inte... http://www.netonnet.se/art/dator/bildskarm/monitor-27-tum-och...

Av Wh1sp
Skrivet av Mystiska Prästen:

PS: Vet någon om man skulle kunna använda AntLion ModMic 4.0 (på) Sennheiser HD700? Jag har för mig att HD 700 hade något magnetiskt i sig, tänkte om det skulle skapa problem med ModMic då den fästs med hjälp av en magnet. Vet inte riktigt hur jag skall förklara, här kan ni se vad jag menar.

Alla hörlurar fungerar m.h.a. magnetism, det är inga problem.

Av Wh1sp

Om du vill komma billigt undan borde t.ex. detta http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=346370 eller detta http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=317995 funka.

Kräver eventuellt en RCA - 3.5mm adapter om högtalarna bara har 3.5mm ingång.

Av Wh1sp

32 ohm eftersom du ska använda dem med mobilen, 80 ohms versionen spelar hyffsat högt ur en Nexus 5 men kan kännas för lågt beroende på preferens och hörsel.

Av Wh1sp

HD-650 är ett ganska säkert kort, det finns många alternativ i den prisklassen men de är bekväma och har ett behagligt ljud, låter bra med i princip all slags musik.

Av Wh1sp

Har termostaterna någon indikator på om de faktiskt är på? Beror helt på modellen men vissa har t.ex. en lampa som lyser gult när den är på och orange när slingan värms. Du skall även höra ett litet knäpp från termostaten när värmen slår av och på, prova vrida på temp. inställningen i botten (om den går efter rumstemp. så dra ratten på så kallt som möjligt). Om inget händer är termostaten sönder, vilket är rätt så vanligt.

Av Wh1sp

För att svara på din ursprungliga fråga, om du ser manteln på själva kablen så kan det finnas märkningar med jämna mellanrum som säger vad det är (t.ex. EKK 3G1.5). Säger "kan" eftersom det ev. saknas på gamla kablar, eller om det är något noname skrot från Kina. Åtminstone i Finland så måste kablar idag vara märkta på manteln för att få användas.
Om du bara ser trådarna i dosan måste man helt enkelt veta hur en 1.5 respektive 2.5 mm2 ser ut och känns i fingrarna, om du är osäker ta en kabel som du vet grovleken på och jämför.

Av Wh1sp

Visst, jag har haft den mindre föregångaren RP5 G2 för musik och spel, det är bra högtalare. Värt att nämna är att det lönar sig att skaffa någon extern volymkontroll också, annars kan du bara justera volymen via windows, eller via rattarna på baksidan vilket inte är praktiskt.

Av Wh1sp
Skrivet av seraj5:

Hejsan! Jag vill ha bra ljud och har kommit fram till setupen som består av en audiquest dragonfly 1.2 och beyerdynamic dt 770 pro 80ohm, är detta bra eller finns något annat som ni vill ändra? Kommer köpa begagnat för att få ner priset lite och få bättre. Vill ha så bra ljud som möjligt för så billig peng som möjlig Tack! God jul!

Blir säkert bra!

Skrivet av frizzy10:

Tjena gubbar o gummor!

Söker ett par små o lätta hörlurar, on ear att ha fram och tillbaka från plugget. Helst hoppfällbara. Priset spelar inte så stor roll (dock inga överdrivet dyra). Ska användas med min E07k. Har kollat på dessa och tänkte om det finns snarlika eller om man ska köra på dessa Grado SR80i Tack på förhand

Grado lurara är ju öppna, inte optimalt om du tänkte ha dem på resande fot (ingen isolation). Ett försälag på små och lätta slutna hörlurar med bra ljud är Sennheiser HD-25 II

Av Wh1sp

Du sa inte vad du lyssnar med, men om det är med stereoljud, kolla så du inte har spelet inställt på 5.1/7.1 eftersom rösterna då troligen körs till en center som i ditt fall inte existerar.

Av Wh1sp

Du har inte sagt vad du skall driva med nätdelen, därför är det lite svårt att gissa sig på hur det kommer att bete sig och om du behöver en extra fast last eller inte. Sen ska du ansluta grön (PWR ON) till svart (jord), inte grön till grå. Skulle också dubbelkolla pinnarna på PCI-e kontakterna med multimeter innan du löder ihop något.

Av Wh1sp
Skrivet av Tossitoker12:

Förstärkaren jag har nu är Pioneer SC-1223 Men ska köpa en stereo förstärkare inom kort. Ja det är samma rum så Dt800 blir bättre, vet du hur DT770 lurarna är ?

Jag har ett par DT-770, ljudmässigt föredrar jag DT-880 till allt utom elektronisk musik där DT-770 ger trevligt tryck. Men du måste fråga dig själv om du behöver isolation, för isåfall är DT-770 de du ska se på, DT-880 släpper in och ut det mesta i ljudväg.

Av Wh1sp

Det fungerar men du måste göra ett par saker till, "power on" pinnen skall ha kontakt till jord för att nätagget skall gå på, om du tänker omvandla det permanent är det smart att lägga en brytare här så får du on/off funktion. Sen behövs troligtvis en last, utan den hålls PSUn antingen inte igång alls, eller så får du konstiga spänningar på utgångarna. Har sett att folk fått vissa PSUn att fungera utan, men har för mig att de har varit väldigt gamla.
Finns många tutorials/byggloggar om du googlar.

http://www.instructables.com/id/ATX--%3E-Lab-Bench-Power-Supp...
http://www.electronics-tutorials.ws/blog/convert-atx-psu-to-b...

Av Wh1sp

Lyssnar du i samma rum som TV:n är? Isåfall vore det kanske bättre med slutna lurar (990 är helöppna medan 880 är halvöppna).

En DAC behövs inte, vinyl är analogt från början. Men du kanske skall lyssna från något annat också? Isåfall är det enklast att du beskriver exakt vilka apparater du har. Angående lurarna du nämnde så är DT-880 ett säkrare kort, de är ganska så neutrala och är en riktigt bra all-around lur enligt mig. DT-990 älskar eller hatar man, ljudet är väldigt V-format dvs mycket bas och diskat, och just diskaten kan bli påfrestande för vissa.

Av Wh1sp
Skrivet av valiant:

Måste man alltid questa den biten från portalen till att garrison aktiveras med alla sina alts? Exempelvis om man väljer att enbart levla med findern på en alt, så måste den biten av quests ändå alltid utföras på samtliga chars (om man vill ha en garrison)?

Såvida de inte nyligen har ändrat något så går det inte att skippa "officiellt", men man lär kunna ha en warlock att summona dig direkt till FFR/SMV,och sen bara göra de första questsen där för att få sin garrison.

Av Wh1sp

LFR delen som nu är ute är ett skämt tyvärr. Jag förstår att det skall vara såpass enkelt att man inte behöver kommunicera så mycket med randoms för att klara det, men man kunde ju strunta i precis allt vad heter mechanics, omöjligt att wipa. Bara att stå och slå på bossarna en stund å så är det klart.

Annars är Highmaul en lyckad raid tycker jag. Ser framemot BRF.

Av Wh1sp

Jag har också ett par år gammalt MK-50 som på senaste tid dött några gånger (inga tangenter funkar och num-lock indikatorn slocknar). Jag misstänker löskontakt i själva tangentbordet någonstans där sladden kommer in, för jag får även num, scroll och capslock lamporna att tändas och slockna genom att slå i bordet så det blir ordentliga vibrationer. Nu blev jag påmind om att jag borde skruva isär det och kolla upp det. Men prova vicka lite på sladden och skaka om tangentbordet etc om det kanske rör sig om samma fel.

Av Wh1sp

M-Audio Q40 kan vara intressanta, rejält nedsatta just nu på amazon. Har ej hört dem själv men de ska vara riktigt basiga. Jämförelse med ATH-M50.

Av Wh1sp

Jag personligen tycker att DT-770 är bekvämare på alla vis.