Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers

MS förbättrar rendreringen av fonterna i Chomium webbläsare. Jag visste att det var skillnad mellan firefox och chromium men visste inte varför fonterna på hemsidor såg olika ut mellan läsarna. nu har jag fått svaret.

https://www.windowslatest.com/2024/03/25/microsoft-is-improvi...

Av Lagers

https://swedroid.se/spotify-far-minispelare-pa-desktop/

Spotify får en minispelare, går även att ändra storlek så man får den som man vill ha. Det är nog nästan den ända bra saken de gjort på länge.
observera "Finessen kräver Premium."

Av Lagers
Skrivet av n0kturnal:

Ok de senaste dagarna har jag börjat skönja ett mönster.
Är hela grejen med bumpningen, "Veckans fråga" och liknande posts till för för att de ska kunna smyga in sponsrade "artiklar" i flödet, och samtidigt ha tillräckligt många items mellan varje spons-item utan att det blir för uppenbart?

Även om du kan ha rätt och det är ju en intressant tanke så tror jag faktiskt inte det är därför, dessa Veckans fråga och Snabbkoll körs vissa dagar precis som bumpningarna körs två gånger per dag. På ett schema helt enkelt. De skapas nog för att locka fler till att skriva i forumet vilket i sig gör att de får mer besök och pengar genom deras reklam på sidan och då även sponsring.

De har en fixering av att det alltid ska hända något på framsidan. Och eftersom det bara nästan är Jonas och Calle som gör redaktionellt innehåll om hårdvara eller djupare saker så måste de fylla på med veckans fråga, snabbkoll, krönikor, m.m. Tyvärr!

Känns som de är lika många nu på redaktionen som för flera år sedan (kan ha fel?), men att det dyker upp mindre redaktionellt innehåll och mer nyheter, krönikor, veckans fråga och snabbkoll istället. Mycket mindre egenproducerade innehåll.

Av Lagers
Skrivet av favouredhawk:

Köpt en jämnstor sekundär skärm till laptopen. IPS, 144Hz, 1080p. Ansluts via USB-C eller HDMI. Det var ett inköp på chans eftersom jag inte är bekant med tillverkaren, men för en tusenlapp så är jag nöjd med både skärpa och färg på skärmen!

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Ser trevlig ut, tänkt ett tag om man skulle prova att ha en under primärmonitorn som extra. Har du någon länk vart du handlade den?

Av Lagers

Bra en recension, dessa små tester tycker jag är riktigt roande och bra gjorda. Enkelt och trevligt.

Det är lite habegär, men man kan nog vänta lite till mjukvaran blir bättre då, eller räcker det att ha LibrehardwareMonitor igång på datorn och kunna köra dom från det programmet bara?

Av Lagers
Skrivet av ThousandEyes:

Prova!
Det är det bästa jag gjort, att gå över till Apple och macOS för allting jag gör - förutom spel.

Skulle vilja köpa en billig MAC som kan köra nyaste OSet, men de är så dyra för att leka med. Har knappt suttit på MacOS

Skrivet av dlq84:

ARM eller RISC-V kommer tids nog att konkurrera med x86 även på PC-marknaden och Linux har såklart redan full support, håll ut.

Det kommer ske, men tror det blir lång tid tills dess.
---
Men om vi ska gå tillbaka till rätt ämne så speglar ju inte detta test verkligen. Mycket beror på hur hemsidorna är uppbyggda och hur snabbt de svarar, hur mycket bilder, reklam och hur backend/frontend ser ut. Det är bara för att jämföra de olika rendreringstekniker som finns.

Av Lagers
Skrivet av Yoshman:

M3 Max + Safari. Fortfarande förvånande varje gång: "det är en laptop som är snabbare än Intels/AMDs stationära..."

Klicka för mer information

<Uppladdad bildlänk>

Visa mer
Skrivet av ThousandEyes:

<Uppladdad bildlänk>

33.9 - Safari - MacBook Pro M3 Max 16" 16/40, 64GB

När man ser sådana här resultat önskar man sig ett M3 chip fast med Linux (eller windows) på. X86 är så tråkigt ibland.
Kommer inte gå över till MacOS, fast jag vill prova det under en tid. Men det behövs mer roliga hårdvarunyheter än bara 5% upp och 30grader varmare.

Av Lagers
Skrivet av Visceral3D:

Fyfan, så fort jag såg artikeln publicerats så rusade jag in på steam och köpte C&C Collection. Har längtat så länge efter att spela Red Alert 2 och har aldrig riktigt fått det att fungera bra på Windows 10/11. Men nu fungerade det gallant.

Hade hoppas på att dom åtminstånde hade fixat steam achivements eller liknande men blir endå glad, bra jobbat EA! Mer klassiska spel åt folket!

Blir första EA spelet man köpt på ett decenium

Köpte paketet jag med. Jag började köra ra2 nu, riktigt kul. Har kört just ra2 förut men många andra jag inte kört fast jag tycker om C&C rätt mycket. Jag köpte också paketet för att markera att vi vill ha mer remastered av de andra spelen. Visa att det finns folk som vill ha klassiskt RTS.

Av Lagers

Jag får 19,5 i FF med plugin och i private utan plugin 26.4.

Det här testet är bra också för att se om plugin påverkar hastigheten på surfningen. Självklart kommer ju adblock-plugin snabba upp helheten med all reklam som finns på internet men de flesta plugin påverkar ju mer eller mindre helheten annars.

Av Lagers

Shift+win+s är den jag använder mycket men även ställt in med autohotkey andra som jag använder. (räknar inte ctrl-v/c/x/)

I autohokey: Den absolut bästa jag skapat är : "framåt" på musknappen = Home. Asbra när man vill komma längst upp på en hemsida eller dokument XButton2::Home

Och sedan har jag mappat om CapsLock så den byter tabbar i firefox och andra program (Ctrl+tab) men byter olästa kanaler i Discord.
kod:

#HotIf WinActive("ahk_exe Discord.exe") CapsLock::!+Down #HotIf CapsLock::^Tab

Dold text

Rätt dålig på att använda hotkeys i allmänhet annars

Av Lagers

Nytt browsertest släppt för firefox, safari och chromium-baserade läsare.

https://browserbench.org/announcements/speedometer3/

https://swedroid.se/internetjattar-slapper-nytt-benchmark-for...

Jag fick 19,5 med plugin och 27,1 private browser utan plugin (firefox)

Av Lagers
Skrivet av Enviro:

Ja, sorry. Är fortfarande inne i kronologiskt flöde-tänk. Men med det sagt är artikelarkivet fortfarande ett bra ställe för att ta del av SweClockers utan olika storlek på bilder, men utan trådar.
Men att differentiera trådar på förstasidan är en bra idé oavsett, men huruvida det blir med ändrad bildstorlek återstår att se. Sen att gå tillbaka till att alla har lika stor bild vill jag undvika så mycket som möjligt. Med olika stor bildstorlek blir det lättare för oss att visa dig som läsare vad vi tycker är viktigt, typ våra egna artiklar och recensioner som alltid får stor bild.

Kan kika vidare på veckans mest lästa-grejen.

Men ös på med tips och feedback! Det uppskattas alltid.

Tack för ett bra och utförligt svar!

Just att ni är öppna för idéer från oss som ger förslag och bryr oss om SweC är viktigt. Sedan om ni inte genomför alla saker är en annan sak, ni sitter ju på andra sidan och ser andra saker vi inte ser.
Jag tycker om att ni har en ny layout på en del artiklar där det är liten bild och text till höger.

- - -
Spekulation om rutiner:
De flesta människor vill ha en rutin, att saker ska vara på ett visst sätt. Mitt förslag med de 4 sätten att publicera artiklar på framsidan skulle göra att de flesta kan på ett snabbt sätt läsa på framsidan. Det är just att man är van vid att läsa en hemsida på ett visst sätt, sedan om det är stora bilder eller små spelar ingen roll. Om man ser "missa inte" så vet man att man kan gå vidare till nästa. Om artikeln hade stor bild när man såg den första gången så stannar flytet upp när den nu är liten. Därför också många reagerar på att det inte är kronologiskt ordning längre. Artikelarkivet finns men man missar en del artiklar enligt er och förstasidan är det man tänker på när man ska gå till en site.

Ett exempel om rutiner: Om sporten i en vanlig tidning skulle vara på sidan två (A2) ena dagen och sedan B3 andra dagen och sedan nästa dag vara längst bak, osv. skulle de som läser tidningen reagera negativt. Men om tidningen skulle ha den på B3 först och sedan flytta den till A2 och hålla sig där skulle folk reagera först men vänja sig. Vi ska inte tala om mjölken på ICA, den går inte flytta på!

Av Lagers
Skrivet av Enviro:

Det du beskriver finns redan i artikelarkivet! Där finns allt vi publicerar i ett kronologiskt flöde med ordning och reda. 😊

Tror inte du läste mitt inlägg? Jag skrev INGET om kronologiskt ordning i mitt förra inlägg! Jag gav 4 förslag hur man skulle göra för att få ordning på publiceringarna på framsidan så att ni och vi skulle bli nöjda.
Förlåt att jag gav förslag, ska försöka sluta med det.

Av Lagers

Helst skulle jag vilja använda signal, men när alla andra använder whatsapp och messenger så är det svårt att byta. Att installera XMPP, Signal eller andra system och prata med sig själv fungerar ju inte så bra. Det är svårt nog att få släkten använda Whatsapp.

Så det som jag mest ser fram emot är nog att kunna ta bort messenger och använda Whatsapp till båda. Det borde ju de kunna lägga in också ska man ju tycka i samma veva. Har inte hört något om det tyvärr.

Av Lagers

@Enviro

Nu har jag ett förslag på en lösning för att få ordning på oredan som är nu på framsidan. Läste nyss tråden som @Neon skrev och då slog det mig.

  • Alla nya artiklar har en stor bild (den vanliga layouten)

  • Alla bumpade trådar har en liten bild med text till höger och har en liten banner (kan vara mindre än nuvarande)

  • Alla lyftande av forumtrådar har en liten banner eller liten bild-layouten.

  • "Veckans mest lästa" ändras till något som rör samma ämne som huvudartikeln

Och att ni alltid gör på det sättet! Nu är det riktigt rörigt när inget är likadant. Ibland kan bumpade trådar vara små, stora, utan datum, utan/med banner. Och en nyhet kan vara stor och efter en halv dag efter så blir den liten. Det är svårt att följa vad som är vad nu som det är. Den lilla artikel-layouten är okej, men blir rörigt när allt bara flyttas runt.

Vi som vill ha ordning och reda och följer sidan varje dag kan följa ett visst mönster. Och de som följer sidan mer sällan får en chans att se vad som hände för några dagar sedan på första sidan.

Av Lagers

Banderollen kom till när de började bumpa nyheter och flera började reagera på det. Sedan har de bara ökat på bumpningar sedan dess.
Så problemet är att de bumpar nyheter överhuvudtaget enligt mig. Banderollen kan jag tycka är lite stor men önskar att den är kvar.

Det är ett jobbigt moment att de flyttar runt så mycket på förstasidan som de gör genom att lägga in två stycken gamla artiklar varje dag. Du kan läsa mer i den nyaste tråden om dumpning av trådar.

Av Lagers
Skrivet av Xorlon:

Bra artikel, men vilka garantier för säkerhetskopiering av data gäller för dessa tjänster? Apple beskriver sin tjänst (icloud) som en förenklad delning och åtkomst till material från alla enheter i apples ecosystem, men ger inga garantier på lagrad data.

Kör själv 2TB lagring via icloud+ som vi har för familjen för dokument och foton. Supersmidig tjänst, men tyvärr fått prestandaproblem med tjänsten mängden data som lagras blir stor (strax över 1,1TB utnyttjat).
I kontakt med Apple i felsökning kring detta fick vi då informationen att det är viktigt att vi säkerhetskopierar vårt innehåll innan de börjar titta på kontot då det är risk att allt eller delar försvinner. Lite upprörd och irriterad kring denna information ledde det vidare till att vi tittade noggrannare på vilka villkor som gäller för data som lagras i tjänsten, risk för förlust och ansvar och hjälp om så skulle ske.

Visar sig då att Apple inte ger några garantier för att data lagras och inte riskerar att förstöras, förloras eller förvanskas.
Har inte haft några problem personligen annat än prestanda i tjänsten, men det är för stor risk att förlora hela familjens bibliotek med bilder på barn och familj för att inte titta över andra eller kompletterande lösningar.

Från terms and conditions:
D. Säkerhetskopiera ditt Innehåll

Du ansvarar för att säkerhetskopiera viktiga dokument, bilder och annat Innehåll som du lagrar eller använder genom Tjänsten till din egen dator eller enhet. Apple ska tillämpa vederbörligt yrkeskunnande och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder vid tillhandahållande av Tjänsten, men Apple garanterar inte att Innehåll som du lagrar eller använder genom Tjänsten inte oavsiktligt skadas, förvanskas eller går förlorat.

Håller med att sådant skulle vara bra om de tog upp. En molntjänst i detta fall är inte är backup. Det är helt enkelt en sync-tjänst och om vi tittar på de flesta lösningar av denna slag så är nog ingen säker för att klassas som backup. Alltid flera backuper på olika sätt är ett måste om man ska vara tämligen säker.

Tur att ni läste på innan saker försvann från erat Icloud, nu är det bara att så fort som möjligt att backupa på något annat sätt om ni inte redan gjort det.

De flesta glömmer att en backup inte bara är ett skydd att förlora filer vid ransomware eller hårdvaru-krash utan även sina egna misstag. Det är lätt att tro att man har koll, men det är lätt att ta bort en hel mapp extra vid ett tillfälle när man grejar och sedan inte upptäcker det direkt.

De flesta inte datorkunniga gör ingen som helst backup på sina bilder eller andra viktiga dokument och tänker inte på följderna vid förlust. Precis som de inte förstår vidden av att ha samma lösenord till flera tjänster.

Av Lagers

Det skulle vara bra om Pcloud som är rätt stor var med i denna jämförelsen. Shadow hade jag inte hört talas om alls.

Office 365 med Onedrive är svårslaget om man gjorde som jag och många andra. köpte personal för många år och sedan uppgraderade till Familj-abb för alla åren för en månads avgift till bara. Sambon har en, sonen en, syrran en och jag har en och sedan har jag ett annat konto på min HTPC som jag kör igång för en extra backup bara ibland. Onedrive har fungerat riktigt bra för mig genom åren. på över 50 tusen filer som backupas. Integritet finns det inte som på t.ex Pcloud, det är det man får offra.

När jag testade Google Drive för några år sedan gick det inte backupa kamerabilder från mobilen direkt i Drive utan bilderna la sig på något annat sätt. Kunde inte gå in på drive på datorn och bilderna låg i en mapp som vanligt. Är det så nu med?

Av Lagers
Skrivet av Baxtex:

<Uppladdad bildlänk>

Jag kollade visst inte på mått, utan produktinfo bara. Smart jag var

Den var stark, ungefär som 3x40wattare.

Av Lagers

Följde denna tråd idag. Behöver en som inte går ner så mycket.
Intressant med dessa LED från IKEA är att de inte skriver hur mycket Lumen de ger. Jag kan inte hitta det iaf.