Kan inte avinstallera nVidia ForceWare Network Access Manager

Permalänk
Medlem

Kan inte avinstallera nVidia ForceWare Network Access Manager

Hejsan! Hoppas det blev rätt forumdel, var lite osäker. Hursom, har stött på lite komplikationer med nVidia ForceWare Network Access Manager.

Köpte F-Secure 2007 Internet Security package och ska installera det (körde 2006 versionen tidigare tills den gick ut).

Nu står det till såhär med nVidia brandmuren eller vad man ska kalla det. Den ställde till med fruktansvärt mycket trassel efter att jag hade uppgraderat mobo mm. där detta kom med, men istället för att avinstallera det normalt tog jag bara bort alla filer som hade med programmet att göra (i C:/Program Files osv osv).

Nu när jag skall installera F-Secure tror den att nVidia programmet fortfarande finns installerat och är aktivt, eftersom den vill ta bort det i mitten av installationen. Här blir det hela lite svårt då eftersom jag kan starta upp avinstallationen, men när jag nästan är färdig dyker det först upp ett error meddelande som säger "RegDBDeleteValue failed". Efter det kommer det en ruta med "IP service could not be removed", och efter det ännu en med "Can't shutdown Web Server".
Sedan meddelar den bara att installationen inte blev slutförd och ber mig göra om den, vilket jag försökt med ett tiotal gånger.

Sedan började jag söka efter skivan med Chipset drivers där jag visste att man även kunde installera detta jobbiga program. Min tanke var att installera på nytt och sedan avinstallera normalt. Men när den frågade om den skulle installera nVidia ForceWare Network... och jag klickade ja, började samma avinstallation som jag gjort tiotals gånger förut, och som stannade med samma 3 error rutor och hänvisning till att försöka på nytt.

Så nu ber jag vem som helst att hjälpa mig för jag sitter och är ganska bedrövad just nu eftersom jag inte har en aning om hur jag ska gå till bäga för att få datorn och F-Secure att förstå att programmet inte existerar längre.

Funderade på om det är nåt man kan göra i windows registret eller vad det heter på svenska men isåfall skulle jag gärna få lite noggrannare instruktioner eftersom jag inte brukar göra nåt där.

//Anton

*Edit*

Löste det nu. Laddade ner ett program kallat Windows Install Clean Up från microsofts sidor och tog bort någon form av nVidia programmet som kom upp på listan. Efter det kunde F-Secure passera steget där den anmärker om att det finns program den inte gillar.