Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer

Sapphire R9 Nano 4gb | S/B

Hej allesammans!

Nu har farbror obegåvad varit i farten och köpt ett kort utan DVI-portar till sin rigg där skärmen kräver DVI för att kunna överklockas över 60Hz... Suck...

Jag skulle gärna byta kortet med någon som gillar min idé av ett minimalt kort som inte drar särskilt mycket ström. Kan tänka mig lite vad som helst. Behöver inte vara det nyaste så länge det är ett snabbt kort. Kan även tänka mig dubbla kort, och om det är vattenkylning inblandat är det heller inga problem. Nyare/bättre kort är också välkommet såklart med pengar för mellanskillnaden.

Kortet fungerar utan problem och kartong + tillbehör finns kvar.

Kan alltså tänka mig vaf*n som helst som har minst 1 DVI-port och som helst inte är sämre än Nano... Suck vad arg man blir på sig själv ibland.

Finns det ingen intresserad säljer jag kortet så buda på.

Bor i Stockholm och har bil, så bytet kan göras där du finner det mest bekvämt. Kan även mötas upp centralt eller skicka kortet.

Befria mig.

Läs hela annonsen här

Av Deathdancer
Skrivet av QWeelo:

Ja, jag gjorde en snabb kik där, och du verkar nog ha rätt i det du säger. Kanske är begagnat som gäller om man vill hitta något bättre. Får kanske börja hovra lite på blocket igen.

Överklockning är som sagt kanske ett alternativ att överväga. - . Kan det vara aktuellt att pilla med den i5a som sitter i - jag har fattat det som att den ska vara upplåst -men aldrig pillat med den? Är det svårt?

Så det är alltså GPUn som kan begränsa, good to know! - Men min gamla PCIE 2.0 klarar alltså kort av version 3 och senare?

Bra val

Jag skulle säga att överklocka din plattform är bland det enklaste som finns i överklockningsväg så det tycker jag verkligen att du ska prova på. Börja med din 2500k och se om du blir nöjd, annars kan du slänga ett PM till mig. Har en 2600k som jag inte använder.

Det första du gör är att du skaffar en bra kylare. Stockkylaren är tämligen värdelös för allt annat än stockfrekvenser. Kika på en Cooler Master Hyper 212 Evo eller om jag hade valt, en Cryorig H7 om du vill vara lite budgetorienterad, annars är det som dom andra säger. Noctua NH-D15 är helt fantastisk, och du har plats i chassit för den.

Din PCIe behöver du inte oroa dig för. Det finns bandbredd för alla dagens kort. Samma med minnet. Det gör minimal skillnad att gå upp till DDR4 från 3.

Av Deathdancer
Skrivet av QWeelo:

@Klubba:

Haha, oj då. Helt rätt att jag har en Sandy Bridge. Det ska vara ett Intel Core i5 2500K 3,3GHz (Socket 1155 Box) som sitter i.

Tror jag skulle föredra att undvika köpa begagnat. Men tänker du en i7a då eller? Överklockning är inget jag sysslat med tidigare - men jag har ett stort chassi med bra luftflöde och nuvarande processor ligger under 40 grader C i idle. Fläkten ska ju ändå bytas ut så - så temperaturmässigt ska det nog inte vara någon fara - är själva överklockningsproceduren komplicerad?

Jag har en preferens mot nVidias kort, och om det är möjligt skulle jag gärna hålla mig till GeForce GTX-serien.

Tyvärr är ju utbudet på butikerna mer eller mindre obefintligt när det gäller CPUer till 1155, så då får du nog byta plattform om beggat är uteslutet.

Av Deathdancer

Förutsatt att inget krånglar så är det inga som helst problem att köra vidare på Sandy/Ivy Bridge. Nyare plattformar har inte främst bättre prestanda utan mest lägre strömförbrukning och nyare anslutningar/gimmicks.

Är du villig att överklocka den en smula kommer du komma väldigt långt. Skaffa en upplåst i7a typ 2600k eller 3770k och peta upp den till 4.5GHz så kommer prestandan räcka för mer eller mindre allt du normalt kan behöva, och i nio fall av tio kommer det vara ditt grafikkort som sätter gränsen.

- Beggat i7a. Borde gå att hitta någon för 1000-1500:-
- En bra kylare till CPUn.
- Grafikkort så mycket din budget håller för. RX480 är ett fint kort, men ett 1070 är inte heller fel, och din plattform skulle inte sätta käppar i hjulet för det heller.

Av Deathdancer
Skrivet av Fönstrputtsaren:

Har ett 990FX liggandes hemma om du är intresserad. Är inte hemma för tillfället men är nästan helt säker på att det var den här: http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=3894#ov

Har kvar originallådan, ESD-skydd och back-plate vill jag minnas. Kan säkert gräva fram cd-skivorna som kom med om du önskar. kan även slänga med en SATA-kabel eller två om jag hittar några överblivna.

Tänkte mig 500kr för den.

Bor i Stockholmsområdet så kan möta upp dig inne i stan vid ett eventuellt köp. Kan skicka dig några bilder på moderkortet och tillbehören på måndag eller kanske söndag om du är intresserad.

Du har pm.

Av Deathdancer

Bjuder 1200:- för samtliga SSDer.

Av Deathdancer
Skrivet av Fisken1986:

Jag har dock ett ITX H81I-plus som jag inte kommer att använda när mitt Z97 anländer. Intresserad av H81I-plus?

Sorry. Utan CPU blir det lite väl mycket att få ihop. Om ingen råkar ha en matchande CPU?

Av Deathdancer
Skrivet av wackawacka89:

Har en cpu 3570k om det kan vara av intresse ?

Har du något moderkort till den?

Av Deathdancer

AM3-moderkort & 1155 mITX

Nu har olyckan varit framme så att flickvännens lillebrors dator kapsejsat. Erbjöd mig att få ordning på den igen, så om någon härlig frände sitter på följande får denne hemskt gärna ge sig tillkänna.

Det jag letar efter är antingen

1. AM3-moderkort som klarar en FX8350. Chipset är inte så viktigt, men 990fx är såklart roligast. ATX/mATX spelar ingen roll.

2. 1155-moderkort som klarar en 2600k. Helst ska det vara mini-ITX, men om det inte finns får jag fixa ett annat chassi. Chipset ska helst vara P67, Z68 eller Z77.

3. Nyare plattform med CPU + Moderkort + RAM om det är DDR4. Kom med förslag!

Är oerhört tacksam om ni orkar leta i era gömmor för denna stackars pojk.

Har bil och kan ta mig i Stockholms förorter. Annars är det frakt som gäller.

Hör av er nu

Läs hela annonsen här

Av Deathdancer

500:- för nätagget. Kan hämta närsom.

Av Deathdancer

Inga konstigheter. SATA Data in i burken, och SATA Power från ett externt nätagg. Har du ett gammalt datoragg liggandes är det bara att koppla in diskarna och sedan kortsluta grön + valfri svart på 24/20p-kontakten. Sedan slår du på diskarna på stora strömknappen på nätagget alt. strömsladden om agget inte har en knapp.

SATA kommunicerar med diff-signalering vilket kort sagt betyder att man inte mäter signalen mot jord, utan mot motstående ledare(T/RX+/-), precis som nätverkskablar. Därför behöver du inte oroa dig för potentialskillnad och strömrusningar.

Av Deathdancer

Var medveten om att det kanske inte är själva tgb som strular utan porten på moderkortet som delvis lagt av, så ett byte till ett nytt tgb kanske inte löser problemet.

Av Deathdancer
Skrivet av superapan:

Jag köper inte resonemanget. Hade agget bara köpts rakt över disk hos Webhallen utan att vara medlem, hade inte namnet stått med på kvittot.

Hade dessutom agget gått sönder fyra månader tidigare hade det varit mindre än 3 år gammalt, och enligt konsumentköplagen är inte reklamationsrätten personlig, se http://www.konsumenteuropa.se/sv/amnesomraden/handel-inom-eu/...

Så om Corsair vill nitpicka både på reklamationstid och garantitid/villkor blir jag hyfsat besviken.

Jag förstår att du är besviken. Har exakt samma agg, och det har börjat vina konstigt från fläkten men köper du en V70 beggat är det väl inte Volvo du kritiserar när den rasar en vecka efter köpet?

Hör av dig till säljaren. Elektronik som är flera år gamla har en tendens att gå sönder, och det är inte Corsairs fel.

Nästa gång köper du med andra ord ett nytt agg för samma peng som du sannolikt köpte detta premium-agg för beggat, så får du garanti på dig själv. Är du inte beredd på att behöva fixa/riska sakerna du köper SKA du inte köpa beggat. Att garantin flyttas över är inte standard öht.

Skärpning.

Av Deathdancer
Skrivet av ZaInT:

Det är alltid lika roligt när den som ska korrigera något själv stavar som en kratta, jag har observerat en hel del "hur svårt kan de va" här.

Det finns många småsaker som triggar mig i egenskap av språkfascist; när "jos" blev en godkänd stavning av "juice" är ett praktexempel.
Hela svenska språket la ju fotarna på hat hyllan ([sic]liv&helvete) när man godtog att "dom" fick användas trots att vi har en drös passande personliga pronomen, helt enkelt för att folket är för lata/korkade för att lära sig hur man faktiskt använder dem.

Det är snarare den som inte automatiskt könsindelar som har ett konstigt fokus, det är så vi fungerar som ras.
Själv är jag verkligen inte glad för ordet "hen" men jag ser att det kan ha sina användningsområden i de fall då könet ej är definierat.
Det faktiska problemet är att det blivit någon slags innegrej att vara PK/SJW och man (ja, jag skriver "man", hantera det) får då för sig att det på något sätt skulle vara konstruktivt att byta ut varenda förekomst av "han" och "hon" mot "hen" även i de fall där könet ÄR definierat i sitt kontext.
Vad man då åstakommer är att reta upp de som ogillar ordet till att börja med samt medvetet gör en beskrivning mer diffus helt i onödan.
Är könet definierat så är det definierat helt enkelt, och det har vi redan två ord för. I de fall då det av någon anledning inte finns en definierad könstillhörighet finns det också ett faktiskt användningsområde för "hen".

Herre min skapare nu hoppar jag från västerbron.

Av Deathdancer
Skrivet av videopac:

Man skriver väl ändå:

"Testperson ett uppvisade nästan inga bieffekter. Denne mår bra och är helt utan komplikationer."

alternativt:

"Testperson ett uppvisade nästan inga bieffekter. Personen mår bra och är helt utan komplikationer."

Det låter verkligen inte bra att referera till människor som "hen".

Då får vi bara acceptera att vi har olika åsikter. Tack och hej.

Av Deathdancer
Skrivet av Crockett:

Hur klarade man sig med publikationer fram tills för några år sedan utan "hen"?

"den" är ofta ett bra substitut om det nu är problem att skriva han eller hon!

Språk är något som ständigt utvecklas. Bara för att det finns ett halvbra substitut betyder väl inte det att språket fungerar bättre utan substitut?

"Testperson 1 visade nästan inga bieffekter. Hen mår bra, och är helt utan komplikationer."

"Testperson 1 visade nästan inga bieffekter. Den mår bra, och är helt utan komplikationer."

Tycker du att det låter bra att referera till människor som den?

Av Deathdancer
Skrivet av MrQke:

Särskrivning stör mig inte alls. Jag stör mig på mest är folk som inte kan formulera en mening utan att använda "DOCK" hela j**** tiden.

Ändock har du dock rätt. Dock företer det sig som så att du ändock kommer fortsätta att störa på just ordet "dock".

Av Deathdancer
Skrivet av bardbard:

Även om "hen" är korrekt så avskyr jag ordet. Känns som att de som använder det endast är ute efter att provocera då det nästan alltid finns ett annat ord som passar.
"Lätt att skriva/säga juuu!".....Skärp er säger jag.....

Skärp dig själv. Måste du sätta kön på alla du bemöter har du nog ett konstigt fokus i din vardag. Låt oss som vill ha ordet vara ifred...

Av Deathdancer
Skrivet av AMD-FX:

Ordet "Hen" är det ord jag hatar mest. Ska det vara svårt att säga han eller hon??

Har du deltagit i studier eller forskat? Att ha ett genusneutralt ord underlättar något enormt när man t.ex utför studier som ska vara anonyma eller i fall där sekretess föreligger. Ordet Hen gör att man inte behöver röja något annat än att rikta fokus till en viss person.

Jag ska inte vara jobbig. Om du inte vill använda ordet är det helt frivilligt. Kom bara inte och bråka på oss som vill ha det i våra publikationer...

Av Deathdancer
Skrivet av Klubba:

Värsta är ju ändå när folk skriver "volten", verkar tyvärr utbrett på forumet

Håller med. Dessvärre är nog just denna engelskans fel. I engelskan finns det inget lätt ord för spänning annat än electric pressure, så där säger man voltage eller voltage potential och inte electrical tension/spänning.