Inlägg

Inlägg som hockexx har skrivit i forumet
Av hockexx
Skrivet av mlampa:

Cool story bro.

Har du fått vattenplaning 100 gånger borde du ser över ditt körsätt. Naturligtvis tror jag inte på dig, men du hajjar. Du gör inte direkt någon tjänst åt dina argument och bilden av dig själv, haha.

Aja, gokväll min gode hockexx, vi är överens om en sak iaf, detta leder ingenvart

Du får vattenplaning enkelt med dessa redan med bra bakdäck då vikten är låg bak. Med slitet bakdäck så räcker det med våt (nästintill fuktig) väg. Det behöver inte regna för stunden.

Jo jag har fått minst 100 vattenplaningar med den. Det har inte med hur jag kör att göra utan på grund av hur de är byggd då de har väldigt låg vikt bak. Även om de inte alltid känns så ser man det på displayen

Det krävs nog att man framfört ett liknande eller samma fordon för att förstå vad jag pratar om.

Av hockexx
Skrivet av mlampa:

Det faktum att du tror dig kunna parera en vattenplaning på bakaxeln säger allt jag behöver veta angående dig och din kunskap. Jag kan ha fel, men vet du den där omogna, allvetande dåren som körkortsboken ger så många exempel om? Jag tror du och han hade kommit bra överens.

Tror? Jag har gjort det minst 100 gånger med min Spyder. Det finns inget värde i att fortsätta denna diskussion. Tänk på mig när du får en högersmäll eller åker rakt fram i en korsning och eller kurva. Dessa kunde du ha undvikit med bättre kunskap.

Av hockexx
Skrivet av Bosse_470:

Du menar alltså RT-AC86U då?

När jag går till f/w-update funktionen så verkar den inte kunna kolla ifall jag har senaste versionen. Mystiskt, men hände med min förra router vockså. Då fick jag leta mig fram på nätet tills jag hittade en f/w-fil hos ASUS som var senare än den jag har och laddade ner den och flashade sedan.
Får göra så här när jag kommer hem igen:
- Spara inställningarna
- Ta screenshots på alla inställningarna för säkerhets skull
- Ladda ner den nya f/w-filen från ASUS
- Använda den för att flasha in det i routern vid ett tillfälle när det är lugnt (söndag morgon)

Sen får jag se ifall det stabiliserar sig, och om inte får jag använda screenshots för att konfigurera den nya RT-AX86 Pro likadant som jag har den befintliga...

Ja, likadan router.
Den uppdaterar automatiskt, vilket kanske är anledningarna till att jag tappar nätet någon gång per år. Du bör ha en "knapp" som heter system log, routern söker då och då efter ny mjukvara och det syns i loggen.

Av hockexx

Jag kör likadan router och har inte stött på något utöver det vanliga. Kikade precis och har nyaste firmware då loggen iaf säger "no need to upgrade firmware" i loggen, daterat i 19/5-2023. Den brukar tappa internet cirka 4-6 gånger per år men en omstart fixar det alltid.

Av hockexx
Skrivet av GooGeL:

1. Du jämför en bil med en Can-Am Spyder. En bakvänd trehjuling. Och jag har minsann aldrig, vilket är oväsentligt.
2. Du antar perfekt spårföljd för fram- och bakaxeln, medan måtten inte nödvändigtvis är densamma. Å andra sidan om du svänger med bilen så genar bakaxeln.
3. Webbsidan nyanserar för det vi andra antyder omkring att bästa däcken bör monteras bak.

Därtill tycks du missförstå "prestanda" och ordet "säkerhet" i sin fulla bemärkelse.

Ett utdrag från Transportstyrelsen kan hjälpa: "Ett fordons hastighet ska anpassas till vad trafiksäkerheten kräver."
Källa: https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/G...

Med sannolikhet får du därmed möjlighet att komma ur en "Oh shit!"-situation med de bästa däcken bak, om du av händelse kör för fort i ett taskigt väder. För vattenplanar fronten så kan du ändå få ned hastigheten på bilen, då bakdäcken sannolikt fortfarande grepp mot asfalten.

En Spyder har än mindre vikt på bakaxeln och ter sig givetvis farligare vid kurvor än en mer balanserad bil, planar givetvis lättare då inget vatten tränger undan. Men är också på grund av vikten lättare att häva.

Jag antar inte, du överskattar skillnaden i spår mellan fram och bakaxel inkluderat kurvor.
Jag skrev även att de föredrar bästa hjulen bak.

"Bästa hjulen bak" är egentligen bäst för de som är ovana eller obekväma förare. Jag tänker inte påstå att jag är någon rallystjärna, men jag framför mitt fordon väl.

De enda gångerna jag varit nära olycka är inbromsning och understyrning. Länken jag skickar är även tydlig med att detta motverkas bäst genom att ha bästa däcken fram. Jag ser dock till att ha bra däck runtom oavsett, både sett till ålder och mönsterdjup.

Men givetvis kommer jag motverka det jag erfarit är största riskerna. Nu är aldrig en olycka planerad, men riskeliminering handlar om att motverka risker och jag måste se till min erfarenhet då de risker jag stött på är just de tidigare nämnda.

Jag har aldrig känt oro när bakvagnen glider åt sidan. Men när man inte kan styra eller bromsa, då kniper man åt där bak.

Av hockexx
Skrivet av GooGeL:

Nej.

Hellre upplever man fenomenet vattenplaning först på framvagnen än på bakvagnen. Åtminstone ger det en chans att kunna bromsa bilens hastighet och återfå kontroll på ekipaget.

Är de sämre däcken bak*, så vet du möjligtvis inte att dessa upplever fenomenet vattenplaning, till att framvagnen åker på samma fenomen.

Vad gör du då? Jo, trycker in en fimp i mungipan och glöder igång ciggtändaren och hoppas på det bästa.

Absolut inte under några omständigheter*. Vattenplaning har jag fått en del gånger med bilen men det har aldrig påverkat bakvagnen. Jag har upplevt vattenplaning MÅNGA gånger på bakdäcket på min Can Am Spyder när bakdäcket varit slitet och det är ett marginellt problem jämfört med att tappa styrningen eller ha sämre bromsverkan.

Du ser ju tydligt även när du kör bakom en bil hur vattnet trängts undan, det krävs inte någon raketforskare för att förstå att framhjulen utsätts för en grav majoritet av vattenmängden och därav har störst risk för att plana.

I slutändan är det farten som avgör det mesta.

Denna sida sammanställer lite hur jag tänker. https://www.oponeo.co.uk/blog/better-tyres-in-the-front-or-ba...
Det finns givetvis fördelar och nackdelar med båda delarna. Men min erfarenhet kvarstår att jag hellre, särskilt på sommaren har bästa däcken fram, jag har för det mesta kört framhjulsdrift.

Jag är helt med på att en kraftig oväntad bakhjulssladd är riktigt, riktigt illa. Men under mina 16 år med körkort har jag aldrig upplevt en sådan. Jag har dock fått sladd i 120+ km/h på vintern på motorväg i en kurva med "svart is" och hävt den utan problem.

Edit: *Kanske inte hela sanningen då.

Av hockexx
Av hockexx
Skrivet av mrnez:

Vet inte vad du köper för däck, men när jag handlar Premiumdäck är det betydligt mycket mer än några hundra i skillnad på Vianor och co. Vi snackar tusenlappar ibland.

För övrigt hade jag absolut inte snålat på just en Hoj. Den hade jag sett till att få ordentligt bytt och balanserat på hos firma. en bil har åtminstone bra mycket högre säkerhet ifall ett däck pajar.. Men alla är vi olika.

1100kr för Point S (Gislaved budget) för min del för sommardäck på 16". Påpekade att det var kanske lite saftigt "ah men det var bara 300kr mer än (lika däck) jag bytte två till i år och två ifjol.

Bryr mig inte då de gav mig en annan persons däck tidigare med fräschare fälgar och däck. Jag ringde och sa till men blev idiotförklarad så jag la ner det. Jag vet vilka däck jag hade. Särskilt när alla byttes samtidigt med samma märke, men de monterade samma märke men fel modell. Sen ska man bråka med administratören!?

Jag körde två säsonger till på en annan persons däck, "du bör göra en hjulinställning". Ja om det var mina däck...
Att de sätter sämsta däcken fram på sommaren är även det sinnessjukt. Givetvis vill jag ha vattenplaning, de vill ju bara nöta däck. Oddsen att få bakhjulssladd under sommaren är ju obefintlig då det är hjulen fram som tränger undan vattnet och står för allt styrning.

Samma sak som att sätta sämsta däcken fram på vintern. En bakhjullssladd häver man, men har man kassa däck fram så blir bromssträckan och styrning (det som dödar mest) längre då tyngden är fram. Man skall ha bästa däcken fram.

Jag har märkt däcken efter och tagit mönsterdjup på film innan jag lämnar in igen.

Av hockexx
Skrivet av anon132576:

Fel å fel... Kan inte svära på att det är så, men har haft känslan ganska länge nu att sökfunktionen förefaller annonsdriven, dvs man skriver en sak, och får sedan upp en jävla massa irrelevanta svar, ibland högre rankade än det exakta spelnamnet man faktiskt skrev in.

Om detta beteende inte är avsiktligt så funderar man ju på vad det är som fortgår. Uppenbarligen har GabeN gått miste om en chans att tjäna ännu mera pengar!

Jag har aldrig upplevt det du skriver. Sökfunktionen har enligt min erfarenhet fungerat väldigt väl.

Av hockexx
Skrivet av killawife:

Är det inte standard idag att ens paket som ska levereras blir försenade? Jag minns när jag beställde däck online för många år sen så hade de stora problem med att lösa leveransen hem till mig och efter två misslyckade försök tröttnade jag och bad dem leverera till jobbet istället och då kom de samma dag.

Inte om man köper snus via snusbolaget och väljer Postnord. Då får du snuset inom 24-timmar. Rekordet är 10 för min del hittills. Bara Ahlsell har slagit det med 9 timmar, dock levererat av Postnord.
När det gäller leverans till ombud så är Postnord helt överlägsen enligt min erfarenhet. Jag har testat Instabox, Budbee, Schenker, DHL. Men Postnord är 1-2 dagar snabbare varje gång.

Av hockexx
Skrivet av GuuFi:

Alltså hjulen ska komma balanserade när man beställer nytt, 3 av 4 var i obalans, att en vikt "ramlar" av vid frakten är helt orimligt.

Den "externa" firman är den som man väljer vid beställning av hjulen, där ingår inte balansering, balansering ska göras av firman som installerar hjulen, dvs Bythjul.

För övrigt så är däcken monterade på fälgarna som kommer från Bythjul, firman som installerar har ingen koll på om de är balanserade eller inte.

Ah du ser, jag antog fel då. Jag trodde TS köpte enbart däck och fick det monterat och balanserat på befintlig fälg hos en extern firma. Självklart skall inte vikter ramla av vid frakt, det vore galet.

Tråkig upplevelse för dig, jag har dock aldrig haft med Bythjul att göra och kommer aldrig så heller ha då jag använder min lokala däckfirma, de tar bra betalt dock.

Du skrev dock hjul och jag blandade ihop ditt inlägg med TS "däck". Mitt fel.

Av hockexx
Skrivet av Sam:

Till annonsörens försvar lite så går ändå 3090 med sina 24GB vram och ""gröna"" glans fortfarande för ett lite högre pris. Sen är ju MSI Suprim creme de la creme av modellerna också.

Om det vore nytt ja. Men det är ju begagnat! Lite verklighetsförankring måste man ju ha. Sen har ju annonsören pillat med kortet så om det ens var garanti kvar så är den helt väck nu.

Av hockexx
Skrivet av ztenlund:

Det beror väl på om du köper kompletta hjul (fälg+däck) eller enbart däck eller fälg.

Ah, jag trodde att de bara sålde varorna och så gjorde externa verkstäder själva jobbet. Men köper man komplett med fälg så bör de nog vara balanserade vid leverans så klart.

Av hockexx
Skrivet av GuuFi:

Har handlat från dem 2 gånger, första gången försenades leveransen 2 gånger, båda gångerna bokade de själva tid med däckverkstaden för skifte men hjulen dök aldrig upp.

Andra gången kom hjulen helt ur balans och bilen skakade som fan, fick pröjsa för balansering hos verkstaden, Bythjul lovade att ersätta summan, har inte hört ett skit från dem, orkar heller inte längre ha någon kontakt med dem så det kanske går om man står på sig.

Nu balanseras väl hjulen av en extern firma? Du testade inte att prata med dem som gjorde jobbet? Det är inte så ovanligt att tappa en vikt.

Av hockexx
Skrivet av ElectroGeeza:

Wall of text

Du har helt rätt i att Intel är stabilare och har bättre stöd. Men detta handlar väldigt mycket om företagens FoU-budget samt marknadsandel. AMD med deras löjligt låga budget för forskning och utveckling ställt mot Intel kommer givetvis inte spela i samma division och det kräver att AMD är mycket, mycket effektivare sett till investering där för att ens hänga med. Även om de prestandamässigt kommer i kapp så blir det väldigt, väldigt svårt för dem att kunna ge samma stöd som Intel ger.

Sen marknadsmässigt. Varför skall utvecklare inte prioritera Intel när majoriteten av alla användare kör Intel? Det är fullt logiskt att Intel och även då Nvidia är mer krångelfritt. Men det krävs faktiskt att vi ger den som ligger i underläge en ekonomisk chans att hämta igen sig när de faktiskt spottar ut bra produkter och man ska ha i åtanke att när det gäller negativitet så handlar det i 99% av fallen om en vokal minoritet. Vi som människor fungerar så, vi är väldigt vokal när något är dåligt. Men vi är väldigt dålig på att ösa beröm över något som fungerar som det skall och det med all rätt, då det fungerar som utlovat.

Med tanke på hur högt andrahandsvärdet är i dag så är det inte en särskilt stor monetär risk att testa något utanför sin vana. Annat var det för 20 år sedan när hårdvaran tappade 50% värde så fort den lämnade butiken

Det finns absolut ingen som helst risk att utvecklingen skulle stagnera om det gick bättre för AMD ett tag. Men det finns en väldigt stor risk att utvecklingen skulle stagnera om AMD gör ett stolpskott likt Bulldozer igen.

Av hockexx

Nog för att de som rekommenderar 8-kärniga har rätt i sak om man ser kortsiktigt, dock så skulle jag säga att en 6-kärnig är ett bättre köp nu för dina krav. Det kommer klara 60FPS i 4K galant och du kan lägga undan pengarna du sparar till ett framtida processorbyte då AM5-plattformen kommer leva minst 2 år till enligt AMD och därmed komma undan billigare i längden räknat prestanda per krona.

7600/7600X duger mer än fint..

Av hockexx
Skrivet av beyondthemind:

Denna, precis som jag skriver i det första inlägget:
https://www.aquatuning.se/vattenkylning/kylvaetksa-tillsatser...

Du ser, jag skummade nog igenom din OP för snabbt. Jävligt konstigt att ha ett säkerhetsdatablad utan att specificera de ämnen som det innehåller. Kanske är Svensk lag hårdare på det eller så har vi högre standard.

Men det lär ju garanterat vara destillerat vatten+glykol eller liknande plus kanske något extra de tillsätter.

Av hockexx
Skrivet av beyondthemind:

Jag använder inte enbart destillerat, jag kör en färdig blandning.

Vad består blandningen av då? Eller har du blandat med kranvatten?

Skrivet av ztenlund:

Om man ska vara nogräknad så är batterivatten normalt avjoniserat, inte destillerat.

Du ser, jag trodde det var samma sak i regel och att man i regel bara kallade det destillerat vatten i folkmun.

Av hockexx
Skrivet av klirre:

Stämmer, men på alvl85 är det lättare att hitta armorn än amuletten.

Jag var tvungen att kika på Silospen då jag inte trodde dig, men det stämmer det du säger. Jag måste ha haft väldigt tur eller så droppade amuletten mycket oftare på 1.09.
https://dropcalc.silospen.com

Av hockexx
Skrivet av OldComputer:

Är det inte bäst att använda renat vatten? Säljs som batterivatten på mackar och Biltema.

TS använder det. Destillerat vatten är "batterivatten"

Det är väl bara att byta vatten och slå i lite glykol?