Inlägg

Inlägg som Wh1sp har skrivit i forumet
Av Wh1sp
Skrivet av Haziza:

Äh vem bryr sig igentligen?

Tänk efter lite. Antag att du skaffar detta nätagg till din dator som kör överklockad CPU och SLI/crossfire konfig i tron att det räcker mer än väl. Antagligen är överströmsskyddet och filtren bara skit i dendär burken med så glatt slår du på datorn och agget paijar med en trevlig pik ut i din dator som i sin tur steker något annat av dina komponenter.

Av Wh1sp
Skrivet av Zotamedu:

Fast ett par aktiva närfältsmonitorer är ju fortfarande helt värdelöst om man vill ha 5.1 till film.

En slagborr från Hilti är ett fantastiskt bra verktyg men ska jag skruva ihop en bokhylla från Ikea väljer jag hellre den lilla insexnycklen man får med i lådan än en slagborr. Idealt hade ju varit en skruvdragare. Rätt verktyg till rätt jobb.

Det har du rätt i, och jag märkte nu att TS utryckligen sade att han ville ha 5.1 i en tidigare post jag missat, så nu var inte mitt svar så relevant.

Av Wh1sp

Det var en rätt så häftig diskussion.. Ska bidra lite jag också.

För några dagar sedan sålde jag mitt logitech Z-5500 system för 160 euro (~1400 kronor). Kunde kanske ha fått lite mer men jag ville bara bli av med dem.

Jag har använt Z-5500 i nåt år. Skaffade det mest för att jag ville prova ett 5.1 system. Jag tycker ljudet är dugligt (absolut inte bra, men som helhet - dugligt). Det som jag väl mest skulle klaga på är det lösa ljudet på låga frekvenser, och vissa snabba metal/rock låtar blev ohjälpligt grötiga i sin helhet. Men det finns bra mycket värre datorhögtalare. Vissa låtar, speciellt remixes lät ganska bra.

Imorgon ska jag hämta mitt par KRK Rokit RP5 studiomonitorer som jag har varit och provlyssnat. Givetvis har de mindre bas, men å andra sidan är den befintliga basen väldigt mycket exaktare, och resten av ljudet ska nog inte jämföras.

Så för att svara på frågan om Z-5500 är värt 3000 kronor, skulle jag säga absolut inte. Hälften av det - ja, det är det nog värt. Men har du 3000 kronor att spendera på ljud tycker jag absolut att du ska åtminstone fundera på nåt lite mer "seriöst". T.ex ett par Prodpipe Pro 8 monitorer borde vara runt din budget.

Av Wh1sp

Tack så mycket, har laddat ner allt som behövdes och kört patchen.

Får dock inte så högt resultat i Winrar som Oskar säger, har provat några gånger och resultatet ligger runt 900.

Det är ju bra mycket bättre än förut iallafall

Av Wh1sp

Förvirrad ang. Phenom 9500 & TLB patch

Jag äger en Acer dator sedan ca. 8 månader tillbaka eller så, som kör på AMD Phenom 9500.

Jag har vid flera tillfällen hört om denna TLB bug, men har aldrig brytt mig desto mera. För någon dag sedan blev jag dock intresserad av att försöka höja prestandan lite, efter att ha läst en tråd angående detta.

Efter en del research angående ämnet, är jag nu dock lite förvirrad. Enligt vad jag läst, borde denna bug finnas hos mig eftersom jag kör en 9500. Å andra sidan sitter jag på Vista med Service Pack 1, och nu verkar det som om något angående TLB har blivit uppdaterat med SP1.

Jag laddade ner AMD CPUInfo och körde det, under "TLB Workaround" säger den "Enabled" på alla kärnor. Betyder detta att det redan är fixat?

Sedan har jag också läst inlägg där folk påstår att prestandan har ökat när de har slagit av TLB patchen, hur hänger det ihop?

Edit*: Körde testen in Winrar, resultatet blev 369, har ingen aning om det är lågt eller normalt.

Övriga delar jag kör på är ett Ati Radeon HD 2600 Pro (medveten om att det är klent) och 3GB DDR2 Ram minne. Upplever rätt dålig prestanda även i spel som World of Warcraft (20-30 fps i den gamla världen, inte expansions världar) vilket känns ganska klent.

Av Wh1sp

Kan inte avinstallera nVidia ForceWare Network Access Manager

Hejsan! Hoppas det blev rätt forumdel, var lite osäker. Hursom, har stött på lite komplikationer med nVidia ForceWare Network Access Manager.

Köpte F-Secure 2007 Internet Security package och ska installera det (körde 2006 versionen tidigare tills den gick ut).

Nu står det till såhär med nVidia brandmuren eller vad man ska kalla det. Den ställde till med fruktansvärt mycket trassel efter att jag hade uppgraderat mobo mm. där detta kom med, men istället för att avinstallera det normalt tog jag bara bort alla filer som hade med programmet att göra (i C:/Program Files osv osv).

Nu när jag skall installera F-Secure tror den att nVidia programmet fortfarande finns installerat och är aktivt, eftersom den vill ta bort det i mitten av installationen. Här blir det hela lite svårt då eftersom jag kan starta upp avinstallationen, men när jag nästan är färdig dyker det först upp ett error meddelande som säger "RegDBDeleteValue failed". Efter det kommer det en ruta med "IP service could not be removed", och efter det ännu en med "Can't shutdown Web Server".
Sedan meddelar den bara att installationen inte blev slutförd och ber mig göra om den, vilket jag försökt med ett tiotal gånger.

Sedan började jag söka efter skivan med Chipset drivers där jag visste att man även kunde installera detta jobbiga program. Min tanke var att installera på nytt och sedan avinstallera normalt. Men när den frågade om den skulle installera nVidia ForceWare Network... och jag klickade ja, började samma avinstallation som jag gjort tiotals gånger förut, och som stannade med samma 3 error rutor och hänvisning till att försöka på nytt.

Så nu ber jag vem som helst att hjälpa mig för jag sitter och är ganska bedrövad just nu eftersom jag inte har en aning om hur jag ska gå till bäga för att få datorn och F-Secure att förstå att programmet inte existerar längre.

Funderade på om det är nåt man kan göra i windows registret eller vad det heter på svenska men isåfall skulle jag gärna få lite noggrannare instruktioner eftersom jag inte brukar göra nåt där.

//Anton

*Edit*

Löste det nu. Laddade ner ett program kallat Windows Install Clean Up från microsofts sidor och tog bort någon form av nVidia programmet som kom upp på listan. Efter det kunde F-Secure passera steget där den anmärker om att det finns program den inte gillar.