Inlägg

Inlägg som Wh1sp har skrivit i forumet
Av Wh1sp
Skrivet av Dinos:

Bah kommer inte förbi Crytek intro-filmen, krashar bara till desktop. Försökt med "trixen" att trycka esc, enter osv mm men inget hjälper. Snuddar jag ESC åker jag till desktop direkt Skittråkigt... hade hoppats på att testa det nu under betahelgen :/ Aja shit the same.

Testat detta?

Av Wh1sp
Skrivet av Mozziee:

Skönt att jag inte är ensam, trodde att jag höll på att bli knäpp först

Nej du är inte ensam, jag höll på att bli galen jag också. Men hittade en fix, borde fungera för er också.

Gå till "flags" i Chrome (skriv chrome://flags i adress fältet). Sök upp "Disable DirectWrite Windows" i listan och tryck på enable/disable (kommer inte ihåg vilket det blir). Starta om Chrome och fonten borde vara "fixad".

Av Wh1sp
Skrivet av Kruwlabras:

Är det någon som börjat spela öppna betan och har några intryck från den? Tankar själv ner det nu

Spelade en Harani till level 11 idag (Sorcery/Occultist/Auramancer). Grafiken är riktigt bra, kontrollerna och combaten känns bra, skillsystemet verkar lovande. Det jag inte gillade under dessa första timmar med spelet är questandet som blir alldeles för "autopilot" tack vare pilarna vid dina fötter som hela tiden pekar vart du skall. Det förstör utforskandet i mitt tycke. Sen var åtminstone start zonerna för Harani väldigt trista i sin design, blev väl lite bättre mot slutet när det gick mer mot jungel tema.

Ids inte lägga mer tid på det nu eftersom inget från betan sparas, men skall nog testa det ordentligt när det släpps.

Av Wh1sp
Skrivet av Oneone:

har precis börjat spela, och det e ju sjukt svårt...Tog väll en 20 timmar i DS1 innan jag började kötta på riktigt, är det samma med Ds2?

Går nog snabbare om du spelat ettan, det är ju trots allt väldigt likt. Precis som i ettan kommer också svårigheten att gå i vågor, något de gör med flit. Det kommer etapper där du börjar känna dig varm i kläderna och allt går som smort, men sen kommer något som påminner dig om vilket spel du spelar

Av Wh1sp
Skrivet av jagaeger:

Har personligen inte provat HD650 modellen, men de flesta brukar nämna dess dåliga soundstage så jag skulle nog inte rekommendera dessa till att spela med. Vilket troligen blir väldigt påtagligt i spel som CS.

Annars är de säkert trevliga :).

Det är ett rent av löjligt påstående om jag ska vara ärlig. Ljudbilden ligger lite närmare huvudet än diverse andra, t.ex. AKGs öppna hörlurar, men det betyder inte att separationen mellan olika instrument/ljud och noggrannheten är sämre.

Skrivet av Tobim:

Har även kollat lite på AKG K712 Pro, men de är väldigt dyra, någon som har erfarenhet av dem?

Jag har för tillfället bl.a. ett par K712 och HD650. Kan väl direkt få det undan och säga att båda duger hur bra som helst för spelande. Om en hörlur är någorlunda neutral och låter bra med musik så kommer den att vara bra att spela med. Ljudmässiga skillnader mellan K712 och HD650 är att K712 låter lite mer avlägsen (större ljudbild) och "förskönar" inte musiken på samma sätt som HD650 gör, K712 kan uppfattas som tråkiga i jämförelse. HD650 har ett rätt så "varmt" ljud som låter tilltalande helt enkelt. Jag misstänker att många som inte har så mycket erfarenhet av dyrare hörlurar skulle föredra HD650 åtminstone till en början.
Har man litet huvud så sitter inte K712 så bra, huvudbandet justeras automatiskt men om ditt huvud inte är "tillräckligt" stort kommer kåporna att glida lite för långt ner. HD650 å andra sidan klämmer lite till en början, men fixas lätt med några timmars användning + stretchning av huvudbandet några gånger.

Av Wh1sp

DT-990 är en chansning att skaffa utan att ha testat först. De blir påfrestande för många p.g.a. den skarpa diskanten. HD650 som nämndes är trevliga på alla sätt med ett mycket "säkrare" ljud, finns precis inom budgeten hos thomann, men med mic och frakt går det över förstås. Har inte själv testat Fidelio X1 men de lär vara bra, med liknande ljudkaraktär som HD650, och de är ju riktigt förmånliga i dagens läge.

Har använt modmic med mekaniskt tanentbord och ingen klagade på bakgrundsljud, lite plockas det ju upp om man sitter och skriver förstås, men inte så att det störde någon medan man spelar.

Av Wh1sp
Skrivet av Leimone:

Okej så hörlursförstärkare är inte ett MÅSTE?

Nej, och låt mig förtydliga något i dethär skedet: du har redan hörlursförstärkare i både dator och telefon, inbyggt i samma krets som resten av det ljudrelaterade. Men ibland vill man köra en annan lösning, i fallet mobiltelefon är det om man inte får tillräckligt med volym, och i fallet dator väljer många med dyra hörlurar att använda en bättre förstärkare eftersom de kan (och oftast gör) påverka ljudet märkbart, skillnaderna är dock mycket små sålänge allt fungerar som det ska (därför lönar det sig inte att börja testa olika förstärkare med ett par billiga hörlurar, lurarna i sig kan troligen inte avslöja skillnaderna).

Oberoende om du väljer 32 ohm eller 80 ohms versionen av DT-770 så kommer du att kunna använda dom utan någon skild förstärkare, en telefon driver dock inte 80-ohms versionen så värst högt (testade precis med en Nexus 5), så om du där vill ha riktigt hög volym lönar det sig att välja 32 ohms versionen.

Av Wh1sp
Skrivet av dwd:

DT990 Edition (metall) 250 ohm finns nu på dustin för 1390 kr. Kan jag driva dessa med ett Asus xonar dgx i stationära, alternativt macbook pro 15" 2014?

https://www.dustinhome.se/product/5010786342/dt-990-250-ohm

Ja det går nog bra (har haft ett par).

Av Wh1sp

Om du alltså syftar på "traditionellt" trådlöst (med station) så är Sennheiser RS170 populära och inte så (farligt) dyra. Om du menade blåtand så har jag hört gott om Sony MDR-1RBT, ej testat själv.

Av Wh1sp

http://i.imgur.com/8Psl1yC.jpg

Golfen tvättad och vaxad inför hösten/vintern.

Av Wh1sp
Skrivet av Foolwolf:

Japp, sitter på M100, Momentum (over ear varianten), Q701, K550, Grado SR 225i.
Var ute efter något nytt.

Nu känns det som om Shure 1840 och 1540 inte kanske är prisvärdigt med tanke på floran av lurar jag redan har.

Någon som har ett tips på en lur som skulle kunna ta det hela ytterligare ett litet steg uppåt i lyssningssfären?

Redan nämnda HE-400 eller Sennheiser HD-650, båda är "varmare" och lite mer basiga (för att vara öppna) men fortfarande med mycket hög kvalitet på ljudet, något av motsatserna till Q701 ljudmässigt. Är väl det som saknas från din "samling" av vad jag kan se. Båda är mycket bra.

Av Wh1sp
Skrivet av Bloopy:

-E, inte -e dvs jord å CE.
Oavsett om det är rätt eller ej, så är det där företaget´s topmodeller.
Att dom saknar jord ( -E ), samt skickar skickar högström tillsammans med signal kablage 3mm ifrån varandra... hmm

Apparaten är dubbelisolerad, behövs ingen kontakt till jord då. Sen är detta bara en gissning, men jag tycker man kan utgå ifrån att de har en såpass bra design ur EMC perspektiv att signal och strömförsörjning inte påverkar varandra.

Av Wh1sp
Skrivet av Foolwolf:

OK, jag har varit och klämt och lyssnat en hel del på B&W P7:an nu. Var riktigt trevlig och lät bättre än jag trodde vilket gör att det var dött lopp mellan den och Focal. Däremot åkte jag hem och lyssnade med lite bättre minne på mina V-Moda M100 och Sennheiser Momentum och tycker att ljudet är för snarlikt, i samma trakter eller för lite skillnad för att det skall bli ett köpav någon. Jag tyckte inte heller riktigt att någon stämde in ordentligt på hemma lur. Focal som liten och trång (marginellt större än Momentum, och B&W klämde lite otrevligt på mig. Trist tänkte jag...

Tills jag läste om SHUR SRH1840, en öppen lur som verkar rätt igenom riktigt trevlig och som seglat upp på "vill ha" listan., och efter mer läsning sitter jag fast i att fundera om det kanske är Shure 1540 som borde bli nästa lur... Gah! Så mcyket roligt... så sorgsen plånbok...

Någon som testat dem? Ser väldigt sköna ut och platsar verkligen som en hemma lur.

Du är alltså ute efter ett par lurar för hemmabruk? Och har redan ett par M100 och Momentum?

Av Wh1sp

Jag kan inte påstå att jag är någon expert på oscilloskop, men använder dem nu som då. Det som mest får mig att tveka på dendär byggsatsen är att den bara har en kanal (väldigt ofta man behöver 2), och att den troligen ganska lätt plockar upp störningar under mätningen (inga skärmade kablar etc).

Som ett tips när du sa att utrymme är ett problem, kika på Picoscopes instegsmodell: http://www.picotech.com/entry-level-oscilloscopes.html
Relativt billig och med mycket kompetenta specs & funktioner med tanke på priset.

Av Wh1sp
Skrivet av godspeed:

Tack för tipset
Hur är de med att släppa in/ut ljud ?
För där är verkligen V700 också väldigt bra

Isolationen är bra, de sitter rätt så tight, vilket till en början kan göra att de klämmer lite men de blir bekvämare med tiden. Har inte testat V700 så kan inte jämföra.

Skrivet av Hattifnatten:

Någon som har förslag på hörlursförstärkare till ett par HD-650? Budget: Stor.

Lake People G-109 som jag själv har tycker jag är en väldigt trevlig förstärkare, den borde kunna driva vilka hörlurar som helst med bra resultat, byggkvaliten är toppklass och två uttag för hörlurar har åtminstone jag ofta nytta av.

Annars så svär ju väldigt många på bl.a. Head-fi vid HD-650 och rörförstärkare, så kan ju vara ett intressant alternativ. Bottlehead Crack är populärt "budget" alternativ, och så har Woo Audio WA3 och WA6 som kan vara intressanta, kanske även Schiit Lyr.

Av Wh1sp
Skrivet av spelare661:

Ska koppla det till min stationära dator alternativt mobil ibland. Vet inte riktigt om jag vill lägga ytterligare 1k+ på en förstärkare. Men det gick bra utan iaf? Och hur många % bättre blir ljudet med en förstärkare?

Om jag inte vill köpa en hörlursförstärkare så är det onödigt att köpa dyra hörlurar?

Nej onödigt skulle jag inte kalla det. Som sagt så är de största problemen du kan få otillräcklig volym eller märkbara störningar (som inte urskiljs på billigare lurar). Om du ibland vill använda mobilen som källa är troligen Fidelio X1 ett av de bästa alternativen, de skall gå att driva från nästan vad som helst. Tar du t.ex. Sennheiser HD-650 så måste du använda adapter om du skall koppla dem till mobilen, de har bara 6.3mm kontakt på original kabeln. Adapter kommer visserligen med, men det blir ganska klumpigt.

Av Wh1sp
Skrivet av godspeed:

Hej på er
Jag har 2 vänner med SONY MDR V700 DJ och jag är helt insnöad på dem, sköna och nog bland det bästa jag provat
Jag söker något likvärdigt som dessa, jag är väl inte riktigt beredd att betala 2 000 för ett par lurar men i värsta fall får jag väl fundera om, har ni några tips till mig som är helt vilsen på det här?

Ett par lurar som har liknande konstruktion och troligtvis likvärdigt om inte bättre ljud är Ultrasone DJ1. Har själv haft ett par.

Av Wh1sp
Skrivet av scj:

Tanken är att jag inom snar framtid ska köpa mig ett par http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0006NL5SM/ref=s9_simh_gw_...

samt en bordsmic. eftersom det är 250ohm så lär jag (enligt nätet) behöva en amp.
Ska man köpa lurar först sen förstärkare kanske ?

Köpt 80 ohms versionen istället? Ljudmässigt är skillnaderna extremt små (troligen inte märkbara).

Av Wh1sp

Du har inte berättat vad du kommer att koppla hörlurarna till, vilket är väldigt väsentligt. När du kommer upp i prisklass vad gäller hörlurar så börjar också källan och spela större roll. De flesta som har dyrare utrustning kör separata DAC:ar och hörlursförstärkare, något som t.ex. ljudkretsen på ett moderkort också kan göra, men inte med lika bra resultat. De två vanligaste problemen med en "dålig" källa är uppenbara störningar, eller otillräcklig volym.
Kort förklarat: Musiken kommer digitalt från whatever källa du använder, den skall omvandlas till en analog signal, som sköts av DAC:en (digital to analog converter). Efter det måste signalen förstärkas för att kunna driva ett par hörlurar, vilket sköts av en separat krets. Alla moderkort har ett inbyggt ljudkort som gör båda sakerna, men speciellt förstärkar-delen kan förbättras avsevärt med en separat förstärkare.

För att direkt svara på din fråga, bra hörlurar för den budgeten finns det många av, men de jag direkt skulle kolla på är: Sennheiser HD-650, HIFIMAN HE-400, AKG K712 och Philips Fidelio X1. Alla är bra "all-around" lurar som får musik att låta väldigt trevligt, för den som vill njuta av bra ljud, och inte nödvändigtvis analysera.

Av Wh1sp
Skrivet av serpent29:

Kan bli livsfarligt att göra så. Vid ett ev fel i anläggningen, tex att nollan glappar eller får dålig kontakt till elskåpet, kan man få fas-spänning på jordpinnen i uttaget och till apparaten..

Det ändrar inte på faktumet att så har man gjort i väldigt många år, och finns miljontals uttag som fortfarande är kopplade så. Risken att ett sådant fel skulle ske är också extremt liten.

Jordfelsbrytare fungerar för övrigt även om t.ex. uttaget inte har jord, så länge tillräckligt stor ström "rymmer" (mellan 15 och 30 mA).