Inlägg

Inlägg som Wh1sp har skrivit i forumet
Av Wh1sp
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror att priset främst hålls upp pga av att så oerhört få numera bryr sig om kvalitet så att volymerna är för små, det finns en del oerhört prisvärda saker men de säljer ändå inte pga "mode före funktion" och dessutom så finns det en oerhört stor okunskap och skepticism mot vetenskap hos en del användare.

Små volymer pga okunskap och "mode" är nog största orsaken till att priserna är höga.

Instämmer, man behöver bara läsa diverse teknikforums ljuddel för att bli riktigt uppgiven. Kunskapen om ljud är många gånger extremt låg även hos folk som annars är tekniskt kunniga.

Av Wh1sp
Skrivet av lappen81:

Har ringt dom säger att jag har en normalförbrukning får tjata mer är bara osäker på om jag har räknat rätt, och om det ens är rimligt att man kan koppla in någon annan lägenhet på samma.

edit: läste det för hastigt, insåg nu att du bara bott där sedan April 2014

Har inte kollat igenom dina beräkningar, men det är inte omöjligt att det blir felkopplat. Bara som exempel: om de har mätarna för varje hyresgäst på rad i huvudcentralen räcker det med att elektrikern har kikat snett på siffrorna och kopplat stigarkabeln i "dina" radklämmor istället för grannens (som kanske är brevid varann). Om den nya vindsvåningen blev klar Aug/Sep 2013 (när din elräkning steg märkbart) skall du definitivt ha någon att kolla upp det.

Av Wh1sp

Det är en USB mic, finns många av dem och alla har väldigt lika funktioner. Blue Yeti råkar bara vara en av de mest populära. Jag själv t.ex. använder en Samson Meteor.

Verkar som om priset kommer att ligga på 180€ vilket är löjligt eftersom folk som köper Razer produkter knappast lägger så mycket pengar på en mikrofon, medan de som gör det aldrig skulle köpa en Razer mikrofon.

källa på priset: http://www.gamasutra.com/view/pressreleases/232132/RAZER_DEBU...

Av Wh1sp

Tror jag vet hurudana du syftar på men har aldrig sett dem säljas. Du kan ju dock lösa det enkelt med små svarta buntband. Lätta att knipa bort med avbitare om du skall ha loss dem senare.

Av Wh1sp

Hur långt har folk kommit med raidandet efter första veckan?

Vår guild körde två kvällar, båda gångerna med ett par randoms som utfyllnad vilket försämrade gruppens prestation lite grann (vi är än så länge bara 8 stycken som raidar). Tankar själv som blood DK. Vi fick ner 6/7 på normal samt Kargath på Heroic.

Inga större problem på någon av fighterna vi fick ner, tror vi hade flest wipes på Brackenspore. Kargath HC var väldigt lätt. Ko'ragh var förvånansvärt lätt, på pappret verkade fighten krävande men tror vi tog honom på andra ordentliga försöket. Imperator fick vi ner till ca 50% efter några försök men bestämde oss för at försöka igen nästa vecka och hoppeligen ha full guildgrupp då.

Överlag är fighterna riktigt roliga! Butcher är väl den enda riktigt monotona, men det är ju också mera menat som en gearcheck.

Av Wh1sp

Jag tycker bättre om spelet ju mer jag spelar. I början, ca. 3-4 timmar in var jag inte alls imponerad och tyckte det var rentav tråkigt. Kontrollerna med mus & tb kändes också väldigt klumpigt, speciellt att röra sig eftersom det blir "on/off" springande. Spelar Dark Souls på PC med en Xbox kontroll, så kopplade in den istället och efter någon timmes vänjande känns det mycket bättre än m&tb.

Tyckte som sagt att början var helt ointressant, men när man utforskat Hinterlands ett tag och vant sig vid diverse saker blir det bättre, storyn likaså tycker jag blir bättre lite längre fram. Är fortfarande bara 12 timmar in, men nu känns det riktigt roligt. Dialogerna är för det mesta välskrivna, och karaktärerna välgjorda (inga spoilers men bl.a. en viss alv kompanion man får en bit in är riktigt underhållande).

Älskade f.ö. DA1, men dessa spel är så olika så det är onödigt att jämföra.

Av Wh1sp

Har haft riktigt roligt hittills i WoD och ser framemot öppningen av Highmaul. Instanserna är ju väldigt lätta bortsett från vissa challenge modes, men det var väntat. Jag var tveksam på hela garrison konceptet men det visade sig ju riktigt lyckat. Levlar en alt nu medan blood DK:n min gör dagliga CM questen och väntar på raidandet.

Av Wh1sp
Skrivet av Triffid:

Måste säga att jag föredrar den klassiska 701:an bland alla olika varianter...

Där ser man, när jag jämförde K701:an med och K712 tyckte jag K712 var bättre på alla vis, K701 lät helt anemisk sida vid sida. Men bortsett från ljudet så är det bra att de har gått ifrån dedär hemska knölarna på huvudbandet.

Av Wh1sp

Den inställningen av volym skall vara av, ja. Men det finns fortfarande mycket artefakter i en stor del av materialet (inte hörbart i allting dock) på Spotify. Hittar ibland låtar från okända artister som annars är bra men går inte att höra på p.g.a. den dåliga kvaliten. Troligen är källmaterialet de laddat upp redan sönderkomprimerat och så blir det ännu värre längre fram i kedjan. Jag pratar alltså inte om i allmänhet dålig mixad/mastrad musik utan klar och tydlig distorsion och sprakande.

Av Wh1sp
Skrivet av block:

1. Musiksmak?
Lyssnar på det mesta, Dance, hårdrock

2. Vad är viktigt för dig ljudmässigt?
Hög volym

3. Hur kommer du driva dom?
Galaxy S5/spotify/VK

4. Hur kommer du använda dom?
Gymträning

5. Budget?
1000-1400:-

6. Önskas Mic & fjärr?
Gärna

7. Annat som är viktigt att veta?
Dom måste vara trådlösa! BT dvs.. gärna vatten/svettåliga

Bluebuds X använder jag på just gymmet. De är tåliga och har hyffsat ljud, nackdelen är att de kan vara knepiga att få att hållas i öronen till en början. De hålls rätt så bra efter att man hittat rätt storlek på vingarna och tipparna samt hittat ett bra sätt att lägga dom i öronen, men jag har fortfarande problem ibland med att den i vänster öra glider ut såpass mycket att man tappar isolationen. De hålls ändå bättre än alla andra in-ears jag provat, så det är väl mina öron som har olämplig form för in-ears överlag. Jag skulle säga att de är värda att pröva åtminstone.

Om du skaffar dem så hjälper denna att få till det första gången:

Av Wh1sp
Skrivet av MrLindskog:

Modmic och ett sådant ljudkort låter bra men tänkte mig hifilurar som är lite bekvämare i längden än m50

Skickades från m.sweclockers.com

Slutna, bekväma, med neutralt ljud, kika på AKG K550.

Av Wh1sp
Skrivet av vilee:

Ja jag har kollat lite på HD-650 också, verkar vara många som är nöjda med dom. Även kollat lite på Philips fidelio x2, har hört att x1 ska vara bra men att x2 bara ska vara en förbättrad version. Men klarar ett Asus Xonar STX av att driva lurar i den här klassen?

Ska nog inte vara några problem.

Av Wh1sp
Skrivet av Mumu55:

Räkna med x1,3 för tull och moms. ATH-PRO500MK2 är väl basshead lurar har jag för mig (mer än M50). Massor av baws för de som gillar det

Näe det är PRO700MK2 som är basmonster.

Av Wh1sp
Skrivet av vilee:

Köpte mig ett Asus Xonar Essence STX kort här om veckan, är nu ute efter ett par ordentliga lurar till det. Har kollat runt lite på AKG K702/701 (vad är skillnaden förutom färgen?), AKG Q702, Beyerdynamic DT880 & Philips Fidelio L2. Ska användas till spel & musik hemma i lägenheten. Ska vara kraftfull bas men vill fortfarande ha ett ordentligt mellanregister och den kristallklara diskanten. Har ni något förslag ? budget runt 2000, kan sträcka mig till 3000 om det verkligen är värt det.

Alltid knepigt när någon önskar kraftfull bas för folk har väldigt olika definition på det. Men det låter iallafall som att du skall skippa AKG K701/702/Q701 för de är ganska klena i basen. DT-880 har något mer tryck men jag skulle inte kalla den kraftfull heller. Philips lurarna har jag inte hört men de kunde vara det du söker, ett annat alternativ som har en varm klang med lite extra i basen är Sennheiser HD-650.

Av Wh1sp

Moderna laddare är inte "transformatorladdare" så som jag tror att du menar, d.v.s. en linjär strömkälla. Dessa består i stora drag av en trafo och regulator, och även om du i många fall får en "renare" matning från linjära källor så används de inte för normalt "konsumentbruk" idag eftersom de a) är stora och tunga jämfört med switchande källor och b) har stora värmeförluster när de är i bruk, och även små förluster utan last.

Det som alltså används idag är switchande källor (SMPS) som fungerar med halvledarteknik. Här har du oftast först en likriktardel, men efter det "switchas" likspänningen i ett invertersteg till en högfrekvent (kilohertz) AC-signal, vilket gör att alla induktanser och kapacitanser kan göras mycket mindre än vid 50 Hz bruk. Du får även mycket mindre förluster jämfört med en linjär källa. En ny laddare drar nästan ingenting utan last, såvida den inte använder någon (jätte)gammal design.

Men om du inte tänkte sätta någon brytare i kretsen så måste du ju dra ut matningen i vilket fall som helst när det inte ska lysa.

Av Wh1sp
Skrivet av sipe46:

Har äntligen fått hem mitt "rymdskepp" Sennheiser HD 700.
Är väldigt nöjd med lurarna även om dom ibland är lite kinkiga med vad man spelar.

Skriv gärna lite om hur du upplever att de är jämfört med HD-650 när du hunnit lyssna ordentligt

Av Wh1sp

De väger 10 gram mindre än Hifiman HE-400 som jag haft, vikten är inget problem sålänge huvudbandet är gjort så att det inte koncentrerar trycket på en smal yta. Men det känns inte tungt att ha ~430 gram på huvudet enligt mig åtminstone.

Av Wh1sp
Skrivet av Poisonnn:

Vet inte riktigt om jag känner mig säker på att börja löda själv och så helt enkelt, hur pass mycket bättre skulle kvalitén på ljudet bli månn tro?

Jag är dock inte direkt erfaren när det gäller skillnader på ljudkvalite då man suttit med on board-ljud större delen av tiden.

Skillnaderna är oftast väldigt små mellan olika källor (sålänge allt fungerar som det ska och du inte har jordslingor eller dylikt). Om du inte sitter och evaluerar det du hör märker du kanske inte någon skillnad alls.

Av Wh1sp

Det är inget fel på DG kortet i sig, men det har väl en utgångsimpedans på ca. 10 ohm vilket är väldigt högt i relation till lurarnas nominella impedans på 32 ohm. Det kan resultera i en mera okontrollerad och "lös" bas. Om du vill ha något som kan driva så gott som alla hörlurar till en relativt liten peng kika på O2 + ODAC. Du får den ännu billigare om du löder ihop själv. http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo. Micen kopplar du då förstås fortfarande till moderkortet, kan lösas smidigt med t.ex. en 3.5mm hane-hona så du har honan på bordet brevid O2:an.

Av Wh1sp

2.1 ska gå bra, basic "datorhögtalare" som Logitech etc. brukat anslutas med RCA eller 3.5mm plugg i subben, så en 3.5mm - RCA splitter är det enda du kan behöva.

Det är f.ö. rätt så vanligt att bärbara endast har utgångar för hörlurar och mic.