Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av Keffmode:

Ja, verkligen ett konstigt fel!

Efter en snabb sökning så verkar fler ha haft samma problem med olika modeller från Keychron. Här t.ex; https://www.reddit.com/r/Keychron/comments/t6ryhs/high_pitch_...

Värt att kolla upp. Är dock väldigt nöjd med tangentbordet i övrigt.

Det var inte bra att se att flera har problem. Se om jag vågar mig på att köpa direkt från Keychron. Krångligt om man måste skicka tillbaka till USA eller vart de ligger. Min jag tänk köpa är ju bara med sladd så har ju inget val om det låter.

Av Lagers
Skrivet av Keffmode:

Uppdatering.

Har hittat problemet. Känner obeskrivlig lättnad samtidigt som jag känner mig oerhört dum.

Har letat efter problemet helt maniskt i ungefär en vecka. Testat i princip allt man kan tänka sig. Jag har kört med allt urkopplat men måste ha missat en sak..

Hela den här tiden så är det mitt tangentbord som låter. MItt Keychron K10. Att jag inte lyckas lista ut det under hela den här perioden är helt otroligt... Det är när det är inkopplat för laddning via USB.

Så för er som lyckats hitta den här tråden med erat egna problem i framtiden.. här slutade min resa.

Vilket jobbigt fel. Inte alltid man tittar på om ett tangentbord är orsaken. Tur du hittade det till slut och skrev det här med.
Jag är på väg att köpa ett Keychron Q11 som bara finns på deras hemsida. Tänk om det också låter sådär. Jobbigt när det kostar nästan 3k.

Av Lagers
Skrivet av Karazhan:

Hur är ljudbilden?

Oj, det var en svår fråga till någon som inte är så kunnig på mekaniska.
Men en total amatör skulle nog säga rätt tyst men går i när de går i botten och lätta att trycka ner tangenterna.
Vad jag har läst mig till skulle rosa vara ett bra alternativ till någon som suttit med ett K860 förut.

Jag gillar dom men skulle nog tycka om de var inte lite tystare när de går i botten. Men blir säkert inte lika skönt att skriva då.
NoN har ju öppet köp så bara slå till om du vill prova. priset är bara tills imorgon.

Kom på en liten nackdel till: Det finns ingen Win på vänster sida vilket blir lite knepigt. Har mappat om så Caps lock är Win-tangent.

Av Lagers
Skrivet av Laffe:

Fick hem mitt idag och är väldigt nöjd. Jättemysiga brytare och hotswapable precis som recensionen sa. Ingår fyra extra brytare och verktyg. Switch för att toggla mellan Mac och Win och ett vred för BT, 24G, wired eller off. Gillar allt hittills förutom att det kommer vara svårt att vänja sig vid en så liten backspace-knapp. Snygg vit färg som inte är för vit och som lär dölja småsmuts och damm rätt bra. För den som bryr sig om RGB är backlight-funktionerna rätt bra de med.

Jag åkte och köpte ett fullstort svart som hade samma pris och kan hålla med om att det är riktigt skönt att skriva på. Båda keycapsen och switcharna är sköna. Mitt första mekaniska och tycker om det. Har planerat att köpa ett delat så köpte detta för att det hade rosa brytare och tänkt byta till det delade, men kanske sitter med detta är tag till.

En nackdel som jag märkt. När tangentbordet gått i viloläge (lång tid) så skickar den inte de två första tangenttryckningarna när man kör 2.4ghz. Ingen stor sak, man kan ju ha kabeln i hela tiden så är rgb på hela tiden också. Fördel: ingen mjukvara. (vad jag vet)

Funderar om man skulle köpa det lilla också att ha till xboxen, tänkte ha detta först till den men vi får se.

Av Lagers

Tack för ett test av detta. Ni upptäckte en sak och testade och skrev en artikel. Personligt. Mer sådant!

Testade att (ner)uppgradera till windows 11 för några dagar sedan och windows sa till efter en dag att denna inte var på. Satte igång den men tänkte inte på vad den gör.

Nu vet jag vad den gör och inte gör tack vare SweC!

Av Lagers

Jag vill ha mer stöd i spelen för mus och tangentbord men ser detta som ett stort steg åt fel håll. Jag spelar aldrig online mot andra så då kan väl alla de spelen ha stöd för det när man spelar singelplayer.

Se hur många möss och tangentbord som blir licenserade? All MS egna, som de slutat tillverka?

Av Lagers

https://www.sweclockers.com/forum/trad/1701410-intressant-hac...

Läs i denna tråd och länken i den också. Det här kanske vore något att undersöka. Att man får mail om en bokning på bookning.com fast man inte är kund t.om. som en i tråden skriver.

Offtopic: Intressant att det nu är helt okej att diskutera i denna tråd men att jag blev slagen på fingrarna för ett tag sedan när jag kommenterade en viktig sak om en nyhet. Jag tycker det bara ska vara nyhetstips och ingen diskussion i denna. Bra att vi kan tipsa i en sådan här tråd!

Av Lagers
Skrivet av medbor:

Det finns (väl?) inte längre någon A/B-serie, så C3 är väl något av en basmodell idag, G-serien är ett ganska stort steg upp

Enligt flatpanelshd så är den iaf "LG's mainstream high-end OLED TV for 2023" Vi får se när tv-guiden kommer (den kommer får vi hoppas? @Laxpudding ) så får man se om man gjort ett dumt köp, egentligen är ju alla stora köp dumma att göra nu när kronan är så låg.

Av Lagers
Skrivet av edson:

Ska man vara petig så räknas nog G-serien som flaggskepp om vi håller oss till mainstream-utbudet. (Räknar ej M3 och Z3).
Dessa modeller får MLA-paneler i år (Upp till 77").

C3 är "basmodellen" för LG OLED, dvs du får allt som är förväntat i denna prisklass inkl. 4st HDMI-portar som klarar 4K@120Hz.

Mer info:
https://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&i...

Okej, de har gått upp till G nu. Sitter med en LG 55" UHD OLED Smart TV OLED55C9 köpt Nov 2019. Tänkte byta upp storleken nu när vi har alldeles för långt till tv efter flytt. Det ser ju ut som C3 klarar allt som den gamla klarar, så jag inte byter ner mig. har ju ett Xbox Series X kopplat till som jag vill kunna utnyttja till max.

19000 är sjukt mycket pengar, men är riktigt nöjd med min 55a jag haft nu.

Av Lagers
Skrivet av Golvspaden:

Produkt: LG OLED C3 77" (alla storlekar rabatterade)
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/359540-LG-77-OLED77C35LA...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=10292612
Pris: 24990 kr

LG TV på Webhallen är för ungefär BF-priser just nu. Fick mail om det som "Exklusiva Weekend Deals"

Tack för tipset. Fick reklammailet men läste inte på det så noga. Tog en 65 tum, va fler på väg stod det. Får hoppas det inte dröjer för länge. Skönt att slippa slåss på BF.

Det är flaggskeppet för 2023 väl?

Av Lagers

Jag svarade nej. Jag har inte använt Winrar på länge. Men Dopus använder sig av unrar64.dll som den har i plugin-mappen men vet inte när den använder det. Tror inte det är så ofta eftersom det mesta som är packat nu för tiden är 7zip eller zip. Har 7-zip installerad också för andra funktioner.

Av Lagers
Skrivet av griid:

Ok, heter det något speciellt?

Här är Stylus till Chrome/Edge/chromium men finns till Firefox också.

Sedan kan du trycka på Stylusikonen när du är på en sida. t.ex www.gmail.com och få förslag på olika stilar som fungerar på den sidan. alla är ju inte bra så får testa dig fram lite.

Av Lagers
Skrivet av griid:

Hej,

Något som stör mig är att logga in i gmail på kvällarna.
Har lyckats ställa in allting till darkmode, men login-vyn till gmail är alltid kritvit och är obehaglig när det är mörkt.

Någon som vet om det är möjligt att göra den svart?
Har sökt och inte hittat något, mer än att fler vill ha det

Om du kör stylus-pluginet och installerar ett mörkt tema genom den. för mig den fixar inloggningen också.

Av Lagers
Skrivet av Beta:

Firefox är en av mina favorit-webbläsare. Bytte i Februari från Edge till Firefox i förberedelse för Manifest V3. Efter ca 6 månader med Firefox installerade jag dock Brave som är ett av få alternativ om man vill ha en Chromium-webbläsare med adblock i framtiden. Firefox är bra men tyvärr kan den inte mäta sig med Chromium i laddtider och responsivitets. Droppen som fick mig att byta var att hela tiden möta på sidor som inte funkade i Firefox utan bara Chromium-webbläsare. Inte Firefox fel, men ändå irriterande. Tyvärr har Chromium blivit så dominerande på webbläsar-marknaden att många bara utvecklar för dessa webbläsare.

Edge är en av de bättre Chromium-webbläsarna på marknaden. Snabbare än Chrome, dock en del Bing-bloat man måste stänga av om man inte vill ha det i sin webbläsare.

Jag har kört firefox nu ett bra tag. Kanske 1-2 år och har inte upplevt någon sida som inte fungerar. Som du säger så är det kanske inte den snabbaste webbläsaren men tycker den är tillräckligt snabb. Supernöjd med den.
Vill inte installera Brave för att de håller på som de gör. (krypto, egen reklamprogram som inte fungerar för användarna, m.m.) så kör Vivaldi som extra. Annars provade jag lite olika. t.ex nu senast Thorium som extra.

Körde Edge i början när den kom, riktigt bra. Men sedan började man läsa vad de sparade och det blev mer och mer bloat. då gick jag över till Firefox.

---
Hade kört Avira som anti-virusprogram flera år, sedan tog jag ett uppehåll, men köpte ett år till. Och vips så la Avira till deras VPN varken man ville eller inte. Och det gick inte att ta bort den. Den började inte routra och den va inte alltid igång, men de fick rätt dålig kritik på deras egna forum. Så struntade i att köra den alls fast jag köpt den.

Av Lagers
Skrivet av landmarks:

Hahaha ja det var inte mycket att hänga i granen. Men du kanske åtminstone har kvar din uppåt-piltangent? Jag råkade avliva min när jag skulle städa tangentbordet för några månader sedan

Använd Autohotkey och mappa om upp till en annan tangent

Roligt med riktiga nyheters-artiklar om teknik/datorer! Mer sådant

Av Lagers

Visst kanske ergonomin blir lite bättre med Wave, men verkligen inte mycket skillnad. Och det går helt bort tack vare Logitechs idé om att upp/ner ska dela på en plats. Sambon har så på sitt Mk470 vilket inte är roligt, annars är MK470 trevligt.

Suttit med ett K860 som jag köpt för 3,5 år sedan, det är mycket mer ergonomiskt för handlederna. Gjorde en uppackning och första intryck då när jag köpte mitt K860.

Hade hoppats på att se en ersättare för Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop, men de la ju ner hårdavarutillverkningen. Väntat också på en ersättare från Logitech som är en aning lägre än det jag har. Men blir nog ett "Keychron Q11 QMK Custom Mechanical Keyboard ISO Layout Collection" för att kunna ha musen i mitten.

Av Lagers

På en gammal mejladress: SweC läcka och på en annan Adobe, Trillian och Gravatar (som jag inte har en aning om vad det är, känner inte alls igen något sådant).
Nya mejladressen (sedan några år tillbaka) inget

Sedan många år tillbaka använder jag lösenordshanterare med olika lösenord till varje sida, 2fa när det går.

Jag sparar aldrig lösenord till mejl-konton eller router på datorn/lösenordshanterare.

Men ett stort fel man gör att vara inloggad på tjänsterna hela tiden.

Av Lagers
Skrivet av mkk:

Först kopierar jag in en katalog innehållande ett gäng små program som på ett eller annat sätt är portabla, d v s kan köras utan föregående installation. Sedan installeras HotkeyMan, ett tråkigt nog nedlagt men än så länge fungerande program som gör det lätt att starta många andra program genom tangentkombinationer.

Kolla om du kan ersätta det med Autohotkey, där kan du köra igång olika program med hotkeys. När man tittar på skriptspråket första gången så känns det lite krångligt men det är oftast inte så svårt att få ihop något enkelt skript. Autohotkey är riktigt bra och stabilt program.

Min lista blir:
Windows update och ta bort skräp-program
Firefox med ublock och bitwarden, Drivrutiner, Directory opus, autohotkey, spotify, discord, DesktopNoteOk, 7+ taskbar tweaker, Powertoys. Sedan har jag redan en del portable app som jag använder. som t.ex keepassXC
Sedan blir det mer under första dagarna vad jag kommer på då.

Av Lagers
Skrivet av Gender Bender:

Hörde det. Ännu en medioker Bonanza

Tycker om bonanza konceptet. Geek week är väl sådär, men bonanzan och livestreamen är bra gjort

Tack @komplett!

Av Lagers
Skrivet av Gender Bender:

Blir det bara fem extra drops utöver de som redan fanns, eller kommer det fler i slutet av streamen?

Sista droppet sa han nog, så är nog inget mer efter det här.