Inlägg

Inlägg som Shrudder har skrivit i forumet
Av Shrudder

Mmmmmmonopol

Av Shrudder

Är så van vid engelska vid det här laget att jag inte hittar om det är på svenska.

Av Shrudder

Handlar man mycket kan det säkert löna sig att betala medlemskapet om det bara är marginellt billigare. 500 kr är ju ingenting om man går efter konsumentverkets matkostnader 2022 där två vuxna i medelålder går på 5720 kr i månaden, och med två hungriga tonårsbarn blir det över 11k. 500kr om året med matkostnader på 135k är ingenting, krävs bara att det är 0,3% billigare för att det ska gå jämnt ut. Räknar man snålt med 5k i månaden så behöver det vara 0,8% billigare. 3k blir 1,4% billigare för att det ska gå jämnt, osv.

De riktar sig ju inte till de som bor ensamma och/eller springer runt mellan butiker för att göra klipp, många har varken tid eller lust att göra det. Sen är det lite som gymmedlemskap, de hoppas på att många inte utnyttjar sitt medlemskap fullt ut.

Av Shrudder

Väldigt oväntat och tråkigt, EVGA är mitt och många andras förstahandsval. Hade helt missat att Nvidia är hemska att ha att göra med. Förstår nu varför Apple, Microsoft (Xbox) och Sony (Playstation) avslutade deras samarbeten med Nvidia för längesedan och använder AMDs grafikkort i deras produkter.

Kanske blir AMD nästa gång igen.

Av Shrudder
Skrivet av Mordekai:

Nej, det räcker med en Xbox Series X för att få skorstenseffekt.

Vad händer om man ställer en Xbox Series X upp och ner i ett höghus?

Av Shrudder

Har blivit ungefär vartannat år då telefonen oftast gått sönder av olika anledningar.

2012: Samsung Galaxy Note N7000 - Ladduttaget började glappa väldigt mycket
2014: LG Nexus 5 - Tror jag tappade den i asfalten så ena hörnet sprack lite
2016: LG Nexus 5X - Fick det vanliga problemet med bootloop
2017: Huawei P10 - Fortfarande hel, använd som backup när nästa telefon gick sönder
2019: Sony Xperia XZ3 - Krossade skärmen och böjde telefonen när den gled ner under en flygplansstol som jag sedermera fällde ner
2020: Huawei P30 Pro - Nuvarande telefon

Av Shrudder

Det är precis det den är till för

Av Shrudder

Tyckte fyran var bättre både storymässigt och fysiken i spelet. GTA Online var roligt första halvåret/året innan man blev instagibbad av nån flygande motorcykel med missiler varje gång man försökte göra nåt.

Av Shrudder

Känns som en koncepttelefon från 2006.

Av Shrudder

Har ett vattenblock liggandes till ett 3080 så min tanke är att försöka klippa ett begagnat sådant och skippa 4000-serien.

Av Shrudder

Intressant frågeställning, som någon annan påpekade så beror det ju på omständigheterna i sig. Samtidigt är det ju inte direkt så att de kommer att gå ut och hålla någon slags diskussion om vem som har mest bråttom. Rent spontant tänker jag att brandbilen är den som är mest tidskritisk sett till konsekvenserna, med många liv på spel. En ambulans i sammanhanget har hand om kanske ett eller två liv som mest. I Polisens fall kan det ju även vara så att de är på väg att stoppa någon aktiv gärningsman vars handlande innebär stor risk för allmänheten. Liknar spårvagnsproblemet (eng. Trolley Problem) på många sätt.

Men ska man vara lite tråkig så står det i trafikförordningen (1998:1276) 11 kap. 11 § att "föraren ska dock lyda anvisningar av en polisman eller någon annan person som en myndighet förordnat att övervaka trafiken eller ge anvisningar för denna." vilket jag då tolkar som att det i slutändan är Polisen som har företräde eftersom de då kan bestämma att de har företräde.

Av Shrudder

Som många andra skrivit så var det något jag gjorde förr bara för skojs skull men även vissa andra saker som att kunna ansluta en Playstationkontroll och så vidare. Känner inget behov alls att göra det i dagsläget, har inte stött på något jag vill göra där det krävs och jag har nöjt mig med de launchers som kommit med telefonerna.

Av Shrudder
Skrivet av pv2b:

Det är ingen skillnad i hur många USB-portar du kan stödja på ATX, mATX eller mITX. I/O-skölden är lika stor för alla.

Sant, baserar det mest på att sist jag kollade på det var det generellt färre portar på mindre moderkort.

Av Shrudder

ATX hela vägen. Det finns aldrig nog med USB-portar.

Av Shrudder

ordlig.se nr 97, 3/6

⬜⬜⬜⬜🟨
🟨⬜⬜🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Blev lite förvånad när det blev rätt

Av Shrudder
Skrivet av Valonen:

Hm, detta verkar intressant. Min Google-Fu lyckades dock inte hitta så mycket om det chassit. Går det att beställa och så ifrån var?

Verkar som den bara säljs på ett par butiker numera, men lite extra googling visade att det trots namnet inte riktigt är ett chassi för luftkylning, utan för bättre luftflöde till vattenkylning. Problem med att få plats med stora luftkylare är ett av problemen. Det är inte lika mycket utrymme mellan glaset och moderkortet vilket även är ett problem i de andra versionerna och även påverkar större grafikkort om man inte använder en vertikalmontering.

Av Shrudder
Skrivet av Valonen:

Hej!

Jag gillar ändå den layouten, är dock lite fundersam på airflow om man inte kör vätskekylning? Då inga fläktar i fronten finns, så att säga.

Finns PC-O11 Air med fokus på luftkylning också. Kan också rekommendera denna serie av chassi, har ett själv och har t.o.m. dragit en av slangarna till vattenkylningen "bakvägen". Det var den rimligaste ersättaren till mitt gamla Corsair Air 540 som också hade ett stort utrymme på baksidan.

Av Shrudder

Eller så köper man 5-pack Arctic P12 för typ 250 kr. En hel uppsättning fläktar för 500 kr vs 3000 kr.

Av Shrudder

Skönt, det går ju visserligen redan idag att göra manuellt men det är lite jobbigt att gå in i notifikationsinställningarna i Android varje gång man installerat en ny app.

Av Shrudder

Som någon vis man en gång sa (det var säkert Einstein, typ) så är den bästa kameran den man har med sig. Därför så tar jag absoluta majoriteten av mina bilder med mobilen, vilket inte alltid är optimalt men för vardagsfoto så fungerar det ändå väldigt bra. Fick något ryck för ett antal år sedan och gick enligt principen ovan för att införskaffa mig en kamera. Resultatet blev en väldigt kompakt systemkamera i form av en Panasonic GM5. Den har varit perfekt för de tillfällen då man orkar ta med sig en kamera då den enkelt går ner i en ficka, samtidigt som man kan ta med sig lite värre objektiv för att leka krypskytt.