Inlägg

Inlägg som hockexx har skrivit i forumet
Av hockexx
Skrivet av YellowMan:

Problemet är alltså att när man försöker göra ett köp via PS Store så kommer det aldrig upp en möjlighet att signera köpet med BankID. Vilket alltså banken(Nordea) kräver eftersom de måste följa EU-direktivet "PSD2" för köp via internet.

Som sagt, spelar ingen roll om man "öppnar kortet för internetköp" eller liknande. Och ja, har provat via webbläsaren, är samma problem där. Så Sony behöver väl antagligen fixa sin "Store"...

De gånger det händer så är det ju Bank-ID som inte fungerar, antingen på grund av sidan/shoppen eller Bank-ID. Har hänt för mig på Steam med, har inget med Nordea att göra. Har bara låst upp kortet om signeringen inte funkar/dyker upp och då poppar inte bank-id kravet upp utan köpet går igenom utan.

Av hockexx
Skrivet av Melubas:

Sedan cirka en-två månader tillbaka för mig. Steam fungerar felfritt, där har jag inga problem utan det är just PS Store och Epic Games Store som inte går.

Hmm, du får testa aktivera "alla internetköp" på kortet om du behöver prova igen. Epic använder jag inte och någon konsol har jag inte förutom Switch. Men det funkar åtminstone på Nintendos butik iaf.

Skrivet av YellowMan:

Jag har samma problem med PS Store och Nordea sedan i höstas. Fick ett nytt kort och det går inte att lägga till. Spelar ingen roll om man öppnar det för "internetköp". Har försökt lägga till kortet via playstation os:et, via PS stores webbsida, via mobilappen, samma skit överallt. Har funkat i 8-9 år tidigare.

Skrev och frågade Nordea, de svarade så här: "text"

Hmm, tråkigt. Att det beror på själva Bank-ID signeringen var vi nog alla med på, därav rekommendationen att öppna köp. Har faktiskt aldrig varit med om att det inte fungerat då om annat än temporärt. Men beror det verkligen på Nordea att Bank-ID inte vill lira?

Har du enbart provat via konsolen? Går det att göra köpen på datorn via webbläsaren? Kan vara värt att testa där.

Av hockexx
Skrivet av Curik:

Hur vet du det? Har du spelat det riktiga spelet? För du menar väl rimligtvis inte att betan skulle vara värd 1500kr+. Det låter ju inte så objektivt.

Skrev först en lång harang men, äh.
Givetvis är det ju inte 100% objektivt, mycket då man är såld i Diablo som franchise och svag för genren. Men man är ju även lite "nyfrälst" då det är just nytt.
Det finns saker med spelet som inte är bra. Men av det jag upplevt i Betan, av allt jag hört från de som kört endgame beta med mera så är jag 100% övertygad om att jag inte hade ångrat att köpa spelet för 1500kr.

Kommer det bli ett 10/10 spel? Nej det tror jag inte, kommer det bli ett 7/10+ absolut.

Det som känns mest negativt är just multiplayer delen än så länge då den inte går att undvika och jag hoppas de inte forcerar det för att kunna njuta fullt av spelet på alla nivåer.
Många inbitna veteraner från PoE och liknande kommer nog tycka att spelet är för simpelt vad gäller itemization och skills/spells, det lutar lite åt det. Men jag har heller inte sett hur uniques och allt fungerar än.
Spelet är alldeles för inzoomat, särskilt i städer.

Av hockexx
Skrivet av Leffe-:

HUD'en är så sjukt ful och simpel och även miljöerna och omgivningarna känns mellanmjölk deluxe. Fantasilösa och man får "jag har sett allt förut" känslan.
Lägg till påtvingat multiplayer och world bossar som är det ända nya dom har att komma med?
Jag har dock inte spelat betan men det som finns att se på webben så ser det inte lovande ut.
Känns för safe och tråkigt allting Blizzard gör nuförtiden.

Jag har spelat sen betan öppnade och spelet är kanon. Det är givetvis inte perfekt, men det är bra.
Hade jag bara sett andra spela hade jag nog känt lite mer som dig. Du oroar dig nog i onödan, av vad jag upplevt under betan. Motståndet på fiender hade kunnat vara högre. Men det är märkbart svårare rakt jämfört med dagens D3 och det är något som gör att det känns mindre "cookie cutter" fast det är cookie cutter.
Det är svårt att säga hur spelet kommer bli i helhet, man är ju också i lite av en honeymoon-phase. Men av allt jag testat på så känns spelet mycket roligare än D3 och själva kampanjen känns lite som en mix av adventure och campaign.
Det är inte rakt av linjärt likt D3.

D3 vid release var dock mycket, mycket, MYYYYCKET svårare.
Den enda fiende jag stött på som är genuint farlig i D4 hittills är The Butcher men jag tjongar ner honom nu utan problem. Men då har jag nött gear i level 25 i 1 dygn i princip. Väldigt många har fått smaka knoge av The Butcher i betan.

Vad gäller det visuella så tycker jag det ser lovande ut, jag tror ni som tycker det ser för dystert och dassigt ut kommer få en uppsving i act 2+. Jag dödade world boss en gång men det var inte särskilt roligt, det var för segt. Men med en premade så lär det gå undan. Jag är heller inte taggad på all MP men hittills känns det ok. Det enda som stör mig är när jag måste vänta på events andra klarat eller misslyckat precis innan jag kommer dit..

Skrivet av vinylens:

Har kört upp en wizard till 25 och snart klar med en barbar på 24 nu bara en level kvar.
Rougen har jag redan spelat innan och till högre level än vad man kan nu men kommer säkert spela upp den med.
Måste säga att barbaren är svår spelad för den ger inte mycket dmg man får nöta ner bossarna.

Det finns en level 35 mob väst om staden som droppar en mace typ varannan kill med item level 350~. Kan bidra till lite mer damage. Nostrava WP -> gå rakt väst till den lilla "rektangeln" mot kanten av "kartan" rakt lite snett nedåt. Du lär säkert se andra stå och vänta där. Det är väl lite av en exploit då den är 5 levels högre än alla andra mobs, men du väljer själv. Den respawnar på 2-10 min typ.

Av hockexx
Skrivet av Melubas:

Uppskattar tipsen men problemet är att det inte går att registrera kortet. Har man redan registrerat kortet sedan innan (vilket jag misstänker att ni har) så är det inga problem.

Sedan när? Jag bytte kort nyligen på Steam utan problem. Har inte köpt något sedan gamla kortet på Battle.net (D2R).
Något stämmer inte här.

Av hockexx
Skrivet av muSashi:

Nej, det går inte att stjäla events från någon. Och två, man träffar bara på andra spelare i städer och i den öppna världen, dock rätt så ovanligt att man springer på någon.
I dungeons och solo quests så är du helt själv, om du inte bjuder in någon till ditt party.

Jo det gör de. De "stjäl" inte eventet, det som händer är att om de triggat igång det och klarat eller misslyckats det nyligen så måste du vänta. Ibland 2 minuter, ibland 10~. Man får stå och vänta i eventcirkeln tills det drar igång igen.

Hade man spelat single-player hade det aldrig skett.

Skrivet av AxxT:

Förresten, läse tidigare om någon tyckte grafiken inte var bra. Jag är hur nöjd med grafiken! Tycker det är väldigt snyggt, mörkt och rått som det ska vara.

Inte en jävla massa my little pony färger.

Vet inte vad det var för grafik inställning hen körde med.
Jag kör 3440x1440 maxar allt, blur tom igång.
Och njuter av allt!

Estetiken i spelet är top notch, men grafiken är inte särskilt imponerande. Spelar absolut ingen roll för det ser kanon ut hittills.
Men verkar som en del faktiskt har lite tråkiga prestandasiffror faktiskt. Hellre lite sämre texturer osv och spikat 144FPS än en massa FPS drops för att spelet ska vara lite mer ögongodis.

Skrivet av Pamudas:

Lite smått jobbigt att stöta på The Butcher i lvl 24 på min HC barbarian
<Uppladdad bildlänk>

Stött på honom 5 gånger nu 2 gånger på låg level, level 7 och typ 15 (hade inte en chans), dödat han 3 gånger efter det. Kan nästan facetanka han utan att heala som sorc nu i world tier II. Men han är jädra elak jämfört med resten av alla mobs/elites

Skrivet av Curik:

Ser kul ut, dock inte 700 kr kul. Uppskattar därtill inte alls att man blir intvingad i multiplayer.

Det är 1500kr+ kul. Det kommer nog vara värt pengarna. Nu vet vi inte hur endgame eller resten av spelet blir. Men betan är skitkul Jag är inte heller superförtjust i att man inte kan spela single-player. I Diablo vill jag inte se folk om jag inte specifikt vill köra MP för någon part av spelet. Tyvärr påverkar de mer än att synas. Men allt övrigt känns så bra så jag får anpassa mig, skitkul är det!

Av hockexx
Skrivet av MinscS2:

Hmm, ok. Var lite detta jag var rädd för.

Får se hur det utvecklar sig, finns gott om MP-spel men charmen med Diablo har alltid varit att man är själv eller med vänner. Påtvingad MP i ett spel som Diablo kan mycket väl få mig att skippa det helt. Jag är inte ute efter ett förklätt MMORPG.

Det låter lite värre än det är, generellt så "respawnar" eventet rätt fort så du får chansen att göra det med. Ibland buggar det och du kan göra samma event två gånger om du går till stan och gör ärenden i mellan. Tror det har med vem som triggar eventet att göra.

Av hockexx
Skrivet av MinscS2:

Känner att jag får lite mixade budskap just nu. 😋

Nej, du kan inte spela utan att stöta på andra spelare. Du kommer stöta på spelare i den öppna världen och i städerna.
I dungeons/strongholds osv är du själv eller med bara ditt party.

Finner det faktiskt lite störande med andra spelare som flänger omkring då de ofta verkar lyckas stjäla events precis innan jag hinner dit. Hade hellre kunnat spela single-player. Men, jag trodde det skulle vara mer påträngande med andra spelare så det känns överkomligt hittills. Dock är risken stor att det blir väldigt mycket fokus på MP över tid, vilket oroar mig.

Av hockexx
Skrivet av haijen:

I USA kan man köpa någon macka på KFC och få kod, men här får du nog vänta till nästa helg eller den öppna betan :).

Minns jag rätt så kan man köpa en double down härifrån med. Välj bara delivery till någon random

Av hockexx
Skrivet av muSashi:

Ja, dropraten verkar bli som D3, vi får väl se hur pass ovanliga och viktiga unika items blir i spelet, men just nu är det exakt som i D3.
Blev level 25 idag och har legendary på alla slots. Jag hoppas Blizzard drar ner på looten markant.

Verkar som Uniques är back on the menu och "ersätter" legendaries i princip. Så legendaries som jag förstått i D4 är bara rare+aspect (legendary stat). Det är fullt möjligt att det såg värre ut än det är vid första glimt

Skrivet av Mainman:

Jag körde den för 50 minuter sen på HC, lvl 20 tror jag. Jag dog

Jag skulle inte testa World Boss på HC. Dog "bara" 2 gånger med min sorc, men det var nära många gånger. Satan vad skada den gjorde när man fick en stortjong. Vart till och med lite nojjig ett tag att vi inte skulle ta den, vi hade nog bara typ 4 level 20+ varav 2st level 25 sorcs inkluderat mig. Men den gick ner runt 3 minuter kvar.

Sen kan man ju undra vad det är för dårar som spelar HC på ett forced online-spel i BETA!

Skrivet av X-TroNiC:

Ashava striden va grymt frustrerande, bra störande med attacker som typ inte går att undvika (som dessutom är större än skärmen).. Kommer nog aldrig vilja försöka med den igen Annars är jag positivt överraskad över spelet, lite serverstrul men det får man räkna med.

Jag tyckte striden var bra med bra indikationer på vilken typ av attack den skulle använda. Sen var ju vissa väldigt svår att undvika om teleport var på CD eller evade. Men det är ju fullt normalt. En jädra damage med elak DOT hade den dock med "tail-swipen". I allmänt kändes den rätt lätt med tanke på gruppen vi hade för att ta ner den.

Dock så är jag inte så förtjust i bossfighter med så pass mycket HP då de blara blir längre, inte svårare. Men för en world-boss så köper jag det till 100%, jag måste inte göra dem.

Av hockexx
Skrivet av Matfer:

Lite laggigt emellanåt men flyter på för det mesta. Testade att sätta på DLSS och allting började flyta på väldigt bra samt kortet gick ner i temp. Hittils level 12, spelat sedan klockan 19 utan att bli utkastad. Verkar inte vara några problem med error codes eller något liknande här inte som tur är

Hittils tycker jag att det är ganska nice. Lite mer grå och deprimerande känsla jämfört med Diablo 3, men det känns ändå lite som diablo 3 på något sätt. Kan inte riktigt sätta fingret på det. Definitivt bättre däremot. Stör mig lite på vissa saker, interaktioner känns lite halvdant gjorda och ljudet i vissa cutscenes hänger inte alls med. Dessutom avskyr jag att man är så nerzoomad mot karaktären. Föredrar själv att vara lite högre upp men det är väl en personlig preferens.

Edit:
Bara för det fick jag error code 316719 2 sekunder efter jag publicerade inlägget haha.

Spelmotorn, själva gameplay är ju D3 och det är det enda i mitt tycke D3 verkligen har 10/10 på så de gör helt rätt att köra på det. Men estetiken, det dystra mörka grå är exakt som det skall vara när man spelar Diablo. Framtiden får visa hur itemization blir och allt, jag är lite nojig på droprate dock då det droppat lite för många legendaries i mitt tycke.

Av hockexx
Skrivet av dln:

Får error code 316719 hela tiden :'(

Starta om, köa om. Tyvärr. Enda som funkade för mig.

Av hockexx

Japp, där rök jag med. Bytte zon och blev kängad till karaktärsmenyn efter 5-10 min av loading screen. Min gubbe dök då upp dubbelt, en level 1 och en level 9, försökte starta igen i 20+ min men fick bara error 316719. Kunde ej heller göra en ny karaktär då knappen inte existerade.
Så in i 1 timmes kön då! Fick ju i alla fall spela en bit innan jag blev kängad.

Skrivet av Pamudas:

Sorc klar, nu Rogue och sen Barb
<Uppladdad bildlänk>

Max level är väl 25?

Av hockexx
Skrivet av megaman01:

Jag måste haft en extrem tur. Gick in 17:30. Startade spelet och kom direkt till start Game. Ingen kö eller någonting. Haft spelet igång sen dess men knappt spelat nått förrän 30 min för en stund sedan. Klarat första Dungeonen. Inget disconnect eller nånting.
Spelet flyter på väldigt bra. Med DLSS Quality med allt på max i 4K lämnar den nästan aldrig Skärmens max(240fps). Dator i sign. Lite kul dock är att spelet drar 22gig Vram. Eller rättare sagt, den tar det. Känns som man norpar 90% oavsett Vram som nån buffert? Bör justeras till release. Lite småbuggar här o där, subtitle är osync osv men överlag en väldigt solid Beta än så länge. Kör barbaren. Lvl ~5.

Ja jäklar, hade missat det. Min "suger åt sig" 21800-21858 MB VRAM enligt afterburner. Låter ju absurt, måste ju vara 16GB "cachat".

Av hockexx

Fick precis en väldigt bekant lätt korpulent herre med en förkärlek för köttyxor efter mig. Flashback till 1997, för jag hade inte en chans och sprang för livet. Han gjorde runt 20-25% damage per slag på mig och sprang snabbare än mig, jag petade väl bort 2-3% per hit med min frozen orb på honom. Hade han inte släppt mig hade jag dött, 100% och inte en enda fiende innan har ens varit nära på ett problem. Han verkade despawna dock, hittar han inte igen på samma plats.

Detta känns väldigt bra hittills. Flyter som en gud med, inga stutters och GPU temp på 58 i 1440P allt maxat fast FSR Quality. Såg ingen reell skillnad mellan 200% resolution percentage mot FSR Quality. Kortet ligger och pendlar mellan runt 30-60% usage med några få spikar upp mot 95%. Det verkar väldigt bra optimerat, körs på 23.1.1 drivarna och inte de nyare. Detta med låst FPS på 144.

Ingen krasch sedan 17:05, inte ett microstutter förutom någon handfull jag fick i första staden när jag fick se andra spelare för första gången. Efter det verkar det flyta som smör som innan. Imponerad hittills, det känns lovande.

Grafiken hade väl kunnat vara lite bättre, men samtidigt hade jag varit nöjd med D3 grafik med. Så det är egentligen ett ganska långsökt minus då jag egentligen inte bryr mig för estetiken är klart mer likt det Diablo jag vill ha.

Skrivet av EntropyQ3:

Vad som också är lite skumt är att grafikkortsfläktarna snurrar hårt - på köskärmen? Hmmm.

Uncapped FPS? Inte särskilt ovanligt att menyer är obegränsad vad gäller FPS vilket kan leda till över 1000 FPS på vissa spel vilket givetvis sätter press på systemet och får det att arbeta i onödan.

Du kan om du har AMD bara testa låsa FPS i AMD Chill eller vad det heter eller låsa via Rivatuner typ för Nvidia. Finns säkert enklare sett.

Av hockexx
Skrivet av muSashi:

Tyvärr är inte PS store den enda butiken som Nordea blockar, detsamma gäller Battle.net. Tur att det finns andra aktörer.

Sedan när blockerar Nordea Battle.net? Förköpte Diablo 4 nu utan problem för att testa då jag betvivlade dig starkt.
1042kr för Deluxe. Helt sinnesjukt.

Ni kan gå in på banken och ändra från "endast säkra internetköp" på kortet till att öppna kortet mot allt i 1 timme. Köpa det ni ska och sedan spärra det mot osäkra köp igen på 2 minuter. Nu behövde jag inte göra det på Battle.net för det funkar alldeles ypperligt att signera med Bank-ID enligt konstens alla regler.

Men det kanske kan hjälpa TS.

Av hockexx
Skrivet av BostonGurkan:

Hunnit testa lite Halo Infinite och Total War Warhammer 3. Flyter på bra.

Däremot kan jag inte få mitt Rift S att fungera med 7900 xt. Funkat felfritt med 5700 xt, men så fort jag försöker starta ett spel så blir det hack och smearing utav helvete, sedan kraschar det. Testat både Oculus och steamVR. Efter att jag provat att starta ett spel så laggar även hemmenyn på liknande sätt. Någon annan som haft problem med RDNA3 och vr? När jag googlar runt så verkar inte Occulus ha officiellt stöd för det än, men att det funkar ändå för de flesta? Får upp varning att jag inte uppfyller minimum specs i Occulus-appen.

Kan inte säga något om Oculus tyvärr.

Jag dock har kört ett par timmar VR på sistone med mitt 7900 XTX (Valve Index), en hel del olika spel. Det enda som fungerar lite dåligt är SkyrimVR, har dock moddat sönder det förmodligen med texturer och allt krims krams. Har inte testat vanilla SkyrimVR med nya kortet.

Men, HL: Alyx, HL-2 VR MOD (rekommenderas), Blade and Sorcery, Compound, Boneworks, H3VR, The Forest, The light Brigade och så vidare för att nämna några spel som fungerat klockrent. Menyn funkar fint ingame, men fipplar jag med Steam utanför spelet upplever jag viss "stutter".
Kan inte minnas att jag gjorde det med 3070.

Efter allt jag läste var jag lite orolig att det skulle strula, men det har fungerat minst lika bra som RTX 3070 känner jag. Hade strul första 2 uppstarterna med att headsetets ljudenhet inte ville dyka upp, men det har fungerat fint sen dess.

Skrivet av sephi:

Efter att ha haft 7900XTX sen det släpptes så kan jag inte annat än konstatera att de har otroliga problem att få en stabil drivrutin, spelar diverse spel och gått till Win 11 men drule att den där jävla drivrutinen kraschar titt som tätt.

Så otroligt missnöjd, gick från ett RTX 3080 som aldrig hade en enda krasch till detta skämt.

Men för att vara lite positiv så är det ett kort med riktigt bra prestanda men man bara spyr på drivrutinerna som inte verkar bli bättre med uppdateringar.

Mitt funkar klockrent. Drivrutinen har enbart kraschat vid för ivrig undervolt eller om jag pressat timings eller clock på RAM vid benchmarks. Kör dock Windows 10.

Av hockexx

Mitt kort behöver vattenkylning. Kryper upp i 110c vid benchmarks i 15% PL. Runt 8-9% PL klarar den utan 110c i 3Dmark. Verkar prestera helt okej, finns lite mer att hämta vad gäller CPU. Men inte mer än kanske 500-1000 poäng om man finslipar rejält. (eller "death run" för den bootar i 4000 MT/s CL14, den är dock inte helt stabil i det. Sen kanske man skulle haft lite bättre kylning än NH-D15.

78C hotspot på RDR2 maxat i 1440P, samma i CP2077 1440P. Men borderlands 3... 88.. Detta med 0%PL, alltså standard power limit. Kör jag ens 5% i BL3 så knutar den upp i 95-96C med 1075 mV. Stock-volt och 0% powerlimit så går den ännu högre. GPU-tempen är rätt låg dock, lägre än mitt 3070. Furmark är inga problem i +15% powerlimit, men BL3 skjuter till 110c direkt.

klarar 3Dmark i 1025mV dock, men går inte stabilt under 1075 hittills. Dock så har det enbart varit BL3 och subnautica som kraschat i lägre spänning.

https://www.3dmark.com/spy/35342798 Detta är med 1075 tror jag. Har inte petat mycket på timings där utan kör 3866 CL 16 nu då CL14 kraschar ibland, om än sällan. Har dock inte provat peta upp SOC voltage när jag testat 4000/CL14 samt aningen sänka trc. Den presterar likvärdigt i CPU-z med 4000MT/s 1:1 Cl14 som med dessa inställningar hitills. 700+ SC. Geekbench 5, 1777 SC och 15511 MC. Inga världsrekord, men det hade kunnat vara mycket värre.

Vet inte varför 3Dmark rapporterar 4,67GHz då den ligger mycket högre hela benchmarken och skall inte throttla till 4.7 först äns 85c enligt BIOS-inställningar.

Av hockexx

Ser lovande ut, har Benify via jobbet. Ska kika om man kan få någon extra rabatt där. Tack för tipset.

Av hockexx
Skrivet av Kalerov:

Det går åt fel håll nu.

Köpte mitt 3070 för 5.200:-

Det kunde jag knappt förespråka. Nu har jag haft tur och kunnat mina ihop en betalad telefon samt en del bitcoin på köpet.

Men spela, mjo det har blivit dyra timmar.

Tror att hela grafikkorts "svängen" har stagnerat. Folk som har pengar till det spelar inte längre.

Eller jo 2-10h i veckan. Men sen då. Man orkar inte hålla sig ajour med alla nya sockets/generationer som kommer.

Poff så var där en switch/ps5/Xbox för samma pris som 1/3 av ett grafikkort.

Varför ska man ens bry sig längre?

Det finns en jävligt köpstark massa utanför Swec. Den som "bestämmer" Fortnite i 140 eller 499fps är skit samma. Och gubbar som brukar köpa det nya har tröttnat...

Mina 2 ören

Det såldes inga 3070 för 5200kr om inte begagnat.

Alltså, det var mycket värre för 20 år sedan. Visst det var billigare per generation men hela din dator blev föråldrad på 6-12 månader. Hade någon nämnt att en mellanklass processor likt 2500K skulle vara duglig i 10+ år så hade folk garvat ihjäl sig.

Konsol må vara hyfsat prisvärt, men för min del duger inte 15-60 FPS och för all del inte handkontroller. Konsoler har alltid sålt bra, även när de var markant mindre prisvärda än i dag. Särskilt i Nord Amerika. Hårdvaran i nyaste konsolerna är även redan i dag långt efter PC, dock till ett bättre pris.

Sen är jag rätt säker på att en stor andel av de som köper just 4090 är 40+. De jag känner som äger dessa är 50+.