Inlägg

Inlägg som Shrudder har skrivit i forumet
Av Shrudder
Skrivet av Teval:

Utan att vända på frågan, vilka problem löser en "e-krona" ?

Problemet med att det inte går att betala med kort om banken strular vilket händer då och då. Det vill säga göra samma sak som kontanter (alltid fungera) men digitalt.

Av Shrudder

Föreslår att du gör som den här snubben och vattenkyler G-Syncmodulen:

https://i.redd.it/phf36jpswcr41.jpg

Av Shrudder

Oavsett tidsepok så skulle största överraskningen vara ett välpolerat spel.

Av Shrudder
Skrivet av mrqaffe:

Jag hade bojkottat ett fraktbolag som använder flyg för den typen av transporter av miljöskäl, det borde inte ens vara tillåtet att det är möjligt.

Fast om det redan finns fraktkanaler med kapacitet att använda mellan A-B och A-C så är det inte mer miljövänligt att skicka en transport enkom mellan B-C för en mindre försändelse oavsett om sträckan B-A-C skulle ske med flyg.

Om du menar fraktbolag som använder flyg överhuvudtaget så har jag en dålig nyhet.

Av Shrudder
Skrivet av mrqaffe:

Ja förvisso men skulle de välja flyg i detta fall hade jag nog valt bort dem just pga den anledningen om jag hade fått veta om det.

Varför då? Det är ju inte så att de hade skickar med flyg för skojs skull då det kostar pengar utan i sådana fall så handlar det om att skicka med ett flyg som ändå hade gått istället för att skicka en bil enkom med ett paket.

Av Shrudder

Bra ljud men kvaliteten på deras lurar kan jag inte direkt påstå varit speciellt fantastisk på senare år.

Av Shrudder

Självskannar alltid om det går, avstämning får man väl kanske en gång om året men den tid extra det tar har man mer än sparat in redan. Om det dessutom är kö till vanliga kassor så sparar man tid även om man får en helavstämning. Handlar mest på ICA Maxi men har även medlemskap hos andra för att kunna utnyttja deras handskanner om man råkar vara förbi.

Handskanner är förövrigt att föredra över självskanningskassa då man kan packa sina varor medan man plockar de i butiken. Även om jag bara ska ha någon enstaka sak så brukar jag ofta ta en handskanner ändå.

Av Shrudder
Skrivet av Dosshell:

Det avskyvärda är att tvinga speltillverkarna att inte sälja billigare på andra plattformar fast de andra plattformarna har lägre avgifter. De sätter konkurrensen ur spel för att försvara sin särställning på marknaden.

Fast det där stämmer inte och är något som tas upp som sanning varenda gång ämnet diskuteras. Det hela bottnar sig i en misstolkning där man blandar ihop Steam-nycklar med 0% i provision som utvecklare/utgivare fritt kan ta ut från Steam och sälja på annat håll så länge man följer deras regler för detta med att det även skulle gälla försäljning av spel på andra distributionsplattformar vilket det inte gör.

Det är fullt rimligt att Steam ställer krav när det handlar om försäljning av nycklar till deras egen plattform, när det dessutom sker med 0% provision vilket innebär att de faktiskt förlorar pengar på det.

https://partner.steamgames.com/doc/features/keys

Av Shrudder

Det är enbart att sälja Steam-nycklar (vilka har 0% i provision!) till ett lägre pris utan att även planera att göra så på Steam också som ej är tillåtet.

https://partner.steamgames.com/doc/features/keys

Om något företag vill sälja för halva priset på Epic Games Store så får de göra det bäst de vill. Fast det gör de ju inte, för de vill bara tjäna mer pengar så det blir samma pris ändå.

Av Shrudder
Skrivet av 3rk0:

Hände mig med ringde de sa att det var jag som avbeställde, så jävla surt VARFÖR i helvete skulla jag avbesälla.

https://i.ibb.co/4WknmLM/Untitled.png

Skrivet av r0og:

Komplett har gjort så med två kort innan. Tror det är ett sätt för att få bort folk som ligger i kö.

Hade inte varit förvånad om någon gjort en bot som testar läckta mailadresser + lösenord hos svenska återförsäljare för att avbeställa folks ordrar så att de själva hamnar längre fram i kön. Ni kan ju testa och se om era lösenord finns på vift på https://haveibeenpwned.com/

Av Shrudder

Snyggt! Var lite fundersam hur du dragit slangen till sidoradiatorn men såg att det var en X-Flow nu. Har en snarlik build fast i vanliga O11D med en slang dragen bakom moderkortsplåten.

Av Shrudder

https://www.pts.se/globalassets/startpage/dokument/legala-dok...

På sidan 2 står det bland annat: "Om postoperatören, fastighetsägaren och postmottagaren inte kan nå samförstånd kan följden ytterst bli att de postmottagare som är bosatta på fastigheten hänvisas till att hämta ut sin försändelser på utlämningsställe som postoperatören anvisar."

Av Shrudder
Skrivet av Mickur:

Med tanke på deras track record så tror jag inte att klagomål ändrar på något. I bästa fall löser dom just den leveransen, men att dom skulle tänka "Vi kanske borde bli bättre och faktiskt leverera som vi ska?" finns nog inte på kartan. Jag garanterar att dom är fullt medvetna om fulandet.

Lika bra jag hämtar mina hårddiskar själv innan någon arg människa från UPS sparkar på dom.

Det är precis därför de inte ändrar sig, för att du inte ens orkar klaga och hellre bara åker och hämtar själv.

Av Shrudder
Skrivet av jockos:

Fast det där stämmer inte.
Jag ringer UPS varje gång budet skiter i att leverera till mig, och då får han snällt köra ut igen. Oftast är de griniga och otrevliga, men inte en chans att de ska komma undan med det när jag betalt extra för expressfrakt.

Så är det. De flesta klagar inte och det är inte så att det sitter någon och dubbelkollar att GPS-loggarna stämmer överens med adressen om ingen klagar.

Av Shrudder

Är inte det enklaste att ordna en ordentlig borrhammare som skär genom betongen som smör?

Av Shrudder

Är det här det nya DPI-kriget?

Av Shrudder

Lär bli intressant när vissa språk har vanliga ord som låter som "bannade" engelska ord. Förövrigt lär det ju enbart handla om engelska, och dessutom bara leda till mer kreativa sätt att säga samma sak på för att undkomma censuren.

Av Shrudder

Har det alltid avstängt på min Lenovo Y27Q-20 då den ställer in ljusstyrkan på max, medan jag föredrar att ha den på 0%.

Av Shrudder
Skrivet av ottomanslap:

Hade utan tvekan inte varit bristvara om vissa inte köpt 10-100 st var.

Om det hade varit sant skulle ju scalpers inte ha någon att sälja till.

Av Shrudder
Skrivet av flaskpostN:

Tycker inte det fungerar något vidare tyvärr. Det är väl på alla sätt bättre att få ett totalt metric på hur efterfrågan ser ut genom att göra ett ordentligt kösystem, även om det är 15000 personer som står i kö och inte kommer få köptillfälle inom dom närmsta månaderna. Blir nog lättare att stoppa scalpers på det sättet också.

Kö speglar inte efterfrågan då man inte vet om folk står i kö hos andra affärer också. Fabrikerna går redan på absolut max dygnet runt alla dagar i veckan, så det hade heller inte haft någon inverkan på tillverkningstakten. Skulle heller inte påverka scalpers överhuvudtaget, de kan ju ställa sig i kö precis som vem som helst.