Inlägg

Inlägg som Lagers har skrivit i forumet
Av Lagers
Skrivet av swetrekki:

...
Förövrigt så fick jag ju rekommendationen att skriva ner lösenordet (till e-mailen) på en lapp som jag kunde ha med mig... för det är ju säkert

Det var ju en verkligen smart idé av honom
Men gör så att du skippar comhem-mailen och letar andra sätt att ha mail.

Av Lagers

Jag har haft ComHem säkert i 12 år eller så. Mina erfarenheter är verkligen olika. Ibland blir man förvånad av att de som sitter på supporten är duktiga och en del är totalt meningslösa att prata med. I Motala där jag bor har det fungerat väldigt bra genom åren. Störningar förekommer vid uppgraderingarna av snabbare nät. Tror att det skiljer rätt mycket beroende vart man bor i Sverige och tror att de flesta bredband genom Fiber också har problem i vissa områden.

Deras modem är ju som sagt skräp, i Routerdelen mest.

Det med lösenord är skumt också, precis som med deras hemsida. där kan man inte använda specialtecken till lösenordet på "mina sidor".

Jag har gått ifrån comhems eposttjänst, de har så dålig skräpfilter så killen har ju rätt i supporten. (fast han inte ska säga så).
Jag använder mitt webhotells mail och det fungerar riktigt bra. Och sedan om man använder bredbands-mail blir man låst och inte kan byta operatör lika lätt eftersom man då måste ändra e-postadress på alla ställen man har kopplat till mailen.

Av Lagers
Skrivet av Nicklaz:

Nu fick jag ett annat mail som luktar scam. Först fick jag detta citat

"hur mycket är det sista priset"

Sen ett till

" Jag kommer att köpa Telefon för 1400SEK och jag kommer att lägga
500SEK för leverans av Telefon till Belgien så jag kommer att betala
dig 1900SEK för Telefon plus fraktkostnad till Belgien.

Kom tillbaka till mig med dina bankuppgifter eller ditt PayPal
e-postadress om du accepterar mitt erbjudande.

Hälsningar, "

Känns alltid skumt när man ska skicka utomlands. Sen känns det lite overkill med 500:- extra i frakt. Måste finnas billigare frakt och mobiler i Belgien :D. Och att hon inte verkar så speciellt intresserad av kvaliten på varan. Borde väll egentligen stå ett namn efter "Hälsningar," också. Känns som programmet skulle fyllt i något där men variablen var tom? Och varför har hon telefon med stor bokstav? Kanske också är en variabel. Det är framförallt därför man uppfattar mailet som knackig svenska.

Jag fick ett liknande mail för flera år sedan, men sådana kontakter är bara att inte bry sig om. De är på väg att blåsa dig på något vis. (vet inte hur). Tror det va en telefon eller kamera jag sålde då. Varför skulle de kolla på blocket och köpa en begagnad sak här i sverige?

Mitt tips är att inte skriva några uppgifter till dom och sedan vänta på att en annan köpare dyker upp.

Av Lagers
Skrivet av GurreX:

Tack för alla svar !

I magician ser det väl rätt ok ut

http://i.imgur.com/RLjTfqu.png

Men jag upplever fortfarande disken som långsam och HD Tune visar fortsatt samma värden som innan trots att jag har optimerat hårddisken efter maximal prestanda. Något mer tips på vad som kan vara fel eller är det att kontakta inet som gäller?

Jag kan visa mina siffror, dina Write-siffror är ju rätt låga mot mina.

http://i.imgur.com/NwlcL64.jpg

Din setup ska ju klara likadant kan man tycka

Av Lagers
Skrivet av Cyperdyne68:

Samma fel för mig.
Nio månader gratis BitDefender i ca 12 timmar till http://www.bitdefender.com/media/html/softpedia-2015/

Jag har fått koden men inte provat att installera än. blir det fel på hemsidan eller när ni ska installera?

Av Lagers
Skrivet av Videoapan:

Det där är en importinställning i Windows, man kan få så det blir separata mappar enligt bilddatum. Lite krångligt att ställa in inställningarna bara.

Det är ju just separata mappar med datum den visar nu och jag vill ha det som vanligt, men ska kolla på det igen. Men största problemet tycker jag att det blir fel datum när man kopierar genom wifi. Det blir ju en "ny kopia" och då följer inte original datum med.

Av Lagers
Skrivet av kruxz:

Tack för alla snabba svar!
sen de sista ja undrar är spelar de nån roll när man för över bilder ifrån en systemkamera till dator om man använder sladd direkt mellan kameran å datorn, än att köra med en kortläsare?

Sambon köpte ny Sony A5000 och vi kopplade den genom sladd eller genom wifi,vad smidigt tänkte vi. Då sorterade han upp mapparna i datum när utforskaren visade bilderna direkt i kameran, och när vi kopierade bilderna så blev det kopior så det blev datumet när vi förde över bilderna och inte när de blev tagna. Så kolla upp det före eller sätt alltid i kortet i datorn och kopiera över själv.

har du tänkt på att kryptera hårddisken om den skulle bli stulen. Och ha bilderna så länge som möjligt på både datorn och externa om du kan. Bilder man tagit när man åker bort är tråkigt att inte ha kvar för att något åker i golvet. Sambons syrra hade en extern hd med sig i Afrika med alla sina bilder på (gamla som nya), stulen där och inga bilder kvar. skittråkigt

Av Lagers

Cdon har ett bra erbjudande med Asus RT-N66U & Microsoft Office 365
Man får i princip Office 365 gratis.
Paketpris för 990:-
"Kampanjen är giltig t o m 2014-07-31. Observera att kampanjen inte kan kombineras med rabattkoder eller andra erbjudanden. OBS! Begränsat antal."

Jag skulle inte tvekat att köpa direkt om jag inte redan hade köpt N66U för några månader sedan. (undra om man behöver en till? )

Av Lagers
Skrivet av YamahaDGX630:

Lånar tråden lite och undrar vad det är för "realtidsskydd" som finns inbyggt i Malwarebytes om det inte klassas som ett Anti-Virus?

https://www.malwarebytes.org/antimalware/

Här har du lite om de olika funktionerna, i princip är det i realtidsskydd mot adware, spyware och det som Malwarebytes brukar hitta vid en skanning.
Gratis Antivirus har ofta den nackdelen att de inte har så mycket skydd för adware, spyware, där kommer Malwarebytes in och kan komplettera ett gratis antivirus. Och vad jag läst så ska malwarebytes fungera bra samtidigt som ett AV.

Jag kör Avira Anti-virus betalversion på min dator, kör malwarebytes ibland, på alla andra datorer här hemma och släkten kör gratis AVG eller avira och kör malwarebytes ibland där också.
Bäst skydd får man med paketen där det mesta ingår.

Men som det har pratats om här i tråden, att tänka efter innan man trycker är otroligt bra. Första brandväggen ska vara i hjärnan

Av Lagers

Jag hade comhem's modem bara i flera år, tyckte att de fungerade "tillräckligt bra".

Sedan så märkte jag att det va routerdelen som bråkade flera gånger med snabba släpp av kontakten. Trodde varje gång att det va Comhems servrar och inte Modemroutern, detta genom tester av gammal router/modem, loggningar. Märkte att det släppte i LAN:et mellan datorer.
Köpte mig en Asus N66U och är så nöjd, den är helt underbar. kopplade in den, konfigurerade den och sedan snurrar på sedan flera månader. Haft en stor släpp sedan dess och då bevisat ComHems fel. AC versionen har jag läst kan ha lite värmeproblem i vissa fall men är nog den bästa att köpa ändå, Den versionen tror jag ska ha lite snabbare processor också, kan vara bra om du belastar ditt 500mbit.

Switchen som är länkad där uppe är nog den jag har under mitt bord, fungerar också utan problem. Med en sådan switch och Asusen får du 7 platser att koppla in maskinerna i. 3st+4st
Så mitt råd, köp AC66U och en switch.

Av Lagers
Skrivet av Sears:

Jo, precis. Eller varför inte bara skicka via epost? Det gör alltid jag när jag ska skicka bilder. Där kan man skicka flera bilder i full storlek.

Tipsade om det i nästa kommentar jag skrev. Jag brukade maila förut till mig själv om det va någon bild, men nu kör man wifi direkt eller dropbox från telefon.
Tror tyvärr att många, helst äldre kanske inte är så haj på e-post i mobiler. De har en tendens att vara rädd för teknik och tror att saker är krångliga.

Av Lagers
Skrivet av Borked:

Sådär, sitter här med mitt nyinstallerade win 8.1 pro, med nyckeln som jag köpte från g2a. Men jag får känslan av att det är stulna nycklar pga priset, och det gör mig lite besviken på mig själv att jag köpte därifrån. Men det är ju inte säkert.

Skickades från m.sweclockers.com

Känner samma sak så jag installerade inte igår. förberedde en usb-sticka med win 8.1 pro igår, men funderar fortfarande hur jag ska göra.

Av Lagers
Skrivet av mrqaffe:

De ger ju instruktioner för "clean install" och det tyder ju på att det inte är en uppdateringsversion men win 8 och versionerna är ju rörigt redan från MS.

Jag köpte en och ska prova om det fungerar. Chansa ibland. Tipset har försvunnit från tips-tråden av någon anledning? Har fått min Key iaf.

Av Lagers
Skrivet av mrqaffe:

Har du 8an idag så laddar du hem uppdateringarna från Microsoft, det är inget du behöver köpa och win har inte med gta att göra.
http://windows.microsoft.com/sv-se/windows-8/update-from-wind...

Det förstod jag men är det en full version som man kan installera på en ny dator. Jag har en windows 8 OEM till min Nuc och sedan har jag en dator som inte har windows alls nu. tänkte om denna licens fungerar till båda dessa. (edit: 2 licenser då förstås)

Av Lagers

Kan någon hjälpa mig med detta. Är detta en full version av Windows 8.1 Pro eller är detta en uppgradering från Windows 8?
Kan man köpa denna och uppgradera från windows 8 OEM och kan man köpa denna och installera på en ny maskin?
Måste man ha Gta för att köpa den? "Available only from Marketplace users."

Av Lagers
Skrivet av ASBR:

Aha, den sidan lyckades jag inte hitta när jag googlade, bra det inte bara är jag då
Ska testa paketdata, får se vad det gör för någon skillnad, vad inställningen nu innebär för något?

Nja, har inte märkt nåt direkt samband med när jag varit ute eller så, boota om t.ex. har inte hjälpt utan mer slumpen när det väl går igenom.

kik blev jag galen på då bakgrunden var lysande vit och gick ej sätta svart tema.
Whatsapp komprimerade sönder bilderna något helt löjligt mycket, blev typ 640x480 av en 8MP bild, medan i MMS går det fram nästan som original ju.
Plus att det inte gick få det svart heller tror jag (inte direkt out-of-the-box i alla fall).

EDIT: "Packet data" måste vara det som kallas "Mobil data" på svenska, och som är nödvändigt för att komma ut på nätet överhuvudtaget, så den är ju redan ikryssad. Internet har alltid fungerat utan problem.

Synd att det inte blev bättre med mina tips. Skulle nog läst lite noggrannare innan jag länkade, paketdata måste ju vara på
Kollade nu med whatsapp vs mms, och det är som du säger. Whatsapp komprimerar bilden mer än mms, men storleken konverteras till nästan samma. (på min lg g2)
Man kan ändra chatten i whatsapp till en mörk bild iaf. Jag hade problem med min gamla zte som inte tog emot bilder ibland från andra. helst från gamla sony-dum-telefoner och sedan tror jag tjejen inte kunde ta emot från Iphone på sin gamla S2:a. Vi har Tele2/Comviq oxå.
MMS verkar verkligen strula för folk genom tiderna, och hjälp från operatörer går nog inte att få. Verkar som det ska vara på rätt mast (läs datorsystem), rätt telefon och rätt operatör för att mms ska fungerar till 100%.
Man kan ju maila bilderna om man vill ha originalbilder, fast det är inte lika roligt

Av Lagers
Skrivet av ASBR:

Testar med stock nu på en bild som vägrar skickas iväg, och då får jag "Fel vid serversvar" som feedback.
Inget jag blir klokare av :/

kanske det är likadant som med samsung s2:
Edit: länken fungerade nog inte. citerar från sidan:
"Nu har det löst sig för mig. Har också en Samsung Galaxy s2.
Gå in under program - inställningar - trådlöst och nätverk - mobila nätverk - klicka i bocken under använd paketdata. Efter jag hade bockat i använd paketdata, så började mms att fungera. Lycka till."

fler som har problem: https://www.facebook.com/Comviq/posts/10152576269332953

Kanske kan strula om du hoppar mellan Wifi(hemma)/ mobildata(ute) om programmen är igång under skiftningen.

Ett tips är att skicka bilder genom whatsapp, kik, telegram eller något annat. Fungerar oftast mycket bättre än mms.

Av Lagers

Tycker som en del andra att det är bra om din mamma köper sig en ny dator:
Då får hon ett os som uppdateras och som fungerar med dagens krav.

Det finns ju olika sätt att lösa det på:
Billigteknik har denna t.ex denna dundermaskin som begagnad. (har I7 och ssd)

Eller denna nya minidator från Inet. Tänk på att skärmen måste ha hdmi eller displayport / eller konverter.. (också länkad förut i trådan) En liten dator gillar nog mammor så de inte ska ta plats

Eller kanske en billig bärbar med en i3:a eller liknande.

En kundvagn för att jämföra med:

http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6913770-00.png

Av Lagers
Skrivet av metaldb:

Tjena, jag som NUC-novis kommer nu till denna forumdel i hopp om att finna vishet.
Det är så att jag länge har funderat på att nedgradera mig ifrån speldator till desktop/media-dator.

Det jag främst tänkt använda NUC'en till är att strömma filmer, detta via diverse tjänster såsom Netflix, HBO & Viaplay. Detta ska då såklart MINST vara i 1080p och 720p de gånger utbudet brister. Utöver det kan jag tänka mig att det blir rätt så mycket slösurfande och möjligtvis något enklare emulator med något fräsigt retro-spel för kommande soffhäng.

Den NUC jag kikat på är då denna:http://www.webhallen.com/images/shopping_cart/new_line_forcer...
http://www.webhallen.com/varukorgen/img?prodlist=170767q1,162...

Är detta något som skulle uppfylla mina krav i något år framöver, 3D och 4K är inget jag värdesätter högt för tillfället, då jag klarar mig gott med 1080p.

Är väldigt tacksam för svar, helst snabba. Då köparfingrarna börjar klia väldigt mycket.

Med vänliga hälsningar!

Jag skulle välja en nyare version och inte den gamla NUC:en, om du går ner från en speldator skulle jag välja I5. Sedan wireless-kortet Intel 7260 sägs va bra. och hörde att två minnen är bättre en ett tack vare dual channel?
Någon får rätta mig i tråden om jag minns fel vad det brukar stå här i tråden.

Fast den I3:an som du tänkt köpa är billig! Edit: Den har bara usb2-portar

Av Lagers
Skrivet av Kalle Honeth:

Hej!

Köpte ett Corsair vengeance k70 mx red för ungefär 1 vecka sen. Såg sedan för någon dag sen att jag gått minus på mitt konto pga av ett annat köp som visades nästan 2 dagar efter.

I brist på pengar tänkte jag då "jahopp, då blir det till att lämna tillbaks tangentbordet"
Och tro fan att jag slarvat bort kvittot (facepalm).

Nu till saken, vad tycker ni man ska göra i min situation? Tror ni man kan lämna tillbaks det utan kvitto (går det ens?). Kan man byta in det mot annat? Eller ska man försöka sälja det ? Vad kan man få för det i såfall? Nypris är cirka 1200:-
http://www.inet.se/produkt/6101844/corsair-vengeance-k70-mech...

*Kan tillägga att det är oöppnat

Tack på förhand
/Kalle

Fick du påse med? kolla i den för där kan kvitton ligga kvar utan att man tänker på det. Annars är väl bäst att sälja privat.