Inlägg

Inlägg som hockexx har skrivit i forumet
Av hockexx
Skrivet av klirre:

Full tal är omöjlig att hitta, amuletten droppar aldrig enligt min erfarenhet 😅

Min holy grail sorc är uppe i 90.32% av alla uniques och setdelar, ingen tal amu i sikte än. Verkar vara lika svår som SoJ ungefär.

Jag hade fullt Tal Rasha's på min SP sorc

Jag har hittat amuletten många gånger. Men vapnet har jag hittat så pass ofta att man nästan bara ville sälja det till vendor
Det är väl bara armorn som är rare?

Av hockexx
Skrivet av Clasito:

Den är runt 35% snabbare så det är ett betydligt hopp i prestanda, ca 2000kr dyrare. Det kan mycket väl vara värt det men då är vi också uppe i kort som är dubbelt så dyra som ditt första val; 6650XT. Har du råd är det ett bra köp, men då hade jag istället gått all in och köpt 6950XT för 7800kr (20% snabbare än 6800XT).

https://www.komplett.se/product/1221527/datorutrustning/dator...

Men som sagt, det kan vara alldeles för overkill för dig också (även om det egentligen inte spelar någon större roll då du bara kan ha kortet en längre tid) men har du råd, absolut kör på ett 6950XT. Det är utmärkt för 1440p high refresh rate.

Med tanke på din CPU är det däremot mer rimligt att ta ett 6700XT och sedan lägga en slant på att byta plattform, för en mer balanserad dator.

Det är ju detta som blir farligt när man ska köpa saker X är bara Y dyrare men har mer prestanda. Det är alltid många små steg till att nå det dyra, jag är duktig på det själv.

Jag tycker också att han bör köpa ett 6950XT om han har råd och sedan köra det i åren som kommer. Processorn kommer ju flaska något otroligt, men GPU:n tar han med sig när han uppgraderar.

Av hockexx

Jag hade nog hellre köpt ett 6700 XT då det presterar bättre, för en tusenlapp~ till dock. Det har även mer VRAM så det kommer åldras bättre.

https://cdn.sweclockers.com/artikel/diagram/26516?key=691bebb...

Av hockexx
Skrivet av Curik:

Varför skulle det vara orimligt? Det är ett 23 år gammalt spel...

Det är orimligt så till vida han/hon inte lagt ner ett extremt stort antal timmar på det. Att hitta det mesta förutom de absolut mest sällsynta föremålen är dock rimligt.

Skrivet av Pzors:

Om man inte förlorar något på att dö känns det rätt meningslöst att ens ha den funktionen?

Man förlorar ju tid och heder! Sen räcker väl det med att det inte är särskilt roligt att dö? Att ha höga "death penalties" gör inte spelet roligare och alla försöker nog undvika att dö oavsett bestraffningsgraden.
Den största anledningen till att jag inte orkade spela Tibia med mina vänner som ung var just death penalty och då enbart på grund av PvP/lurade mobs. Med låga skills eller låg level gjorde det inte mycket men desto högre skills/level desto mer sved det.

Skrivet av Robiban:

Är väl inga mobs som har hp regen i d2? Alltså bara hämta kroppen och fortsätta?

Nu var det längesedan jag spelade, men jag är rätt säker på att de regenererar liv om än sakta. Men problemet är att du många gånger inte ens kan ta dig till ditt lik.

Skrivet av FX9:

Grymt!
Stora creds till din guide!

Men, jag vill kunna göra allt som Sorc, inte intresserad av Paladin

Som du förstår är min mentalitet en del av problemet . Allt content bör vara öppet för alla chars (och inom rimlig tid ). Det sämsta i D2's historia är 100% immune mobs - det gjorde att min char inte kunde spela allt content. Det näst sämsta är att man förlorar XP när man dör, det tredje sämsta är att man kan förlora all gear om man klantar sig när man dött...

Jag är inte här för att slå ner på D2, jag älskar spelet, spelade det massor när det begav sig och tagit upp det igen nu med remake. Men med den speltid jag har tillgång till nu (med familj och barn) är det helt enkelt inte rimligt

Vill inte spela offline, känns som fusk. Då jag har kvar mina gamla gubbar där jag kopierade mig upp till zod genom att kopiera mina spar-filer (duping med andra ord) och möjlighet att göra alla runord. Samt massa annan gear såklart

Så jag är rädd för att jag är ett hopplöst fall

Men jag har njutit många timmar med D2, så det får räcka nu

Du kan ju köra en dropmod om du känner att du har lite tid? Dock så går ju inte det med D2R.

Av hockexx
Skrivet av Nozomi:

Jag har fel för att ni drar upp en recension från 6 år sedan pch en standardjämförelse mellan den mest påkostade grafikmodellen mellan FE och tedjepart där 3epart i stort sett alltid vinner och sedan moderkort för 6500 kr.

Jadu ni har ingen som helst logik. Lite som att gigabytes nätagg brinner men då länkar man till en recension för 3 år sedan där de var skitbra exempelvis. Helt oigenomtänkt och säger ingenting om dagens klimat.

Budget asrock är budget.
Betyder inte att skiten inte fungerar. Men på sweclockers bär alla kostym och slips och tycker budget är synonymt med ofunktionell. Och har moderkort dyrare än processorn

Jag länkade dem för att styrka mitt påstående gällande Gainwards 1080?
Det blir nog svårt att hitta annat än några år gamla recensioner på GTX 1080. Alla kort behöver inte vara med i en och samma recension heller, man får väl jämföra mot recensioner på andra kort?

Samtliga märken du ser ner på gör bra produkter och har gjort bland de bästa produkterna i vissa generationer.
Jag skrev tidigare att jag själv inte köper MSI, men det betyder inte att de gör dåliga produkter bara för att jag haft dåliga erfarenheter gällande dem för många år sedan. Du vinner ingenting på att inte vara lite mer objektiv i dina åsikter.

Av hockexx
Skrivet av FX9:

Men D2 är helt trasigt och chansen obefintlig att du kan lyckas skapa en top tier karaktär som klarar allt content om du inte tradear...Vilket tar bort mycket av njutningen för min del iaf Jag vill inte ha med andra människor att göra när jag spelar.

Jag menar, chansen att du hittar exakt den kritiska gear-delen som krävs för din build i en "solo self found" i D2 är astronomisk liten

D2/D2R är inte trasigt någonstans sett till det år det släpptes. Det är välpolerat. Det är ju hela poängen att du inte ska överösas med legendaries "Uniques". Majoriteten nådde aldrig sin dröm-build och det är exakt så det ska vara. Det kan droppa en Death's Fathom i Lost tunnels och sen har du en helt full gearad MF-sorc i princip.
Det är extremt viktigt att droprates är låg om du/vi ska ha en chans att uppleva Diablo IV som ett Diablospel skall spelas. Tyvärr kommer det gnällas och grinas i vanlig ordning så droprates kommer förmodligen förstöra spelet likt D3 (GD) innan det är färdigt.

Skrivet av ottoblom:

Har fått typ allt på singelspel det går men man måste nörda och tar tid i d2

Jag förstår inte riktigt vad du pratar om. Menar du att du fått all loot i SP? Jo tjena.

Av hockexx
Skrivet av klirre:

Amen.

Håller med dig helt och fullt, dock är jag skeptisk till D4. Har inte ens provat det än.

Letar sig diablosuget fram har jag fortfarande min singleplayer sorc på 1.14 som försöker hitta alla items i spelet. Glömmer aldrig när Zod droppade 😁

Jag har faktiskt aldrig hittat en Zod men jag hade jävligt tur mer runor i D2R vid release. Första CTA jag snickrade ihop rollade 6/6/4 med. Hittade två Ber, en Jah på 3 dagar och en hel drös med Ohm och en hel del Pul+. Vill inte minnas att runor droppade så pass ofta i 1.09.

Polaren som bottade hårt ett år på pindle kan jag inte minnas att han hittade särskilt mycket Zod-runes. Lootade även min första "Shako" precis när jag sa till polaren att NU, nu kommer Shakon! Det var rätt kul!

Av hockexx
Skrivet av Nozomi:

Att man tar så pass illa upp att man letar upp en recension från 6 år sedan

Ta illa upp? Du är i ett diskussionsforum gällande hårdvara? Självklart är det rätt att påvisa när en användare har fel. Jag har ofta fel själv och blir då tillrättavisad.

Av hockexx
Skrivet av Nozomi:

Gällande grafikkorten så är de undermåliga jämfört med motsvarande från andra aib. Låg powerlimit. Sämre kylning. Högre db på fläktar. Billigare komponenter överlag. Finns även tierlists på youtube där en redig nörd samlar på sig information frän många olika sidor.
Samt andra tubare och webbsidor som plockar isär och kikar.

Msi är bra haft många av deras moderkort samt asus.

Asrock är dock något jag aldrig skulle rekommendera iaf.
Dåligt bios, undermålig vrm/kylning, nån egen nic för internet osv.

Hellre nån hundring extra för bra kvalitet och beprövade modeller än asrock.

Moderkortet är trotsallt viktigtn inte på samma nivå som nätagg men ändå.

Palit är stort för de är främsta aktören i asien. Välkänt att deras komponenter sparas in på.
Och om de är så bra, varför köper inte svensken korten?

https://www.youtube.com/watch?v=weLUc1ac1-U
https://www.fudzilla.com/reviews/40957-gainward-gtx-1080-phoe...
Det är bara snack på dig.

Av hockexx

Helt ärligt så känns D4 lovande. Men det gjorde D3 med i början, jag gillade faktiskt AH då det var en form av trading. Att alla legendaries var i princip värdelös var ju ett helt sjukt misstag. Men du hade D2-känslan att när som helst kan det SMÄLLA till med en fet jädra drop. Mobs/bossar hade generellt lite för mycket HP dock och blev mer av en grindfest. Jag dödade The Butcher efter 6 minuter och då stod jag i eld i 3 minuter efter att min polare dog så han hade ju extra mycket HP.

Belial var lite av en souls-like då du stendog i Inferno om han drog klon i nyllet på dig. Soul lashers i act 3 var helt jädra trasiga. Du kunde även stöta på monster-packs som var i princip odödliga.

Problemet med D3 i slutet var inte själva gameplay utan allt runtomkring. Att kötta demoner i D3 var klart bättre än i D2, men magin dog totalt när AH stängdes och definitiv slägga när RoS kom. Diablo har aldrig handlat om att spendera X antal timmar så får du EXAKT X antal framgång. Det är slumpen och trading som gjorde D2 så stort utöver att det var extremt bra gällande gameplay och grafik med (Spela D2 i Glide (3DFX) säger jag) Väldigt många, särskilt yngre gillar ju RoS då det förbättrade game-play rejält i många aspecter. Men det dödade magin totalt och ingen som bara* spelat RoS har fått uppleva känslan när man lootar en perfect Mara's i cow level som någon glömt att ta upp.

Jag har försökt återvänt flera gånger till Diablo 3 men det är så troligt tråkigt efter att man fått sin build, vilket tar några få timmar. Sen jagar man marginella förbättringar, det är inte vad jag och många söker. Ryset i ryggraden när Windforce/Grandfather/Death's fathom/Steelrend/Mang song's och så vidare droppade. Då jädra sköt det endorfiner och dopamin och noradrenalin och allt som kroppen kunde skjuta till. Man skakade som värre än en person med långt gången parkinson! Majoriteten av de som spelade Diablo II från release såg inte de flesta av dessa.

Min vän bottade pindel/baal i över ett år och lootade aldrig en enda Steelrend/Death's fathom. Han lootade dock massvis av allt annat så pass mycket att han förstörde spelet för sig själv. Minst en Windforce i veckan drog han upp. Men han körde över 20000 runs i veckan med sin bot, 20000+!
Jag glömmer fan aldrig när en kompis skulle visa hans MF-karaktär för mig och drog till Pindle och Windforce droppar... Får man allt serverat i ARPG's så skapas inga nämndvärda minnen och det spelar ingen roll hur bra spelet är i övrigt. Även Grim dawn har dock fått smaka på gnällets tand och det är som att spela med drop-mod i dag. Det sprutar ut "epics/mythical", väldigt tråkigt men där kan man justera det med mods.

Den låga dropraten på D2 fungerade för att det fanns trading. Du behövde inte loota allt du behövde själv, du kunde ha tur och loota en grej och sedan hade du en full MF-sorc och kunde börja nöta själv.

Jag hoppas verkligen D4 är mer likt D2 där. Men jag är helt övertygad om att så kommer det inte bli då yngre generationer har så pass kort tålamod.

Diablo II var en loot piñata med väldigt låg chans till något gott kombinerat med bra gameplay. D3 var en loot piñata med extremt hög droprate kombinerat med bra gameplay.

*Edit.

Av hockexx
Skrivet av Sveklockarn:

Ni som upplevde långa laddningstider, kryssade ni ur HD-texturer under installationen så att spelet bara blev ~40 GB, eller hade ni "fullversionen" på 85 GB?

Jag körde full HD-textures. Men mina laddningstider var egentligen ett blink eller max 5 sekunder under stängda betan, oftast max 2 sek. Vid öppna betan kunde det utan att ljuga ta över 1 minut. Man drog inte en alt+f4 då för att stå i kö, man hoppades ju och det gick oftast till slut.

Av hockexx
Skrivet av Ricerunner:

Jaja, jag dricker dagtid och har svårt att bry mig om hur relevant det jag säger är ibland.

Nöjd?

Han var indirekt otrevlig. Men ditt inlägg var inte direkt on-topic som det kallas. Självklart ska du göra ett spel! Kanske mår du bättre generellt när du får en känsla av mening. Vem vet? Kanske blir det ett spel vi alla njuter av.

Angående UE5 så har jag spelat få spel/demon som ens nyttjat en del av det och det är knappast något folk tar betalt för utan det har varit renodlade projekt de kört för att utvecklas.
Mitt RTX 3070 lirade inte väl med Unreal Engine 4 och särskilt inte DX12, så man har fått lite avsmak för UE. Dock så var det bara video/webbläsare som blev seg som sirap på grund av DX12/UE. Spelen i sig flöt perfekt. Bortser man från att jag fick slut på VRAM då och då så var kortet för klent för min skärm 1440P/144Hz. Man hade dock inte så mycket att välja på då och när 3070 dök upp i lager på Webhallen så köpte jag direkt även om målet var 3080. Facit i hand så skulle jag ha väntat och köpt ett 6900/6950XT.

Skrivet av Mr.Borka:

Jag har sett några liknande videor, som försöker emulera gammalt GoPro-filmmaterial. Men jag lämnas helt likgiltig. Att rita upp drägligt trovärdiga miljöer dolda bakom lager på lager av digitalt vaselin känns närmast trivialt.

Ska den där videon, Unrecord, föreställa ett spel? Det kommer inte fungera. Kameran är för flyktig och videon är uppenbart förgjort för att likna ett spel, hellre än att faktiskt vara ett. Särskilt när "spelet" bara har en eller två videoklipp som övriga Internet reagerar på, hellre än att ge ut ett demo. Trams.

Skulle det vara så att spelet ter sig som det ser ut så kan jag likväl nöta mitt Valve Index och få åksjuka. Estetik är trevligt i spel, men det får aldrig ta över själva spelupplevelsen.

Men, vem vet? Kanske blir det nästa Crysis?
Jag spelade aldrig klart Crysis även om det var vackert som aldrig förr då. Spelet var helt enkelt inte särskilt roligt.

Av hockexx
Skrivet av ottoblom:

Alltså köpt spelet men vet inte om jag vill testa upp till lv 20 igen

Tror du att det blir en trevlig upplevelse när de benämner det "Server slam"?

Den öppna betan var ju i princip ospelbar på grund av allt lagg. Med all rätt då de stresstestade, detta är väl bara stresstest nummer 2 efter lite fin-mekande. Har du torka på ARPG-spel och har kört det mesta inklusive Grim Dawn så tanka hem Reign Of Terror modden till Grim Dawn Diablo 2 blandat med GD, rätt obalanserat men ack så roligt och otroligt välgjord mod. Den/de som skapat den har lagt ner sin själ i det.

Av hockexx
Av hockexx
Skrivet av Vash:

Tycker ditt svar ger bra eksempel på problemet han beskriver.

Uttryckte mig inte optimalt, var rätt på gasen. Jag kör och har kört både Nvidia och Amd genom åren. Jag har läst (för det mesta) och skrivit en del på Sweclockers och många andra siter genom åren och jag upplever faktiskt att de "två lägren" har blivit mindre framträdande. Man bör förstå att med fler användare så blir även den vokala minoriteten mer framträdande.

Jag köper dock att Ni anser att AMD har lite större hejarklack just nu, men det är också skäligt. Man vill ju heja på den som är "underdog" för tillfället då en jämn kamp mellan dessa enbart skulle gynna oss. Oavsett om man är Intel eller Amd-fan in i döden.
Med underdog syftar jag givetvis även ekonomiskt. Det krävs ett par år till med bra produkter för AMD för att ens komma ikapp Intels FoU-budget. Även om det gått bra för AMD de senaste åren så kan det krascha jävligt snabbt, särskilt med så pass lite resurser de har i jämförelse med Intel.

Alla bör jubla så länge det går bra för AMD tills AMD kommer ikapp. Det är en objektiv sanning.

Jag erkänner att jag har kört AMD-processorer för det mesta, men det är för att det varit det bästa alternativet sett till min budget för varje tillfälle.

Av hockexx
Skrivet av serverfel:

Trodde det var något dåligt aprilskämt och att ni vår helt blåsta. Nu känner jag bara att jag nog missat något stor. Det ser ju helt otroligt ut?!

Jag kände exakt samma sak första sekunderna tills jag såg stålhyllan och gräset innanför entrén.

Av hockexx
Skrivet av Vash:

Tycker ditt svar ger bra eksempel på problemet han beskriver.

Fast fans av alla sorter har alltid funnits och är inget nytt. Det är uppenbart att herrn/damen stör sig på att det går åt fel håll för hans/hennes preferenser.
Jag håller alltid på underdogen så är det bara! Varför skulle jag heja på den som likt tidigare år med Intel "leker" med motståndet?
Vad hade vi fått ut av Intel om Ryzen misslyckades?

Av hockexx
Skrivet av lambdan:

Jag tycker forumet ännu är väldigt trevligt och roligt, om än mycket mer fanboyande nuförtiden kanske men så är det överallt på internet, inget sweclockers unikt problem.

Men alla recensionerna... dem ger jag inte mycket för nuförtiden. Prestandaindexen brukar jag referera ofta till för att få ett snabbt humm om prestanda och energiförbrukning tabellerna brukar jag referera till också, men är jag mer nyfiken på en produkt och vill ha mer åsikter föredrar jag Gamers Nexus och liknande.

Och enda nyhetsartiklarna jag tycker är intressant och jag brukar öppna här är om det är Sverige specifika saker. T.ex. snabbkoll hos återförsäljare inför lanseringar m.m. är intressanta.

Det är ju mindre fanboyande än någonsin? Eller håller de plötsligt på fel lag i din miljö? Techjesus kommer ge dig tråkiga besked om du dreglar till Nvidia.

Edit: Olämpligt ord borttaget.

Av hockexx
Skrivet av vykan:

Låter som grafikkortet pajat. Ditt moderkort har inbyggd grafik? Testa koppla in skärmen där?

Prova byt grafikkort.

Skrivet av HazZarD:

Garanterat nåt med grafikkortet, testa ett annat eller kör med det inbyggda om finns.

Han skriver ju att han får samma problem med två olika grafikkort i trådstarten.

TS: Fixa en speaker och se om du får några pip-koder.

Av hockexx
Skrivet av Nozomi:

I Moderkorts rankings så hamnar Asrock nästan alltid i botten. De är lite som Gainward, PNY, Palit, Zotac i grafikvärlden.
Du får budget budget allt. VRM, Ljud, deras egna "killer" nätverk osv.

Gainward/Palit har släppt jävligt många bra kort. De hade tveklöst en av de bästa 1080-korten. De har släppt jävligt många prisvärda och topp-kvalité modeller genom åren före det.

Zotac har även de släppt ett par kort där andra tillverkare haft svårt att mäta sig med, med några av deras AMP-modeller.

Asrock har genom åren i regel varit ett väldigt prisvärt alternativ utan att tumma för mycket på strömmatning till CPU och generellt haft bra kvalité på deras komponenter i förhållande till pris.

Den enda tillverkare som är "svartlistad" hos mig är MSI, även om jag vet att de gör bra grejer i dag så kan man inte återhämta sig från vad de var sent 90-tal och tidigt 2000. Då har jag själv aldrig ägt ett MSI-moderkort men jag har fått bytt ut många defekta MSI-kort. Vi pratar 90%+ av alla defekta moderkort jag bytt åt folk genom åren har varit MSI. Jag rekommenderar vissa av deras modeller till andra då de objektivt är bra, men jag köper dem inte själv.

Jag tror nog du fått något om bakfoten för samtliga märken du nämner gör bra produkter, för det mesta. Alla tillverkare har svarta får.