Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av ennexs:

Som för de flesta har mobilerna länge samlat damm i en låda. Den senaste skickades in till operatören för att skrotas och som tack fick jag 10GB extra varje månad i två år, inte helt fel för en trasig telefon.

En än äldre mobil med tillhörande dockstation får dock agera system monitor till gamingriggen, mycket nöjd!
<Uppladdad bildlänk>

Vad använder du för mjukvara för att styra?

---

Mina och sambons telefoner ligger nu som reserver.
Men har tänkt att sätta upp en som "streamdeck" med programmet : Macro Deck har provat programmet med en gammal LG platta och programmet fungerade bra men plattan va gammal och hann inte ladda när skärmen va på hela tiden. Så tänkte att en Huawei P20 Pro är bättre som Macro deck.
Exempelbild på Macro Deck:

Av Lagers

Annars kan du skruva bort det gamla fästet och skruva i det nya fästet med bara en skruv. När jag gjort så har det räckt bra med bara en skruv. Annars så är ofta fästena gjorda i plast så du kan säkert göra ett extra hål där det andra skruvhålet är i taket.

Edit: Köp ett tvåpack och lägg den andra på en garderob eller sätt upp den i sovrummet också. Man ska alltid ha flera brandvarnare hemma.

Av Lagers
Skrivet av justabit:

Vad är det för skillnad på skrivborden från DPJ och AZDesign annat än priset? Skrivborden ser mer eller mindre identiska ut. Är det något jag missar? Ska köpa något av dem men vill ju gärna välja "den bättre" om det är något jag inte tänkt på.

https://www.azdesign.se/sv/articles/2.742.19288/hoj-och-sankb...

https://www.dpj.se/hoj-och-sankbart-skrivbord/14710-185649-di...

AzDesign tror jag är samma tillverkare som Rudolf från Ikea. Läs min kommentar längre upp i tråden

Dpj ser ut att ha tre sektioner som höjer och sänker, men inte säkert att detta ger mer stadja än med två, kanske bara att man kan höja högre. Tror inte det är så mycket skillnad mellan dessa två annars, kan säkert vara samma tillverkare också. ser rätt lika ut på designen på fästet vid skivan och fötterna.

De flesta T-bens skrivbord vinglar mycket. Hört att Kinnarps varianter kan vara bättre.

Jag köpte ett Idåsen för jag ville verkligen inte ha ett skakigt skrivbord när jag höjer till stående. Det är mycket bättre än Rudolf jag hade.

Det är konstruktionen mellan foten och benet som vinglar mest så tror att de flesta skrivbord som ser ut på det sättet nere vid foten har samma problem. På Idåsen så har de löst det genom att ha A-ben på undre delen vilket gör att det blir stadigare.

Ångrar inte alls att jag köpte ett Idåsen och sambon fick mitt Rudolf.

Av Lagers

Det är rätt konstigt att en sådan sak inte kan lösas. ca 80% mer strömförbrukning är rätt stor skillnad och borde kunna lösas rätt enkelt av AMD.

Jag har nog tur. Köpte för ett tag sedan ett Sapphire Radeon RX 6700 GAMING OC 10GB och sedan har Adrenalin mjukvara installerad. Vet ärligt talat inte om jag har VRR på eller inte, men mitt drar 5w när jag tittat sista tiden, fast nu när jag skriver detta drar det 15w. Har den andra skärmen på inbyggda GPUn, tycker det fungerar bättre då med temp och dylikt.

Av Lagers
Skrivet av Cinvan865:

Jag hade redan Ultimate och ville förlänga det nu med hjälp av Live Gold innan det försvinner. Jag upptäckte då att konverteringen 3:2 INTE gäller rakt för nya koder man köper... Om man läser https://support.xbox.com/sv-SE/help/subscriptions-billing/man... en bit ner...

1 månad gold ger 20 dagar ultimate vilket är 3:2, men sen blir det sämre och sämre ju längre period av gold man löser in.

24 månader gold ger bara 6 månader ultimate enligt tabellen!

Jag köpte 12 månader här på livekort för 400 SEK, men jag fick i själva verket 4st 3-månaderskoder. 50 dagar per kod vilket ger en kostnad på ungefär 60 SEK/månad.

Fortfarande helt ok, men hade jag fått en 12-månaderskod (konvertering till 4 månader enligt tabellen) hade det landat på 100 SEK/månad.

Bra info. Tror nästan att uppgraderingen på det här sättet kommer tas bort när Game Pass Core kommer igång. Det var bra så länge det varade iaf.

Av Lagers
Skrivet av Alrik:

Så då bör jag köpa fler Xbox Live Gold koder nu? Mitt går ut mars 2024.. köpa 3 år till och få 2 år ultimate?

Jag köpte 24 månader Live Gold, orkade inte räkna exakt och ville inte få någon över. Vet inte hur länge det gamla gäller, när Live gold börjar bli ogiltiga.
I detta tillfälle när man ska utöka sitt redan Ultimate så kan du köpa en Gold live, lägga in den och se om det fungerar och sedan köpa flera efter det.

Av Lagers
Skrivet av Alrik:

Jo, självklart 2024. Kan inte ändra mitt inlägg längre. Men ska vara 2024.

Av Lagers
Skrivet av maweric:

Du äger själv en 7600X. Detta med X är nog bra saker. Allt med X kommer förknippas med nya Twitter. Elon kanske gjort något jättesmart!

Det kanske är Elon som har sakta men säkert arbetat in X i alla produktnamn så att han till slut köper Twitter och döper om till X så kommer alla blir beroende av X. haha.
Eller vill han att alla ska bli anonyma genom att alla heter X till slut

Av Lagers

Musk när han sitter och har tråkigt: "Space X och Tesla är ju tråkiga, jag måste ha något att leka med! Jag köper Twitter!"

Twitter X vore kanske bättre namn? Men han vill säkert leka med alla i världen bara för att....

Av Lagers
Skrivet av Squeeker:

Tackar så jättemycket för informationen!

Jag vet att när jag var och pillade på farsans dator så såg det INTE ut som på bilderna.. Vet inte om det är för att det diffar något mellan årgångar om det är någon skillnad eller om det är för att det är skilda program?
Jag vet bara att det vi använde på pappas dator var det som är medinstallerat på Windows, är det kanske Windows Live mail eller något?

Oavsett! Vi löste det med Thunderbird så det gick lätt och smidigt, så det var bra att jag fick portarna och all info ändå!

Tack så mycket för hjälpen!

Bra att det fungerade med Thunderbird. Det är ett bra program. Ett förslag är att arbeta bort Telia-adressen helt och byta ut mot en MS-konto eller Gmail-konto. Det blir rätt mycket jobb men om han använder mailen mycket och till viktiga saker är det att föredra.
Att låsa in mailen på en viss ISP är inte bra i längden. Om ni skapar ett Gmail-konto och sedan ändrar de flesta ställena till Gmailen så kan gmail-kontot hämta eftersläntrarna från Telia-mailen direkt till GMail-kontot. Och om man sedan använder IMAP istället så ligger alla mail kvar på Gmailen, så kan datorn gå sönder som den vill. Om man använder pop3 så försvinner ju alla mail om hårddisken går sönder.

Bara en tanke, men som sagt var, mycket jobb men fördel i slutändan.

Av Lagers
Skrivet av Ljugtomten:

MSI MEG X670E ACE, 2x32GB 5600 DDR5 (XMP, köptes före minnen med EXPO släpptes) och den tar strax över 65s i POST (med extra RAID-controller inräknat).
Startade min laptop någon sekund efteråt idag, och på den var jag manuellt inloggad och hade börjat uppdatera Kali samtligt som Windows började starta på AM5-maskinen..

Instämmer med att Beta-BIOS inte är något man gärna vill ligga på, väntar själv på att senaste BIOS ska komma ur beta före jag vill lägga in den.

Själv tar jag mycket hellre 70s boottid och har en stabil plattform, än att försöka köra snabbvarianten av RAM training och riskera ostabilt system.

Jag har också MSI och det verkar vad jag hört att de ska ta längst tid att boota med AM5. Köpte först asus MITX moderkort men coilwhineade så mycket, de andra mitx korten var inte heller så bra till AM5 så bytte till detta MSI B650 Tomahawk och riktigt bra kort på alla plan förutom boot-tiden.
Jag menade inte att jag kör beta-bios, utan att plattformen med DDR5 känns lite beta. Jag prioriterar stabilitet fram allt annat. Om jag skulle köpa ny dator med vetskapen jag har nu skulle det bli ett Intel-system som jag alltid haft förut.

Skrivet av DST:

därför jag bytte tebax till intel nu i sommar. så sjukt seg uppstart på am5, galet enligt mig.

Eftersom det är stabilt när minnena får träna så håller jag kvar på detta system. Jag får ta denna boot-tid och hoppas den blir bättre med nyare bios-uppdateringar. Man vet vad man har men inte vad man kan få.

Av Lagers
Skrivet av dagas:

Förhoppningsvis betyder detta att fler personer lyckas få EXPO fungera utan att datorn kraschar.

Var ju en tråd där många bara lyckades få ut 5200 av AM5 fast 6000mhz är vad AMD sagt är sweet spot.

Skrivet av Sveklockarn:

Min reflektion också, klen tröst att avancerad överklockning slår någon typ av rekord när vanliga användare kämpar för att använda sina minneskit i några högre hastigheter.

Håller med. Jag vill inte ha hastighetsrekord utan stabila minnen som inte behövs "tränas" varje uppstart. Ofärdig produkt kan jag tycka. Är nöjd med datorn och den är stabil när jag tränar mina minnen i 30 sekunder eller mer vid varje uppstart. MSI moderkort verkar ta längst tid, och man startar inte datorn hela tiden, men irriterande när en gammal NUC startar hela windows/inklusive manuell inloggning och alla program innan min dator postar.
Men vi får se om denna uppdatering kanske råder bot på detta, så man snart är utanför beta-stadiet.

Av Lagers
Skrivet av Superthug:

Hur är innehållet och kvaliten på Skyshowtime?
Vad jag kunde se på hemsidan så verkar det väldigt skralt.
Kan vara så att man inte ser allt där.

Tycker att det är som de andra tjänsterna. Just nu tittar vi mycket på Skyshowtime men beror på vilken serie man just nu tittar på. Har ju halva priset på Skyshowtime så det är okej för det priset.
Amazon är den jag kommer ta bort i nov när ett till år ska betalas, de andra får vara kvar ett tag till tror jag. Den som jag håller hårdast i är Disney, fast jag inte har barn hemma. Dokumentärer (nat geo) och Star wars som är där.

Av Lagers

I tillägget Better Sweclockers har du sparande av utkast och även varning om man råkar lämna sidan.
Det tillägget fungerar på desktop men för mig att Alling har något script/proxy också som man kan använda på telefon men är inte mer insatt i just det.
Jag klarar mig knappt utan Better Sweclockers nu när man har vant sig vid alla smarta funktioner den har.

Jag skulle inte palla med att skriva långa inlägg på en telefon utan använder nästan alltid min dator när jag ska skriva något.

Av Lagers
Skrivet av Chrille1977:

Så man får ration som gäller omvandlat till ultimate?

3:2 vad jag förstår.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Att tydliggöra "Citat"-sidan går ju att göra separat med att t.ex. ha dem ihopfällda och de nya lyser som följda trådar gör idag.

Det där skulle verkligen vara en riktigt bra sak!
Och när du ändå gör den koden kan du göra det när man vill se sina egna inlägg också genom sin profil, och säkert flera andra ställen på siten också.

Av Lagers
Skrivet av Chrille1977:

Om man har redan ultimate, kan man förlänga då med livekoder? Eller har jag fattat fel?

Jag hade Ultimate till mars(tror jag) 2014 och köpte koderna som länkades på förra sidan och utökade mitt till Juli 2025 med 8 stycken köp. Det fungerade men inga gratismånader eller så.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

CSS vet inte vilket typ av event (mouse/touch) som använts när man trycker på något.

Trycker man på "Forum" med en mus öppnas /forum. Undermenyn öppnas med :hover, som inte fungera på touchskärmar.

Triggar man eventet "touch" via en touchskärm öppnar vi dropdownen och visar en dold kopia av "Forum".

För att få en 100% ren CSS-meny kan man mig veterligen inte använda vår struktur* - utan man behöver då klicka på forum två gånger för att komma dit. En för att öppna en undermenyn (med hjälp av dolda input-fält) och en till gång för att komma dit på desktop.

Självklart kan man titta på storleken på skärmen för att säga när en användare bör ha en viss enhet, men du kan ha en datormus inkopplad till en mobil/surfplatta och då måste användaren klicka två gånger istället för en med musen. Alternativt fungerar bara mus vid den storleken och användare som bara har touchskärm kan då inte använda undermenyn, vilket är störta problemet.

Det vi inte tagit i beaktning är tangentbordsnavigering, annars prickade vi ett par av boxarna.

* Om man lägger till en knapp som öppnar undermenyn fungerar det hjälpligt, men blir platsbrist på mobilen istället.

Nej, vi tillgänglighetsanpassar inte våra webbsajter.

Det var en bra förklaring, då hänger jag med varför ni har js med i menyn.

Av Lagers
Skrivet av jreklund:

Hej @Ostbullen,

I dagsläget har inget på sajten byggs för att vara tillgänglighetsanpassad enligt EN 301 549 eller tidigare standard. Menyn är ett väldigt dåligt ihopkok, rent programmeringsmässigt. JavaScript är inte min starkaste sida och den slängdes ihop vid det responsiva projektet och inte rörts sedan dess.

Nu är jag inte påläst om var för rekommendationer det görs enligt EN 301 549, men det är i sådant fall den vi kommer att följa om vi introducerar "space" för att öppna menyn.

Alt 3. är att lägga till en knapp som öppnar menyerna, en sån där pil. Minns inte om jag fick menyn att reagera på "touch" event för surfplattor som ville öppna menyn eller ej. Fick problem med att den dubbelpingade event på vissa webbläsare och den stängdes så fort jag öppnade den...

/ Johan

Hur kommer det sig att man arbetar med Javascript på en menu? Går att göra så många olika avancerade menyer med bara css. Jag som hobbykodare har gjort det många många år.
Har ni testat om den fungerar med en skärmläsare så de som använder hjälpmedel kan surfa på SweC?

Av Lagers
Skrivet av Quiki:

jag lyckas inte få någon gratis månad överhuvudtaget, har redan xbox ultimate och automatisk förnyelse på.

får 50 dagar för 3 månaders gold. Är det fortfarande värt det
?

Jag köpte 16 månader* för lite över 800:- igår och förlängde mitt Ultimate till mitten av 2025. Det är under 60 kronor i månaden så jag tycker det är värt det. Man vet inte hur de gör om tjänsten och de man har sett blir dyrare i längden så länge man vill ha många olika spel till sin Xbox. Fick inte några extramånader men gör inget i detta fall.

* 8 * 3mån gold = 24 mån -> 16 mån ultimate