Inlägg

Inlägg som Deathdancer har skrivit i forumet
Av Deathdancer

Jag skulle hellre kört på FSPs 400w, men som är certad för brons. 80Plus gör mycket för ett nätagg, och personligen litar jag mer på FSP än Cooler Master.

http://www.inet.se/produkt/6909507/fsp-400-60apn-bulk-400w-80...

Av Deathdancer
Skrivet av Timpppa:

Tror han menade att han vill ha möjligheten att byta batteriet själv.

Skrivet av DjSweetBazz:

Den har ju bästa batteritiden av alla telefoner

Precis

Av Deathdancer

Börjar bli irriterad på hur bortskämda och oförskämda alla börjat bli. S5an är en sjysst lur, varken mer eller mindre. Skönt med vatten/dammtät och att man ändå kan byta ut batteriet. Ett annat plus är att kameran är löjligt snabb på att ta bilder. Människor måste lära sig att en förinstallerad app inte är en dödlig synd som ska straffas med tortyr och våldtäkt, herregud få lite perspektiv på livet...

Själv är jag ett stort fan av OnePlusOne, men om det skulle bli en ny telefon på avtal så skulle det bli S5an. M8an är säker väldigt bra, men bortsett från skalet och frontskrålarna så har S5an överlägset flest fördelar för mig. Var sugen på Z2an, men batteriet skulle bli en dealbreaker för mig.

Av Deathdancer
Skrivet av Prodigys:

Om man medvetet lägger något som kan repa skärmen i samma ficka som telefonen så får man skylla sig själv. Lite svårare med sand eller stenmjöl som kommer in i alla vrår utan att man kan påverka det så mycket.

Om man medvetet lägger sand, något som kan repa skärmen i samma ficka som telefonen så får man skylla sig själv. Lite svårare med nycklar och mynt som alla behöver ha, och som oftast hamnar i fickan utan att man kan påverka det så mycket.

Av Deathdancer
Skrivet av Mars SSX:

Det dumma är att göra så här. Istället ska TS brygga Telia modemet/routern så att den bara agerar som modem och sedan (snarare före) köpa en egen router inom hans budget.
.

På vilket sätt är min fungerande lösning en dum lösning? If something fucks with you, kill it with fire.

Av Deathdancer

Gör som jag. Kasta skiten långt ut i skogen, och köp en egen.

Problemet är dock att du kommer förlora möjligheten till telefon, och du kommer antagligen behöva ett DSL-modem utöver routern.

Av Deathdancer

PewDiePie har blivit lite av Sveriges skatt i modern tid. Det är roligt att se en profil från sverige bli störst i världen. Skulle dock vara ändock roligare om han bott kvar i sverige.

Av Deathdancer
Skrivet av YamahaDGX630:

Du vet att 7970m i CF inte ens motsvarar ett vanligt 7970 va?

Du vet väl att du har fel?

Alla syntetiska tester jag sett visar på att 7970m är 30-40% sämre än ett 7970, vilket gör att två stycken, vid hög skalning, skulle kunna ge uppemot 20% bättre resultat.

Källa

Av Deathdancer
Skrivet av Gender Bender:

Det handlar om att göra det billigt också. De hade kunnat pumpa ut CV med 4K redan nu i sommar, men det hade varit på tok för dyrt för oss konsumenter. Inte förrän det finns telefoner med 1440p eller 4K så kommer vi få se CV1 på marknaden.

LG G3 har 1440p

Av Deathdancer

Håller på att bygga en NAS som kommer köra ett gäng diskar i RAID 5 på sepparat kontroller. Skulle någon av dessa göra sig bra till det, eller bör man gå upp i kraft för att få ut maximal hastighet(1gbe).

Strömförbrukningen är ju helt sjukt bra, med tanke på att dom är uppe och luktar på betydligt törstigare CPUer.

Av Deathdancer
Skrivet av GizmoTheGreen:

jag förstår inte varför folk vill ha sina appar på "sega" sdkort.

anledningen till att man vill ha allt på internt minne (och därför pusha större minne) är att det interna är mycket snabbare.

"android telefoner är sega"... för att dom har supercpu och begränsas av 3-4mb läs och skriv på billiga 64gig sdkort. yep.

music och film går bra men inte appar, och det segar ner telefonen.

därför vill man ha större inbyggt minne och för att promota det tar man bort sdkortslotten, om alla köper 16/32 gig versioner kommer så småningom 64gig, och sen 128 gig osv

Alla vinner på det i längden.

Jämförelse är väl ungefär som att ha os+music på SSD och alla spel på HDD....

istället för OS och spel på SSD och musik på HDD

edit: och för dom som har sdkort, och vil att soundcloud osv ska cacha på sdkortet, det är apputvecklaren som måste rätta till det (använda "externt sd" istället för det "interna" som ligger i användarens data partition.

Så det spelar ingen roll hur snabbt ens SD-kort är, utan den är begränsad av telefonens busskapacitet för SD-kort?

Av Deathdancer
Skrivet av wotanziu:

Något förenklat så innebär det att du skapar frames mellan existerande frames. På så sätt kan du få en film i 60 FPS från en som är i 30 FPS. Det finns program som gör det automatiskt (tex. SVP) och sedan går det väl också att göra "manuellt" (vilket jag antar är vad Gizmo håller på med). Skillnaden mellan 30 och 60 FPS är klart märkbar när du har rörelser. Skillnaden är dessutom extra tydlig när du tittar på animerade filmer. Nackdelen med att göra det automatiskt (iaf med SVP) är att om du har väldigt stora skillnader mellan frames pga. snabba förflyttningar på objekt, så får du oftast artefakter.

Skrivet av GizmoTheGreen:

http://www.spirton.com/convert-videos-to-60fps/ pretty much detta...

den jämför frames för att skapa nya "mellanskillnader" och därav på konstgjort vis öka frameraten, funkar fint på de flesta filmer.

blir lite glitchigt vid vissa sorters rörelser. men mycket film-material blir väldigt bra, prawnsen i district 9 ser helt av levande ut!

Tack för infon. Nu har jag också börjat Har en Koreaskärm på 110hz, och det ser helt underbart ut

Av Deathdancer
Skrivet av lassep1l1s:

Borde fungera utmärkt. Har själv seriekopplat agg många gånger utan problem. Go ahead.

Tack, men problemet kvarstår. Varför fungerar det inte?

Av Deathdancer
Skrivet av dannesthlm:

Detta ska du absolut inte göra, du ska skaffa en bättre dimmensionerad laddare istället.

Varför inte? Laddaren är god för några Ampere och såvitt jag vet så har inte datorn den laddat börjat brinna.

Skrivet av Frejoh466:

Det är en väldigt dålig ide. En ström källa till en apparat, två ström källor ska inte kopplas samman.

Som jag skrev till dannesthlm, varför inte? Varför är det farligt att seriekoppla två strömkällor?

Skrivet av JuCke:

Har du koll på skillnaden serie och parallelkoppling?

för att höja spänning seriekopplar man, dock vet jag inte om det fungerar så med agg vågar faktiskt inte svara alls på vad som händer och jag skulle inte kalla det lämpligt det får någon annan här svara på.

Seriekopplade strömkällor multiplicerar spänningen med antalet källor. Parallelkoppling multiplicerar strömkapaciteten med antalet källor.

Jag har sökt och sett att många andra gjort detta, så jag förstår inte vad problemet skulle vara om jag håller mig inom laddarnas kapacitet? Jag är ingen elektriker, men jag anser mig ha tillräckligt goda kunskaper för att göra hemmagjorda modifikationer tillräckligt säkra.

Av Deathdancer

Seriekoppla två laddare

Hej alla elglada!

Jag håller på att bygga mig ett labbaggregat som ska vara till diverse projekt och nu har jag stött på patrull.

Så vitt jag vet så ska man kunna seriekoppla två nätaggregat för att uppnå den sammanlagda spänningen, och min idé var att använda två stycken laddare/strömadaptrar som inte längre används. Båda laddarna är identiska, och fungerar var och en för sig utan problem.

Nu till själva mackan.

Jag kopplar ihop dessa, + Laddare 1 - till + Laddare 2 - , och använder den första och sista polen som strömförsörjning. Problemet är att jag inte får någon förhöjd spänning, utan multimetern visar dess specade värde på 19.5V.

Är det något uppenbart som jag förbisett, eller går det helt enkelt inte att göra såhär med något annat än batterier? Har strömadaptrarna någon inbyggd VRM som sätter käppar i hjulet?

http://www.gc.co.nz/images/PA%20IMAGE%204.jpg

Båda strömdosorna försörjs av vanlig 230VAC med jord.

Är tacksam för all hjälp

Av Deathdancer
Skrivet av GizmoTheGreen:

Twice the size blir det ju inte, från mine egaa encodes beror det lite på materialet. skillnaden mellan bildrutorn är för det första mindre, så oftast handlar det om en storleksökning av slutersultatet på kanske 10-20%. jag har också gjort 60fps encodes där 60fps filen blivit mindre än originalet pga att den gjordes med sämre inställningar (högre bitrate "för säkerhets skull".

Till exempel gjorde jag District 9. filen jag utgick ifrån var 8gb, min fil 7.8gb, från mitt öga var kvaliteten likvärdig och mycket sexigare med flytet i bilden

(jag interpolerar till 60 fps, en liten hobby, typ. kommer starta en yt kanal till det nu när yt kommers stöda 60 fps, amv's och dylikt.)

Se där, då har man lärt sig något nytt idag

Interpolerar? Tell me more

Av Deathdancer
Skrivet av Cooling23:

Första gången Youtube gör något bra istället för dåligt.

mmm, för Youtube har ALDRIG gjort något bra. Det är därför vi kollar på skiten så mycket

Av Deathdancer
Skrivet av Atlas Tasume:

Va?! YouTube gör en förändring för det bättre?

Det var glada nyheter!

... Usch vad mycket plats filerna kommer att ta när man spelar in nu!

Twice the size - Same shitty compression

Tycker YT hamnat en bit efter, men jag förstår att med rådande internetlinor(framförallt USA, Australien och U-länder) så finns det ingen möjligthet att få upp kvaliten till något som kan närma sig the real deal.

Av Deathdancer
Skrivet av niklasloow:

Hej,

Du säger ungeför 200% mer, ett skärmbyte kostar kring 900kr för en Iphone5.
Detta ger dig 450kr, av detta försvinner 20% i skatt (25% på ditt pris, 20% på kundpris)
Kvar har du då 360kr, här försvinner direkt 200kr för en ny skärm (För byta ut bara glas är ett helvete).
Kvar har du då 160kr, av detta har du egen avgifter på ungefär 15%
Kvar har du då 136kr, för få ut detta som lön från ditt företag så försvinner ytterligare 30%
Kvar får du då 96kr för jobbet om du ska skatta. (Med noll i materialkostnad så får du över 215kr och med 100kr materialkostnad 155kr över).

Så för sammanfatta så är de som driver dessa firmor några svin som tar galet mycket pengar utan jobbar med väldigt tajta marginaler.
Ha i åtanke att du måste lämna garanti på jobbet för det ska vara lagligt, ha lagliga batterier och skärmar med rätt miljömärkningar och dom hittar du ej via chinaimport så enkelt. (Apple tar ca 700kr för en reservskärm). I för sig skeptisk proffsfirmorna ens har riktiga tillbehör.

Men tycker absolut du ska köra på men för vara ärlig kör svart första månaderna och sedan börja gå över till vitt. (Och nej skatteverket kommer ej stå vid din dörr och hämta upp dig, de kommer aldrig veta, tror du mig ej så åk till Malmö och kolla alla frisörer där)

Lycka till och ursäkta att inlägget blev rörigt.

wow..

Av Deathdancer
Skrivet av Sears:

Jo det borde du verkligen. HTC One M7 har rent utav usel kamera, dålig batteritid och dålig touch-response. Jämfört med Nexus 5 har den i princip bara en konkret fördel: högtalaren. (inte för att Nexus 5 har bra batteritid, men den har åtminstone hyfsad batteritid)

Värt att tänka på är att 32GB versionen bara säljs via Googles egna affär.

Kameran på m7an kan jag stämma in på. Har precis fått häva mitt köp av m7an på grund av lila/röd/blåa bilder som alla tycks lida av. Helt värdelöst. Ultrapixels jo tjena...