Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers

Jag tycker inte om detta. Ju mer de intrigerar copilot i Windows, ju osäkrare borde OSet bli och mer data skickas till Windows känns det som.

Det som är intressant är att alla dessa Copilot som det pratas om har jag inte sett röken av på min Windows 11. Är det så att vi fortfarande inte får det i Sverige? Jag är glad så länge det inte syns något! Så hoppas det tar tid innan det dyker upp!

Av Lagers
Skrivet av Forsgren:

Problemet är att jag uppenbarligen spelar konstigt eftersom med ett fullstort tangentbord slår jag i musen i tangentbordet hela tiden. Med ett TKL slår jag i ett par gånger i veckan. Med ett 60% har det ännu inte hänt på 7-8 år!

Trodde jag skulle vara ovan med att klicka in fn-knappen (caps lock) för att komma åt genvägar men jag är betydligt snabbare på mitt 60% än vad jag är med ett större. Nu sitter ju alla knappar där jag alltid har händerna istället för längre ut på sidorna.

Kan vara just i sådana fall där man spelar mycket FPS-spel som det kan vara fördel med så litet.
Annars tror jag många skulle kunna spela bra på delat också. De flesta hotkeys är väl mappade till vänster sida från början?

Av Lagers

Nu svär jag nog i kyrkan

Förstår inte trenden med att minska på antal tangenter så man mer och mer måste hålla inne olika kombinationer. Att man kör TKL kan jag förstå men att minska ännu mer. Det är ju inte så att man inte får plats med tangentbordet på skrivbordet.

Vill se mer delade eller mer ergonomiska tangentbord i mainstream. Allas handleder skulle tjäna på bättre ergonomi. Inte mindre och höga tangentbord.

Delat vinklat tangentbord med musen framför eller i mitten skulle nog många må bra av.

Självklart vinklar Logitech detta som något nytt, men som @lambdan skriver. De har kopierat de andra.

Av Lagers

Jag körde ITX många år. I olika slags lådor. för ungefär ett år sedan så uppgraderade jag till AM5. Då köpte jag Asus ITX moderkort. Det kortet hade massa Coil Whine. Då läste jag att många AM5 ITX-kort hade Coil whine. Då blev jag trött på det och köpte Torrent Compact och ATX moderkort och PSU. Men ATX är stort när man är van vid ITX.

Innan bytet satt jag med vitt NR200P och tänkte sälja den och SFX-agget, men så svårt när jag tycker om chassit så mycket.

Så nu tänkte jag chansa på ITX moderkort igen. De kanske har löst Coil whine nu. Velar mellan ASROCK B650I Lightning WiFi DDR5 AM5 och ett MSI MPG B650I Edge WIFI. Någon som har erfarenhet av dessa?

Jag skulle ha kvar Torrenten och man inte satt "mitt i" vardagsrummet nu efter flytten. Hade ett datorrum i förra lägenheten.
Köpte även 16" monitor som jag har under main monitorn för att slippa två stora skärmar i rummet. (Supernöjd!)

Av Lagers
Skrivet av mpat:

Vad Firefox kan göra är att istället för att byta standardwebbläsare bara öppna rätt skärm i Inställningar och låta användaren byta själv. Fördelen med det, jämfört med dagens situation, är att det åtminstone är tydligt för användaren vad som händer. Idag kan ju ett program bara byta på egen hand.

Självklart finns det lösningar, men kan Firefox eller andra program öppna vissa specifika delar i inställningar? Har inte tänkt på det. Om man är en sådan användare som jag illustrerade så kan t.ex det var lite snurrigt det med.

MS lyckades med "Två frugor på smällen"
Edge kan bli vanligare eftersom det blir svårare att byta, Windows blir säkrare till viss del. Men är det ett stort problem idag med skadliga webbläsare?

Av Lagers

Nu spekulerar jag här:
Jag är en vanlig användare som inte läser här på SweC.

1. Jag laddar ner en ny webbläsare för att jag hört att den är bättre.
2. Jag kör igång den och den ser ju bra ut. Kör den några gånger men den blir ju inte standard så...
3. Ska jag in i inställningar och ändra? Vart gör jag det, vågar inte gå in där, kan ju förstöra något...
4. Jag ger upp och kör med Edge. Den fungerar ju.

Vänta här nu:
6. Jag har lyckats ändra till t.ex Firefox som standard. Då kommer en uppdatering som frågar om jag vill byta till Edge. Det ser ut som att jag måste trycka ja på den där lysande JA-rutan annars är jag inte säker på internet...

Eller så ändrar MS detta tilltag för att de bara tänker på sina kunders säkerhet till 100%. Vad vet jag...

Av Lagers
Skrivet av Bobiri:

Köpte ZON musmattan. Kom med en fet vidrig fläck i mitten på skiten.

Reklamation och orkar inte skaffa ett till.

Jag köpte L av den "vita" modellen. Enhanced. På paketet visar den en gräddvit matta. Frågar i butiken, men de trodde att den va vit. Frågan om vi kan öppna en, då föreslår dom att jag ska köpa den, öppna den i butiken efter och lämna tillbaka den direkt om jag inte vill ha den. Köper den och tar hem den. Mattan är inte vit! Den är mer silver-grå och ytan är alldeles för konstig och glattig. Blir att lämna tillbaka. Kvalitén verkar ju sådär på musmattorna då. Synd, de har ju fått bra betyg annars.

Kvalitén på ZON tangentbordet (trådlösa fullstora) tycker jag är värt pengarna iaf. Jag köpte den när den låg på 500 och tycker den är bra. Använder inte just nu men använt i månader i taget iaf.

Av Lagers
Skrivet av Fuzzmeister:

Länkade egentligen bara första bästa produkt, men bra att du varnar! Jag är nöjd med det trådbundna fullsize och musmattan i alla fall.

Jag är nöjd med det trådlösa fullstora. skönt att skriva på. Felet blir ju bara när man inte använt det ett tag. mappade om caps lock till win tangent med autohotkey. Kanske tar en sväng idag och köper lite musmattor. Sambon har en logi billig musmatta som är HEMSK att dra musen på.

Av Lagers
Skrivet av Fuzzmeister:

Produkt: ZON - Home of Victory keyboard3 Wireless
Länk: https://www.netonnet.se/brands/zon%20-%20home%20of%20victory
Kategori: Tangentbord
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7296475
Pris: 199kr

Tack till @Nicklidstrom som tipsade om ett tangentbord tidigare i veckan. Nu är hela sortimentet från ZON nedsatt, tidigare var det bara ett fåtal. Finns en del bra fynd!

https://www.netonnet.se/brands/zon%20-%20home%20of%20victory För att komma till alla produkter.

Superbra pris. men observera att det trådlösa går ner i viloläge så att när du börjar skriva igen så missar den några tecken. både bluetooth och 2.4ghz. Men körde flera månader med kabeln i och det fungerade bra.
MEN ingen WIN-knapp på vänster sida!

Av Lagers
Skrivet av andreasa64:

Nice köp. Jag är på gång att kanske göra ett nytt försök på itx kort till AM5. De hade ju så många problem med coil whine alla ITXkort. Synd att bara Proshop och amazon har detta enklare kort. PMa gärna mig när du byggt och säg hur nöjd du är.

Av Lagers

En WD Black SN850X 2TB Gen 4 från @Inet Megaklick. 999:- Tack Inet!

Av Lagers

Superintressant artikel. Fick man reda på varför man hört detta om japans kondesatorer vs andra.

Av Lagers
Skrivet av anders190:

Läckra! Även om jag blev lite fundersam på en Hot Wheels-produkt utan hjul.

De har ofta lite blandade saker, flygplan och lite annat. Denna var samma design som en annan jag har men målad på ett annat sätt.

Av Lagers

Är man nörd så är man. Nu har jag tre versioner av Hot Wheels Star Trek skepp. Brukar hålla ögonen på Hot wheels för att se om det dyker upp något nytt. Fanns på EKO för 20:-/st. En till mig och en till kompisen

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

En sista release inför påskhelgen. Må ni föräta er på ägg och godis!

  • Markören placeras nu igen inom Ctrl+[ibu] taggarna. Det nya beteendet aktiveras först när man markerar flera paragrafer.

  • Det går nu att se ifall man gillat ett inlägg. Nu behöver man inte längre dubbelrösta. Tummen blir orange först när du gillat inlägget och inte när inlägget är populärt.

Tack för den med tummen, vilket påskägg man fick! Så efterlängtad!
Den skulle ni gå ut med på en nyhet eller så.

Av Lagers
Skrivet av Julkatten:

Stort tack! Slog till på en likadan.

Hoppas du tycker om den också. Är så sugen på att köpa en till och sedan sätta på varje sida av 27" istället. hänga upp dom på sidan liksom.

Skrivet av favouredhawk:

Vad skoj att höra att man inspirerat! Kan bara hålla med, jag är också jättenöjd med skärmen.

Om ni vill gömma kablarna lite så de inte sticker ut så mycket på sidorna och göra det mer stilrent, så kan jag rekommendera att använda vinklade adaptrar. Jag beställde detta 2-pack för USB-C och denna för Mini HDMI från Amazon, men det finns också USB-C adapter på Nördic.

Jag använder bara USB-C, fick inte mini HDMI att funka med laptopen.

<Uppladdad bildlänk>

<Uppladdad bildlänk>

Superbra, det va nästa steg att lösa. Och du löser det åt mig. Chansar att mini-hdmi vinkeln fungerar för mig med min dator.
- - -
Idag hämtade jag ut lite annat också.
En ny väckarklocka. verkade riktigt vettig, den lyser inte hela tiden, man ser tydligt när alarm är igång och vilken tid. Verkar verkligen genomtänkt.
Dessa "command" dubbelsidig tejp man kan dra bort (Med krokar heter de Tesa) köpte jag ett helt gäng till. Kopia men fungerar säkert lika bra. Kan verkligen använda till så mycket. Så smidiga.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Vi håller nu på med ett projekt med arbetsnamnet bättre forum och de tre första funktionerna har nu lanserats.

  • Omarbetat ny tråd-flödet - du kan inte längre välja en kategori som du saknar rättigheter att skriva till t.ex. huvudkategorier eller kategorier där trådar skapas automatiskt som galleriet. Feedbacka gärna på val av design på desktop.

  • Fetstil, kursiv, under- och överstrykning knapparna genererar öppna/stäng taggar korrekt när flera paragrafer är markerade. Varje paragraf får en egen tagg.

  • Taggar vid profilen i forumet för Redaktion, Moderator och Geeks, för att lättare kunna se vilka som jobbar på sajten. Lättare att se för nytillkomna medlemmar att svaret är "äkta".

Bra funktioner. Helst den sista med taggen är riktigt bra. Lägga till/ändra uppladdade bilder när man editerar en post vore guld värd.

Av Lagers
Skrivet av Julkatten:

Det där såg ju asbra ut, hur stor är din main och ungefär vilken höjd från skrivbordet sitter den? Behöver mäta lite här hemma.

Min 27" är nu 18 cm från skrivbordet. 19 cm till själva skärmen. Har ett 63cm djupt skrivbord. Man kan ju luta den lite mindre men även lite mer eftersom det är IPS ser man ju bra med lite lite vinklat också.
Med det inbyggda stödet blir det lite högre än monitorn, 21 cm.

Av Lagers

Efter @favouredhawk köp (Tack!) så blev det ett köp för mig också. Men jag tog en 2560x1600 16" istället. Så sjukt häftig monitor. Titta så tunna kanter, och då är det inte "bluff-tunna" kanter som många har. Tänkte ha den nedanför för chatt och lite andra saker och kanske kan bli av med den stora bredvid eftersom det är så trångt nu på skrivbordet. Man får med två USB-C kablar och en mini-hdmi-hdmi och strömadapter (usb-c). Sedan kan den stå på en enkelt vikbart stativ, men jag har den mot monitorn men kanske köper samma stativ som favouredhawk gjort. Monitorn går att köpa för ca 1400:- fortfarande. Blev en sådan produkt som man ville ha fler av, utan anledning

Av Lagers

Jag har sett att det är skillnad mellan chromium-baserade och Firefox men kan liksom inte säga att den andra är mycket bättre att läsa en den andra. Sitter nu sedan några år med Firefox men har vivaldi som andra.

Det som jag har märkt är att favoikonerna i bokmärken/favoriter är så dålig upplösning på alla Chromiumbaserade UTAN Edge som är lite bättre. På Firefox är de mycket snyggare. Känns som de komprimerar sönder favikonen när de ska läggas in i favoriterna. Irriterat när man har bokmärkesfältet igång.

Men det jag också har märkt som är lite offtopic är att alla nya Linux-distros har mycket snyggare rendrering av texten eller har snyggare fonter. svårt att veta men känns som hela oset inkl. surfa är mycket snyggare på en linux-dist.