Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av Bascule666:

Tror inte det är spam då de visste mina fyra sista siffror på kortnumret jag hade då. Här är en länk till deras sida:

http://lacie.importantmail.org/

Tror inte på den där sidan. Om Lacie har läckt ut (hackats) användarnamnen så vet väl alla som har tillgång till datan dina sista siffror i kortnumret också.

Av Lagers
Skrivet av Airikr:

Se mina inlägg från en liknande tråd här, här och här.

Blev lite intresserad av Safe In Cloud som du tipsade om. Ser bra ut och allt. Men mitt Avira blockerar nedladdningen med "The requested URL has been identified as a potentially dangerous website."?
Det vore ju konstigt om Avira gör falsk varning för programmet, men Avira har gjort fel förut. Något som du vet om eller någon annan om varför detta kommer upp. Jag kan ladda ner det och börja använda det men man blir ju lite misstänktsam.

Av Lagers
Skrivet av Whitewiz:

Känns som att ingen misstänker att mailet är SPAM?
Det kommer ju för tusan från lacie@importantmail.org
importantmail.org är verkar inte vara "legit".

Jag reagerade på det också, det finns även en länk längst ner.
Det är ett väldigt fint brev som är bra formulerat så konstigt om det är spam-mejl också.

Jag använder E-kort rätt mycket på Swedbank och tycker att det är mycket bra till det mesta. Man har bra koll på vad som händer. När det går att ta direktbetalning gör det jag det som första alternativ.

Använder mig också av E-sparkonto som jag lägger in pengar på som jag vet att jag inte behöver just nu.
Förhindrar att de drar för stora summor på kontot som är kopplat till VISA, max kanske några tusen.
Jag tycker är ett bra system eftersom man då känner att man har mindre pengar än man verkligen har.

Av Lagers
Skrivet av barritus:

Japp det är ikryssat. Kan det vara en inställning på recievern tror du?

Kolla så inte receivern skickar vidare ljudet till tv:n. Då tror Nuc:en att det bara är 2.0 ljud.
Hade jag problem med med förra htpc:n. Nu har jag lärt mig att kolla detta först.

Av Lagers

Det låter mycket bra detta. Får hoppas den kommer snart så jag kan köpa en. (+ ca 6 månader till sverige )

8" är en lagom bra storlek. Sambon köpte en LG G PAD 8.3" förra veckan och den känns riktigt bra i storlek. Man kan hålla den med en hand och ändå stor så man ser texten klart och tydligt.

Av Lagers
Skrivet av kwanztah:

Hej,

Har fått ett väldigt irriterande problem. Mitt internet disconnectar i ungefär 10sekunder och sedan reconnectar igen, det händer 1 gång varje timme och jag blir inte klok på hur jag ska lösa det.

När det disconnectar så får jag fram en triangel på nätanslutningen med texten "Internetåtkomst saknas"

Jag kör med sladd i.

Följande har jag provat:

- Avinstallerat och installerat om mina nätverkskorts drivrutiner ( nätverkskortet heter Realtek PCIe GBE Family Controller )

- Ringt Comhem ( som är min nätleverantör ) och stängt av NAT funktionen & felanmält modemet, dock kunde de inte se något problem med det.

- Startat om modemet ( avstängt i 10 minuter ) och startat om datorn

Men ingenting fungerar Skulle verkligen uppskatta hjälp!

Tack på förhand

Vart bor du? jag har liknande problem med mitt internet. Började i fredags med 10 minuter nere och sedan har det gått upp och ner. Har CG3100 från Comhem ska köpa en annan router och stänger av NAT på CG3100 efter detta problem. Tror ibland att det inte är linan utan routern i den. (som en del säger som jag inte märkt förut) Ser ut som den är uppkopplad när man kollar i modemet när det blir problem. Comhem är inte mycket till hjälp vid sådana här tillfällen. De bryr sig mest om när det inte fungerar alls.

En sak är att ändra/röra på kabeln mellan väggen och modemet. Dessa kan bli dåliga med tiden verkar det som oxå. har fått nya ett par gånger och då blir det stabilare.

Av Lagers
Skrivet av Wille1504:

Bytt till YouTube nu? Varför?
Går ju inte att göra fullskärm heller utan att visa den på youtube.com

Jag gick från fullskärm och tillbaka flera gånger under panelen. (Firefox, Flash) på denna sida. Tyckte att det blev bättre med den här än den innan de använde, men konstigt om du inte kunde göra fullskärm.

Av Lagers
Skrivet av frankz55:

Hehe ok, härligt. Hoppas att min ploppar igång direkt peppar peppar.
Vad var det för hårdvarustrul som gjorde att inte installationen fungerade som den skulle?

För mig va det att jag försökte att installera Windows 8 med en gammal ssd som inte NUC:en har stöd för(?). Då sa Windows 8 ifrån och inte kunde installeras på den disken. Samma sak när jag la in en gammal 2.5" HDD. Men när jag satte i min nyare Sumsung 830 så snurrade det igång.
Vet inte om man kan gå runt det, men jag lyckades inte. Installera nyaste BIOS rekommenderar de flesta att man gör först. Jag fixade det genom Bios Update och USB-sticka.

Av Lagers
Skrivet av frankz55:

Precis, locket ser ju identiskt ut på insidan så vore ju konstigt om det var felkonstruerat och inte instruktionerna som var fel. Kollade inte vilket håll det satt på när jag skruvade av det första gången dock.

Men det passar ju bara åt ett håll, annars går det inte ner som det ska. Vred och vände på det också första gången och försökte få ner som beskrivningen men det går inte, utan den ska vridas 180 grader. men det sitter som det ska. skruvade av/på locket många gånger innan jag fick min installation att fungera så nu kan jag göra det med förbundna ögon

Av Lagers
Skrivet av frankz55:

Hmm. detta är verkligen märkligt. På samtliga bilder jag ser på internet, samt på installationsanvisningarna sitter min "bottenlucka" på "fel" håll, dvs 180 grader åt andra hållet. Små piggar på insidan av luckan gör att den bara passar åt ett håll - på "fel" håll för mig.

Läste något om någon "Thermal Pad" men det sitter ju ingenting på insidan av luckan och skruvarna passar ju bra. Men märkligt att de gjort på detta sätt, eller är det hos mig det är fel?

Rimligtvis borde många märkt detta då de skruvat ihop den, eller?

Min tror jag också är fel i beskrivningen. "Thermal Pad" sitter på undersidan av SSD vaggan på min.

Av Lagers
Skrivet av e_kjellgren:

Jag får ut DD/DTS ur VLC (Win8.1), har kryssat i "Använd S/PDIF om tillgängligt".

/Evert

Tack så mycket.

Provade det igår men då ville det inte. Idag när jag startade så blev det DTS direkt när jag tog "Använd S/PDIF om tillgängligt"

Nu kan man kolla film som en galning

Av Lagers

Handlade en I3 Haswell NUC, och efter en hel dag med massa försök fick jag igång en windows 8 install på den. NUC:en går verkligen inte ihop med gamla ssd eller 2.5" hdd. Så satte i min 128gb Samsung SSD.
Lösning: Konvertera till GPT-disk i annan dator och ha en nyare SSD.

Nu kommer det till uppspelningen. De flesta använder ju XBMC, men jag vill gärna få igång VLC på den. Är det någon som kör VLC eller MPC-HC och lyckades ställa in så att den kör DTS ut från t.ex 264 filer. Jag lyckades på gamla datorn med geforce-grafikkort att få ut DTS till förstärkaren. Men vet inte vad man ska ställa in i Intels program och i VLC/MPC-HC
Det verkar som att den är rätt inställd i Ljud-inställningarna eftersom det står att den klarar DTS Audio, m.m.
Vad jag förstår ska man också använda sig av 60hz för uppspelning?

Någon som har lyckats få igång DTS i NUC:en med VLC? Vilka inställningar i VLC?

Av Lagers
Skrivet av jonatan80:

så klart man kan ha trådlöst, men inte med comhem's router. Stänger du av funktioner du lika gärna har på andra routeren så blir den inte överbelastad/varm då funkar den som modem. sen har du en riktig router som klarar lite press.

så det är en fungerande Router som man måste dra ut 10min låta den kylas ner?
låter väldigt optimalt.
(mitt i filmen) så dags för 10min paus Routern behöver kylas av annars laggar det.

Det hände för mig en gång sedan jag fick den för över ett år sedan. Vet att Comhems router inte är den bästa, men fungerar iaf för mig utan stora problem. Värmeproblem va inte orsaken för detta fel jag hade.

Av Lagers
Skrivet av laangharii:

Som tråden lyder, provade pinga mot bredbandskollen.se i cmd och då ligger pingen på ca 20ms men ungefär 2 gånger per minut så åker den upp till 1000-2000ms. Har även provat på en annan dagor på samma nätverk men den fungerar som det ska. Någon som vet vad felet kan vara?

Prova att helt enkelt stänga av routern och ha den avstängd i 10 minuter eller så.

Vi hade spikar för kanske ett halvår sedan och grabben märkte det bara på LOL, lösningen för oss va att dra ut den ett tag och köra igång den igen. vi har ju givetvis ComHem också. Våran Router från ComHem funkar väldigt bra för oss.

Av Lagers

Jag är också fruktansvärt nöjd med min dag:

Fredag
Kaffe
Godis
Kitkat installerad till min LG G2 (den finns ute nu genom LG PC Suite)
Beställt en NUC I3 från dustinhome med Sweclockers-rabatten

...och Fredagspanel!!!

Av Lagers
Skrivet av B0llA:

Haha så du tycker win 8 är dåligt och att det är problemet för mig Då tror jag nästan att jag kommer att ha kvar win 8 och starar om datorn när detta elände tittar fram. De tar kanske max 10 sec, vilket inte är så jobbit. Eller så blåser jag om win 8 för att se om det hjälper

Som det ser ut så kör du Azureus och när minnet går upp till 98% så svarar inte Azureus längre, det kan inte vara det programmet som gör en minnesläcka? prova att inte köra det programmet och se om det dyker upp ingen. Kör Utorrent istället om du måste ha en Bittorrent klient igång.

Edit: Installera nyaste drivrutinerna från tillverkarna om du inte redan har det.

Av Lagers
Skrivet av minimjuk:

Kika på den här:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2455951
http://www.intel.com/content/www/us/en/nuc/nuc-board-dn2820fy...
Kostar en tusenlapp för barebone, får plats med 2,5 tum hårddisk. Lägg till ytterligare en tusenlapp för hårddisk, minnne, eventuell fjärrkontroll. Trådlöst nätverk och IR är inbyggt.

Skall fungera bra med både Windows och Linux.

Edit: Det skall inte vara några problem för datorn att stå på 24/7, bör inte låta mycket, den drar väldigt lite ström.

Ingen butik utan Netonnet har de på lager, och netonnet va dyra på den. Undra om det bara är åtgång på dom eller om de fasas ut. Finns det något bra liknande för TS (och mig)?

Av Lagers
Skrivet av Zotamedu:

Asrock ska släppa ett moderkort där man kan välja vanligt PSU eller en extern tegelsten med 19 V DC.
Skulle inte förvåna mig ifall fler kommer släppa liknande lösningar.

http://www.anandtech.com/show/7869/asrocks-am1-kabini-motherb...

Precis sådan är intressant, bara tegelstenen inte blir för dyr att köpa till. Hoppas verkligen det dyker upp många sådana lösningar.

Av Lagers
Skrivet av Zotamedu:

Ja det lär dra mer än J1800. Silvermont är mer strömsnål är Jaguar så på samma antal kärnor och samma frekvens kommer Silvermont dra mindre. Fast det är ju inga stora effekter för någon av dem men kanske kan vara relevant. Prestandan är snarlik också. Ska den vara HTPC hade jag tittat lite på drivrutiner och sånt först. Verkar som om folk har haft en del problem med just J1800. Vet inte om det var specifikt för Gigabyte eller om det gällde generellt.

Undra bara hur mycket den kommer dra. Och sedan vill man ju ha ett moderkort som klarar extern nätadapter så man slipper köpa 24pin-adaptrar för dyra pengar.
Fast som du säger så är det nog bra att se andra fördelar som Kabini verkar ha som t.ex. SATA3, Ej SODIMM och givetvis se om drivrutiner fungerar bra. Det blir nog ett köp när sakerna har kommit ut.

Av Lagers

Jag är på g med en ny HTPC/Mini-server som jag tänkte ha på 24/7

Är det någon som vet vad ett kabini-system skulle kunna dra i watt ( i idle mest ), om det är mycket mer än J1800.
Min nuvarande HTPC (gammal DualCore) drar 60watt, det är mycket!

CPU-fläkten skulle man ju kunna byta ut för den är säkert liten och högljudd.