Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer
Skrivet av Segas:

Omdömestråden är helt värdelös, framför allt när man ska söka upp någon. Det är för mycket arbete för att få fram något så trivialt som ett enkelt omdöme.

Skrivet av SirMacke:

Ett system där enbart registrerade och verifierade användare får kontakta användare i marknaden.
Samtliga uppgifter synliga vid kontakt per automatik.
Personnummer vid registrering.

Precis min poäng. Gör ett system likt Traderas eller Ebay så det bli lite svårare att skapa falska konton för marknaden.

Av Deathdancer

Gardera er. Med erfarenhet och fingertoppskänsla kan man ganska enkelt sålla ut de flesta, men ibland så har man otur. Känns som att det finns två typer. Antingen den som systematiskt lurar flera, och allt verkar bra tills man inte får sina saker(typ som den här stollen). Sedan finns det den andra som säljer riktiga saker, men sockrar på ordentligt, så till slut får man prylen, näst intill defekt, när man betalat utifrån att det skulle vara nyskick.

Sedan sätter de sig på tvären och vägrar ge med sig. De flesta orkar inte till slut, och det lönar sig för dessa troll.

Har en stor förhoppning att SweClockers ska uppdatera och förbättra marknaden. Känns lite som samma nivå som Köp&Sälj-grupper på Facebook. Borde kunna introducera omdömessystem, budsystem och en bättre sök/kategoriseringsfunktion som minst.

Av Deathdancer

Jonas - Du har inte fel, men du får också tänka på målgruppen och vilka du och SweClockers representerar Låt mig elaborera.

Min stationära dator är mer eller mindre centralpunkten för uppemot tio andra datorer. Funktioner såsom fildelning, spelserver, renderingsstation, streaming och överklockad tokmaskin ger ingen perfekt upplevelse, utan resulterar i att man ofta få välja det ena eller det andra, och offra strömförbrukning före upptid, redundans före innovation, ljudnivå framför hastighet osv. Jag har helt enkelt byggt en miljö som aldrig körs optimalt.

Ett sekundärt system som skulle kunna ta hand om lite mer rudimentära uppgifter, och som har en fast, säker och strömsnål miljö skulle göra ens liv bra mycket enklare. Och då har inte ens galenskaparen i en kommit fram. Föreställ dig att man har två system, ett är det i min sign, och ett är ex. byggt på en i7 4790t och ett GTX750Ti som kan växla mellan IGPn och sig själv. Utöver detta kommer såklart båda systemen kylas av en gemensam vattenloop, för enkelhetens skull. Rent krasst kommer du inte heller behöva ett till nätagg för det lilla systemet. Det finns väldigt lätta lösningar som låter en köra två moderkort på ett nätagg, och om du har ens lite headroom så kommer du få in ett till system utan att behöva ett kralligare agg.

Nu börjar vi se kostnadsaspekten i det hela. Visst, chassit kostar en del, men inte mer än två alternativa chassin som behövts om man ändå ska ha två system. Om man dessutom delar pump, reservoar, radiatorer, fläktar, styrning, lagring, nätagg, samt ev. skärm, mus och tangentbord med en KVM och Bild i Bild så har man sparat en rejäl slant, för att inte tala om hur kul man fått ha det.

Vare sig man vill ha en snål server, renderingsstation eller om man helt enkelt vill ha en liten extradator för att kunna lana när någon kompis kommer över så kan jag inte se ett bättre alternativ. Speciellt inte om man oavsett behöver två system. Du som ofta tenderar att vilja ha det rent och avskalat förstår säkert känslan.

Det här kommer vara mitt nya chassi tills loopen ska tömmas nästa gång. Närmare nirvana än så här kommer man nog inte. =D

Av Deathdancer
Skrivet av TheBodyLotion:

Skeptiskt om man ska byta ut en gtx 970 man köpt för 2,990kr hos inet under julas. Finns väl ingen annan prisvärdig kort. Samt att enbart sitter med 550w och har inga planer alls att köpa en kraftfullare psu.

Ett 290x klarar det utan problem ☺ förutsatt att du inte har en 5960x @ 5GHz 😉

Av Deathdancer

Gött, då slipper personer som använder tjänsten bli spoilade i serier de följer

Inte för att jag gör det. Jag älskar att få reda på att någon av huvudkaraktärerna dör om 19 avsnitt. Finns inget bättre...

Av Deathdancer
Skrivet av Jygge:

Sitter och väntar på att begagnade MSI GTX970 Gamers kommer ut till bra priser så ska jag köpa ett till så jag kan köra 3 sli 😂😉

Du är inte lite orolig för stuttering? Om ett 970 har problem vågar jag inte ens föreställa mig vad som händer med två eller tre kort när minnet går över 3.5gb

GLHF

Av Deathdancer
Skrivet av Mocka:

Ni som byter, vad skall ni byta till?
980? Kostar betydligt mycket mer och ger runt 10% prestandaökning
290/290X? Varmare, överklockar sämre. Å andra sidan har en prissäkning gjorts i USA som borde komma till EU förr eller senare.

Kollade med MSI gällande byte för skojs skull och de sa blankt nej.

Jag skulle varmt(hehe) rekommendera Sapphire 290x med Tri-X. Kylaren kyler alla komponenter i en del, så du behöver inte oroa dig för att vare sig vrmer, minnen eller kärnan blir för varm. Med tröskeln satt vid 95°c så finns det väldigt mycket potential. Ser många som får upp sina kort en bra bit så fort dom kan kyla voltregulatorerna.

Pro
- Snabbare, särskilt vid högre upplösningar och flerskärmsuppsättningar
- 4gb
- Bättre skalning med Crossfire

Con
- Varmare/Högre TDP
- Lägre överklockningspotential

Av Deathdancer
Skrivet av kitanii:

Det är "by design", men de valde att inte berätta det för oss. Tvivlar starkt på att 8800 anställda inte märker att specifikationerna på ett nytt flaggskepp är helt fel.

Absolut, speciellt inte med tanke på vilken Quality Control man hört att nVidia kör med.

Allt som hänt nu är endast damage control. Rätt saker ska sägas vid rätt tid. Juridiskt sett förstår man att dom inte erkänner att dom gjort ett misstag. Är aldrig en bra idé i och med att man då erkänt att man farit med osanning från början till slut.

Av Deathdancer

På ett sätt skulle det vara en fördel om spelen siktade på 3.5gb som max. Förstår att allt däröver skulle bli handikappad om man stängde av sista delen, men problemet är att spelen anpassar minnesallokeringen efter vad som finns, och om det tror att det bara finns 3.5gb kommer man inte riskera att hamna i stutterträsket om man inte självmant höjer inställningarna.

Anledningen till varför Fallout New Vegas valde High istället för Medium när jag bytte från HD6950 1gb till 2gb.

Det är ju något nVidia skulle kunna lösa med nya drivrutiner och uppdatering av firmware.

Av Deathdancer

Ibland är man glad att man bor i Sverige. Låt butikerna med större hävstång ta striden med tillverkarna. Skönt dock att EVGA "är beredda att acceptera" returer. Ger nog många i andra länder hopp om att få returnera kortet, och kanske uppmuntrar fler tillverkare att ta samma steg.

Verkar konstigt att nVidia inte är mer måna om sitt anseende än att dom hävdar att det är "by design". Trodde faktiskt att dom skulle kompensera kunderna på något sätt, och lugna den större skaran. Nu kommer det antagligen bli ramaskri istället.

Ge kunderna valet att byta upp sig till 980 mot en mindre peng, eller stanna kvar mot ersättning typ i form av spel eller något annat som kan tänkas vara likvärdigt.

Fast det finns väl en chans att sista ordet än inte är sagt.

Av Deathdancer

Tråkigt med felaktiga specifikationer. Vi får bara hoppas att nVidia inte fortsätter med liknande fulingar i framtiden. Det räcker med att dom trissat upp priserna på segmenten, men man borde i alla fall kunna lita på deras specifikationer.

3,5 mot 4gb är kanske inte mycket att bråka om, men med tanke på vad kortet kostar så känns det som att man borde kunna förvänta sig mer än denna girighet.

Av Deathdancer

Du har tyvärr inte så stora möjligheter. Det enda du kan göra är att samla så mycket information från personen du köpt av som möjligt för att underlätta polisens arbete. Sedan är det tyvärr bara att vackert polisanmäla och bistå i deras utredning.

Om du behåller telefonen och den är stulen kommer det endast leda till att du blir misstänkt. Var ärlig mot polisen och hoppas på att dom orkar hjälpa till.

Av Deathdancer
Skrivet av anon5930:

Jag instämmer faktiskt. Nvidias köp av Ageia var något dåligt, Nvidia är fel typ av företag att föra teknisk utveckling framåt. De tar allt de får nävarna på, låser det till sina produkter och det hela slutar med vaporware.

Det man här visar upp är fantastiskt. De flesta av oss vill förmodligen se en sådan utveckling men PhysX kommer aldrig att användas till något vettigt så länge Nvidia inte klarar av att få ut teknik och samarbeta med andra företag. Jag hoppas man tillslut inser det i företagets ledning och inser hur AMD och Intel gynnas av deras taktikval.

Visst, vi har ju bland annat Bullet samt Havok men ingen av dessa känns som att de verkligen pushar utvecklingen. Men så är dessa tekniker samtidigt betydligt mer användbara istället.

Nej, 2015 lär nog inte bli PhysX år heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Så blir det alltid. Häftiga Techdemos, men sen ser man inte skymten av liknande grafik när det kommer till marknaden. Allt blir gimpat av snåla företag och dåliga konsoller...

Av Deathdancer
Skrivet av DevilsDad:

Hej!
Jag har lite problem med en Acer Aspire 5820TG. I sommras införskaffades en Samsung 840 evo 250gb till den, då den medföljande hårddisken gav upp. Efter att ha läst om problemen med dessa SSDerna, körde jag HD Tune för att kolla prestandan och mycket riktigt droppade den frekvent ner till ett fåtal MB/s.

Efter att ha kör Samsung restoration tool, försvan alla djupa dalar till enstaka MB/s. Men den går fortfarande inte över ca 200MB/s, och jag undrar nu vad detta kan bero på. Har är två tester jag kört:
http://i.imgur.com/n03CtIv.jpg

http://i.imgur.com/Yck8fhA.jpg

Detta är, som jag förstår det, betydlig lägre än vad jag borde förvänta mig av denna SSD. Dessutom talar HW-Monitor om för mig att den använder Sata 3, så det borde inte vara problemt. Det jag har provat är att installera alla senaste drivrutiner får chipset/sata-kontrollern, kollat så att satakontrollern är inställd på AHCI i BIOS. Jag har även uppdaterat BIOS till senaste versionen. Inget av detta har påverkat prestandan, utan jag får exakt samma värde nu som förut.

Så nu hoppas jag på att ni har några fler förslag på vad som kan orsaka detta. Eller en förklaring till varför den presterar så dåligt. Visst är den fortfarande otroligt mycket snabbare än en mekanisk hårddisk, men det är fortfarande lite tråkigt att den inte presterar som den bör.

Skrivet av Vapo:

SATA 3 är begränsningen

http://www.tomshardware.com/reviews/ssd-upgrade-sata-3gbps,34...

Från sista sidan:

Our real-world metrics demonstrate that those theoretical differences aren't always practical, though. In most cases, a SATA 3Gb/s-attached Samsung 840 Pro is almost as fast as the same drive connected to a 6 Gb/s link.

SATA 6Gbps kallas ibland för SATA3, och SATA3Gbps kallas ibland för SATA2.

Säger den att det är SATA3Gbps, eller säger den att det är SATA3 som i tredje generationens S-ATA? Om det är SATA6Gbps så är det inget flaskhals, men om det är 3Gbps så är det den som begränsar hastigheten. Man får oftast inte ut mer än 220-250MB/s(2Gbps) på en SATA3Gbps på grund av overhead. På en SATA6Gbps ska det inte vara några problem att få 500MB/s och högre.

Av Deathdancer

Look on the bright side - Nu är iallafall den allmäna kunskapen om DNS bra mycket högre

Av Deathdancer

Det är fortfarande sporadiskt nere. Slipper det mesta med Googles DNS, men jag gissar att Telia bryter linan lite då och då till följd av åtgärderna, och då tappar routern all kontakt utåt. Sitter och byter mellan stadsnätet och 4g. Funkar hjälpligt, men det är väldigt handikappande.

Av Deathdancer

Fick svar från telia tidigare idag att felet skulle vara åtgärdat vid 17:00. Nu funkar det igen. Vi får bara se om det håller i sig ^^

Av Deathdancer

Har bytt till Googles DNS på alla enheter nu. Fungerar strålande. Har fiber på telias stadsnät.

Prefered DNS: 8.8.8.8
Alternate DNS: 8.8.4.4

I Windows kan man ha kvar DHCP så att IP-adressen styrs av routern, men fortfarande välja manuell DNS. På min Android-lur var man tvungen att ändra till statisk adress.

edit: Det är väldigt mycket till och från på Telias DNS. Fungerar i någon minut och sen är det borta en timme. Kör på Googles tillsvidare. Telias support öppnar 08:00. Får se om dom kan göra en bedömning för hur länge det kommer vara.

Av Deathdancer

Verkar vara något stort på G. Har haft stora problem nu i typ en timme. Måste vara deras DNS, för jag kan direktansluta till sidorna med IP-adress, och Skype fungerar.

Av Deathdancer
Skrivet av Aleshi:

Eftersom den kör med vanliga anslutningar så behöver du inte fulmodda på ett grafikkort, bara köpa ett vanligt grafikkortsblock och koppla i det i loopen.
Bara de inte snålat in för mycket på pumpen.

Med tanke på dess placering och storlek är det nog inte mycket att hoppas på. Om den presterar nära en DCP 2.2 får man vara nöjd, men jag skulle nog inte vilja köra mer än max ett GPU-block, och när den ska ha fler raddar och fler GPU-block får man nog se sig om efter något kraftigare.

Annars en väldigt bra instegsmodell för folk som vill prova på custom.